به گزارش ايرنا، تاكيد بر از سر گيري فعاليت خانه احزاب كه در دولت قبل فعاليت آن متوقف شده بود، خود بيانگر اهتمام ويژه دولت يازدهم به حضور احزاب سياسي در صحنه است.
احزاب و تشكل هاي سياسي در نشست فصلي خانه احزاب كه روز 31 تيرماه 95 با حضور وزير كشور برگزار شد، ضمن تاكيد بر لزوم از سرگيري فعاليت خانه احزاب، خواستار ايجاد تغييراتي در اساسنامه خانه احزاب، تشكيل مجمع عمومي و پيگيري فعاليت هاي صنفي احزاب قانوني كشور شدند.
عبدالرضا رحماني فضلي وزير كشور در اين نشست، آمادگي وزارت كشور براي كمك به بازگشايي خانه احزاب را اعلام كرد.
محمد حسين مقيمي معاون سياسي وزير كشور نيز چندي پيش در سمينار معاونان استانداري هاي سراسر كشور گفت كه، به معاونان استانداري هاي سراسر كشور توصيه كرده ايم خانه احزاب استان ها را راه اندازي كنند تا بتوانيم كار احزاب را به خود آنها واگذار كنيم.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري فارس نيز در مورد وضعيت راه اندازي خانه احزاب در اين استان، به ايرنا گفت: در استان فارس قبل از اعلام وزارت كشور، بحث راه اندازي خانه احزاب كليد خورد و جلسه هاي متعددي با احزاب سياسي استان برگزار شد.
هادي پژوهش جهرمي افزود: اين جلسه ها به تعيين هيات رئيسه براي خانه احزاب استان منتهي شد و در نهايت نيز يك صورت جلسه مبني بر تشكيل شعبه اي از خانه احزاب در فارس تنظيم و به وزارت كشور ارسال شد.
او ادامه داد: وزارت كشور اعلام كرد كه خانه احزاب تشكلي است كه تمام احزاب رسمي و قانوني كشور مي توانند در آن حضور داشته باشند و يك شعبه در استان ها داير كنند.
وي، استان فارس را استاني پيشرو در زمينه تشكيل خانه احزاب دانست و بيان كرد: اقدام هاي اوليه در اين استان انجام شده و از اين به بعد اين خود احزاب هستند كه بايد مسائل را دنبال كنند و ما هم كمك مي كنيم تا شعبه خانه احزاب در فارس به سرعت فعاليت خود را آغاز كند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري فارس اضافه كرد: البته احزاب به نوعي رقيب يكديگر محسوب مي شوند و چون در كنار هم نبوده اند و ذهنيت هايي نسبت به يكديگر دارند، به تفاهم رسيدن آنها بر سر موضوع هاي مختلف تا حدي سخت و زمان بر خواهد بود.
پژوهش جهرمي اظهار كرد: اگر احزاب كنار هم بنشينند و ديدگاهها و نظرهاي خود را مطرح كنند، بي شك به نقاط مشتركي دست خواهند يافت هرچند كه نقاط اختلافي هم خواهند داشت.
او گفت: همچنين احزاب مختلف اگر با يكديگر ارتباط داشته باشند از دايره اتهام و اتهام زني به يكديگر دور خواهند شد.
وي، با اشاره به اينكه خانه احزاب زمينه همكاري گسترده تمام احزاب را فراهم خواهد كرد، افزود: علاوه بر اين، تحقق اين مهم مي تواند به عمق بخشيدن به كار حزبي در كشور و همچنين سازماندهي احزاب كمك كند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري فارس ادامه داد: خانه احزاب مي تواند در حوزه ها و مجامع سياسي، اجتماعي و فرهنگي نماينده داشته باشد و در مسائل اقتصادي نيز ديدگاهها و نظرهاي كارشناسي ارائه دهد.
پژوهش جهرمي اضافه كرد: احزاب مختلف مي توانند با حفظ مرام، سياست و اساسنامه خود در كنار هم قرار گيرند و يك هدف مشترك يعني توسعه سياسي، ارتقاء توان اقتصادي و مسائل و موضوع ها اجتماعي و فرهنگي را دنبال كنند.
