۷ شهریور ۱۳۹۵، ۲:۰۱
کد خبر: 82206317
T T
۰ نفر
بازتاب حضور نظامي تركيه در سوريه در رسانه هاي كويت

تهران - ايرنا - رسانه هاي كويت با دنبال كردن خبر ورود نيروي زميني ارتش تركيه به خاك سوريه و تحليل آن٬ اين اقدام را گامي در جهت تحقق اهداف آنكارا در منطقه دانستند.

به گزارش ايرنا٬ نشريات و سايت هاي خبري كويت در مقالات و يادداشت هاي خود به نوعي ضمن ابراز خرسندي غير مستقيم از حضور نظاميان ترك در خاك سوريه تاكيد كردند كه اين اقدام تنها در جهت مبارزه با داعش و برقراري آرامش در مناطق شمالي سوريه نيست، بلكه آنكارا پس از كسب اطمينان خاطر از ناكامي كودتا٬ در تلاش جهت يافتن راه نفوذي بهتر در سوريه و ايفاي نقش براي آينده سياسي اين كشور است.
روزنامه هاي الراي، القبس و الانبا تاكيد كردند تركيه از نا آرامي هاي اخير در 'ديار بكر' به شدت احساس نگراني كرده و با تمام قوا به جنگ كردهاي شمال شرقي سوريه آمده و نمي خواهد شرايط براي قوت گرفتن كردهاي سوريه با حمايت واشنگتن فراهم شود.
اين روزنامه هاي چاپ كويت همچنين نوشتند كه تركيه از مواضع واشنگتن در ارتباط با حمايت از كردها گله مند است و اظهارات شماري از مقام هاي جمهوري خواه آمريكا مبني بر حق كردهاي منطقه در داشتن كشور مستقل روز به روز بر سردي روابط آنكارا و واشنگتن افزوده است.
اين نشريات تاكيد كردند كه آنكارا هم زمان با رويارويي با داعش سعي كرده است روابط و همكاري هاي خود را با آنچه ارتش آزاد سوريه خوانده مي شود٬ حفظ كند.
روزنامه هاي الراي، القبس و الانبا در گزارش هاي خود تاكيد كرده اند آنچه در اين مساله بايد به آن توجه داشت اين است كه دولت تركيه به هر بهايي مايل است با اقدام هاي نظامي٬ نواري امنيتي را در مرزهاي سوريه و تحت كنترل خود ايجاد كند چرا كه در صورت حفظ اين نوار امنيتي مي تواند ضمن حاكميت بر منطقه راهبردي جرابلس كه براي تركيه حائز اهميت است ٬مانع حاكميت و تسلط نيروهاي كرد سوري يا داعش شود. مهمتر از اين٬ تركيه قادر خواهد بود مسير حمايت خود از نيروهاي نظامي گروه موسوم به ارتش آزاد سوريه و جبهه فتح الشام را هموارتر ساخته و پيوسته از آنان پشتيباني كند.
به نوشته اين روزنامه ها، مقام هاي تركيه بر اين باورند كه حملات هوايي از سوي آمريكا و سپردن عمليات زميني به كردها عمدي بوده و آمريكا قصد دارد توان نظامي- سياسي خود را همانند شمال عراق در سوريه تثبيت كند و نسبت به تشكيل دولتي در شمال سوريه اقدام نمايد و اگر چنين امري تحقق يابد، به طور حتم تركيه از آن متأثر خواهد شد.
از طرفي ديگر تركيه از سال 2003 كه عراق تحت اشغال نيروهاي آمريكايي قرار گرفت و بعد از چندي منطقه خود مختار كردستان عراق شكل يافت، از تحقق كريدور شمالي از عراق تا درياي مديترانه احساس خطر كرده است.
خاورم* 320 *شبس*1488 ** 1574
۰ نفر