۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۱
کد خبر: 82206725
T T
۰ نفر
ساخت 800 كيلومتر راه در كردستان دستاورد دولت يازدهم

سنندج- ايرنا- كردستان استاني در غرب كشور در دامنه هاي زاگرس، گذرگاه هاي سخت گذر، گردنه هاي پرپيچ و خم و برف گير و نقاط حادثه خيزي دارد و توسعه راه ها يكي از خواسته هاي به حق مردم است كه در سال هاي اخير همواره به كرات مطرح كرده اند و دولت نيز اكنون به دنبال تحقق اين خواسته است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، استان كردستان در مجموع هفت هزار و 850كيلومتر راه اصلي، فرعي و روستايي دارد كه شش هزار كيلومتر آن راه روستايي و هزار و850 كيلومتر آن راه اصلي و فرعي است.
كردستان 227 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد و به دليل بازارچه هاي مرزي، مرز رسمي باشماق مريوان، جاذبه هاي تاريخي و طبيعي و مراكز تجاري يكي از مقاصد گردشگري منطقه غرب كشور محسوب مي شود و آمار سالانه ورود گردشگران داخلي و خارجي به اين استان گواه اين مدعا است اما جاده هاي استان كشش ترافيك و ترددهاي بالا را ندارد و اين موضوع را در ميزان تصادفات و نارضايتي مردم به خصوص گردشگران در عبور از مسيرهاي استان مي توان شنيد.
دولت يازدهم از زمان آغاز فعاليتش تلاش خود را براي توسعه راه هاي استان آغاز كرد و با اختصاص اعتبار مورد نياز به خصوص در سفر سال گذشته رييس جمهور به استان، نشان داد كه به فكر توسعه راه هاي استان است.
*** ساخت 800 كيلومتر راه در كردستان دستاورد دولت
مدير ساخت و توسعه راه هاي اداره كل راه و شهرسازي كردستان در ارتباط با دستاوردهاي دولت در حوزه ساخت راه گفت: در اين مدت در مجموع 804 كيلومتر راه با چهار هزار و 500ميليارد ريال اعتبار در استان ساخته شده است كه از اين ميزان 160 كيلومتر راه بين شهري با دو هزار و 300ميليارد ريال و 644 كيلومتر راه روستايي با دو هزار و 200 ميليارد ريال بوده است.
رامين محمودي افزود: حوزه ساخت و توسعه راه هاي اداره كل راه و شهرسازي وظيفه احداث راه هاي روستاي و بين شهري اعم از فرعي و اصلي را بر عهده دارد.
او گفت: راهسازي يكي از فعاليت هاي عمراني هزينه بر و زمان بر است و با توجه به ويژگي هاي جغرافيايي استان كردستان كه سخت گذر و كوهستاني است راهسازي نياز به بودجه بيشتري دارد به عنوان مثال براي احداث هر كيلومتر راه روستايي حدود پنج ميليارد ريال در استان بايد هزينه كرد كه رقم بالايي است.
او به آسفالت راه هاي بين شهري در سه سال فعاليت دولت تدبير و اميد اشاره كرد و گفت: در سال 92 در مجموع 43.2 كيلومتر، در سال 93 هم 55 كيلومتر و در سال 94 نيز 40.25 كيلومتر و در مجموع 138كيلومتر از راه هاي بين شهري استان با حدود دو هزار ميليارد ريال اعتبار آسفالت شد.
او به پروژه هاي اولويت دار استان در حوزه راه نيز اشاره كرد و گفت: اكنون هشت پروژه اصلي در حوزه ساخت راه به طول متوسط 90 كيلومتر و با پيشرفت فيزيكي تقريبي 81 درصد در استان در دست اجرا است.
