۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۰۰
کد خبر: 82206575
T T
۰ نفر
استفاده از پوشش اسلامي براي بانوان پليس تركيه آزاد شد

آنكارا – ايرنا – دولت آنكارا به بانوان پليس اين كشور اجازه داد از قانون آزادي استفاده از حجاب اسلامي در ادارات دولتي استفاده كنند. با اين مجوز بانوان پليس خواهند توانست در حين انجام وظيفه از پوشش اسلامي استفاده كنند.

به گزارش ايرنا، رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري تركيه در سال 2013 ميلادي در قالب طرح گذار به دمكراسي اعلام كرد كه ممنوعيت استفاده از حجاب اسلامي در ادارات دولتي را لغو مي كنند تا كارمندان بتوانند آزادانه از پوشش اسلامي استفاده كنند.
پيشتر بانون محجبه يا وارد ادارات دولتي نمي شدند و يا به هنگام ورود به محل كار خود پوشش اسلامي خود را كنار مي گذاشتند و يا از كلاه و كلاه گيس استفاده مي كردند.
در سال 2013 ميلادي طرح آزادي استفاده از پوشش اسلامي در ادارات دولتي اجرا شد ولي اين شامل بانون پليس نمي شد.
با مصوبه جديد كه در روزنامه رسمي تركيه انتشار و قابليت اجرايي يافت، مقررات پوشش براي بانوان پليس اصلاح شد و از اين پس خواهند توانست از روسري استفاده كنند.
مقررات منع پوشش اسلامي در ادارات دولتي يكي از مهمترين حساسيت هاي نظاميان و حاكميت تركيه بود و اين مرز را به عنوان حراست از نظام لائيك در اين كشور ارزيابي مي كردند.
حزب عدالت و توسعه به رغم اينكه حدود 14 سال بر راس قدرت بود با لحاظ مقاومت هاي شديدي كه در جناح خاص حاكميت بود و قول هايي كه به انتخاب كننده ها در دوران تبليغاتي انتخابات داده بود، در اجرايي كردن طرح آزاد سازي پوشش اسلامي در ادارات دولتي عجله نكرد.
دامنه مقررات سخت منع پوشش اسلامي به ويژه بعداز كودتاي موسوم به كودتاي پست مدرن 28 فوريه كه طي آن دولت قانوني پرفسور نجم الدين اربكان، نخست وزير اسلام گراي فقيد تركيه مجبور به كناره گيري شد و حزب حاكم رفاه منحل گرديد، به دانشگاهها و مدارس توسعه داده شد و هزاران دانشجوي محجبه يا مجبور به ترك تحصيل شدند و يا همانند دختران اردوغان مجبور به تحصيل در خارج از اين كشور شدند. در سال 1999 ميلادي انتخاب خانم مروه كاواكچي از حزب اسلام گراي رفاه به مجلس به عنوان اولين بانوي محجبه، بحران آفرين شد و به زور وي را از صحن مجلس خارج كردند. اما به مروز زمان و در هر دوره انتخاباتي كه حزب حاكم به پيروزي مي رسيد، ابتدا ممنوعيت پوشش اسلامي براي دختران دانشجو از ميان برداشته شد و سپس با يك اقدام انقلاني در سال 2013 ميلادي به طور كلي ممنوعيت استفاده از پوشش اسلامي در دستگاههاي دولتي برداشته شد. اما در مورد دستگاه پليس استثنا همچنان ادامه داشت.
خاورم/2011**1566