۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۷:۳۹
کد خبر: 82204390
T T
۰ نفر
اهتمام دولت تدبير و اميد براي بهره برداري بهينه از ظرفيت هاي مغفول استان اردبيل

اردبيل - ايرنا - استاندار اردبيل با ارايه گزارش عملكرد سه ساله دولت يازدهم، اقدام هاي صورت گرفته براي بهره برداري از ظرفيت هاي استان در زمينه هاي مختلف را تشريح كرد.

به گزارش ايرنا، مجيد خدابخش در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه اردبيل گفت: پروژه پاياب سد خداآفرين سال 1383 آغاز و تا سال 92 تنها يك هزار و 600 ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته بود و براي تكميل 30 هزار ميليارد ريال نياز داشت.
وي افزود: اين پروژه در سفر رييس جمهوري به استان اردبيل در سال 93 مورد توجه قرار گرفت و يك ميليارد دلار در قالب مهار آب هاي مرزي از محل صندوق توسعه ملي تخصيص گرفت تا طي چهار سال 50 هزار هكتار در شهرستان هاي پارس آباد، بيله سوار، گرمي و مشگين شهر از ديم به كشت آبي تبديل شود.
استاندار اردبيل بيان كرد: طي سه سال گذشته سه هزار و 500 ميليارد ريال براي اين پروژه هزينه شد و امسال نيز سه هزار و 500 ميليارد ريال تامين شده و جهاد كشاورزي و آب منطقه اي در حال اجراي پروژه هستند.
او اضافه كرد: در شمال استان عمق خاك 10 متر است كه در دنيا كم مانند بوده و از طرفي منابع آب نيز به ميزان كافي وجود دارد و پس از اتمام پروژه بايد به جاي اكشت محصولات با ارزش افزوده پايين مانند سيب زميني و گندم به محصولات با ارزش افزوده بالا توجه شود.
خدابخش عنوان كرد: سرانه درآمد در اين استان نصف ميانگين كشوري است و براي افزايش درآمد مردم بايد تغيير الگوي كشت و حركت به سوي توليد محصولات استاندارد، در راه تغيير سيماي اقتصادي استان گام برداريم.
وي همچنين اضافه كرد: در اين راستا كشت محصول پسته در رضي، بادام زميني در برندق، زعفران در كلور و نمين آغاز شد و از جمله 470 ميليارد ريال در قالب تعاوني به چهار هزار نفر براي كشت زعفران در انگوت از سوي صندوق كارآفريني مهر اميد پرداخت شده است و 130 ميليارد ريال تسهيلات نيز براي توليد زعفران در بخش موران گرمي اختصاص يافت.
وي با اشاره به واردات 60 ميليارد دلار محصولات كشاورزي از سوي روسيه گفت: منابع آب مناسب، زمين حاصلخيز و وجود گمرك در شمال استان ظرفيت هايي است كه با بهره برداري درست از آنها مي توان به بازار كشور روسيه دست يافت.
استاندار اردبيل تشريح كرد: با اين نگاه راه اندازي منطقه آزاد تجاري اردبيل در شمال استان در جريان سفر دكتر روحاني به استان بررسي شد و به تصويب هيات وزيران رسيد كه بزرگترين دستاورد دولت تدبير و اميد به شمار مي رود.
او افزود: با همكاري و همدلي نمايندگان استان اردبيل يك فوريت لايحه منطقه آزاد تصويب شد و كليات آن به تاييد كميسيون اقتصادي مجلس رسيد كه اميد مي رود با تلاش نمايندگان براي اقناع مخالفان، در صحن علني نيز به تصويب برسد.
خدابخش بيان كرد: با راه اندازي منطقه آزاد تجاري و تكميل پروژه مهار آب هاي مرزي در شمال استان، با راه اندازي كشت و صنعت هاي بزرگ و كوچك مي توان نسبت به صادرات محصولات كشاورزي به كشورهاي منطقه قفقاز و از جمله روسيه اقدام كرد.
