در اين يادداشت مي خوانيم محمدعلي رجايي دومين نخست وزير و دومين رييس جمهوري ايران پس از انقلاب است. او كمتر از يك سال نخست وزير و كمتر از يك ماه رئيس جمهوري بود.
دولت او بقدري كوتاه بود كه امكان ارزيابي عملكرد مديريتي او در دوران تصدي مسئوليت هايش ميسر نيست، اما در همين مدت كوتاه كه همزمان با آغاز جنگ تحميلي است، رفتار رجايي در قامت يك دولتمرد الگويي براي ساير دولتمردان در جمهوري اسلامي قرار گرفته است.
رجايي علي رغم آنكه با بني صدر رئيس جمهور وقت اختلافات عميقي داشت، اما هيچگاه از دايره ادب و اخلاق خارج نشد و برغم رفتار توهين آميز بني صدر، هيچگاه به وي اهانت نكرد.
با وجود همه حرفهايي كه درباره او گفته شده اما نسل جديد اطلاع كمي از رجايي واقعي دارد. او مخالف ترورهاي بازماندگان دوره پهلوي بود و رافت اسلامي و عدالت اجتماعي را به عنوان يك روشنفكر ديني هميشه در رفتار و افكار خود نشان مي داد و از همين رو مخالفيني از افراد مذهبي تندرو نيز داشت.
هر چند از حمايت همه جانبه حزب جمهوري برخوردار بود اما در همه حال مرحوم مهندس بازرگان را استاد قابل احترام خود مي خواند. او ساده زيست و پاكدست بود اما اهل تظاهر و بازيگري نبود.
من شهيد رجايي را بيش از هر شهيد ديگري مظلوم مي دانم چرا كه سالها بعد، فردي به دروغ خود را جاي او و دولتش را دولت رجايي جا زد و به نام و ياد او ظلم كرد.
شهيد رجايي هيچگاه پشت نقاب انقلابي بودن و ساده زيستي دست به غارت و حيف و ميل سرمايه هاي مادي و معنوي كشور نزد. امروز جامعه و مردم فهميدند كه چقدر بين رجايي واقعي و رجايي بدلي فاصله است.
روحش شاد
7388/ 6128
قزوين-ايرنا- هفته نامه تابان به مدير مسئولي محمد عليخاني در جديدترين شماره خود با انتشار يادداشتي از حجت الاسلام محمدعلي آهنگران با عنوان 'رجايي واقعي، رجايي بدلي' به مقايسه شهيد رجايي با رييس دولت نهم و دهم پرداخته است.