طرح ضربتي اشتغال در حوزه گردشگري و صنايع دستي در دست تدوين است

كرمان - ايرنا - معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: طرح ضربتي اشتغال 140 هزار نفر در حوزه گردشگري و صنايع دستي كشور در شوراي عالي ميراث فرهنگي در حال تدوين است.

به گزارش ايرنا مسعود سلطاني فر شامگاه جمعه در گفت و گوي ويژه شبكه استاني كرمان افزود: در اين طرح پيش بيني كرديم كه با استفاده از ظرفيت هاي بخش گردشگري و صنايع دستي، 140 هزار شغل در سال هاي 95 و 96 به شرط تامين تسهيلات مناسب بانك ها ايجاد كنيم.
وي گفت: يكهزار و 752 پروژه گردشگري توسط بخش خصوصي در كشور در دست اجراست.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افزود: حدود 820 هتل يك تا 5 ستاره و هتل آپارتمان توسط بخش خصوصي در كشور در دست ساخت است.
وي تصريح كرد: اميدواريم تا پايان دوره دوم دولت از نظر ايجاد اماكن اقامتي و پذيرايي در بخش گردشگري خلاء هاي گذشته را جبران كنيم.
وي گفت: صنعت گردشگري، صنعتي سبز، با ثبات، زودبازده و اشتغالزاست كه بايد بيش از گذشته به آن توجه كنيم.
سلطاني فر ادامه داد: مجموعه دولت و ساير قوا نيز حمايت و پشتيباني خوبي براي رونق بخش گردشگري كشور دارند.
وي اظهار كرد: شواري عالي ميراث فرهنگي حدود 10 سال قبل تشكيل شد اما در 9 سال گذشته فعاليتي نداشته و از سال گذشته جلسات اين شورا فعال شده است.
وي گفت: پيش بيني شده كه از يكهزار و 752 پروژه اجرايي بخش خصوصي، طرح هايي كه 50 درصد پيشرفت دارند و امكان تكميل آنها طي دو سال وجود دارد انتخاب شود كه با تكميل آنها حدود 70 هزار شغل ايجاد مي شود.
معاون رئيس جمهوري تاكيد كرد: براي تامين تسهيلات اين پروژه ها حدود 40 هزار ميليارد ريال مي‌خواهيم كه به نسبت شغل ايجاد شده هر شغل 600 ميليون ريال تسهيلات نياز است.
وي با بيان اينكه در اين طرح 70 هزار شغل نيز در بخش صنايع دستي پيش‌بيني شده است گفت: ايران، چين و هند سه ابرقدرت توليد صنايع دستي دنيا هستند و در كشور از 460 رشته شناخته شده صنايع دستي، در 300 رشته توليد و سابقه توليد داريم.
وي ادامه داد: جز در بخش فرش، حدود 500 هزار نفر در اين بخش فعاليت مي كنند و براي هر شغل در حوزه صنايع دستي حدود 200 ميليون ريال بايد تسهيلات بدهيم كه بسيار اقتصادي است.
سلطاني‌ فر در ادامه اين گفت و گو بيان كرد: گردشگران، ايران را سرزمين تنوع‌ها مي‌دانند چون در هر چهار فصل اين امكان وجود دارد كه انواع ورزش‌ها و تفريحات تابستاني و زمستاني را با هم داشته باشيم.
وي افزود: اين مساله در استان كرمان در محدوده 100 كيلومتري تحقق مي‌يابد و جاذبه‌هاي طبيعي كرمان از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
وي با بيان اينكه زماني بيابان لوت را مانع توسعه مي ‌دانستند تصريح كرد: اما امروز با ثبت جهاني بيابان لوت، اين مكان عامل ايجاد توسعه كشور شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: بسياري از گردشگران به ويژه غربي‌ها، علاقه‌مند به مناطق خاص بياباني و حيات وحش ايران هستند كه در اين زمينه گشايش خوبي ايجاد شده است.
وي بيان كرد: تاكنون موفق شديم 21 اثر و پرونده را در يونسكو به عنوان ميراث جهاني ثبت كنيم كه 5 پرونده در سه سال گذشته در دولت يازدهم به ثبت رسيده است.
وي گفت: استان كرمان از اين حيث رتبه اول را در كشور دارد كه نشان دهنده هويت و سابقه تاريخي و تمدني و ارزشمند است و مراتب تقدير و تشكر رئيس جمهوري را به مناسبت اين موفقيت تاريخي به مردم استان كرمان ابلاغ مي كنيم.
سلطاني فر افزود: جا دارد كه از اين محوطه ها و بناهاي ارزشمند استفاده و به نسلهاي آينده تمدن و مدنيت گذشته را معرفي كنيم و باعث جذب گردشگران خارجي به كرمان شويم.
وي با اشاره به پايلوت بودن استان كرمان در حوزه اقتصاد مقاومتي گفت: در بين سه استان پايلوت اقتصاد مقاومتي، كرمان با مديريت استاندار و هماهنگي موجود در استان عملكرد بسيار خوبي در بخش مباني اقتصاد مقاومتي داشته است.
معاون رئيس جمهوري تصريح كرد: يكي از ويژگي هاي استان كرمان اين است كه تعداد قابل توجهي از پروژهاي توسعه با مشاركت مردم و نهادهاي غير دولتي انجام مي شود كه به مرور مردم كرمان از آن استفاده مي كنند.
وي همچنين گفت: بنايي كه به عنوان ملي يا جهاني ثبت مي‌شود، يعني اينكه اين بناها ارزش دارند كه جامعه جهاني از اينها حمايت و بهره برداري كنند و مورد حمايت سازمان‌هاي بين‌المللي و تحقيق و پژوهش صدها مراكز علمي و پژوهشي دنيا قرار مي‌گيرند.
وي ادامه داد: محوطه و بناهايي كه به ثبت جهاني مي رسد مشخصات، اسم و تصاوير آن در هزاران سايت بين‌المللي گردشگري به عنوان مقصد مهم گردشگران خارجي ثبت مي‌شود و حضور گردشگران تاثيرات فرهنگي و اقتصادي گسترده‌اي را به دنبال خواهد داشت.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: بايد براي پايان برنامه ششم توسعه، استان كرمان را از لحاظ زيرساخت‌هاي گردشگري براي پذيرايي سالانه 200 هزار گردشگر آماده كنيم.
وي با بيان اينكه دولت در سه سال گذشته قدم هاي خوبي در عرصه اقتصاد كشور برداشت گفت: در كشور فضاي باثبات و آرامشي ايجاد شده كه ارزش پول مالي ثابت ماند و سرمايه‌گذاران امكان حضور داشته باشند.
وي افزود: تورم 45 درصدي به 9 درصد كاهش يافته و فضاي كسب و كار و زمينه اشتغال خوبي فراهم شده تا زمينه اشتغال براي جوانان فراهم شود.
سلطاني فر بيان كرد: در چهار ماه نخست امسال 16 هزار گردشگري خارجي به استان كرمان سفر كرده اند و تا پايان سال اين تعداد به 40 هزار نفر افزايش پيدا مي كند.
مسعود سلطاني فر معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري عصر روز گذشته (جمعه) براي بازديد و افتتاح طرح هاي هفته دولت و شركت در چند نشست وارد كرمان شد.
همچنين شامگاه جمه با در آييني حضور وي از كتيبه ثبت جهاني قنوات استان كرمان و كوير لوت رونمايي شد.
7437/3028