۲۰ مرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۳۶
کد خبر: 82183282
T T
۰ نفر
ادامه محكوميت تركيه از سوي سياستمداران اتحاديه اروپا

تهران- ايرنا- موج محكوميت تركيه از سوي سياستمداران اتحاديه اروپا به دليل تبعات كودتاي نافرجام در اين كشور همچنان ادامه دارد و سياستمداران اين اتحاديه به تازگي درباره آنچه كه اقدامات «سركوبگرايانه و افراطي» عليه جامعه دانشگاهيان و محققان توصيف مي كنند، بشدت ابراز نگراني كرده اند.

به گزارش ايرنا و به نقل از مجله پارلمان اتحاديه اروپا، فدراسيون علوم و علوم انساني اروپا (ALLEA) درباره ماهيت «سركوبگرايانه و افراطي» اقدامات تركيه عليه بخش هاي دولتي در اين كشور از جمله جامعه دانشگاهيان و محققان هشدار داد.
سخنگوي اين فدراسيون گفت: ما «به ويژه» بشدت نگران تعليق از كار 1577 نفر از رئيسان دانشگاه ها، بركناري معلمان اين كشور، جلوگيري از خروج همه دانشگاهيان از تركيه و درخواست بازگشت آنها از خارج هستيم و درباره آن هشدار مي دهيم.
وي افزود: ما اين اقدامات و ساير اقدامات تنبيهي و پيشگيرانه را كه دانشگاهيان و محققان را از حقوق اوليه شان به ويژه در زمينه آزادي بيان، تردد، برگزاري گردهمايي ها و انجام وظايف حرفه اي شان بدون محدوديت هاي عقيدتي محروم مي كند، قويا محكوم مي كنيم و از دولت تركيه مي خواهيم ضمن توقف چنين اقداماتي، بار ديگر به اصول آزادي دانشگاهيان و آزادي عمل افراد و نهادها در بخش هاي علمي و آموزش عالي در تركيه احترام گذاشته و از آنها محافظت كند.
اين مقام اتحاديه اروپا همچنين گفت: ما با همقطاران مان در تركيه در چنين برهه دشواري ابراز همبستگي مي كنيم و به ويژه از دانشگاهيان و اعضاي دانشگاه ها در آنكارا و استانبول حمايت مي كنيم.
اين مقام اروپايي همچنين از نهادهاي اروپايي، دولت هاي ملي و دانشگاهيان و محققان در سراسر اروپا و خارج از آن خواست از جامعه دانشگاهيان و محققان تركيه حمايت كنند.
معاون رئيس گروه 'اس اند دي' (ائتلاف سياسي سوسياليست ها و دمكرات هاي پارلمان اروپا) نيز تركيه را به خاطر آنچه كه «حركت اين كشور در مسيري نادرست» خواند، محكوم كرد.
اين عضو پارلمان اروپا از آلمان گفت: موضع ما كاملا روشن است. ما از آزادي رواديد براي همه كشورهايي كه تعهدات خود را به معيارهاي مربوطه حفظ كرده اند، حمايت مي كنيم. اين مساله درباره شهروندان تركيه و هر كشور ديگري صدق مي كند. اما تركيه در واكنش به تلاش اخير براي كودتا در اين كشور در مسير نادرستي حركت مي كند.
وي افزود: هر چند تركيه شريك مهم ما در حل بحران پناهجويان است اما تنها راه حل پايدار، يك اروپاي متحد است. شوراي اروپا اكنون خود را براي شرايطي آماده مي كند كه تركيه ممكن است حمايتش را از توافق پناهجويان قطع كند و شورا آماده پذيرش طرح هاي جايگزين معتبر است.
معاون گروه اس اند دي خاطرنشان كرد كه ما بايد همچنان تركيه را براي حفظ احترام به قوانين اوليه درباره حقوق بشر و حاكميت قانون تحت فشار قرار دهيم. شهروندان تركيه بايد اين موضوع را درك كنند كه اگر به دنبال آزادي رواديد هستند اين مساله به دولت آنها بستگي دارد و اين دولت بايد شرايط لازم را فراهم كند و ما چيزي غير از اين را نخواهيم پذيرفت.
تركيه بامداد شنبه (26 تير) صحنه كودتاي نافرجام بخشي از بدنه ارتش بود، به طوري كه نظاميان تلاش كردند كنترل نقاط راهبردي در اين كشور را در دست گيرند اما حضور فعالانه مردم در سطح شهرها، از رقم خوردن يك كودتاي تمام عيار در تركيه جلوگيري كرد. به دنبال اين كودتا، دولت «رجب طيب اردغان» اقدام به پاكسازي گسترده نهادهاي مختلف كرد كه واكنش غرب و اروپا را برانگيخت.
اروپام**9158**1485
۰ نفر