سيد محسن طباطبايي مزدآبادي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمي ايرناٍ با بيان اين كه سهم چهار درصدي تحقيق و توسعه از توليد ناخالص ملي براي افق 1404 تدوين شده است، گفت: براساس گزارشهاي سال 2015، جمهوري اسلامي ايران از بين 141 كشور در رتبه 106 نوآوري اقتصادي قرار دارد و بايد تلاش مضاعفي در اين زمينه انجام شود.
وي با اشاره به ضرورت دستيابي به الگوي دانش بنيان در فضاي اقتصادي كشور گفت: در الگوي اقتصاد مقاومتي بر حركت به سوي دانش بنيان شدن فضاي اقتصادي تاكيد شده است. بند دو اين الگو بر پيشتازي اقتصاد دانش بنيان، پيادهسازي و اجراي نقشه جامع علمي كشور و ساماندهي نظام ملي نوآوري به منظور ارتقاء جايگاه جهاني كشور و افزايش سهم توليد و صادرات محصولات و خدمات دانشبنيان و دستيابي به رتبه اول اقتصاد دانشبنيان در منطقه تاكيد دارد.
مدرس دانشگاه خورازمي گفت: هفت نقطه از 10 مكان مستعد جهان براي برون سپاري فعاليتها و خدمات دانش بنيان در منطقه آسياست اما رتبه آسيا و اقيانوسيه در اين زمينه تقريبا نصف كشورهاي عضو سازمان همكاريهاي اقتصادي و توسعه است كه نشانگر اختصاص درصد كمي از توليد ناخالص ملي به تحقيق و توسعه است.
وي ادامه داد: براساس معيارهاي توصيه جهاني، كشورها بايد حداقل 5.1 درصد از توليد ناخالص ملي خود را به تحقيق و توسعه اختصاص دهند و نوآوري ها نيز بايد به گونه اي هدايت شوند كه رويكردي صرفه جويانه داشته و به سود اقشار محروم جامعه باشد.
طباطبايي سرمايه گذاري در تحقيق و توسعه و نوآوري را يك راه حل دانست و افزود: بهره وري سرمايه گذاري در كشورهاي رو به توسعه به مراتب بيشتر و موثرتر از كشورهاي توسعه يافته است، به طوري كه 10 درصد ضريب افزايش نفوذ تلفن همراه هوشمند، چهار درصد افزايش بهره وري كل را به دنبال دارد.
نائب رئيس هيات مديره انجمن علمي اقتصاد شهري ايران ادامه داد: اگرچه سهم منطقه آسيا در اقتصاد جهاني همواره در حال رشد بوده و از 21درصد GDP جهاني در سال 1980 به 38 درصد در سال 2012 رسيده است اما شواهد نشان مي دهد چنانچه كشورهاي آسيا به خصوص اقتصادهاي رو به رشد بخواهند اين رشد را حفظ كنند، ناچارند در اقتصاد دانش بنيان سرمايهگذاري كنند و اگر قرار است قرن بيست و يكم قرن آسيا باشد بايستي ظرفيت اقتصاد دانش بنيان خود را اعتلا ببخشند.
وي توضيح داد: كره جنوبي طي 45 سال سهم تحقيق و توسعه از توليد ناخالص ملي را از نيم درصد به سه و هفت دهم درصد رسانده است و هم اكنون شهر سئول رتبه بالايي در زمينه آي سي تي دارد و با 180 ميليارد دلار صادرات محصولات الكترونيكي داشت و 32 درصد از اين مبلغ به گوشي هاي تلفن همراه سامسونگ اختصاص دارد.
علمي**1293**2017
دبير انجمن علمي اقتصاد شهري خبر داد
مسير دشوار تا دستيابي به سهم 4 درصدي تحقيق از رشد ناخالص ملي
۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۰
کد خبر:
82134013
![مسير دشوار تا دستيابي به سهم 4 درصدي تحقيق از رشد ناخالص ملي مسير دشوار تا دستيابي به سهم 4 درصدي تحقيق از رشد ناخالص ملي](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950412/82134013/N82134013-70836829.jpg)
تهران- ايرنا- دبير انجمن علمي اقتصاد شهري ايران با بيان اين كه مسير دشواري تا دستيابي به سهم چهار درصدي تحقيق و توسعه از توليد ناخالص پيش رو داريم، گفت: رتبه 106 ايران در بين 141 كشور در نوآوري اقتصادي زيبنده كشورمان نيست،