وي در ادامه به بي توجهي ها نسبت به چهار پهنه معدني استان اردبيل در گذشته اشاره كرد و از آغاز مطالعات آنها توسط بخش غير دولتي خبر داد.
استاندار اردبيل تشريح كرد: احداث هرگونه واحدي نيازمند سرمايه گذاري است اما بر اساس اصل 44 ابلاغي مقام معظم رهبري، دولت از سرمايه گذاري منع شده و تنها وظيفه تامين زيرساخت ها را برعهده دارد و تنها راه مقابله با بيكاري خود اشتغالي و سرمايه گذاري بخش خصوصي مي باشد.
او از كمك به سرمايه گذاران غيردولتي در قالب تسهيلات بانكي ارزان از سوي دولت اضافه كرد: در اين راستا كارخانه تسنيم نوش در نير توسط بخش خصوصي راه اندازي شد كه دولت تامين زيرساخت هايي مانند راه را براي گسترش فعاليت هاي اين واحد توليدي برعهده گرفته است.
خدابخش عنوان كرد: شيرآلات قهرمان در گرمي با ظرفيت ايجاد اشتغال براي يك هزار نفر از جوانان خطه توسط بخش خصوصي راه اندازي شد و دولت 25 ميليارد ريال براي گازرساني به اين واحد هزينه كرد.
وي با اشاره به توليد سالانه 800 هزارتن سيب زميني در استان اردبيل گفت: سردخانه هاي موجود تنها ظرفيت نگهداري 50 هزار تن سيب زميني دارند و در اين راستا سردخانه اتمسفريك استاندارد در نمين احداث مي شود كه ماندگاري محصولات را افزايش مي دهد.
استاندار اردبيل از بهره برداري از كارخانه فرآوري سيب زميني با ظرفيت 100 هزار تن همزمان با دهه فجر خبر و بيان كرد: همچنين يك واحد كشتارگاه مرغ صادرات محور با سرمايه گذاري 400 ميليارد ريالي بخش خصوصي در اردبيل احداث مي شود كه منجر به اشتغال و رونق صادرات است.
او در ادامه به سفر حدود پنج ميليون نفر گردشگر به استان طي سال اشاره كرد كه بيشتر آنها از چادر استفاده كرده و تنها منجر به تحميل هزينه به دستگاه هاي خدمت رسان مي شوند اما منجر به رونق صنعت گردشگري اين منطقه نمي شوند.
خدابخش تشريح كرد: استاندارد در دنيا به ازاي هر نفر گردشگر يك هزار دلار هزينه در مقصد است اما ميزباني مسافران در استان اردبيل منجر به به گردش اقتصادي قابل توجهي نمي شود در حالي كه بايد هر گردشگر براي 28 نفر شغل ايجاد كند.
وي اضافه كرد: بخش خصوصي در متل كوثر در حاشيه شورابيل با هزينه كردن 15 ميليارد ريال مجموعه را استاندارد كرد و با آموزش خدمه نسبت به ارايه خدمات مناسب اقدام كرده؛ هم اكنون هر خانواده طي سفر حدود 10 ميليون ريال بايد هزينه كند و همه تخت هاي مجموعه تا آبان ماه رزرو شده است.
استاندار اردبيل تاكيد كرد: براي رونق گردشگري بايد اين الگو دنبال شود تا مسافران چادر نشين با استانداردسازي خدمات و مجموعه هاي ميهمان پذير در جهت ايجاد اشتغال و رونق صنعت گردشگري گام بردارند.
او در ادامه نيز بر توجه و توسعه گردشگري ورزشي با توجه به ظرفيت ها و شرايط اقليمي استان اردبيل تاكيد كرد و گفت: در اين راستا بايد نسبت به ميزباني رويدادهاي ورزشي كشوري و جهاني اقدام شود و گامي هايي نيز در اين زمينه برداشته شده، از جمله 2 هفته گذشته اردبيل با برگزاري مسابقات كاراته يك هزار و 200 نفر ميهمان را پذيرا بود كه به طور قطع در رونق اقتصاد استان اثر گذار بودند.
8123/6016
۰ نفر