به گزارش خبرنگار ایرنا «رجبعلی خسروآبادی » روز یكشنبه در موزه رضا عباسی پایتخت در جمع خبرنگاران گفت: ضعف قوانین و مجازات حفاران غیرمجاز اشیای تاریخی موجب شده تا پس از كشف، به صورت غیرمجاز اقدام به خرید و فروش این آثار كنند.
وی با بیان اینكه طبق قانون فروش اشیای تاریخی به صورت غیرمجاز شش ماه تا سه سال حبس دارد، افزود: بسیاری از قضات نیز به دلیل نبود اسناد و قوانین لازم، اقدام به تبرئه این سارقان می كنند.
خسروآبادی همچنین از كشف 1500 سكه تاریخی از دوره هخامنشی و اسلامی در استان تهران در شش ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: با همكاری یگان حفاظت میراث فرهنگی استان مجموعه ظروف آبی و سفید مربوط به دوران صفویه و بیش از 600 قطعه كاشی به صورت شكسته و سالم نیز از یك گروه متخلف كشف و ضبط شد.
* 48 میلیارد ریال اعتبارات عمرانی میراث فرهنگی استان تهران در سالجاری
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با اشاره به اینكه اعتبارات عمرانی این اداره كل در سالجاری 48 میلیارد ریال است، گفت: این میزان اعتبار، رشد 65 درصدی نسبت به سال 92 دارد.
وی با بیان اینكه شش میلیارد و 970 میلیون ریال كل اعتبارات عمرانی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران در سال 92 بود، افزود: برغم تزریق 48 میلیارد ریال به این اداره در سالجاری، تراز بودجه اعتبارات عمرانی منفی 27 درصد است.
خسروآبادی كاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی را یكی از دلایل كمبود اعتبارات عمرانی عنوان و تصریح كرد: اعتبارات تخصیص یافته در این بخش كفاف حفاظت و مرمت آثار و ابنیه استان تهران را نمی دهد.
وی همچنین از راه اندازی ادارات شهرستانی میراث فرهنگی پایتخت تا آینده ای نزدیك خبر داد و گفت: منتظر اخذ مجوز از سازمان مدیریت و برنامه ریزی هستیم تا ادارات شهرستان های تهران، شمیرانات و شهر ری را فعال كنیم.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران خاطر نشان كرد: كمبود بودجه، مشكلات ساختاری و نبود نیروی متخصص انسانی از جمله معضلات راه اندازی ادارات شهرستانی میراث فرهنگی استان تهران است.
وی با بیان اینكه این كاشی ها قدمت كمتر از صد سال دارند گفت: درخصوص حفاظت از اشیا تاریخی در كشور قوانین مبهمی وجود دارد و صراحتا در برخی از مغازه های خیابان منوچهری كاشی فروشی رواج دارد.
خسروآبادی تصریح كرد: قدمت این كاشی ها به اواخر قاجار و پهلوی بازمی گردد كه رنگ غالب این اشیا زرد رنگ است.
مدیركل میراث فرهنگی استان درخصوص كشف تعدادی كاشی تاریخی در تهران گفت: این اشیا توسط یگان حفاظت استان تهران كشف شده است.
*تعامل میراث فرهنگی با شهرداری
مدیر كل میراث فرهنگی استان تهران افزود: تعامل با شهرداری تهران در حوزه میراث، مرمت و حفاظت بافت تاریخی بویژه در منطقه 12 در حال انجام است تا بتوانیم بناهای ارزشمند را حفاظت كنیم.
وی گفت: افزون بر 2 هزار میلیارد ریال با كمك شهرداری صرف مرمت و بهسازی و تجدید ساختار بافت های تاریخی تهران شده است.
خسروآبادی همچنین در خصوص اعتبارات دولت در قبال حفاظت میراث فرهنگی استان تهران گفت: اعتبارات مالی میراث فرهنگی بسیار اندك است و امیدواریم با تخصیص اعتبارات بیشتر اماكن و آثار تاریخی را حفظ كنیم.
