شكرالله حسن بیگی روز یكشنبه به مناسبت هفته دولت در گفت و گو با ایرنا مهمترین عملكرد حوزه اجتماعی و فرهنگی استان مركزی را تشریح كرد و افزود: رویكرد دولت تدبیر و امید در سامان آسیب های اجتماعی، ترمیم معضلات معیشتی و رفاهی برای اقشار محتلف معنادار و علمی است و اعتبارات و امكانات تخصصی و كارشناسی بر اساس نیازها و مسایل بومی هدفگذاری و دنبال می شود كه این مهم سرمایه ای مهم برای جامعه است.
وی بیان كرد: 448 مددجوی تحت حمایت بهزیستی این استان در سه سال اخیر خانه دار شده اند و در حوزه رفاه اجتماعی نیز دو مركز اورژانس اجتماعی در این استان به بهره برداری رسیده است، خانه امن برای ساماندهی زنان و دختران آسیب دیده در اراك ایجاد و سند آسیب های اجتماعی تدوین شده است.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مركزی ادامه داد: ارتقاء رتبه دانشگاه علوم پزشكی اراك در كشور با زنجیره اقدام های زیرساختی از جایگاه 57 به زیر 20، اخذ مجوز ساخت بیمارستان یك هزار تختخوابی در اراك و اختصاص 15 هكتار زمین به آن، ایجاد و توسعه مراكز دیالیز در استان (استقرار 33 دستگاه توسط انجمن ام اس، ایجاد بهش دیالیز در بیمارستان امام خمینی (ره) اراك با پنج تخت و ایجاد بخش دیالیز شهرستان زرندیه با پنج تخت) و پیگیری در خصوص ساخت مرحله دوم بیمارستان آیت الله خوانساری اراك در چهار هزار متر مربع با اعتباری بالغ بر 250 میلیارد ریال از طریق انتشار اوراق وقفی با مشاركت بانك ملت با پیشرفت فیزیكی 40 درصد از جمله مهمترین اقدام های دولت در حوزه بهداشت و درمان در كارنامه دولت در این استان است.
حسن بیگی عنوان كرد: جذب بیش از 350 میلیارد ریال تجهیزات حوزه سلامت در استان مركزی به منظور تجهیز 60 خانه بهداشت و 15مركز بهداشتی و درمانی روستایی، عقد تفاهم نامه با دانشگاه های مرجع كشوری در راستای ارتقای سلامت شهروندان، پیگیری تامین اعتبار برای شش بیمارستان كمتر توسعه یافته در استان، پیگیری صدور مجوز و تامین 65 نیروی انسانی برای شبكه های بهداشتی شهرستان های خنداب و فراهان و ارزیابی 390 مطب و بیمارستان های استان بر اساس شاخص های حقوق شهروندی از دیگر اقدام های صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان این استان است.
وی گفت: در حوزه فرهنگی نیز در طول سه سال گذشته، سند توسعه فرهنگی این استان تدوین و برنامه های هفته های فرهنگی در 11 شهرستان استان مركزی با بیش از 20 هزار برنامه اجرا شده است.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مركزی اضافه كرد: تدوین سند ارتقای فرهنگ ترافیك و اجرای برنامه های آن با مشاركت 33 دستگاه اجرایی استان، برگزاری جشنواره سینمای جوان كشور در استان، برگزاری جشنواره اقوام ایران زمین در شهرستان های اراك، ساوه و خمین از ابتدای امسال تاكنون و فراخوان مسابقه طراحی و نقاشی روی جلد دفترچه های مدارس در سال جاری از دیگر اقدام های صورت گرفته در حوزه فرهنگی است.
حسن بیگی گفت: عملكرد سه ساله دولت روحانی در حوزه سازمان های مردم نهاد استان مركزی ثبت بیش از 100 سمن در این منطقه است و كتاب سازمان های مردم نهاد استان و تحلیل اطلاعات آن تدوین شده و طرح سامانه سحام (سامانه حمایت و مشاركت اجتماعی كلانشهر اراك) راه اندازی شده است.
حسن بیگی ، حضور نماینده سمن ها در تمامی كارگروه ها و نشست های رسمی دولتی استان را فصلی مهم در تحقق مردمی بودن دولت روحانی دانست و گفت: به یمن این سیاست كیفیت امور و نظارت بر برنامه های دستگاه ها قوی تر شده و این مهم نشان از پویایی مجموعه دولت در استان دارد.