دبير جبهه پيروان خط امام و رهبري استان فارس، راه اندازي و شكل گيري مجدد خانه احزاب را امري ضروري و مفيد دانست و گفت: خانه احزاب مي تواند به عنوان يك مركز، به ايجاد هماهنگي بين احزاب، تشكل ها و سازمان هاي مردم نهاد (سمن ها) كه مي خواهند در عرصه هاي مختلف سياسي، اجتماعي و فرهنگي فعاليت داشته باشند، بپردازد.
ابراهيم شعرا افزود: البته خانه احزاب به هيچ وجه نبايد توسط دولت بنا شود و دولت ها نبايد نظرها و ايده هاي خود را به آن تحميل كنند.
وي بيان كرد: البته دولت ها با توجه به نقشي كه احزاب مي توانند در حفظ امنيت و حضور حداكثري مردم در صحنه هاي مختلف و همچنين اصلاح ساختار و پيگيري امور مردم داشته باشند بايد از آنها (احزاب) حمايت مادي و معنوي كنند اما اين كمك و حمايت بايد بدون چشمداشت باشد و خدشه اي به استقلال خانه احزاب وارد نكند.
شعرا اظهار كرد: خانه احزاب مي تواند در باره سياست هاي كلي نظام و تشويق مردم به حضور گسترده در انتخابات مختلف ايفاي نقش كند اما لازم است اين كار با حفظ استقلال و غير دولتي بودن آن انجام شود.
وي ادامه داد: البته اگر بناي دولتمردان بر حمايت از يك جناح و جريان خاص باشد، نمي توان اطمينان داشت كه يك خانه احزاب مستقل شكل گيرد.
نايب رئيس شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات فارس هم، اقدام دولت تدبير و اميد براي احياي خانه احزاب را اقدامي سنجيده و بيانگر اعتقاد دولت به فعاليت احزاب دانست و گفت: امروز هر صنف اقتصادي، رفاهي و اجتماعي داراي يك تشكل و اتاق است تا بتواند ضمن مديريت و سازماندهي فعاليت آنها، مسائل و مشكلاتشان را نيز دنبال كند.
نوذر امامي افزود: اما احزاب سياسي كه مهمترين و اساسي ترين ركن براي بسط دموكراسي محسوب مي شوند هيچگونه متولي مشخصي ندارند و مسائل و مشكلات آنها به شكل منسجم دنبال نمي شود.
وي ادامه داد: خانه احزاب مي تواند به ساماندهي فعاليت احزاب كمك و موانع پيش روي فعاليت احزاب را نيز برطرف كند.
او اضافه كرد: خانه احزاب به دولت كمك خواهد كرد تا در مسير انجام فعاليت هاي سياسي و حتي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي با بهره گيري از توان و ظرفيت احزاب با سرعت بيشتري حركت كند.
دبير حزب اعتماد ملي استان فارس اظهار داشت: بسياري از اختلاف نظرها و مسائل هم كه بين احزاب وجود دارد در خانه احزاب قابل حل است.
امامي ادامه داد: البته دولت نيز وظيفه دارد به راه اندازي خانه احزاب كمك كند و بودجه و اعتباري براي احزاب در نظر بگيرد چرا كه احزاب هيچ بنيه مالي و پشتوانه اقتصادي ندارند و مهمترين عامل فعاليت هر تشكل نيز بحث اقتصادي است.
او گفت: البته كمك دولت بايد بدون چشمداشت باشد و انتظاراتي مطرح نشود كه به استقلال احزاب خدشه وارد شود و در مقابل احزاب هم نبايد در قبال آن كمك خود را مديون دولت بدانند.
نايب رئيس شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات فارس اظهار كرد: امروز با وجود تمام مشكلات و كمبودها، احزاب فعال هستند و فعاليت هاي سياسي را در كشور به خوبي پوشش مي دهند.
6122 /6118
شيراز- ايرنا- دولت تدبير و اميد از ابتداي آغاز فعاليت خود، توجه ويژه اي به مساله تحزب در كشور و حمايت از فعاليت و مشاركت احزاب قانوني و شناسنامه دار در عرصه هاي مختلف سياسي، اجتماعي و فرهنگي داشته و دارد.