به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، علی عظیمی روز دوشنبه در نشست خبری دهمین سال تاسیس بنیاد دعبل خزاعی افزود: حدود 2 و هفت دهم درصد از بودجه این بنیاد به كارهای فرهنگی اختصاص دارد و بقیه آن صرف بیمه 10 تا 15 درصد مداحانی می شود كه عضو بنیاد دعبل هستند.
وی ادامه داد: تا كنون 20 درصد از هفت میلیارد تومان بودجه بنیاد دعبل پرداخت شده و همین مبلغ نیز به بیمه مداحان اختصاص یافته است.
رئیس هیات مدیره بنیاد دعبل خزاعی گفت: این بنیاد امكان بیمه كردن 85 درصد از مداحان عضو را به دلیل مشكلات مالی ندارد، از این رو فقط 15 درصد از مداحان یعنی دو هزار مداح بیمه تامین اجتماعی هستند كه 100 نفر از این افراد در 10 سال گذشته بازنشسته شده و از خدمات بیمه استفاده می كنند.
عظیمی با بیان اینكه سازمان تامین اجتماعی برای بیمه مداحان با بنیاد دعبل تفاهمنامه ای را امضا كرده، افزود: برخی مداحان به دلیل برخی مقررات نمی توانند بیمه شوند، مثلا بالای 60 سال دارند كه بنیاد ماهانه دو میلیون ریال به این پیشكسوتان عرصه ستایشگری پرداخت می كند و از آنجا كه منبع دیگری ندارند، زندگی بسیاری از آنان با همین مبلغ اداره می شود.
وی این بیمه را شامل مداحان و شاعران آئینی دانست و گفت: 2100 خانواده از مداحان در پوشش بیمه قرار گرفته اند و 200 خانواده نیز از سوی بنیاد مستمری دریافت می كنند.
عظیمی با اشاره به نظارت های مختلفی كه بر این بنیاد وجود دارد، افزود: وضعیت مالی بنیاد زیر نظارت جدی است و بخش مالی به صورت كاملا حساب شده و با گزارش های متقن از سوی چند نهاد از جمله دولت و حسابرسی مفید راهبر كنترل می شود.
** نمایندگان مجلس با بنیاد دعبل مذاكره كنند
وی جوسازی رسانه های غربی درباره فعالیت های بنیاد دعبل خزاعی را ناشی از تاثیرگذاری فعالیت های این بنیاد در راستای دفاع از مداحان دانست و گفت: متاسفانه از داخل كشور نیز برخی با این جوسازی ها همسو شده و حتی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی كه می توانند سئوالات خود را با بنیاد مطرح كنند، پشت تریبون مجلس مطالبی را بیان می كنند و می گویند عملكرد بنیاد دعبل شفاف نیست.
** مداحی از نظام جداشدنی نیست
رئیس هیات مدیره بنیاد دعبل با اشاره به نقش مداحان در تاثیرگذاری محبت به ساحت اهل بیت(ع) گفت: شكل گیری نهضت در محافل مذهبی همواره قبل از انقلاب وجود داشت كه محور آن محبت و ذكر اهل بیت(ع) بوده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بویژه در دوران دفاع مقدس می توان گفت مداحی از لوازم جدانشدنی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی فلسفه تاسیس بنیاد دعبل را كم توجهی به جامعه مداحان در دوره ای عنوان كرد و افزود: چنین مجموعه تاثیرگذاری متولی خاصی ندارد و به صورت مردمی اداره می شود ولی وقتی نظام عقیدتی در كشور شكل می گیرد، نمی توان به مقوله ستایشگری بی توجه بود.
عظیمی به برخی شباهت های مداحان و هنرمندان اشاره كرد و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی فعالیت های هنرمندان است و مسائلی همچون استخدام و ایجاد شرایط رشد و شكوفایی آنان را پیگیری می كند و كسی هم اعتراضی ندارد زیرا معتقدیم هنر باید در طیف گسترده از سوی نظام حمایت شود و هیچ هنرمندی نباید پس از 30 سال دغدغه ای داشته باشد.
وی افزود: ممكن است میان هنر و مداحی تفاوت هایی در ماهیت وجود داشته باشد اما در ظاهر یكی هستند، از این رو چون مداحان متولی مشخصی نداشتند برخی بزرگان عرصه مداحی در سال 85 نامه ای را خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال كرده و معظم له با تاسیس بنیاد دعبل خزاعی برای رسیدگی به مشكلات معیشتی مداحان موافقت كردند.
رئیس هیات مدیره بنیاد دعبل همچنین گفت: این بنیاد با نظر رهبر معظم انقلاب هویت خود را تثبیت كرد و یكی از مرام های این بنیاد وابسته نبودن به هیچ دستگاه و سازمانی است و با پیروی از ولایت، فقط افق های رهبر معظم انقلاب در این حوزه و مبانی شرعی و فقهی را رعایت می كند.
وی افزود: در 35 سال گذشته همواره حضرت آیت الله خامنه ای با مداحان و شاعران جلساتی داشته اند و رهنمودهایی را به ستایشگران و شاعران آئینی فرموده اند كه این رهنمودها به عنوان مطالبات رهبری از مداحان منتشر شده است.
عظیمی با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر كار جدی و علمی در عرصه مداحی گفت: بنیاد دعبل خزاعی از پنج سال پیش با تشكیل هیات علمی این مطالبه رهبر انقلاب را دنبال كرده و افراد شاخص و صاحبنظر در عرصه های مختلف در این هیات علمی فعالیت دارند و در كنار این هیات علمی، شورای شعر با حضور برترین های این حوزه فعالیت می كنند.