مدير ساخت و توسعه راه هاي راه و شهرسازي كردستان در ادامه به تشريح جزئيات اين پروژه ها پرداخت و افزود: پروژه كنارگذر سقز در يك باند به طول 9.5 كيلومتر با پيشرفت 85 درصد، پروژه باند دوم سقز - ديواندره حد فاصل شهر سقز تا شهر صاحب حدود 12 كيلومتر با پيشرفت فيزيكي 80 درصد، پروژه باند دوم سقز - ديواندره حد فاصل زرينه به طرف ديواندره به طول شش كيلومتر با پيشرفت فيزيكي 95 درصد و پروژه باند دوم ديواندره - سنندج حد فاصل دو راهي بيجار تا روستاي حسين آباد به طول 25 كيلومتر و پيشرفت فيزيكي 70 درصد از جمله اين پروژه ها است.
محمودي از پروژه باند دوم سنندج - كامياران - گاوشان به طرف گردنه مرواريد به طول 10 كيلومتر و پيشرفت 90 درصد، باند دوم محور سنندج همدان – گنجي – دهگلان به طول شش كيلومتر و پيشرفت 95درصد، كنار گذر جنوبي بيجار به طول 11.5 كيلومتر و پيشرفت 80 درصد و پروژه ساخت راه اصلي سنندج - مريوان حد فاصل تيژ تيژ گاران به طول 10 كيلومتر و پيشرفت 70 درصد به عنوان ديگر پروژه هاي اولويت داره حوزه ساخت راه هاي استان نام برد.
*** هزار ميليارد براي روكش راه هاي كردستان هزينه شده است
بعد از ساخت هر راه حفاظت و نگهداري از آن به حوزه راهداري واگذار مي شود كه مسووليت روكشي آسفالت، نصب علايم راهنمايي و رانندگي، نصب حفاظ و ايمن سازي در جاده ها را برعهده دارد.
مدير راهداري راه و شهرسازي كردستان نيز در مورد اقدامات دولت تدبير و اميد در اين حوزه در استان كردستان گفت: در حوزه راه هاي بين شهري شامل بزرگراه، راه اصلي و فرعي در استان در اين مدت در بيش از 600 كيلومتر روكش آسفالت با هزار ميليارد ريال اعتبار انجام شده است.
محمدراشد مدرس گرجي اظهار كرد: در حوزه راه روستايي نيز در سال هاي 93 و 94 حدود 110كيلومتر روكش آسفالت با صرف اعتباري معادل 110ميليارد ريال انجام شد.
او به رفع نقاط پرحادثه به عنوان ديگر عملكرد حوزه راهداري در سه سال اخير اشاره كرد و گفت: احداث باند كندرو گردنه تيتور در محور سنندج - مريوان به عنوان يكي از پروژه هاي مهم اين حوزه به طول 11كيلومتر در دستور كار قرار گرفت كه شش كيلومتر از آن با صرف 55 ميليارد ريال اعتبار به بهره برداري رسيد و عمليات اجرايي پنج كيلومتر باقي مانده نيز آغاز شده ودر صورت تخصيص اعتبارات مورد نياز تا نيمه اول سال 96 به بهره برداري مي رسد.
او همچنين به اصلاح و رفع سه مقطع پرحادثه نيز در استان اشاره كرد و گفت: اين پروژه به طول يك كيلومتر و با هزينه كردن 10 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد.
وي به احداث باند كندرو گردنه ورودي سروآباد محور سنندج - مريوان به عنوان ديگر اقدامات راهداري در راستاي رفع موانع و نقاط حادثه خيز نام برد و گفت: در راستاي اجراي اين پروژه پنج كيلومتر با اعتبار 15ميليارد ريال اعتبار به بهره برداري رسيد.
او احداث روشنايي در راه هاي استان را از ديگر اقدامات راهداري نام برد و گفت: روشنايي معابر گردنه مه گير صلوات آباد محور سنندج - همدان به طول 15كيلومتر آغاز شده كه تاكنون پنج كيلومتر آن با هشت ميليارد ريال اعتبار به بهره برداري رسيد.
