احمد رنجبر روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: میزان بارندگی سال زراعی جاری كاهش و دمای هوا چند درجه افزایش یافته كه باعث افزایش عارضه فیزیولوژیكی زردبرگی شده كه در میزان برداشت انجیر تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: 425 هزار هكتار انجیرستان در جهان وجود دارد كه 55 هزار هكتار آن در ایران و در استان فارس با 47 هزار هكتار باغ انجیر است كه بزرگترین استان دارنده این محصول از میان 16 استان كشور است.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان استهبان بیان كرد: شهرستان استهبان با 23 هزار هكتار باغ انجیر، علاوه بر اینكه از لحاظ سطح زیر كشت مقام نخست را داراست، از لحاظ كیفیت نیز بیرقیب است.
رنجبر بیان كرد: از اواخر مرداد ماه كار برداشت انجیر آغاز میشود و تا نیمه مهرماه پایان مییابد و انجیر به صورت پراكنده در پنج مرحله برداشت میشود.
وی ابراز داشت: پیشبینی میكنیم صادرات انجیر 25میلیون دلار درآمد ارزی برای كشور داشته باشد.
رنجبر گفت: در استهبان پنج واحد فرآوری وبیش از ده واحد بستهبندی انجیر به صورت كارگاهی و كارخانه ای محصولاتی نظیر شربت، مربا، سركه، مسقطی، بیسكویت، كیك، كلوچه و پودر انجیر تولید میكنند.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان استهبان ادامه داد: 75 درصد ازانجیر خشك استهبان به كشورهای چین، هند، مالزی، ارمنستان و تاجیكستان و كشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود و مابقی در داخل كشور مصرف دارد.
رنجبر به مشكلات موجود در صادرات انجیر اشاره كرد و گفت: طولانی شدن زمان نگهداری انجیر استهبان در گمرك و كند بودن زمان انتقال موجب شده است تا با مشكلات فراوانی در زمینه صادرات انجیر روبه رو باشیم.
انجیر دارای ارقام مختلفی است كه 98 درصد آن رقم سبز و 2 درصد نیز ارقام متی (matti)، سیاه، شاه انجیر و رونو (rono) است.
میوه انجیر كه در قرآن به آن قسم یاد شده، شیرین، گوشت دار، زرد یا بنفش رنگ، دارای ویتامینهای A ،B ، C، قند، پروتئین، مواد ازته، چربی، آهن، منگنز و كلسیم است.
شهرستان استهبان قطب تولید انجیر جهان در 160 كیلومتری شرق شیراز قرار دارد.
1876
شیراز- ایرنا- مدیرجهاد كشاورزی شهرستان استهبان استان فارس گفت: پیشبینی میشود بیش از 6 هزار تن انجیر از انجیرستانهای استهبان كه بزرگ ترین انجیرسیتان دیم جهان است برداشت شود.