۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۵۳
کد خبر: 82205691
T T
۰ نفر
اجراي 316طرح با 670ميليارد ريال دستاورد دولت تدبير و اميد در شهرستان مرزي قصرشيرين

قصرشيرين- ايرنا- از ابتداي روي كار آمدن دولت تدبير و اميد تا پايان سال 94، خدمات شايسته اي به مردم قصرشيرين ارايه شده و با رويكرد انجام طرح هاي عمراني در سه سال گذشته، 669 ميليارد و 740 ميليون ريال اعتبار براي اجراي طرح هاي عمراني اين شهرستان هزينه شده است.

اين اعتبار براي اجراي 316 طرح عمراني در بخش هاي مختلف از محل اعتبارات استاني، ملي، پيوست قانون و سفر رهبر معظم انقلاب تامين شده است.
سرپرست فرمانداري قصرشيرين روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: از مجموع اعتبارات هزينه شده براي اين شهرستان 174 ميليارد و 670 ميليون ريال براي 129 طرح در سال 92، 267 ميليارد و 390 ميليون ريال براي اجراي 125 طرح عمراني در سال 93 و 227 ميليارد و 680 ميليون ريال براي اجراي 94 طرح در سال 94 اختصاص يافت.
مرادعلي تاتار با تقدير از تلاش هاي ارزنده دولت تدبير و اميد در سه سال اخير افزود: اين اعتبارات در بخش هاي كشاورزي، بهداشتي، آموزشي، خدمات شهري، طرح هاي هادي روستايي، آبرساني، راه هاي روستايي، ورزشي و فرهنگي هزينه شده است.
وي همچنين اعتبار امسال براي اجراي 80 طرح عمراني را نيز 56 ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: جذب اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامي 100 درصد و اعتبارات عمراني 70 درصد بوده است.
تاتار اضافه كرد: دولت در ابتداي راه با خزانه اي خالي، وجود قطعنامه هاي تحريم ساز سازمان ملل، تورم و بيكاري، ركود اقتصادي و واحدهاي توليدي همراه بود اما با اين وجود، اجراي طرح هاي عمراني در شهرستان قصرشيرين با جديت دنبال شد.
وي گفت: بعد از پيروزي عقلانيت و تدبير و اميد در 22 خرداد 92 با حضور گسترده مردم در حمايت از اين تفكر، دولت كار خود را با شعار قانوگرايي آغاز كرد.

** طرح بزرگ خط انتقال آب سامانه گرمسيري در قصرشيرين
طرح بزرگ خط انتقال آب سامانه گرمسيري به طول 45 كيلومتر از منطقه 'بازي دراز' در سرپل ذهاب آغاز و از قصرشيرين مي گذرد. اين طرح شامل سه خط است كه دو خط آن به استان ايلام و يك خط ديگر آن در مرز سومار در دست احداث است.
تاتار با اعلام اين مطلب گفت: هزينه اجراي اين طرح 120 ميليارد ريال است كه تونل شهداي بازي دراز نيز ديگر طرح در اين سامانه است كه طول اين تونل هشت هزار و 600 متر با قطر حفاري شش و هشت دهم متر است و اكنون در روستاي كركهرك شهرستان قصرشيرين در دست احداث است.
وي افزود: اين تونل در صورت بهره برداري ظرفيت توليد 688 ليتر آب در ثانيه را دارد و زمينه اشتغال 200 تن از افراد جوياي كار را نيز فراهم مي كند.

** آبي شدن 16 هزار هكتار از زمين هاي كشاورزي در قصرشيرين
سرپرست فرمانداري قصرشيرين در ادامه گفت: در بخش كشاورزي شهرستان شاهد تحولات بزرگي در بحث بهره برداري از سدها و شبكه هاي زير دست آن شامل سد شرفشاه سومار، تنگ حمام و سد زاگرس است.
وي اظهار كرد: زمين هاي پايين دست سد زاگرس شامل شش هزار هكتار اراضي آبي است كه از اين ميزان دو هزار و 400 هكتار به صورت قطره اي باراني و بقيه به صورت سنتي است.
وي اضافه كرد: با بهره برداري از منابع آبي و سدهاي در دست احداث در شهرستان به جز طرح سامانه گرمسيري، 16 هزار هكتار از اراضي كشاورزي منطقه نيز به آبي تبديل مي شود.

