۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۵
کد خبر: 82205084
T T
۰ نفر
كار، بیمه و مشكلات معیشتی از مهمترین دغدغه های هنرمندان پیشكسوت است

تهران-ایرنا- مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشكسوت، با اعلام عضویت 580 هنرمند در این موسسه گفت: كار، بیمه و مشكلات معیشتی از مهمترین دغدغه های هنرمندان پیشكسوت است.

سیدعباس عظیمی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: موسسه هنرمندان پیشكسوت به دنبال انتقال تجارب سپیدمویان هنر به هنرمندان نسل جوان جامعه و استفاده از این تجربیات برای رشد فرهنگی است.
وی با اشاره به یكی بزرگترین چالش هنرمندان پیشكسوت افزود: كار، بیمه و مشكلات معیشتی از مهمترین دغدغه های هنرمندان پیشكسوت است، این هنرمندان با بالا رفتن سن از كار بازیگری و یا تولید موسیقی و یا به طور كلی فعالیت های هنری فاصله می گیرند ، ولی در موسسه هنرمندان پیشكسوت، شرایطی را فراهم آمده است تا از تجربیات این هنرمندان كه منبع عظیمی از دانش و تجربیات است، استفاده و به همه اقشار جامعه منتقل شود.
وی ادامه داد: برخی از هنرمندان از لحاظ شرایط جسمی توان و كشش ندارند ولی منبع بزرگی از تجربه هستند كه باید از آنها استفاده كرد.
عظیمی افزود: عده ای از این هنرمندان فاقد درآمد مستمر هستند، عده ای نیز بازنشسته هستند كه حقوق اندكی دریافت می كنند و برخی اعضا بازنشستگی ندارند چون در زمان جوانی از لحاظ تامین اجتماعی درست راهنمایی نشده اند و نسبت به این موضوع توجه نداشته و مشكلات نسبی باعث شده نتوانند كار كنند و یا درآمدی در این دوران داشته باشند و موسسه از این هنرمندان حمایت های مادی و معنوی می كند.
وی با اشاره به شرایط عضویت در موسسه هنرمندان پیشكسوت افزود: تمام آیین نامه ها، سیاستگذاری ها و برنامه ها و شرایط عضویت موسسه مرتبط با شرح وظایف و اساسنامه ای است كه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب كرده كه سه هدف مشخص دارد.
عظیمی گفت: انتقال تجارب هنرمندان به جامعه برای بالندگی فرهنگی، برقراری روابط انس و الفت بین هنرمندان و پیشكسوتان و هدف سوم اساسنامه رسیدگی به مشكلات معیشتی، مالی، بیمه و پزشكی است كه بخش پنهان غیر رسانه ای فعالیت های ما و بسیار مهم است.
وی تصریح كرد: شرایط عضویت در همین اساسنامه اینگونه است كه حداقل باید سابقه ۳۵ ساله فعالیت هنری در یكی از رشته های سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی، شعر، ادبیات داستانی، هنرهای سنتی و معماری داشته باشند، سن هنرمندان بالای ۶۰ سال باشد و به عنوان نخبه هنری صاحب سبك و شهرت باشند. به این ترتیب هر هنرمند بالای ۶۰ سال نمی تواند عضو این موسسه شود چون ضمن دارا بودن شرایط بالا، طبق تعریفی كه در دوره جدید شده این افراد باید مدرك درجه یك هنری نیز از شورای ارزشیابی هنرمندان داشته باشند.

