۶ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۱۶
کد خبر: 82165769
T T
۰ نفر

معاون فرمانده كل قواي چين حبس ابد گرفت

۶ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۱۶
کد خبر: 82165769
معاون فرمانده كل قواي چين حبس ابد گرفت

پكن - ايرنا - دادگاه ارتش چين «گوا بو شيونگ» معاون سابق فرمانده كل قواي اين كشور را به جرم فساد مالي به حبس ابد محكوم كرد.

به گزارش ايرنا، دادگاه در حكم خود اعلام كرده كه او يكي از بزرگترين مفسدان كشور بوده و فساد مالي وي ارزش بالايي داشته است.
مقاماهاي قضايي چين از سال 94 وضعيت «گوا بو شيونگ» به عنوان عالي ترين مقام نظامي و ارشد اين كشور را در دست بررسي داشتند.
برخي گزارش ها پيشتر منتشر شده بود كه نشان مي دهد اين مقام عاليرتبه نظامي چين مرتكب فساد عمده اي شده و از منزل مسكوني وي كاميون هاي طلا و اسكناس خارج شده است.
دادگاه افزوده كه رتبه ژنرالي را از وي سلب و او را براي همه عمر از حقوق سياسي محروم كرده است.
تارنماي «چاينا ارگ» چين در گزارشي اعلام كرد كه «گوا» 74 ساله به رغم اينكه حق استيناف داشته به راي دادگاه اعتراض نكرده و جرم خود را پذيرفته است.
بررسي ها نشان مي دهد كه ماموران چين موفق شده اند بيشتر اموالي را كه اين مقام ارشد نظامي رشوه گرفته بود به صندوق دولت بازگردانند.
دادگاه افزوده است كه او از مقام خود براي گرفتن رشوه سوء استفاده كرده و به چهره نظام، دولت و ارتش لطمه زده است.
به دليل اينكه دادگاه توسط ارتش تشكيل شده و مسايل محرمانه نظامي در آن مطرح شده بود به صورت غيرعلني برگزار شد.
مقام ارشد نظامي چين در سال 2012 ميلادي بازنشسته شد و سال گذشته ميلادي (2015) از حزب كمونيست كنار گذاشته مي شود تا راه براي محاكمه او هموار گردد.
بر اساس اعلام دادگاه، معاون سابق فرمانده كل قواي چين با نظرداشت همه مقررات و بدون اينكه حقي از او ضايع شود مورد محاكمه قرار گرفته و تمامي دارايي هايش نيز ضبط شده است.
از «گوا» به عنوان بلندپايه ترين مقام نظامي چين ياد مي شود كه در چند دهه گذشته به جرم فساد مالي دستگير و محاكمه شده است.
البته پيشتر «شو چايهو» ديگر معاون فرمانده كل قوا (‌كميسيون مركزي نظامي ) نيز به اتهام فساد مالي بازداشت شده بود كه اواسط ماه مارس گذشته قبل از شروع محاكمه اش، جان خود را از دست داد.
چين يكي از سختگيرترين سيستم هاي قضايي را براي مبارزه با فساد اقتصادي دارد و گاه مجازات اين جرم اعدام است؛ با اين حال رواج پديده «مصرف گرايي» و گسترش سيستم «اقتصاد بازار» در دو دهه گذشته در اين كشور، فساد اقتصادي را افزايش داده است. مبارزه با فساد به ويژه در ساختار قدرت كه ارتش آزاديبخش چين يكي از اركان آن محسوب مي شود همواره يكي از شعارها و دستور العمل هاي مورد «تاكيد شي جين» پينگ بوده كه در ادبيات رسانه اي چين به «شكار ببر» شهرت يافته است.
براساس آخرين نظرسنجي انجام شده در چين، 70 درصد مردم رضايت خود را از طرح مبارزه با فساد مالي در دستگاه هاي دولتي اعلام و از آن استقبال كردند.
آنان همچنين مقابله با فساد مقام هاي بلندپايه كشور موسوم به «ببرهاي بزرگ»، بازگرداندن مقام هاي فاسد فراري به داخل و پاكسازي اداره ها از مسئولان موسوم به «مقام هاي لخت»، را سه اقدام مهم دولت در اين زمينه در سال 2014 عنوان كردند.
مقامات قضايي چين از سال 2013 و پس از فرمان «شي جين پينگ» رئيس جمهوري اين كشور مبني بر برخورد جدي با مفسدان اقتصادي، مبارزه گسترده اي را بر عليه مقاماتي كه به واسطه مشاغل حساس دچار سوء استفاده مالي مي شوند، آغاز كردند.
آساق**231**1597