۲۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۲
کد خبر: 82145718
T T
۰ نفر
دستاورد برجام در بخش ICT؛ ایران مسیر امن انتقال اطلاعات بین شرق و غرب می شود

تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت ایران، فراهم شدن شرایط برای انتقال امن اطلاعات(دیتا) بین غرب و شرق جهان از مسیر ایران را مهمترین دستاورد اجرای برنامه جامع اقدام مشترك(برجام) در بخش زیرساخت های ارتباطی كشور عنوان كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، كلید گفت وگوهای هسته ای میان ایران و گروه 1+5 با روی كار آمدن دولت یازدهم به چرخش درآمد و قفلی كه سال ها بسته مانده بود، با تدبیر این دولت گشوده شد.
با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) در دی ماه 1394 و لغو تحریم های ظالمانه علیه كشورمان، درب های گفت وگو و مذاكره با كشورهای مختلف دنیا و شركت های معتبر بین المللی فعال در تمام عرصه های اقتصادی باز شد.
اجرای برجام در همه بخش های اقتصادی ایران تاثیرگذار بود و به طور نمونه بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات كشورمان را دگرگون كرد.
«محمدجواد آذری جهرمی» مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره آثار اجرای برجام بر بخش زیرساخت های ارتباطی ایران ، گفت: این موضوع زمینه ورود ایران را به بازار جهانی خرید و فروش دیتای اینترنت فراهم خواهد كرد.
وی موقعیت ذكر شده را فراهم شدن امكان ترانزیت دیتا از مسیر ایران عنوان كرد و افزود: اكنون ایران می تواند دروازه اتصال غرب به شرق باشد زیرا كشور چین كه یك سوم جمعیت جهان را دارد نیازمند اتصال به اینترنت اروپاست.
آذری جهرمی معتقد است، اكنون مسیر اتصال اینترنتی چین به اینترنت اروپا از مسیر نامطمئن و با تاخیر دریایی درحال انجام است و پس از اجرایی شدن برجام این مسیرمی تواند از طریق خشكی و از راه ایران باشد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: پسابرجام شرایطی فراهم كرده كه این مسیر فعال سازی شود و قراردادهای خوبی نیز در حال انعقاد است كه در ماه های آینده اطلاع رسانی خواهد شد.
وی بیان كرد: تلاش های صورت گرفته سبب شد تا ظرفیت شرق و غرب را فعال كنیم و به این ترتیب بتوانیم در بازار اینترت جهانی وارد شده و سهم خود را از این بازار كسب كنیم.
آذری جهرمی در ادامه با بیان اینكه وندورهای (تامین كنندگان تجهیزات) اروپایی منعی برای فروش تجهیزات به ما پیش از برجام نداشتند اما به دلایل مشكل های مالی و فراهم نبودن زمینه برای انتقال پول تمایلی برای همكاری نداشتند، یادآوری كرد: اكنون و با رفع موانع بانكی و این موضوع كه ایرانی ها از این به بعد می توانند از خدمات گشایش اعتبار اسنادی (ال سی) استفاده كنند همكاری با اپراتورها و تامین كننده های اروپایی بهتر شده است.
مدیركل شركت ارتباطات زیرساخت ایران با یادآوری شرایطی كه در اثر تحریم ها برای كشور ایجاد شده بود و درآن تامین كنندگان تجهیزات اعلام می كردند باید قبل از تحویل كالا 90 درصد هزینه خرید پرداخت شود، گفت: اكنون این شرایط به روال معمول در جهان بازگشته است و ما نیز در خرید ها پیش پرداخت نمی دهیم و متناسب با قرارداد ال سی(گشایش اعتباری) باز می شود و پس از حمل كالا پول پرداخت می شود كه این نتایج حاصل از اجرای برجام است.
وی حضور تامین كنندگان آمریكایی را در بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات تایید نكرد و گفت: تاكنون نه ما برای ارتباط پیش قدم شده ایم و نه آنها سهمی در اپراتور و بازار ما دارند.
به گزارش ایرنا، حسن روحانی رییس جمهوری در روزهای اخیر با قدردانی از همه دست اندركاران برجام و بویژه خبرنگاران رسانه های همگانی تاكید كرد، برجام كم هزینه ترین راه برای رسیدن به اهداف و منافع ایران اسلامی بود و راهی به جز برجام برای رسیدن سریعتر به این اهداف وجود نداشت.
وی گفته بود: ایجاد اشتغال برای جوانان، رشد اقتصادی و بهره برداری از منابع مشترك نفت و گاز از جمله اهداف برجام بوده و هست و امروز همگان بویژه رسانه های همگانی، اساتید دانشگاه ها و كارآفرینان باید دست به دست هم دهند و در جست وجوی راه های استفاده بهتر ازفرصت های پسابرجام باشند.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز چندی پیش به برداشته شدن تحریم‌ها اشاره كرد و گفته بود، تلاش زیادی شد تا بندهایی كه به دست و پای اقتصاد ایران بسته شده بود، پاره شود و امروز با تلاش دولتمردان، تدابیر رهبر معظم انقلاب، حمایت مجلس و مقاومت مردم، برجام به سرانجام رسید و تحریم‌ها برداشته شد.
اقتصام**2078**1561
۰ نفر