** موسسه هنرمندان پیشكسوت به بحث عضو گیری ورود نمی كند
وی خاطرنشان كرد: به هر صورت مرجع تعیین عضویت هنرمند در موسسه هنرمندان پیشكسوت، شورای ارزشیابی هنرمندان و نویسندگان كشور است و این موسسه اجازه ورود به بحث عضوگیری را ندارد. البته برخی هنرمندان می گویند اصلا نیاز مالی نداریم اما می خواهیم جایی داشته باشیم كه محور وحدت و همدلی باشد. عده ای دیگر از پیشكسوتان هم گلایه دارند و می گویند چرا برای عضویت در موسسه درگیر مسائل اداری و بگیر و ببندهای دریافت گواهینامه ارزشیابی هنری شویم، اصلا نمی خواهیم درجه یك هنری داشته باشیم ولی ۳۵ سال سابقه و شهرت داریم و سن ما هم از ۶۰ رد شده است و صاحب شهرت هستیم.
عظیمی ادامه داد: برای عضویت این عزیزان هم اختلاف نظرهایی وجود دارد و در حال مذاكره و رایزنی هستیم تا به یك نتیجه مناسب دست یابیم. در خرداد سال 93 نیز به صورت كلی یك فهرست 207 نفر را به شورای ارزشیابی هنرمندان فرستادیم كه متاسفانه بدون پاسخ مانده است.
وی ادامه داد: از بدو تاسیس این موسسه مخالفت هایی وجود داشته، این موسسه اواخر سال 85 باید راه اندازی می شد كه متاسفانه با شش سال تاخیر راه اندازی شد.
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشكسوت افزود: یكی از مخالفت ها در زمینه بحث كارشناسی بود كه تحت عنوان موازی كاری خدمات رسانی به هنرمندان مطرح می شد، اما بر اساس كاركردی كه موسسه داشت خیلی سریع توانست یك ظرفیت جدید را برای خدمتگزاری به هنرمندان پیشكسوت بوجود بیاورد و رفته رفته موسسه جای خود را باز كرد و روند مخالفت ها كاهش یافت و همراهی بسیاری از مسئولان و مقامات از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این امر كمك كرد.

** موسسه 580 عضو دارد
عظیمی با اشاره به تعداد اعضا این موسسه گفت: این موسسه 580 عضو دارد كه از این تعداد به 380 نفر دسترسی پیدا كرده ایم و پرونده های آنها تشكیل شده و از حمایت های موسسه برخوردار شده اند.
وی ادامه داد: به این افراد ماهیانه 150 هزار تومان از طرف موسسه پرداخت می شود كه البته به عنوان حقوق نیست بلكه این هدیه موسسه به پیشكسوتان است.
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشكسوت افزود: اعضا در كل كشور و اكثریت در تهران و اطراف تهران هستند. برخلاف اصناف، انجمن ها و خانه های هنری كه حق عضویت از اعضا می گیرند، به نشانه تكریم هدیه عضویت را به صورت ماهیانه پرداخت می كنیم و امیدواریم در سال های آتی این رقم افزایش یابد.
عظیمی با بیان اینكه موسسه متناسب با شرایط روز جامعه سعی دارد تا توجه بیشتری را به هنرمندان غیر چهره داشته باشد، گفت: از بدو راه اندازی موسسه برای معرفی و گرفتن امكانات و بودجه از ظرفیت هنرمندان چهره بسیار استفاده كردیم كه همت هنرمندان چهره از این حیث جای تقدیر دارد، اما در ارتباط با دادنِ خدمات و حمایت های مادی و معنوی هیچ فرقی بین هنرمندان چهره و غیر چهره در این موسسه وجود ندارد و چه بسا تلاش شده برای رفع این سوء تفاهم احتمالی، مسایل هنرمندان غیر چهره در اولویت مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
وی افزود: به این منظور هنرمندان غیر چهره ای را كه در شهرستان ها ساكن بودند حتی در اصفهان، البرز، روستای مرزی استان خراسان رضوی از خواف تا تربت جام ، بیش از پیش مورد توجه قرار دادیم در روستای مرزی یادگار اولیا در چند كیلومتری مرز افغانستان دوبار بازدید داشتیم.
عظیمی با اشاره به برنامه هایی كه در آینده برای موسسه در نظر گرفته شده است، گفت: وظایف در اساس نامه مشخص است، ارائه خدمات رفاهی، بحث آموزش، انتقال تجارب، حمایت از تولید آثار و امثال آن موضوعاتی است كه بیشتر روی آن با جدیت بحث می شود.
وی در پایان اظهار داشت: در حمایت از موسسه، خبرنگاران و اصحاب رسانه نقش بسیار جدی داشتند. این موسسه با مشكلات بسیار فعالیت خود را آغاز كرد و وظیفه حساس تكریم هنرمندان پیشكسوت به عنوان سرمایه های ملی را داشته كه در تبلیغ و اطلاع رسانی این موسسه و امتیاز برای اصلاح مشكلات منابع این موسسه بسیار نقش اصحاب رسانه موثر بوده است كه باید قدردانی شود و سعی ما این است كه سالانه خبرنگاران فعال در حوزه هنرمندان پیشكسوت را تجلیل كنیم.
فراهنگ ** 9338 ** 1071
۰ نفر