۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۰۱
کد خبر: 82162101
T T
۰ نفر
نبود قیمت رقابتی برای تولیدات داخلی عامل واردات بی رویه است

تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی معتقد است: علت واردات بی رویه و قاچاق، نبود قیمت رقابتی برای كالاهای داخلی است و نرخ ارز نیز موجب اختلاف قیمت بین تولیدات داخلی و كالاهای خارجی می شود.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی فدراسیون یادشده، عوض محمد پارسا در نشست فدراسیون مزبور افزود: كاهش نرخ تورم را باید در حد و اندازه برجام و بالاتر از آن دانست و دولت یازدهم كار بسیار مهمی را در رابطه با كاهش نرخ تورم انجام داده و چنانچه نرخ تورم به كمتر از پنج درصد برسد، كار بسیار بزرگی انجام شده است.
وی یادآور شد: صادرات غیر نفتی در دولت های پنجم و ششم افت داشت و این امر در دولت دهم نیز تداوم یافت كه موجب واردات بی رویه به كشور شد.
پارسا افزود :سال های 89- 1388 در مجموع 400 میلیون دلار واردات تابلوهای برق و ترانس انجام شد و این رقم شامل 200 میلیون دلار تابلوهای برق و 200 میلیون دلار ترانس بود.
به گفته این متخصص حوزه انرژی، سال گذشته (1394 ) بالغ بر 42 میلیون دلار تابلوهای برق وارد كشور شد.

** لزوم اصلاح نرخ ارز معادل تورم داخلی
رییس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی تاكید كرد: چنانچه سالیانه معادل تورم داخلی نرخ ارز اصلاح نشود، تولید ملی و اقتصاد مقاومتی از دست می رود.
وی گفت : معامله های صادركننده و واردكننده برپایه نرخ ارز صورت می گیرد و درصورتی كه نوسان بازار شیرازه كار را از دست خارج سازد، به واردات و صادرات آسیب می رسد.

** آب و برق سهم 90 درصدی در صادرات خدمات فنی ومهندسی
برپایه این گزارش، مدیر كل دفتر توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی وزارت نیرو نیز با بیان اینكه 90 درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه آب و برق است، گفت: فدراسیون صادرات انرژی سه شركت صادراتی قوی در حوزه آب و برق ایجاد كند.
« بهرام نظام الملكی » در نشست فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته اظهار داشت: دولت تقویت صادرات را در دستور كار قرار داده، بنابراین ضروری است كه بخش خصوصی موضوع هایی كه موجب سهولت صادرات می شود به دولت پیشنهاد دهد.
وی ضمن تاكید بر این كه باید از توانمندی های حوزه آب و برق برای ارزآوری و اشتغال استفاده شود، گفت: اینك 90 درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه آب و برق قرار گرفته و با توجه به این موضوع، دفتر توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی وزارت نیرو آمادگی دارد كمك های لازم را به فدراسیون صادرات انرژی ارایه دهد تا سه شركت صادراتی قوی در حوزه آب و برق شكل گیرد.
این مقام مسئول افزود: وابسته های بازرگانی سفارتخانه های ایران در كشورهای مختلف لازم است در حوزه فدراسیون صادرات انرژی فعال شوند.
نظام المكی اضافه كرد: صنعت آب و برق از ظرفیت لازم برخوردار است و بنابراین با توجه به سهم بسیار بالای صادرات در حوزه آب و برق، این بخش در اتاق بازرگانی ایران از جایگاه لازم برخوردار نیست و آثاری از آن مشاهده نمی شود.
وی یكی از مشكلات ضعف صادرات ایران را ناشی از عملكرد بانك ها دانست و افزود: انتظار می رود سیستم بانكی در خدمت تولید، صنعت و اشتغال باشد، اما چنین عملكردی مشاهده نمی شود .
این مقام مسئول، شیوه عملكرد مدیریت مناطق آزاد را مورد انتقاد قرار داد و گفت: مناطق آزاد تبدیل به دروازه واردات كالا شده اند و از قابلیت های موجود در این مناطق، استفاده لازم نمی شود، بنابراین باید از ظرفیت های بسیار زیاد موجود در این مناطق بهره گرفت .
وی خواستار از سرگیری سیاست اعطای جوایز صادراتی به شركت های برتر شد و گفت : شركت های ایرانی به استناد تعهدی كه دولت قبل از سال 1388 داده بود، قیمت ها را پایین آوردند تا در مناقصه ها برنده شوند، این در حالی است كه جوایز صادراتی را به آنها نمی دهند كه برخلاف قانون است.

** كنفدراسیونی برای تقویت صادرات انرژی
همچنین « حمیدرضا صالحی» دبیر فدراسیون صادرات انرژی نیز در این نشست گفت: فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته، نخستین فدراسیون ایجاد شده در اتاق بازرگانی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی افزود: پس از فدراسیون صادرات انرژی، فدراسیون های آب و نفت به وجود آمد و قرار است فدراسیون برق هم تشكیل شود و این فدراسیون ها در مجموع كنفدراسیون انرژی را تشكیل خواهند داد كه ایجاد آن در تجمیع صداهای مشترك و تقویت صادرات انرژی موثر خواهد بود.
صالحی اظهار داشت: سابقه اتاق بازرگانی نشان می دهد، بیشتر موضوع ها بازرگانی و با حضور تجار مطرح بوده و در دو دوره گذشته سعی شده تا موضوع صادرات انرژی در اتاق بازرگانی تقویت شود.
به گزارش ایرنا، فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران از سال 1389 با عنوان «اتحادیه تشكل های صادراتی در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، برق، آب و فاضلاب، انرژی های نو، ساختمان و احداث و مخابرات و اتوماسیون» آغاز به كار كرد و در سال 1392 به عنوان نخستین فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران در اتاق بازرگانی ایران به ثبت رسید.
18 تشكل صادراتی و 130 شركت صادراتی بزرگ، در این فدراسیون عضویت دارند.
هدف از تشكیل فدراسیون این است كه با تجمیع صداها در حوزه صادرات، بتواند در قالب فعالیت مشترك، مسائل بالادستی و مشكلات این حوزه را دنبال كرده و با حاكمیت تعامل بیشتری داشته باشد.
تشكیل كنسرسیومی برای افزایش توان دریافت پروژه های صادراتی، ایجاد برندهای صادراتی، ایجاد شركت های صادراتی، تقویت دیپلماسی اقتصادی و جلوگیری از رقابت مخرب شركت ها، سایر اهداف تشكیل این فدراسیون است.
اقتصام ** 3065 ** 1559
۰ نفر