۶ شهریور ۱۳۹۵، ۲۳:۰۰
کد خبر: 82206238
T T
۰ نفر
معاون رئيس جمهوري:فروش دو برابري نفت بدون برجام امكان پذير نبود

بجنورد- ايرنا - معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به برخي از انتقادها درباره بي ثمر بودن برجام گفت: فروش دوبرابري و بيش از دو ميليون بشكه نفت يكي از دستاوردهاي برجام است كه اگر نبود امروز حتي حقوق كارمندان دولت را نيز نمي توانستيم پرداخت كنيم.

به گزارش ايرنا «محمد باقر نوبخت» شامگاه شنبه در نشست با برگزيدگان و فعالان اقتصادي در خراسان شمالي به فشار اقتصادي پس از تحريم اشاره اي كرد و افزود: برنامه قدرت هاي بزرگ اين بود كه در گام هاي بعدي فروش نفت ايران را در مقابل تامين غذاي ملت ايران محدود كنند كه اگر چنين مي شد نه تنها نمي توانستيم تورم را كنترل و كاهش دهيم، بلكه با بحران هاي غيرقابل پيش بيني روبرو مي شديم.
وي به كاهش درآمدهاي ارزي كشور و غير قابل برگشت بودن پول حاصل از فروش نفت در قبل از برجام اشاره و تصريح كرد: سقوط قيمت نفت در سال هاي اخير به قدري بحران آفرين بود كه قدرت هاي بزرگ نفتي حتي عربستان و قطر با كسري بودجه چند ميليارد دلاري مواجه شدند.
نوبخت خاطر نشان كرد: اگر شرايط رفع تحريم و برجام در دولت يازدهم تحقق نمي يافت، امروز همچون سال هاي آخر دولت دهم، حتي توانايي توليد گندم و نان مردم را نداشتيم، اما به بركت برجام و تلاش دولت مردان فضايي از آرامش و امنيت در فضاي اقتصادي كشور حاصل شده است كه به تدريج رشد اقتصادي و خروج از ركود را شاهد خواهيم بود.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور افزود: برخي امروز مدعي شده اند اگر نرخ تورم تقليل يافت انتظار مي رود كه رشد اقتصادي در كشور نيز ايجاد شود و اين به مطالبه گري حوزه بخش فعالان اقتصادي كشور هم تبديل شده است.
وي با بيان اينكه كشور بايد از رشد اقتصادي برخوردار شود افزود: بايد سرمايه گذاري مالي در كنار سرمايه دانشي ايجاد شود تا رشد جهش واري را داشته باشيم.
وي افزود: راه سرمايه در هر كشوري به دو طريق انجام مي شود يا بايد از طريق سرمايه گذاري داخل كشور صورت گيرد و يا اينكه از طريق سرمايه گذاري خارجي انجام شود.
نوبخت گفت: در اواخر دولت دهم با توجه به تحريم ها سرمايه گذاري داخلي كاهش يافت و همچنين اين تحريم باعث شد تا سرمايه گذاري خارجي نيز نداشته باشيم.
وي اظهار كرد: در فاصله 27 دي ماه سال 94 تاكنون براي شش طرح بزرگ با پنج ميليارد و 200 ميليون دلار توانسته ايم سرمايه گذاري خارجي جذب كنيم، اين تفاهم ها اجرايي شده اند و در مرحله مذاكره نيستند.
وي با بيان اينكه اما مسير ايجاد اشتغال اين سرمايه گذاري ها كند اما طبيعي است افزود: دولت با ابزارهاي پولي و مالي و مديريتي در صدد ايجاد شرايط مطلوب اقتصادي است.
نوبخت در رابطه با مخارج دولت گفت: 244 هزار ميليارد تومان مصمم هستيم در اقتصاد كشور تزريق كنيم كه از اين رقم 197 هزار ميليارد تومان براي مسائل جاري، حقوق و دستمزد، 10 هزار ميليارد تومان براي خريد اوراق و 37 هزار ميليارد تومان براي طرح هاي عمراني هزينه خواهد كرد.
وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه خراسان شمالي از ما 633 ميليارد تومان طلب دارد افزود: تلاش خواهيم كرد تا مطالبه پيمانكاران و ساير مطالبات را تا پايان سال پرداخت كنيم.
وي با بيان اينكه دولت در برابر بدهكاري ها چه كار بايد بكند افزود: دولت مي تواند همچنان بدهكار باشد و اين بدهكاري را به روي خود نياورد كه اين امر نيز موجب مشكلات و آسيب هايي از جمله رفتن پيمانكاران بدهكار به بانك ها به زندان ها مي شود.
وي تصريح كرد: متاسفانه حتي هم اكنون پيمانكاراني وجود دارند با وجود اينكه به دولت بدهكار هستند اما خود به ماليات و بانك ها بدهكار هستند و از اين لحاظ تحت تعقيب قانوني قرار دارند.
وي با بيان اينكه اما دولت تدبير و اميد چنين رويكردي ندارد و خود را مسئول در برابر ملت مي داند، افزود: ما كشاورزان را به كاشت گندم تشويق كرديم و زماني كه اين دولت مسئوليت كشور را بر عهده گرفت 4.2 ميليون تن گندم توليد داشت و در سال جاري تاكنون به 11 ميليون تن خريد گندم رسيده است.
وي اظهار كرد: ما تاكنون 13 هزار و 800 ميليارد تومان گندم خريد كرده ايم افزود: بيش از شش هزار ميليارد تومان پرداخت كرده ايم.
معاون رئيس جمهوري افزود: دولت از مجلس اجازه گرفته است تا براي بدهي پرداخت پيمانكاران و گندم كاران از طريق جمع آوري نقدينگي جامعه در قالب فروش اوراق مشاركت تهيه كند و اين پول به دست پيمانكاران و ساير بدهكاران برسد تا رونق اقتصادي نيز ايجاد شود.
وي تصريح كرد: در عرصه پزشكي نيز مطالبه وجود دارد كه اين امر نيز برطرف خواهدشد.
وي افزود: 10 ميليون و 500 هزار تن از مردم كه هيچ نوع دفترچه اي نداشتند همه آنان داراي دفترچه درماني شدند.
وي با بيان اينكه هفت هزار و 500 واحد غير فعال، نيمه فعال و داراي مشكل شناسايي شد افزود: براي سرمايه در گردش به اين واحد ها كمك خواهد شد.
به گفته وي، در مرحله اول 16 هزار ميليارد ريال به اين واحدها اختصاص داده مي شود تا سرمايه ثابتي داشته باشند و همچنين فعال تر نيز شوند.
وي اظهار كرد: 327 واحد از اين مجموعه نيز متعلق به استان است كه 422 ميليارد تومان براي خراسان شمالي در نظر گرفته شده است.
وي خاطرنشان شد: تاكنون موفق شده ايم به سه هزار واحد تسهيلات پرداخت كنيم.
نوبخت در بخش ديگري از سخنانش گفت: خراسان شمالي استاني توانمند در زمينه هاي مختلف است.
معاون رئيس جمهوري گفت: در توزيع منابع بايد عدالت رعايت شود و استان هاي كم برخوردار بايد حمايت شوند.
نوبخت در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه يك نشست و هم انديشي ديگر در آينده اي نزديك با فعالان اقتصادي اين استان برگزار خواهد شد تا گزارشي از اقداماتي كه در راستاي خواسته هاي اين استان انجام مي شود ارايه خواهد شد.
اين نشست با حضور مسئولان كشوري، استاني و فعالان حوزه اقتصادي در تالار اجتماعات استانداري خراسان شمالي برگزارشد.
3007/1744/