به گزارش ايرنا و به نقل از خبر روز يكشنبه روزنامه آلماني «ولت ام زونتاگ»، فرانتكس با اجراي طرحي با عنوان «آزمايش كنترل مرزي اروپا در شرايط بحراني» توانايي كشورها را در مقابله با افزايش شمار پناهجويان بررسي خواهد كرد.
«فابريس لاگاري» مدير فرانتكس به اين روزنامه گفت: ما بايد آمادگي خود را براي مواجهه با شرايط بحراني افزايش دهيم.
وي افزود: هنوز درباره نحوه اجراي چنين طرحي تصميم گيري نشده است اما انتظار داريم كه شامل حفاظت از مرزهاي دريايي، زميني و هوايي باشد. تعدادي از دولت هاي اروپايي از جمله آلمان، يونان، فنلاند، اسلووني و روماني تاكنون موافقت خود را براي شركت در اين طرح اعلام كرده اند و ما به دنبال آن هستيم كه مشخص كنيم چه تعداد از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا آماده مقابله با اوضاع بحراني در مرزهاي اروپا هستند.
طرح فرانتكس در بحبوحه افزايش شمار ورود پناهجويان و مهاجران به اروپا از درياي مديترانه مطرح شده است. اوايل ماه جاري ميلادي، آژانس كنترل مرزي اروپا گزارش داد كه فقط در ماه ژوئيه (تير-مرداد) تعداد مهاجراني كه وارد ايتاليا شده اند تقريبا به 25 هزار و 300 نفر رسيده كه در مقايسه با مدت مشابه در سال 2015 ميلادي، 12 درصد افزايش نشان مي دهد.
افزايش ورود مهاجران، شمار پناهجويان شناسايي شده در منطقه مديترانه مركزي را در هفت ماه نخست سال 2017 به حدود 95 هزار نفر افزايش داد. به طور كلي بيش از يك ميليون نفر پناهجو و مهاجر در سال 2015 از طريق مسير درياهاي مديترانه و اژه، عمدتا وارد يونان و ايتاليا شده اند.
امسال تعداد پناهجوياني كه به ويژه از جزاير شرقي يونان در درياي اژه وارد مديترانه شرقي شده اند به شكل چشمگيري كاهش يافته است كه به دليل توافق امضا شده بين اتحاديه اروپا و تركيه در اوايل سال جديد ميلادي و نيز تدابير كنترل مرزي شديدتر از سوي مقدونيه بوده است.
از زمان امضاي اين توافق در ماه مارس، فقط 8 هزار و 500 نفر از پناهجويان در منطقه مديترانه شرقي شناسايي شده اند. اين تعداد در سه ماه نخست سال 2016 ميلادي، 151 هزار نفر بوده است.
پناهجوياني از نيجريه و اريتره بيشترين سهم را در بين مهاجران ماه ژوييه در مديترانه مركزي داشته اند و مهاجراني از گامبيا، ساحل عاج و سودان، دومين گروهي بوده اند كه براي رسيدن به مقاصد خود در اروپا وارد آبهاي اين منطقه شده اند. يك چهارم از مهاجران تازه وارد در ماه ژوئيه اتباع سوري، پاكستاني، افغان، الجزايري و عراقي بوده اند.
مهاجرت به اروپا از طريق مديترانه در عين حال بسيار خطرناك بوده است. در سال 2015 ميلادي، 3 هزار و 735 نفر ناپديد شده اند كه به نظر مي رسد اين عده در دريا غرق شده اند.
براساس گزارش سازمان بين المللي مهاجرت، تا 24 اوت (2 شهريور) امسال 3 هزار و 165 نفر در تلاش براي رسيدن به اروپا جان باخته يا ناپديد شده اند.
«فرانك لازكو» مدير مركز تحليل داده هاي مهاجرت جهاني وابسته به سازمان بين المللي مهاجرت، در گفت و گو با روزنامه والت ام زونتاگ گفت: افزايش تعداد كشته ها احتمالا به دليل تمايل بيشتر قاچاق چيان به سودآوري بيشتر و استفاده از قايق هاي نامناسب براي مسيرهاي دريايي براي انتقال مهاجران بوده است.
اروپام**9158**1485
تهران- ايرنا- آژانس كنترل مرزي اروپا موسوم به 'فرانتكس' به اتفاق چند كشور اروپايي درباره طرحي توافق كرده اند كه آمادگي اين كشورها را براي كنترل مرزي اتحاديه اروپا در صورت افزايش ناگهاني شمار پناهجويان، محك خواهد زد.