۲ شهریور ۱۳۹۵، ۱۸:۵۵
کد خبر: 82200218
T T
۰ نفر

آغاز اعتصاب سراسري در كنگو

۲ شهریور ۱۳۹۵، ۱۸:۵۵
کد خبر: 82200218
آغاز اعتصاب سراسري در كنگو

تهران - ايرنا - مخالفان جوزف كابيلا رئيس جمهوري كنگو روز سه شنبه اعتصاب سراسري خود را آغاز كردند تا خواستار استعفاي وي پس از پايان موعد زمامداريش شوند.

به گزارش خبرگزاري رويترز از كينشازا، شماري از معترضان در مقابل مقر بزرگترين حزب مخالف جمهوري دمكراتيك كنگو در پايتخت تجمع كردند و پليس براي متفرق كردن آنها گاز اشك آور شليك كرد.
در همين حال، مركز شهر كينشازا امروز (سه شنبه) در شلوغ ترين ساعت هاي روز، خلوت تر از معمول بود و در حومه هاي اطراف نيز بسياري در منازل ماندند و مغازه ها نيز بسته بود.
دولت كنگو امروز (سه شنبه) مذاكرات در مورد جدول زماني برگزاري انتخابات رياست جمهوري در اين كشور را آغاز كرد. قرار بود انتخابات ماه نوامبر (آبان - آذر) برگزار شود، اما به دليل مهيا نبودن شرايط، به تاخير افتاد.
مخالفان دولتي قصد دارند اين مذاكرات را تحريم كنند، زيرا معتقدند كه مذاكرات به عنوان تاكتيكي به نفع كابيلا به كار گرفته مي شود.
مخالفان كابيلا، وي را به تعلل در برگزاري انتخابات متهم مي كنند تا از اين رهگذر بتواند مدت بيشتري در قدرت بماند.
جمهوري دمكراتيك كنگو از زمان استقلال از بلژيك در سال 1960، روي تغيير مسالمت آميز دولت را به خود نديده است.
جوزف كابيلا در سال 2001 زماني كه پدرش ترور شد به قدرت رسيد و در سال 2006 در انتخابات پيروز شد.
قدرت هاي غربي به كابيلا فشار مي آورند تا به قانون اساسي كشورش احترام گذارد. به موجب قانون اساسي كنگو، مدت زمامداري رئيس جمهوري به دو دوره محدود مي شود و وي پس از اين دو دوره بايد از قدرت كنار رود.
غربي ها بيم دارند كه تنش سياسي در كنگو، شعله جنگي منطقه اي را كه بين سال هاي 1996 تا 2003 ميليون ها نفر را به گام مرگ كشاند، مشتعل كند.
كنگو مستعد تنش هاي قوميتي و ناكامي سياسي است. اين كشور به رغم برخورداري از ثروت عظيم معدني به ويژه در مناطق ناآرام شرقي، با فقر شديدي دست به گريبان است.
درگيري و جنگ در جمهوري دمكراتيك كنگو شش ميليون كشته برجا گذاشته است و اين افراد يا در نتيجه مستقيم نبرد يا به دليل بيماري و سوء تغذيه جان باخته اند.
جنگ در كنگو، علاوه بر تبعات اقتصادي، پيامدهاي سياسي نيز در برداشته است.
درگيري در كنگو ريشه در ثروت عظيم معدني در اين كشور دارد، به طوري كه همه طرف هاي درگير از بي نظمي و نابساماني براي چپاول منابع طبيعي كشور استفاده كرده اند.
خاورم**9109**1856
۰ نفر