او به پروژه روشنايي تونل گردنه خان محور سقز - بانه نيز اشاره كرد و افزود: اين پروژه به طول يك كيلومتر و با صرف هفت ميليارد ريال به بهره برداري رسيد.
مدير راهداري راه و شهرسازي كردستان در ادامه به اقدامات جاري و ارتقاء ايمني شامل خط كشي و نصب علائم و حفاظ و نگهداري ابنيه فني در جاده هاي استان نيز اشاره كرد و گفت: در مدت سه سال دولت تدبير و اميد 214ميليارد ريال اعتبار در اين بخش هزينه شده است.
مدرس گرجي به وضعيت ماشين آلات حوزه راهداري استان نيز گريزي زد و افزود: اكنون 360دستگاه ماشين آلات موجود است كه از اين تعداد در سه سال اخير 20 دستگاه جديد خريداري و به ناوگان ماشين آلات راهداري استان اضافه شده است.
وي به هزينه كردن دو هزار ميليارد ريال اعتبار در سه سال اخير در حوزه ماشين آلات در استان اشاره كرد و گفت: در قالب راهداري زمستاني نيز در سه سال گذشته بيش از 200ميليارد ريال براي برف روبي هزينه شده است.
به گفته او براي خط كشي جاده هاي استان در سه سال اخير 80 ميليارد ريال براي بيش از شش هزار كيلومتر هزينه شده و بيش از 150ميليارد نيز صرف ايمن سازي جاده ها ونصب حفاظ گرديده است.
او اصلاح 57 نقطه پرحادثه و ايمن سازي و اصلاح آن با صرف بيش از 100 ميليارد ريال را از ديگر اقدامات راهداري كردستان در سه سال اخير عنوان كرد.
مدير راهداري راه و شهرسازي كردستان به اقدامات ويژه و خاص حوزه راهداري در سه سال اخير دولت تدبير و اميد نيز اشاره كرد و گفت: تثبيت و بازيافت سرد با سيمان در محورهاي استان، اجراي آسفالت پليمري، اجراي آسفالت اليافي، مميزي ايمني راه هاي شرياني استان، مطالعات تدقيق سرعت در محورهاي شرياني استان، مطالعه، تدوين و طراحي و پياده سازي سيستم مديريت راه RMS مبتني بر GIS بر شبكه راه هاي استان و بررسي توسعه سامانه هوشمند نرم افزاري و سخت افزاري مديريت يكپارچه حوادث و تصادفات جاده اي از نقطه نظر امداد رساني و علل وقوع حادثه و ثبت در استان كردستان از جمله اين اقدامات است.
*** بهره برداري از 90پروژه عمراني در سطح استان
مديركل راه و شهرسازي كردستان هم در مورد بهره برداري از پروژه هاي عمراني در سه سال اخير در استان گفت: در سال 92، 38 پروژه، 93 ، 39پروژه و 94 هم 13پروژه عمراني با هزينه 500 ميليارد ريال در استان به بهره برداري رسيد.
شهرام ملكي به پروژه احداث كانون فرهنگي بانوان بانه با زيربناي 500 متر مربع و با اعتبار هزينه شده اي به مبلغ پنج ميليارد و 742 ميليون ريال به عنوان يكي از اين پروژه ها نام برد كه در سال 92 به بهره برداري رسيد و گفت: در سال 92 همچنين پروژه احداث و تجهيز شير خوارگاه و اورژانس اجتماعي سنندج با زيربناي هزار و 822 متر مربع و با اعتبار هزينه شده اي به مبلغ 14 ميليارد ريال از ديگر پروژه هاي به بهره برداري رسيده است.
او گفت: همچنين در سال 94 پروژه تكميل و تجهيز مركز توانبخشي دهگلان با زيربناي 400 متر مربع و با اعتبار هزينه شده اي به مبلغ سه ميليارد و 719 ميليون ريال به بهره برداري رسيد.