** شورای هماهنگی تشكل های مداحی از موازی كاری جلوگیری می كند
وی از فضای خالی عترت در مهندسی فرهنگی كشور سخن گفت و افزود: جلساتی تخصصی با شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و شورای هماهنگی تشكل های مداحی برای جلوگیری از موازی كاری در این زمینه شكل گرفت.
عظیمی در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره عملكرد این شورا گفت: شورای هماهنگی تشكل های مداحی كه شامل كانون مداحان سازمان تبلیغات اسلامی، خانه مداحان، بسیج مداحان و هیات مداحان و برخی دیگر از نهادهاست، تا كنون 32 جلسه برگزار كرده كه هر یك از این نهادها در استان ها نیز فعالیت هایی دارند و بسیاری از مسائل را هماهنگ می كنند.
وی شروع و تداوم فعالیت های این شورا را به فال نیك گرفت و گفت: بنیاد دعبل از تشكیل نهادهای جدید در راستای فعالیت های مداحی استقبال می كند و حتی این تشكل ها را ترویج و تبلیغ می كنیم.
** كتاب سال شعر عاشورا رونمایی می شود
عظیمی با اشاره به فعالیت های فرهنگی بنیاد دعبل از رونمایی كتاب سال شعر عاشورایی طی هفته های آینده خبر داد و گفت: اعضای هیات داوران كتاب سال شعر عاشورا كه شامل علی انسانی، محمدعلی مجاهدی، علیرضا قزوه و عبدالجبار كاكایی هستند، بیش از هزار سال شعر مربوط به امام حسین(ع) و عاشورا را بررسی كرده اند.
وی همچنین افزود: همانگونه كه كتاب سال عاشور كمك می كند تا نویسندگان تازه كار بتوانند آثار خود را معرفی كنند، در حوزه شعر بسیاری از شاعران اشعاری را سروده اند و این كتاب سال كه به صورت مكتوب برگزار می شود، در معرفی آثار برگزیده تاثیرگذار است.
رئیس هیات مدیره بنیاد دعبل افزود: همایش كتاب سال عاشورایی به صورت دوسالانه برگزار می شود و بیش از 700 عاشوراپژوه با این شبكه ارتباط برقرار كرده و 400 نفر از این تعداد نیز به صورت فعال همكاری دارند.
عظیمی از دغدغه های بنیاد دعبل سخن گفت و ادامه داد: همانگونه كه نقش قرآن و جامعه قرآنی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص شده، یكی از دغدغه های بنیاد مشخص شدن جایگاه مداحان است.
وی افزود: از سه سال پیش كه شورای هماهنگی تشكل های مداحی راه اندازی شد، قرار است پیش نویس جامعه مداحان نیز تدوین شود.
** دعبل خزاعی كیست؟
وی بنیاد دعبل خزاعی را یك موسسه فرهنگی دارای اساسنامه رسمی و ثبت شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: دعبل یك شاعر خوزستانی عرب زبان بوده كه در عصر امام رضا(ع) زندگی می كرده و قصیده ای معروف دارد و این موسسه به نام این شاعر ثبت شده است.
عظیمی افزود: عملكرد این بنیاد بگونه ای بوده كه دولت های مختلف چه در دوران اصلاحات و چه در دولت های نهم و دهم بودجه ای را به این بنیاد اختصاص می دادند و بودجه موردنظر نیز ذیل جدول 17 و 19 تصویب شده و زیر نظر دولت و سازمان تبلیغات اسلامی است.
** هجمه دشمنان اسلام به مداحان
حجت الاسلام محمدمهدی عرب انصاری نایب رئیس هیات مدیره بنیاد دعبل خزاعی نیز با اشاره به نقش مداحان در عرصه های معرفتی و تبلیغی در طول تاریخ اسلام گفت: با توجه به هجمه های دشمنان اسلام به ریشه های اعتقادی و هدف گیری مداحان، بنیاد دعبل بر اساس این ضرورت ها شكل گرفت.
** بنیاد دعبل یك مجموعه منحصر به فرد برای ارائه خدمات به مداحان
عضو هیات مدیره بنیاد دعبل خزاعی نیز افزود: این بنیاد یك نهاد منحصر به فرد برای ارائه خدمات به مداحان است و سایر نهادهایی كه در این عرصه فعالیت می كنند هیچ تداخلی با كارهای بنیاد ندارند.
محمدرضا قدس گفت: این بنیاد در واقع یك مجموعه نیمه دولتی است كه بودجه آن نیز به مسائل بیمه اختصاص می یابد و سازمان تامین اجتماعی نیز برای اختصاص بیمه مداحان فقط با بنیاد دعبل تفاهم نامه امضا كرده است.
وی، ثبات فعالیت های این مجموعه را مدیون ثبات هیات مدیره آن دانست و افزود: این نهاد اجتماعی در واقع به صورت چراغ خاموش حركت می كند اما رسانه های خارجی در جهت تخریب این بنیاد سر و صدای بسیاری به راه انداخته اند.
قدس همچنین گفت: در حدود 40 هزار مداح در سراسر كشور وجود دارند كه تاكنون 10 هزار نفر از آنان از سوی بنیاد شناسایی شده اند و فقط دو هزار نفر از آنان بیمه شده اند.
فرراهنگ ** 1003 ** 1071
رئیس هیات مدیره بنیاد دعبل:
97 درصد از بودجه بنیاد دعبل به بیمه مداحان اختصاص دارد
۲۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۵۶
کد خبر:
82153724
تهران - ایرنا - رئیس هیات مدیره بنیاد دعبل خزاعی با ارائه گزارشی از عملكرد 10 ساله این بنیاد گفت: بیش از 97 درصد از بودجه بنیاد دعبل خزاعی به بیمه مداحان اختصاص دارد.