۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۰۹
کد خبر: 82161652
T T
۰ نفر
سفر فرمانده نیروهی هوایی پاكستان به روسیه/گسترش همكاری دوجانبه در دستور كار

اسلام آباد - ایرنا - همزمان با سفر 'سهیل امان' فرمانده نیروی هوایی ارتش پاكستان به روسیه، دو كشور توافق كردند همكاری دوجانبه در زمینه نیروی هوایی و صنایع هوایی را گسترش دهند.

'سهیل امان' در سفر به مسكو و ملاقات با برخی مقام های عالی صنایع هوایی و نیروی هوایی این كشور، تاكید كرده است دو كشور نیازمند انجام رزمایش های هوایی مشترك هستند.
سفر جاری فرمانده نیروی هوایی پاكستان به روسیه، با توجه به انصراف آمریكا از فروش جنگنده های اف-16 به پاكستان، می تواند حائز اهمیت فراوان باشد. پاكستان پیشتر نیز نسبت به خرید جنگنده های سوخو 35 از روسیه ابراز تمایل كرده بود.
فرمانده نیروی هوایی پاكستان در این سفر از صنایع هوایی نظامی و غیرنظامی روسیه نیز بازدید كرد.
وی همچنین بر ضرورت تبادل تجربیات میان دو كشور در زمینه صنایع و نیروی هوایی از جمله تبادل خدمات آموزشی متقابل تاكید كرد.
سهیل امان در این سفر با 'ویكتور بوندارف' فرمانده نیروی هوایی روسیه ملاقات كرد و در این ملاقات مو ضوع های حرفه ای مورد علاقه دو طرف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. دو طرف توافق كردند همكاری در زمینه فناوری های نیروی هوایی بین دو كشور گسترش یابد.
زمستان سال گذشته، یك هیات نظامی روسیه به ریاست 'الكساندر واسیلیویچ' مدیر خدمات فدرال امور نظامی-فنی روسیه به اسلام آباد سفر كرد و با حضور در مقر فرماندهی ارتش پاكستان، با ژنرال 'راحیل شریف' فرمانده ارتش این كشور دیدار كرد.
رسانه های پاكستان درباره محتوای این دیدار نوشتند كه هیات نظامی روسیه و طرف پاكستانی ضمن گفت و گو درباره همكاری های دفاعی، در خصوص فروش تجهیزات و سخت افزارهای نظامی-دفاعی روسیه به پاكستان نیز تبادل نظر كردند.
در ماه نوامبر سال 2014، پاكستان و روسیه یك قرارداد همكاری دفاعی دوجانبه باهدف تقویت روابط نظامی-دفاعی میان دو كشور امضا كردند.
تا كنون قرارداد فروش تعدادی بالگرد نظامی MI-35 ساخت روسیه به پاكستان نهایی شده اما تاكنون هیچ بالگردی به پاكستان تحویل نشده است. پاكستان همچنین برای خرید جنگنده های سوخو 35 از روسیه ابراز تمایل كرده و گفت و گوهایی میان دو طرف در این زمینه انجام شده است اما هنوز قراردادی در این زمینه امضا نشده است.
از حدود دو سال پیش و با امضای قرارداد همكاری های دفاعی میان روسیه و پاكستان، فصل جدیدی از همكاری های نظامی و دفاعی میان دو كشور صاحب سلاح هسته ای آغاز شد. پ
سفر نوامبر سال 2014 سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه به اسلام آباد و امضای توافقنامه همكاری های دفاعی میان دوطرف را می توان نقطه اوج این همكاری ها دانست.
همچنین خبرگزاری 'تاس' روسیه بهمن ماه سال گذشته در خبری اعلام كرد كه روسیه و پاكستان در سال جاری میلادی، برای نخستین بار رزمایش مشترك زمینی برگزار خواهند كرد.
ژنرال 'اولگ سالیوكوف' فرمانده نیروی زمینی ارتش روسیه اعلام كرده است كه ارتش این كشور برگزاری هفت رزمایش بین المللی را در سال 2016 از جمله نخستین رزمایش مشترك با پاكستان در مناطق كوهستانی، در برنامه دارد.
'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه نیز اردیبهشت ماه سال جاری در جلسه اعطای استوارنامه 'قاضی خلیل الله' سفیر جدید پاكستان در مسكو به وی، گف كه روابط كشورش با پاكستان در حوزه های گوناگون به ویژه در زمینه تجارت و مبارزه با تروریسم درحال گسترش است.
آساق**1723