به گزارش ايرنا از اعلام روز شنبه روابط عمومي دادسراي عمومي و انقلاب تهران، عباس جعفري دولتآبادي در دومين نشست دادستاني تهران در باره مبارزه با قاچاق كالا با اشاره به امحاء كالاهاي قاچاق در برخي استانها، اظهار داشت در بحث امحاء، اولويت با كالاهاي فرهنگي يا كالاهايي مانند مشروبات الكلي است كه ورود، نگهداري و مصرف آنها جرم محسوب ميشود.
وي افزود: همچنين امحاء لباسهاي مبتذل، لوازم آرايشي، اقلام فاسدشدني، مصرفي يا غير قابل استفاده، و كالاهاي تاريخ گذشته، اولويت دارد ولي در حال حاضر امحاء كالاهاي قاچاق سرمايهاي مانند خودرو مدنظر دادستاني تهران نيست.
جعفري دولتآبادي در ادامه از مراجع ذيربط خواست تا اقلام مكشوفه قاچاق را گزارش كنند تا در خصوص امحاء آنها اتخاذ تصميم شود.
**نقش رسانه ها در پيشگيري از قاچاق كالا
وي با اشاره نقش پيشگيرانه رسانهها در مورد قاچاق كالا افزود: يكي از ابزارهايي كه ميتواند براي پيشگيري و مبارزه با قاچاق كالا استفاده كرد و از طريق آن ميتوان به مردم آگاهي و به متهمان هشدار داد، رسانهها هستند.
نكتهي ديگري كه مورد توجه دادستان تهران قرار گرفت، انتشار اخباري مبني بر ورود روزانه بيش از سه هزار كانتينر كالاي قاچاق به كشور، بود.
وي اظهار داشت: انتشار اين خبر اين پرسش را مطرح ميسازد كه به رغم تلاش دستگاهها و اعمال نظارتها، چگونه اين حجم كالاي قاچاق وارد كشور ميشود.
دادستان تهران با انتقاد از نحوه حضور برخي نمايندگان دستگاهها در جلسات گفت: مسؤولان ذيربط، بايد شخصاً حضور يابند؛ و يا در صورت معرفي نماينده، چنين فردي بايد تامالاختيار و پاسخگو باشد و اگر مسؤولان در امر مبارزه با قاچاق كالا عزمي جدي داشته باشند، ميتوان پديده شوم قاچاق كالا را مهار و مديريت كرد.
**علل ورود كالاهاي قاچاق
جعفري دولت آبادي هيچ عذري براي ورود كالاهاي ممنوعه مانند مشروبات الكلي و مواد مخدر را قابل پذيرش ندانست و ابراز اميدواري كرد كه اين جلسات بتواند مسير مبارزه با قاچاق كالا را هموار كند.
در ادامه خانم زبيدي مدير كل جرايم سازمانيافته گمرك ايران، در ارتباط با ورود كالاهاي قاچاق به كشور گفت: خروج اين كانتينرها از گمرك به معني پرداخت حقوق دولت است. وي اعلام كرد: گمرك نميتواند تمامي كانتينرهاي ورودي به كشور را كنترل كند.
وي از كشف 536 كيلوگرم هروئين از چند كانتينر كه به طور اتفاقي انتخاب شده بودند، طي روزهاي اخير خبر داد و در بيان ضرورت عدم تعارض اقدامات گمرك با اصل تسهيل تجارت گفت: تسهيل در روند ترخيص و تجارت كشور، از تعهدات ما در حوزهي تجاري و اقتصادي است.
بيگآبادي از وزارت كشور در بيان ضرورت ايجاد يك سامانهي الكترونيكي در خصوص كالاهاي قاچاق گفت: ساليانه 15 ميليارد دلار كالاي قاچاق وارد كشور ميشود كه اگر سامانهي هوشمند تبادل اطلاعات مربوط به ورود كالاهاي قاچاق ايجاد شود، مشكلات كنوني تا حد زيادي رفع ميشود.
**افزايش كالاهاي مكشوفه قاچاق
نماينده سازمان اموال تمليكي به لزوم شناسايي انبارهاي نگه داري كالاهاي قاچاق در استان اشاره كرد و گفت: بخش اعظم اين انبارها، فاقد شناسنامه هستند و وزارت صنعت، معدن و تجارت بر آنها نظارتي ندارد.
وي اعلام داشت: اموال مكشوفه قاچاق اين سازمان طي چهار ماه نخست سال جاري، نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر افزايش داشته و ضمن اين كه پروندهها از رشد 15درصدي برخوردار بود، ارزش ريالي پروندهها نيز 319 درصد رشد داشته است.
نماينده سازمان اموال تمليكي افزود: در رابطه با راهكارهاي مقابله با قاچاق كالا، با بيان اين كه اكثر كالاهاي قاچاق از مبادي رسمي وارد كشور ميشوند، گفت: بايد فرايند ورود كالا تا ترخيص آن در سامانه هوشمند تبادل اطلاعات ثبت گردد.
در ادامه سردار محمديان رئيس پليس آگاهي تهران آمار كشفيات و پروندههاي مرتبط با موضوع قاچاق را مورد توجه قرار داد و اعلام كرد كه پروندههايي با موضوع كالاي قاچاق به ارزش بيش از 100 ميليون تومان مفتوح شده است.
