به گزارش خبرنگار ایرنا انواع غذا، دسر و دم نوش كه از گیاهان كوهی و محلی منطقه زاگرس تهیه و پخته می شود در قالب 50 غرفه از استان های ایلام، كردستان، همدان و كرمانشاه از دوم تا چهارم شهریور در محل نمایشگاه های بین المللی كرمانشاه در بوستان شاهد عرضه می شود.
كلانه، آش دوغ، انواع كلوچه های محلی همراه با دوغ محلی در این جشنواره طرفداران بسیاری دارد و در غرفه هایی كه این نوع غذاها عرضه می شود، بازدیدكنندگان بسیاری در عین دیدن نحوه پخت این نوع غذاها با اشتها به سرو آن نیز می پردازند.
غرفه عرضه 'كَلانه' در اغلب جشنواره ها و نمایشگاه ها مرتبط با صنایع دستی و گردشگری به یك پای ثابت تبدیل شده و بیشتر تعداد بازدیدكنندگان را نیز به خود اختصاص می دهد.
كلانه اگرچه بیشتر به عنوان یك نوع نان شناخته شده است اما در واقع یك وعده غذایی كامل است كه مخصوص به مناطق كُردنشین است و میتوان از آن به عنوان قدیمی ترین غذای آماده (فست فوت) در جهان نام برد كه برخلاف فست فودهای رایج علاوه بر خوشمزگی از سلامت غذایی و غنی بودن از انواع ویتامین ها و فواید بهداشتی در زمره سالم ترین غذاها قرار دارد كه در بسیاری از مناطق كُردستان پخته میشود.
برای پخت كلانه در خمیر آن از آرد گندم و با نوعی گیاه كوهی به نام پیچك در فصل بهار و در سایر فصول با پیازچه پر میكنند و سپس بر روی ساج پخته و با كره یا روغن حیوانی چرب میكنند و همراه با دوغ و ماست محلی میل میكنند.
در این جشنواره در غرفه های پاوه، جوانرود، ایلام و كرمانشاه چاشت های محلی مانند كلانه نیز عرضه می شود و بازدیدكنندگان استقبال خوبی از آن كرده اند.
كلوچه محلی كه با آرد و روغن حیوانی درست می شود از دیگر پیش غذاهای خوشمزه مناطق كُردنشین است كه در این جشنواره پخت و عرضه می گردد، روغن حیوانی محلی همراه با كشك محلی نیز در این جشنواره در كنار پیش غذاها به فروش می رسد و مردم كرمانشاه نیز استقبال بسیار خوبی در خرید محصولات سنتی و محلی به دلیل سالم و ارگانیك بودن این غذاها دارند.
خورشت خلال غذای مخصوص كرمانشاه است كه با خلال بادام و زرشك پخته می شود و طعم لذیذی هم دارد در این جشنواره از سوی برخی از رستوران های شهر عرضه می شود و غرفه هایی كه این خورشت را عرضه می كنند نیز با استقبال بازدیدكنندگان مواجه شده است.
كدبانوهای كرمانشاهی نیز برای اینكه دستپخت خود را به رُخ بازدیدكنندگان بكشند در مسابقه آشپزی كه هر روز از ساعت 19 تا 21 در محل جشنواره برگزار می شود شركت می كنند و با عرضه خورشت خلال، كوفته ریزه و آش عباسعلی به دنبال جلب نظر هیات داوران و گرفتن امتیازهای لازم برای بدست آوردن جایزه كدبانویی جشنواره هستند.
پنج داور متخصص در امور غذایی داوری غذاهای این جشنواره را برعهده دارند و در پایان غذاها و آشپزهای برتر را معرفی می كنند.
در كنار غذا، دسر و دم نوش، صنایع دستی وابسته به غذا مانند چاقو، سبد و سایر شیرینی ها و سوغاتی های استان های شركت كننده در جشنواره عرضه شده است.
همدانی ها هم در این جشنواره انواع صنایع دستی خود كه سفال شاخص ترین آنها بود را عرضه كرده اند و علاوه بر این انواع دم نوش ها را نیز می توان در این غرفه تهیه كرد و نوشید.
استان های ایلام، كردستان و كرمانشاه نیز در طول برگزاری جشنواره اقدام به اجرای برنامه های آئینی مانند موسیقی محلی و هه له پركی (رقص كُردی) می كنند كه این بخش نیز طرفداران بسیاری دارد و فضای جشنواره را فرهنگی تر كرده است.
این جشنواره از دوم تا چهارم شهریور هر روز از ساعت 17 تا 23 برای بازدید عموم دایر است.
3033/8066
گزارش از فرزاد نویدی
طعم لذیذ چاشت های اصیل ایرانی - كُردی در جشنواره غذاهای غرب كشور
۳ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۴۰
کد خبر:
82201165
كرمانشاه- ایرنا- انواع چاشت های اصیل ایرانی را این روزها می توان در جشنواره سفره ایرانی - فرهنگ گردشگری منطقه غرب كشور در بوستان شاهد كرمانشاه مزه كرد و از عطر و بوی این غذاها كه پایه گیاهی دارد، لذت برد.