وي بهره برداري از پروژه احداث مركز سنجش مهارت كارآموزان سنندج در سال 94 با زيربناي هفت هزار و 562 متر مربع و با اعتبار هزينه شده اي به مبلغ 82 ميليارد ريال را از ديگر اقدامات راه و شهرسازي در حوزه عمراني ذكر كرد.
ملكي همچنين بهره برداري از پروژه احداث مجتمع فرهنگي هنري ديواندره با زيربناي سه هزار و 382 متر مربع و با اعتبار هزينه شده اي به مبلغ 49 ميليارد ريال را از ديگر اقدامات حوزه عمراني سال 94 اين اداره كل برشمرد.



او بهره برداري از پروژه احداث مجموعه ورزشي ايثارگران سنندج با زيربناي پنج هزار و 595 متر مربع وبا اعتبار هزينه شده اي به مبلغ 76ميليارد ريال و بهره برداري از پروژه احداث بيمارستان 32 تخت و خوابي سروآباد با زيربناي سه هزار 589 متر مربع و با اعتبار هزينه شده اي به مبلغ 85 ميليارد ريال را از ديگر اقدامات حوزه عمراني راه و شهرسازي كردستان برشمرد.
به گفته او در سال 95 نيز پروژه احداث بيمارستان دهگلان با زيربناي سه هزار و 353 متر مربع و با اعتبار هزينه شده اي به مبلغ 111 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد.
مديركل راه و شهرسازي كردستان در ادامه گفت: در مجموع تعداد 13پروژه با سطح زير بناي 32هزار و 639 مترمربع و جمع اعتبار اختصاص يافته 506 ميليار ريال از سال 1391 تاكنون به بهره برداري رسيده است.
ملكي به پروژه هايي كه در سال 1396در صورت تامين اعتبار لازم به بهره برداري خواهند رسيد نيز اشاره كرد و گفت: پروژه احداث ساختمان انتقال خون كردستان، ساختمان فرمانداري سقز، احداث ساختمان فرمانداري بيجار، ساختمان فرمانداري دهگلان، پروژه احداث مركز آموزش فني و حرفه اي سقز و پروژه احداث مركز آموزش فني وحرفه اي كامياران از جمله پروژه هايي است كه در صورت تخصيص اعتبارات لازم در سال 96 به بهره برداري مي رسد.
ملكي اظهار كرد: پروژه هاي احداث بيمارستان 217 تختخوابي سقز و احداث بيمارستان 117 تختخوابي بانه از سال 1391 با ميانگين پيشرفت فيزيكي 35درصد هر كدام تاكنون به حدود 60درصد افزايش يافته اند كه در صورت تامين اعتبار لازم در سال 1396 به بهره برداري خواهند رسيد.
***افتتاح حدود 20هزار واحد مسكن مهر
دولت تدبير و اميد از تمام ظرفيت هاي موجود براي اتمام واحدهاي مسكن مهر در كردستان استفاده كرده و مسوولان در نظر دارند پرونده اين طرح ملي را با اتمام و تحويل واحدها به متقاضيان در سال 95 ببندند.
سهميه استان كردستان در شهرهاي بالا و زير 25هزار نفر در مجموع 39هزار و 207 واحد است كه از اين تعداد 34هزار و 407واحد آن در شهرهاي بالاي 25هزار نفر و چهار هزار و 800واحد نيز در شهرهاي زير 25هزار نفر جمعيت در حال ساخت است.
متولي ساخت واحدهاي مسكن شهرهاي بالاي 25هزار نفر اداره كل راه و شهرسازي و زير 25هزار نفر نيز بنياد مسكن انقلاب اسلامي است.
مدير ساختمان و مسكن راه و شهرسازي كردستان با اعلام اينكه پيشرفت واحدهاي مسكن مهر كردستان در مجموع 92 درصد است گفت: 26هزار و 568 واحد در سال هاي گذشته تكميل و به متقاضيان تحويل داده شده است.