وی اظهار كرد: پیگیری و هماهنگی برای حضور سمن ها به دیگر كشورها به منظور تبادل تجربیات و برگزاری دوره آموزشی رایزی، ترویج و اصول حمایتگری در سازمان های مردم نهاد استان با حضور 80 سازمان مردم نهاد در مردادماه امسال از دیگر اقدام های مهم در حوزه سازمان های مردم نهاد این استان است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری استان مركزی اظهار كرد: بهار امسال استان مركزی ممیزبان سمن های زنان كشور و مقامات وزارت كشور بود و دستاوردهایی كه در این نشست به عنوان مصوبات تدوین شده كاربردی است و می تواند دستمایه امور تحول آفرین در حوزه زنان و خانواده شودو تقویت شبكه سازی در سمن ها شود.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مركزی ادامه داد: در طول سه سال گذشته، تفاهم نامه همكاری مشترك استانداری مركزی با كمیسیون حقوق بشر اسلامی و پیگیری اجرای مفاد تفاهم نامه، بررسی و شناسایی بیش از 11 نقطه كور آسیب خیز و حادثه ساز رانندگی در اراك و اعلام به مبادی ذیربط از جمله پلیس راهور، نیروی انتظامی و شهرداری به منظور رفع آن و برگزاری نشست كارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استان و شهرستان ها برگزار شده است.
وی عنوان كرد: با ابلاغ مقامات كشوری ، استان مركزی در حوزه زنان و خانواده پذیرای انجام موارد حقوق كودك شده و به مدد سازمان های مردم نهاد منشور بومی و عملیاتی در این عرصه در گام های نهایی است.
حسن بیگی عنوان كرد: در حوزه آموزش عالی و عمومی نیز تدوین اطلس سالانه نظام جامع آموزش عالی استان، پیگیری اختصاص 20 هكتار زمین به دانشگاه جدید صنعتی اراك، تشكیل شورای هماهنگی دانشگاه های استان، ارزیابی مدارس مناطق یك و دو استان بر اساس شاخص های حقوق شهروندی و تجلیل از برترین های كنكور سراسری و جشنواره های كشور صورت گرفته است.
وی گفت: در حوزه مقابله با آسیب های اجتماعی نیز در دوره فعالیت دولت روحانی، سند پیشگیری و كاهش آسیب های اجتماعی استان در سه محور آموزش، توانمند سازی و پژوهش با هدف جلوگیری از روند روبه افزایش آسیب های اجتماعی، پرهیز از موازی كاری های بین بخشی و جزیره ای عمل نمودن دستگاه های مختلف در حوزه مسایل و آسیب های اجتماعی، ضرورت همسو نمودن تمام اقدام ها و برنامه های حوزه كاهش و كنترل آسیب های اجتماعی و همگام نمودن برنامه های استانی با رویكردهای كشوری در حوزه آسیب ها تدوین و ستاد فرهنگی و اجتماعی مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی تشكیل شده است.
وی تكیه بر اخلاق مداری را سرفصل تمامی برنامه های استان به ویژه در بخش فرهنگی و اجتماعی در مدت فعالیت دولت یازدهم عنوان كرد و افزود: این حوزه در نظارت سازمان های مرردم نهاد به شكل برجسته لحاظ شده و گام های عملی و اصلاحی اعمال می شود.
از دوم تا هشتم شهریورماه به عنوان هفته دولت نامگذاری شده است.
3005/6013/
معاون سیاسی امنیتی استاندار مركزی
شاخص های فرهنگی و اجتماعی استان در دولت یازدهم رشد هدفمند دارد
۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۵۲
کد خبر:
82207099
![شاخص های فرهنگی و اجتماعی استان در دولت یازدهم رشد هدفمند دارد شاخص های فرهنگی و اجتماعی استان در دولت یازدهم رشد هدفمند دارد](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950607/82207099/N82207099-70973679.jpg)
اراك - ایرنا - معاون سیاسی و امنیتی استانداری مركزی گفت: شاخص های حوزه فرهنگی و اجتماعی استان كه در پیوست های سلامت اجتماعی و توسعه متوازن نقش كلیدی دارند، در دولت یازدهم رشد هدفمند و برنامه محور دارد.