به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف، یك تیم 7 نفره از دانشگاه ملبورن متشكل از متخصصان و دانشمندان استرالیایی برای بررسی زمینه های همكاری با دانشگاه صنعتی شریف با محوریت حل مسائل مربوط به بحران آب به ایران سفر كرد.
نشست مشترك دانشمندان استرالیایی با رئیس و استادان دانشگاه صنعتی شریف، ظهر امروز هفتم شهریورماه در محل معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه برگزار شد.
پس از معرفی فعالیت های دانشگاه صنعتی شریف توسط دكتر محمود فتوحی رئیس این دانشگاه، طرفین به مذاكره در مورد همكاری مشترك ایران و استرالیا در حوزه آب و تأسیس مركز تحقیقات مشترك آب میان دو كشور پرداختند و زمینه های همكاری بیشتر را مورد بررسی قرار دادند.
از آنجا كه بازدید از دریاچه ارومیه در برنامه های پیش بینی شده هیات دانشگاهی استرالیا در سفر به ایران است، در ادامه این جلسه، كارگاهی برای معرفی دریاچه ارومیه برگزار شد.
ایجاد صندوق علوم و تحقیقات مشترك استرالیا و چین (ACSRF) از دیگر همكاری های صورت گرفته توسط این هیات است كه به طور مشترك توسط حوزه صنعت، نوآوری و علوم استرالیا و وزارت علوم چین مدیریت می شود و از علوم استراتژیك، تكنولوژی و همكاری های نوآورانه با منافع مشترك استرالیا و چین حمایت می كند.
به طور كلی صندوق علوم و تحقیقات مشترك استرالیا و چین در سه موضوع مراكز تحقیقاتی مشترك، سمپوزیوم های آكادمی علوم استرالیا و چین و تبادل دانشمندان جوان همكاری های بین دو كشور را تسهیل می بخشد و از آنها حمایت می كند.
مركز تحقیقات مشترك مدیریت حوضه رودخانه ای استرالیا و چین همچنین منجر به ایجاد ظرفیت های جدیدی در راستای اولویت های ملی در زمینه مدیریت منابع آب هر دو كشور از جمله مدیریت آب حوضه آبریز، بهره وری آب جوامع پایدار روستایی، محیط زیست پایدار و ظرفیت فنی و تحقیقاتی در این مناطق شده است.
از همكاری های كلیدی این مركز می توان به توسعه برنامه های تحقیقاتی مشترك فراسازمانی، نمایش تكنولوژی های نو در مدیریت منابع آب و ایجاد همكاری های توانمند بین محققان و فعالان اقتصادی در زمینه آب (ارتباط دانش و صنعت) اشاره كرد.
علمی**1055**1834
تهران- ایرنا- مسئولان دانشگاه صنعتی شریف و گروهی از دانشمندان استرالیایی در زمینه ایجاد مركز تحقیقات مشترك آب میان دو كشور ایران و استرالیا مذاكره و توافق كردند.