۶ شهریور ۱۳۹۵، ۹:۱۴
کد خبر: 82204828
T T
۰ نفر
گردشگری ظرفیتی برای توسعه روستاهای كهگیلویه وبویراحمد

گچساران- ایرنا- رونق گردشگری ظرفیتی برای درآمدزایی، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه در روستاهای كهگیلویه و بویراحمد است.

به گزارش ایرنا، سكونت نیمی از جمعیت 700 هزار نفری كهگیلویه و بویر احمد در روستاها، جمعیت 70 هزار نفری عشایر، آیین ها، غذاهای محلی، نواها، گویش های رنگارنگ و پوشش محلی زنان و مردان از جلوه های مردم شناسی در روستاهای این استان است.
آب و هوای چهارفصل، وجود چشمه سارها، آبشارها، تنوع پوشش جنگلی و گیاهی در كنار بناهای تاریخی و بقاع متبركه جلوه های دیگری از جاذبه های گردشگری این استان است.
**جلوه های هزار رنگ طبیعت در گردشگری كهگیلویه و بویراحمد
روستای مارین با رنگین كمانی از جاذبه های طبیعی، تاریخی و مذهبی یكی از كانون های گردشگری گچساران در جنوب كهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.
این روستای هدف گردشگری به دلیل آب و هوای مفرح در دل منطقه ای گرمسیری و وجود بقعه متبركه بی بی حمیده (س)، باغ میوه های رنگارنگ و بافت پلكانی روستا به بهشت گمشده جنوب ایران معروف شده و همه ساله در فصل بهار و اواخر زمستان میزبان گردشگران از تمام نقاط كشور است.
وجود اردوگاه گردشگری دشتك دیل در 10 كیلومتری روستای مارین با امكاناتی مانند سكو، سرویس بهداشتی، آب آشامیدنی و روشنایی بر رونق سیاحتی این روستا افزوده است.
روستای مارین در 25 كیلومتر شهر دوگنبدان مركز شهرستان گچساران قرار دارد.
** آبشاربهرام بیگی
روستای بهرام بیگی به لحاظ وجود آبشار زیبا و باغ های گردو یك اردوگاه تابستانی و سیاحتی برای مشتاقان طبیعت در 60كیلومتری یاسوج زیبا و چشم نواز است.
**مختار روستای زیارتی و سیاحتی
روستای مختار به دلیل وجود مقدس امامزاده مختار (ع) در كنار جنگل های بلوط چون كمربند سبزی گرداگرد آن را فراگرفته و در مجاورت شهر یاسوج، موقعیت ویژه ای را برای سیاحت و زیارت فراهم كرده است.
** روستای میمند
روستای تاریخی میمند با مناظر چشم نواز، قطب صنایع دستی و مزارع برنج چون نگین زیبایی از مناظر چشم نواز در 80 كیلومتری یاسوج سالانه پذیرای گردشگران پرشماری است.
**روستای بی بی حكمیه
روستای بی بی حكیمه میزبان بارگاه نورانی امامزاده بی بی حكیمه (س) خواهر بلافصل امام رضا (ع) به لحاظ وجود چشمه آب گرم و ساختمان بقعه متبركه كه در دل كوه واقع شده از جایگاه خاصی برخوردار است.
این روستا از آب و هوای دلپذیر در فصل زمستان و نزدیكی به سواحل سد زیبای كوثر در فصل سرما میزبان گونه های نادر پرندگان مهاجر آسیایی یكی دیگر از این جاذبه های توریستی و گردشگری در گچساران است.
** برنامه های دولت برای توسعه گردشگری در روستاهای كهگیلویه و بویر احمد
معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه و بویراحمد گفت: توانمندسازی جوامع محلی راهبرد دولت برای رونق گردشگری روستایی در استان است.
الماس قبادی اظهار داشت: پرداخت تسهیلات تعمیر و تجهیز واحدهای روستایی و آموزش اهالی آن از برنامه های در دست اجرای توسعه گردشگری روستایی در این استان است.
وی ادامه داد: این طرح با هدف بهره وری از طبیعت بكر و خدادادی مناطق روستایی كهگیلویه و بویراحمد در توسعه صنعت گردشگری اجرا می شود.
وی افزود: به هر یك از متقاضیان احداث اقامتگاه مسافرتی در روستاهای كهگیلویه و بویراحمد تا سقف یك میلیارد ریال تسهیلات بانكی با كارمزد چهار درصد و دوره بازپرداخت پنج ساله پرداخت می شود.
معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كهگیلویه و بویراحمد تصریح كرد: طرح توسعه گردشگری در روستاهای این استان با مشاركت صندوق كارآفرینی امید اجرا و هیچ محدودیتی برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد.
قبادی گفت: تاكنون پرونده 40 متقاضی دریافت این تسهیلات به بانك عامل معرفی شده است.
وی اظهار داشت: برپایی دوره های آموزشی كوتاه مدت برای آشنایی ساكنان مناطق روستایی مستعد با گردشگری و مزایای آن از دیگر اولویت های توسعه بوم گردی در استان است.
قبادی با یادآوری موانع معارض اجتماعی برای ایجاد زیرساخت های گردشگری در این روستاها تصریح كرد: تبیین اهمیت توسعه گردشگری در افزایش درآمد روستائیان می تواند به توسعه گردشگری روستایی در كهگیلویه و بویراحمد كمك كند.
وی با بیان اینكه كهگیلویه و بویراحمد 28 خانه مسافر و 700 تخت هتل و مسافرخانه دارد، اظهار كرد: داشتن زیرساخت های گردشگری گام نخست توسعه گردشگری در استان است.
قبادی ابراز داشت: این استان به دلیل داشتن 2 هزار و 600 اثر تاریخی و 300 جاذبه طبیعی از مناطق مستعد برای جذب گردشگر از تمام نقاط كشور در ایام مختلف سال است.
استان كهگیلویه و بویراحمد به دلیل ظرفیت های گردشگری در چهار فصل، مقصد میلیون ها نفر گردشگر در طول سال است.
8005/8143