** توليد دو هزار و 500 تن ماهي در مجتمع شيلات شهداي قصرشيرين
طرح پرورش شيلات شهداي قصرشيرين از طرح هاي بزرگ كشور است كه در منطقه صفر مرزي و به عنوان يك پدافند غيرعامل در توليد و پروش ماهيان گرم آبي در حال فعاليت است.
تاتار گفت: از مجموع 63 مزرعه پرورش ماهيان گرمابي مجتمع شيلات شهداي گمنام اين شهرستان اكنون 57 مزرعه با مساحت 500 هكتار با توليد ساليانه دو هزار و 500 تن فعال است.
وي اظهار كرد: مجتمع شيلات شهداي قصرشيرين با هشت هزار هكتار وسعت به عنوان سومين مجتمع بزرگ پرورش ماهيان گرمابي كشور حدود يك دهه است كه در توليد انواع ماهيان گرمابي و ميگوي آب شيرين فعاليت دارد.
تاتار ادامه داد: به واسطه وجود مجتمع شيلات شهداي قصرشيرين، استان كرمانشاه پس از استان هاي ساحلي به عنوان چهارمين استان فعال و پيشرو در توليد ماهيان گرمابي مطرح است.
وي، كپور، آمور، فيتوفاگ و بيگ هد (سرگنده) را از جمله انواع ماهيان گرمابي نام برد كه در مجتمع پرورش ماهيان گرمابي قصرشيرين توليد مي شود.

** باغ چهار هزار هكتاري قصرشيرين
تاتار در ادامه تشريح دستاوردهاي دولت در شهرستان مرزي قصرشيرين گفت: باغ چهار هزار هكتاري براي كاشت انواع درختان ميوه هاي گرمسيري مانند خرما، انگور و مركبات با هدف توليد محصولات گرمسيري ايجاد مي شود كه 600 هكتار خرما، يك هزار و 400 هكتار مركبات و هزار هكتار آن به كاشت نهال انگور اختصاص دارد.
سرپرست فرمانداري قصرشيرين اضافه كرد: با حضور مسعود سلطاني فر معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در جريان سفر كاروان تدبير و اميد به استان كرمانشاه، بهره برداري از مرحله نخست طرح باغ چهار هزار هكتاري شركت كشت و صنعت پيوند بيستون پارس آغاز شد.
وي افزود: براي اجراي اين طرح كه از سال 91 عمليات اجرايي آن آغاز شده است دو هزار و 385 ميليارد ريال اعتبار پيش بيني شد كه تسهيلات مصوب آن يك هزار و 500 ميليارد ريال از محل صندوق توسعه و عامليت بانك سپه است.
تاتار با بيان اينكه مشخصات اين طرح شامل سه هزار هكتار باغ، سد مخزني با ظرفيت 25 ميليون متر مكعب ذخيره آب، شبكه آبياري قطره اي به وسعت سه هزار هكتار و احداث جاده بين مزارع و سامانه بهره برداري هوشمند است، گفت: توليد ساليانه اين باغ 81 هزار تن مركبات، انگور و خرما است.
سرپرست فرمانداري قصرشيرين ادامه داد: مرحله نخست اين طرح 600 هكتار است و عمليات اجرايي توسعه و احداث يك هزار هكتار ديگر از اين باغ آغاز شده است.
به گفته او سد مخزني اين طرح نيز به بهره برداري رسيد كه هدف از آن ذخيره سازي 25 ميليون متر مكعب آب براي جلوگيري از هدر رفت آب هاي مرزي است.
وي افزود: با توجه به وجود دو پايانه مرزي خسروي و پرويزخان در قصرشيرين و همجواري آن با عراق اين باغ با هدف صادرات محصولات توليدي طراحي شد و ساخت و ايجاد صنايع پايين دستي شامل سردخانه براي نگهداري محصولات نيز در اين طرح پيش بيني شده است.

** بازسازي نفت شهر
سرپرست فرمانداري قصرشيرين در ادامه گفت: دولت تدبير و اميد در راستاي عمران و آباداني مناطق مرزي به ويژه بازسازي شهر مرزي نفت شهر عزمي جدي دارد تا اين شهر را براي اسكان و بازگشت اهالي آن آماده كند.
وي گفت: نيروهاي پاكسازي هم اكنون براي مين روبي اراضي كشاورزي پاكسازي نشده در سومار و نفت شهر حضور دارند و طرح هادي و نقشه معابر، خيابان ها و كوچه ها نيز تهيه و تكميل شده است.
وي اعتبار در نظر گرفته شده براي بازسازي شهر مرزي نفت شهر را بيش از 200 ميليارد ريال ذكر كرد و گفت: اميد است در صورت مهيا شدن زيرساخت هاي لازم امسال شاهد استقرار دوباره مرزنشينان در نفت شهر باشيم.
وي همچنين از اجراي طرح سامانه آبياري نوين قطره اي در سطح دو هزار هكتار از زمين هاي كشاورزي بخش سومار خبر داد و اضافه كرد كه براي اين منظور 340 ميليارد ريال اختصاص يافت كه تاكنون 200 ميليارد ريال آن جذب شده است.
وي ميانگين پيشرفت فيزيكي اين طرح را بيش از 70 درصد اعلام كرد و ادامه داد: تلاش مي شود كه امسال نيز از محل همين اعتبارات اختصاص يافته هزار هكتار ديگر از زمين هاي كشاورزي در بخش مرزي سومار به سامانه نوين آبياري تجهيز شود.
اين مقام مسوول افزود: اكنون در بخش مرزي سومار به غير از نيروهاي نظامي و اداري، 250 تن از مردم منطقه نيز سكونت دارند و تاكنون ٥٠٠ خانوار نفت شهري براي بازگشت و سكونت دايم در اين منطقه نيز اعلام آمادگي كرده اند.