خسرو ويسي افزود: از واحدهاي تكميل نشده نيز بيش از هفت هزار و 283واحد مرحله نازك كاري آن به اتمام رسيده و چهار هزار و 217واحد نيز در مرحله سفت كاي و نازك كاري است.
به گفته وي اسكلت بندي 899واحد در حال انجام و 240واحد نيز در مرحله پي ريزي است كه اميد داريم با تامين اعتبار لازم، پرونده مسكن مهر را در استان ببنديم.
مدير ساختمان و مسكن راه و شهرسازي كردستان با اشاره به اينكه تاكنون در مسكن مهر كردستان 17هزار و 80ميليارد ريال هزينه شده است گفت: هم اكنون تعداد دو هزار و 600واحد در سطح استان با پيشرفت فيزيكي مناسب در شرف اتمام عمليات ساختماني است.
او اظهار كرد: براي 40 هزار سهميه واحدهاي مسكن مهر در استان كردستان از محل اراضي ملي و دولتي حدود 400 هكتار زمين در سطح استان واگذار شد.
وي به مشكلات بخش تاسيسات زيربنايي در پروژه هاي مسكن مهر نيز اشاره كرد و افزود: در بخش تاسيسات زيربنايي آب، برق و فاضلاب 50درصد عمليات اجرايي آن باقي مانده است كه بنا بر اعلام دستگاه هاي خدمات رسان 100ميليارد ريال اعتبار براي اجراي اين تاسيسات مورد نياز است.
مدير ساختمان و مسكن راه و شهرسازي كردستان معتقد است به عقب افتادن زمان اتمام واحدهاي مسكن مهر ناشي از تورم و گراني بود كه در اواخر سال 90 و 91 بر كشور حاكم شد و مي گويد: قيمت هاي مسكن مهر در ابتدا به صورت مقطوع و به ازاي هر مترمربع 300هزار تومان بسته شد.
او افزود: با افزايش دستمزد و قيمت مصالح، بسياري از پروژه ها دچار ركود شد و برخي از پروژه ها بيش از يكسال تعطيل شد و دولت براي فعال كردن اين پروژه ها سه دستور العمل را در سال هاي مختلف ابلاغ كرد و تا سقف يك ميليون ريال به قرارداد اين واحدها اضافه نمود كه مشكلات تعدادي از پروژه ها با اين دستورالعمل ها حل شد و مشكل دو پروژه هم حتي با اين سه دستورالعمل حل نشد و در استان تصميم به رفع مشكل آنها گرفتيم.
*** تهيه طرح جامع و تفصيلي براي همه شهرهاي كردستان
مدير معماري و شهرسازي راه و شهرسازي كردستان نيز در مورد اقدامات اين حوزه مي گويد: اكنون تمام شهرهاي استان داراي طرح هاي جامع و تفصيلي معتبر مي باشند.
به گفته فرهاد لشكري همچنين چهار طرح، انجام مطالعات مناسب سازي سطح شهر سنندج جهت تردد معلولين و افراد كم توان جسمي و حركتي، تهيه طرح هاي طراحي شهري و مناسب سازي خيابان انقلاب سنندج، طرح ساماندهي معبر ورودي سطح شهر سنندج به طرف همدان و مطالعه و طراحي بدنه و منظر شهري بلوار بهشت محمدي از سوي اين مديريت در اين مدت انجام شده است.
او تشكيل كارگروه سيما و منظر شهري در شهرداري سنندج و برگزاري منظم جلسات هفتگي را نيز از جمله اقدامات مديريت معماري و شهرسازي اعلام كرد و گفت: اين الگوي نسبتا موفق سبب هم افزايي و حساسيت پذيري بيشتر شهرداري ها و ساير گروهها مي شود.
لشكري اظهار كرد: پروژه ها و طرح هاي متقاضيان و پروژه هاي موضعي و موضوعي ابتدا در اين كارگروه مطرح و پس از بررسي اعضا نتايج به كميته سيما و منظر شهري مستقر در اداره كل راه و شهرسازي ارجاع داده مي شود.
3033/1904