**مشكلات مرتبط با قاچاق كالا
رئيس پليس آگاهي تهران بزرگ در پاسخ به انتقاد دادستان تهران مبني بر وفور كالاي قاچاق در سطح شهر عليرغم مبارزه با آن افزود: علت آن است كه دستگاههاي مرتبط كمتر روي توزيع و عرضه متمركز شده و بايد بازار عرضه براي قاچاقچيان نا امن شود. ضمناً مردم بايد احساس كنند در مورد منع ورود و عرضه كالاهاي قاچاق اقدام ميشود.
سردار مهري رئيس پليس فرودگاه هاي كشور نيز يكي از مشكلات پليس در برخورد با قاچاق كالا را نبود قاضي كشيك به طور شبانهروزي در فرودگاه امام خميني (ره) براي اخذ دستور قضايي تفتيش و بازرسي اعلام كرد.
وي با اشاره به اعلام تردد روزانه 35 هزار مسافر در فرودگاه حضرت امام خميني (ره)، افزود اسامي 250 نفر را كه كثيرالسفر هستند و سال گذشته از آنها كالاي قاچاق كشف شده، در دستور كار پليس قرار گرفته است وي اعلام كرد: عمده كشفيات كالاهاي قاچاق در فرودگاههاي كشور، مشروبات الكلي، گوشي تلفن همراه و ارز غيرمجاز است.
كريمي بازپرسي دادسراي رسيدگي به جرايم اقتصادي هشدار داد در آينده متهمان زنداني جرايم قاچاق افزايش خواهد يافت زيرا اكثر كساني كه در رابطه با پروندههاي قاچاق دستگير ميشوند ردههاي سوم و چهارم هستند كه چون توان پرداخت جريمه را ندارند در زندان خواهند ماند. وي پيشنهاد كرد يك شعبه از محاكم تجديدنظر تهران براي اعتراض به احكام مرتبط با قاچاق كالا اختصاص يابد.
**تشديد مبارزه با قاچاق كالا
اجتهادي از سازمان تعزيرات حكومتي اعلام نمود كه از سال گذشته اقدامات اين سازمان به سمت تشكيل پروندههاي كلان قاچاق با كـالاهايي به ارزش بيش از 100 ميليون تومان سوق يافته است؛ به گونهاي در چهار ماههي نخست سال جاري، تعداد 701 فقره پرونده مفتوح شده كه نشان از رشد 56 درصدي نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. وي امحاء كالاهاي قاچاق مانند خودرو را منوط به صدور حكم يا دستور از سوي مراجع قضايي دانست.
نمايندهي بانك مركزي دربارهي خروج ارز، به مقرراتي اشاره كرد كه مأخذ 5000 دلار را براي هر مسافر در نظر گرفته و از تهيه پيشنويس ضوابط جديد در اين راستا خبر داد.
**لزوم پيگيري پرونده هاي مهم
جعفري دولت آبادي از حاضران خواست مشخصات پروندههاي مهم با موضوع قاچاق كه با اطاله دادرسي مواجه شده را اعلام نمايند تا زمينهي پيگيري آن ها فراهم آيد. وي همچنين، نظارت و اقدام پليس و نهادهاي امنيتي در خصوص انبارهاي محل نگهداري كالاهاي قاچاق در اطراف تهران و ارائه مكتوب آمار اين انبارها از سوي پليس و نهادهاي مرتبط با آن را ضروري دانست.
**اهميت اجراي احكام محكومان قاچاق كالا
دادستان تهران امحاء كالاهاي قاچاق از نوع سخت و با ارزش را منوط به دستور مقام قضايي نمود و با اشاره به مكاتبهي دادستاني با سردار اشتري فرماندهي نيروي انتظامي جهت استقرار مأموران ناجا در اجراي احكام دادسراي اقتصادي و شعب تعزيرات حكومتي، اظهار داشت: اجراي احكام صادره عليه محكومان قاچاق كالا منوط به همكاري بيشتر پليس در اين راستا است، و يكي از راهكارهاي مؤثر در اين زمينه اجراي حكم محكومان قاچاق كالا است. وي همچنين به ضرورت استقرار نمايندهي بانك مركزي در فرودگاه امام خميني (ره) اشاره كرد و تأكيد نمود آثار مبارزه با قاچاق كالا و ارز، ميبايست براي مردم محسوس شود.
دومين نشست دادستاني تهران پيرامون مبارزه با قاچاق كالا، با حضور نمايندگان دستگاههاي مرتبط با موضوع، در دفتر دادستاني تهران برگزار شد.
اجتمام/1193 ** 1569
دادستان تهران:
آثار مبارزه با قاچاق كالا بايد براي مردم محسوس باشد/ اولويت هاي امحاء كالا
۶ شهریور ۱۳۹۵، ۹:۰۴
کد خبر:
82204816
تهران - ايرنا - دادستان عمومي و انقلاب تهران با بيان اين كه آثار مبارزه با قاچاق كالا بايد براي مردم محسوس باشد، افزود:جلوگيري از ورود كالاي قاچاق، منوط به عزم جدي مسئولان و هماهنگي دستگاهها است.