**پرداخت تسهيلات 60 ميليون ريالي به ساكنان روستاهاي بازسازي نشده قصرشيرين
سرپرست فرمانداري قصرشيرين در ادامه اعلام كرد كه به ساكنان روستاهاي بازسازي نشده خالي از سكنه نوار مرزي اين شهرستان 60 ميليون ريال تسهيلات بلاعوض پرداخت مي شود.
وي گفت: اين اعتبار از محل اعتبارات رهبر معظم انقلاب براي ساخت واحدهاي مسكوني به افرادي كه قصد بازگشت به روستاي خود را داشته باشند، پرداخت مي شود.
وي اظهار كرد: همچنين 150 ميليون ريال نيز تسهيلات مقاوم سازي به افرادي كه پروانه ساخت ساختمان آنها حداقل 60 مترمربع زير بنا داشته باشد، پرداخت مي شود.
وي اضافه كرد كه رويكرد دولتمردان، بازسازي روستاهاي خالي از سكنه و فراهم كردن شرايط اسكان روستاييان در نوار مرزي است و براي تحقق اين مهم از تمام ظرفيت هاي موجود به شكل مطلوب استفاده خواهد شد.
سرپرست فرمانداري قصرشيرين بيان كرد: براساس مصوبه شوراي عالي امنيت ملي مبني بر جلوگيري از ساخت و ساز تا فصله 15 كيلومتري مرز، روستاهاي نوار مرزي قصرشيرين كه بازسازي نشده اند، همچنان بلاتكليف هستند.
تاتار با بيان اينكه 50 خانوار قصرشيريني تاكنون براي بازگشت به روستاهاي خالي از سكنه اعلام آمادگي كرده اند، اظهار كرد: محل روستا جانمايي شده و در صورت مراجعه اهالي، تسهيلات براي ساخت واحد مسكوني با همكاري بنياد مسكن و همچنين اداره امور آب انجام مي شود.
وي گفت: شهرستان مرزي قصرشيرين 36 روستاي بازسازي نشده دارد كه از اين تعداد هفت روستا در بخش مرزي سومار واقع شده است.
وي افزود: با توجه به درخواست زياد مردم منطقه براي بازگشت به نوار مرزي، كار مطالعاتي براي بازسازي اين روستاها توسط بنياد مسكن و ادارات مربوطه شهرستان در دستور كار قرار گرفته است.
اين مقام مسوول ادامه داد: طرح جامع روستايي براي روستاهاي 'قلعه سبزي' و 'خسروي' انجام شد و براي دو روستاي 'ولد كشته' و 'برارعزيز' هم در دست اقدام است.