وی از راه اندازی انجمن حمایت گردشگران میراث فرهنگی خبر داد و گفت: در جلسه ای كه با ریاست استاندار و مسئولان استانی تشكیل شد در قبال راه اندازی این انجمن توافقاتی صورت گرفت كه امیدواریم انجمن حمایت از میراث فرهنگی و گردشگری را نیز در سایر شهرستانهای تهران اجرایی كنیم.
خسروآبادی در خصوص اعتبارات جاری میراث تهران اشاره كرد و گفت: این اعتبارات در سال 92 افزون بر 60 میلیارد ریال بود كه امسال این مبلغ به 100 میلیارد ریال رسیده است.
وی به غیبت شورای فنی در سه سال گذشته انتقاد كرد و اظهار كرد: در این دو سال و 9 ماه توانستیم شورای فنی را تشكیل داده و بسیاری از برنامه ها را ساماندهی كنیم.
مدیركل میراث فرهنگی استان تهران از اخطار معاون میراث فرهنگی كشور در قبال ثبت نكردن به موقع آثار پایتخت گفت: قبل از سال 90 تنها یك اثر در تهران ثبت ملی شد در حالیكه در این سه سال اخیر 14 اثر ثبت ملی شده است.
*پرونده عشرت آباد از طریق دادسرای نظامی در حال رسیدگی است
وی همچنین در خصوص عمارت كلاه فرنگی عشرت آباد گفت: در توافق مرمتی و حفاظتی كه بین سپاه و شهرداری انجام شده نقشه حریم و محدوده این بنا مشخص شد.
خسروآبادی با بیان اینكه تاكنون هیچ توافقی با میراث فرهنگی استان تهران در خصوص این بنا تاریخی انجام نشده گفت: ارتفاع قانونی بنای جدید سپاه باید 16 و نیم متر باشد كه این میزان رعایت شده است.
وی گفت: پرونده تخلف بنای جدید در حریم این بنای تاریخی هم اكنون از طریق دادسرای نظامی در حال رسیدگی است.
خسروآبادی همچنین در خصوص حفاظت از بازارچه عودلاجان از همكاری سه جانبه كسبه، شهرداری و میراث خبر داد و گفت: در تفاهم نامه ای كه منعقد شد، بازارچه عولاجان مرمت و حفاظت خواهد شد.
*پرونده گود برداری خانه رهنما از طریق دادگاه پیگیری می شود
وی همچنین از پیگیری پرونده گودبرداری غیر قانونی در حریم بنای خانه تاریخی رهنما (منطقه یك تهران) خبر داد و گفت: حفاظت از خانه رهنما از طریق میراث استان در دستور كار است چرا كه در گذشته این موضوع با شهردار سابق منطقه یك تهران مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این نشست شهردار صراحتا مصوبه شورا در خصوص حفاظت و حمایت از بناهای بار ارزش و تاریخی را كافی ندانست.
*استعفای معاون میراث فرهنگی استان تهران به درخواست خودش صورت گرفت
وی گفت: خانم سپیده سیروس نیا در مدت سه سال فعالیت خود چهار بار به دلایل كاری درخواست استعفا كرد.
چندی پیش معاونت میراث فرهنگی كشور به مدیر میراث فرهنگی و گردشگری تهران در رابطه با حفظ و ثبت آثار تاریخی كارت زرد به مدیر میراث فرهنگی و گردشگری داد كه این موضوع به بركناری معاون میراث منجر شد.
خسرو آبادی همچنین در خصوص حریم قانونی محله تاریخی سنگلج گفت: با همكاری كارشناسان میراث فرهنگی استان، توانستیم نقشه حریم سیزده نقطه از این محله را تهیه و رسم كنیم.
در آئین تهرانگردی خبرنگاران به مناسبت هفته دولت، از خانه شهید رجایی در منطقه 12 بازدید به عمل آمد.
همچنین در پایان مراسم یكی از خبرنگاران سه كاشی به سرقت رفته از خانه سی تیر تهران كه از خیابان منوچهری خریداری كرده بود به خسروآبادی داد.
تهرام/9343/7247
در پنج ماه نخست امسال؛
چهار هزار شی تاریخی در تهران كشف و ضبط شد
۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۹:۱۳
کد خبر:
82207668
تهران- ایرنا- مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران از كشف و ضبط چهار هزار شی تاریخی در پنج ماه امسال خبر داد.