به گزارش روز يكشنبه ايرنا ناصر فيض در ششمين محفل طنز با عنوان 'سنگ پا' كه توسط حوزه هنري قزوين و با حضور جمعي از مسئولان، هنرمندان و شاعران طنرپرداز قزوين برگزار شد، افزود: گاهي برخي از اصطلاحات قديمي به قدري در جامعه امروزي فراموش شده اند كه وقتي به زبان مي آيند موجب خنده مي شوند، درحاليكه رسانه هاي محلي و مردم بايد با حفظ و نگه داري اين كلمات، زمينه آشنايي و پيوند نسل هاي آينده با اين خرده هاي فرهنگ هاي با ارزش را فراهم كنند.
وي با اشاره به جايگاه زبان فارسي اضافه كرد: اين زبان با ظرفيت بالاي خود توانسته در طول سال ها دوام يافته و حفظ شود و اين نشان مي دهد كه اساس آن به درستي پايه ريزي شده است.
فيض ادامه داد: زبان در حوزه هاي مختلف هنري اهميت دارد به گونه اي كه اگر از هر رشته اي زبان را بگيريم ديگر اثري از آن رشته هنري باقي نمي ماند.
اين طنزپرداز ايراني گفت: اين زبان ظرفيت ويژه اي در بيان مطالب چند پهلو، كنايه و مطايبه دارد و جايگاه ويژه شعر فارسي در جهان نيز به خاطر همين ساختار تخيل گونه، مطايبه آميز و كژتابي آن است.
فيض ادامه داد: طنز و مطايبه از ديرباز در متون و آثار كهن شعر فارسي و شعراي بزرگ ايراني از جمله سعدي، مولانا و فردوسي وجود داشته و هنوز هم در ادبيات ما طنازي مي كند.
وي با بيان اينكه وجود چنين پيشينه طنز در آثار ايراني موجب شده است تا ايرانيان به راحتي نخندند، خاطرنشان كرد: بر خلاف آن كه برخي مردم ايران را افرادي عبوس مي دانند اتفاقا ايرانيان به علت گستردگي و عمق مفاهيم زبان فارسي شوخ طبعي و شگردهاي مختلف طنزآفريني را در آثار كهن ادبي خود نهفته دارند.
فيض، طنز را اعتراضي هنرمندانه به واقعيت هاي جامعه عنوان كرد و افزود: در اشعار طنز گاهي غم خاصي وجود دارد كه به جاي خنداندن انسان را متاثر مي كند، هر چند كه خالق اثر تلاش كرده است آن را به زبان مطايبه بيان كند.
مسئول واحد طنز حوزه هنري كشور جايگاه قزوين را در آثار طنز برجسته دانست و افزود: اين شهر با داشتن مفاخر بزرگي در آثار طنز همچون علامه علي اكبر دهخدا، عبيد زاكاني و اشرف الدين حسيني(نسيم شمال) يكي از قطب هاي مهم طنز در كشور است.
ناصر فيض شاعر طنزپرداز ايراني است كه علاوه بر خلق آثاري همچون گزيده ادبيات معاصر، فيض بوك، املت هاي دسته دار و نزديك ته خيار، سابقه ترجمه آثاري چون اگر كمونيسم بيايد و نامه هايي به تارانتا بابو را نيز در كارنامه خود دارد.
7388/ 6128
مسئول واحد طنز حوزه هنري كشور
رسانه هاي محلي به حفظ گويش و فولكلور مناطق كمك كنند
۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۲
کد خبر:
82206728
قزوينايرنا- مسئول واحد طنز حوزه هنري كشور گفت: لهجه ها، گويش ها، اصطلاحات و فولكلور مناطق و شهرهاي مختلف كشور خرده فرهنگ هايي با ارزش اما رو به فراموشي هستند كه براي حفظ آنها از خطر نابودي و زوال، رسانه هاي محلي مي توانند نقش موثري ايفا كنند.