** صادرات 346 ميليون دلار كالا از مرزهاي قصرشيرين به عراق
سرپرست فرمانداري قصرشيرين در ادامه سخنان خود گفت: 346 ميليون دلار كالا در سه ماه نخست امسال از مرزهاي پرويزخان و خسروي اين شهرستان به عراق صادر شد.
تاتار وزن كالاهاي صادر شده از مرزهاي اين شهرستان را در اين مدت 826 هزار تن اعلام كرد.
وي عمده كالاهاي صادر شده از مرزهاي پرويزخان و خسروي به عراق را شامل سيمان خاكستري، كيك و بيسكويت، كولر آبي، گوجه فرنگي و رب گوجه، هندوانه، لبنيات، لوازم ساختماني و ميوه و تره بار ذكر كرد.
او ميزان واردات سوخت مازوت از مرزهاي پرويزخان و خسروي در سه ماه نخست امسال را 320 هزار تن ذكر كرد و اظهار كرد: اين ميزان سوخت مازوت با 12 هزار و 600 دستگاه تريلر كشنده از مرزهاي قصرشيرين وارد كشور شد.
مرز پرويزخان در شهرستان قصرشيرين به صورت رسمي در سال 86 تاسيس و راه اندازي شد كه هم مرز با اقليم كردستان عراق و در همسايگي استان سليمانيه كردستان عراق قرار دارد و توسعه اين مرز با هدف تسهيل در روان سازي صادرات در دستور كار قرار دارد.
هم اكنون عمده كالاهاي صادراتي از مرز رسمي پرويزخان قصرشيرين به مناطق كردنشين عراق به ويژه شهرهاي كلار، سليمانيه و همچنين خانقين و كركوك در بخش مركزي اين كشور انجام مي شود.
پرويزخان اكنون يكي از مرزهاي راهبردي و مهم كشورمان است كه 54 درصد صادرات غيرنفتي ايران به عراق را به خود اختصاص داده و نقش كليدي و حياتي در جذب بازار اين كشور همسايه دارد.
مرز پرويزخان كه در مسير راه ابريشم قرار دارد، نزديكترين راه ارتباطي از طريق عراق و سوريه به طول 900 كيلومتر به كشورهاي اروپايي است و اكنون كه عراق در زمينه زيرساخت ها و اقتصاد وضعيت خوبي ندارد، بهترين مسير براي سرمايه گذاري در اين كشور و كردستان عراق است.
شهرستان مرزي قصرشيرين با بيش از 27 هزار تن جمعيت در غرب كرمانشاه با عراق 186 كيلومتر مرز مشترك دارد كه در امتداد اين مرز دو معبر رسمي پرويزخان و خسروي قرار دارد كه مبادلات اقتصادي، تجاري و صادرات كالا به اقليم كردستان و حكومت مركزي عراق از اين دو مرز انجام مي شود.
روزانه 800 تا يك هزار و 200 دستگاه كاميون كالاهاي صادراتي از مرز رسمي پرويزخان به اقليم كردستان عراق و همچنين 500 دستگاه كاميون كالا از طريق مرز رسمي خسروي به حوزه حكومت مركزي عراق (بخش مركزي) صادر مي شود.
همچنين روزانه به طور ميانگين 600 دستگاه تانكر سوخت رسان عراقي و ايراني از مبدا اقليم كردستان عراق از طريق مرز رسمي پرويزخان به مقصد بنادر جنوبي كشورمان وارد خاك جمهوري اسلامي ايران مي شود.
مرز خسروي نيز با داشتن بزرگترين پايانه بين المللي، 20 كيلومتر با قصرشيرين فاصله دارد و نزديكترين نقطه به كربلاي معلا است.
سرپرست فرمانداري قصرشيرين گفت: در سه ماه نخست امسال 34 هزار و 365 مسافر ايراني و خارجي از مرز رسمي پرويزخان و خسروي اين شهرستان به عراق تردد كردند.

**موافقت دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد تجاري، صنعتي و ويژه اقتصادي، با ايجاد منطقه آزاد تجاري قصرشيرين
سرپرست فرمانداري قصرشيرين گفت: اين طرح اكنون به مجلس ارسال شده و در ليست پيشنهادي دولت به مجلس شوراي اسلامي شامل لايحه ايجاد هفت منطقه آزاد تجاري صنعتي و 12 منطقه ويژه اقتصادي براي طي تشريفات قانوني قرار گرفته است.
وي اظهار كرد: دو طرح ايجاد منطقه آزاد تجاري قصرشيرين و همچنين پتروشيمي اسلام آبادغرب جزو طرح مورد تاكيد رييس جمهوري در جريان سفر ايشان به استان كرمانشاه بود كه اين مهم اكنون در مسير اجرايي قرار دارد.
وي بيان كرد: ايجاد منطقه آزاد تجاري قصرشيرين اكنون در حال طي شدن مسير اجرايي است و اميد است به زودي به نتيجه برسد تا مرزنشينان قصرشيرين و در واقع كل استان كرمانشاه از اين طرح منتفع شوند كه در نتيجه آن مسير پيشرفت و توسعه اقتصادي اين منطقه تسهيل مي شود.

** حضور قدرتمند دولت تدبير و اميد در عرصه سياست خارجي
سرپرست فرمانداري قصرشيرين در ادامه اظهار كرد: دولت در عرصه سياست خارجي حضوري مقتدرانه داشته و در مذاكره حساس كشورمان با 1+5، با حضور تيم قوي مذاكره كننده، بعد از سال ها حق غني سازي ايران در استفاده صلح آميز از فن آوري هسته اي به رسميت شناخته شد.
تاتار اضافه كرد: بعد از برجام شاهد حضور گسترده هيات هاي اقتصادي و تقاضاهاي زيادي از سوي كشورهاي مطرح اروپايي براي آغاز سرمايه گذاري در كشور بوديم و قراردادهاي مهمي در زمينه خريد هواپيما و همچنين صنعت خودروسازي بسته شد.
هم اكنون عزم دولت تدبير و اميد در سال چهارم از خدمت صادقانه خود براي بهبود وضعيت معيشت مردم و حل مشكلات اقتصادي و همچنين پيشرفت و توسعه كشور هم در بعد داخلي و هم بين المللي ستودني است.
نازنين باباخاني خبرنگار ايرنا دفتر قصرشيرين