به گزارش ایرنا،به گفته مسئولان و كارشناسان توجه ویژه دولت به افزایش اعتبارات عمرانی و شتاب بخشی طرحهای عمرانی در دست اجرا، افق روشنی فراروی توسعه بیش از پیش كهگیلویه وبویراحمدكمتر توسعه یافته قرار داده است.
افزایش 45درصدی اعتبارات عمرانی سال 95 كهگیلویه وبویراحمد و اختصاص 9هزار و 660میلیارد ریال اعتبار در سی امین سفر استانی رئیس جمهوری و هیات دولت به این استان فرصت خوبی را برای شتاب بخشی طرحهای بزرگ و اولویت دار این خطه فراهم كرده است.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد اجرای یك هزار 415 طرح عمرانی در این استان را یك خدمت ارزنده برای دولت یازدهم دانست وگفت: 199طرح عمرانی و اقتصادی همزمان با هفته دولت در این استان كلنگ زنی یا افتتاح شد كه این خدمات گامی در جهت توسعه استان و افزایش رفاه مردم بوده است.
سید موسی خادمی افزود: از این میزان 166 طرح عمرانی به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی 33 طرح نیز آغاز شد.
خادمی اعتبار طرح های عمرانی كهگیلویه و بویراحمد در هفته دولت سالجاری را بیش از یك هزار و 400میلیارد ریال ذكر كرد.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد شروع عملیات اجرایی 15 طرح اقتصادی با 880 میلیارد ریال اعتبار با اشتغالزایی 165نفر جهش اقتصادی خوبی برای این استان خواهد بود.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد عنوان كرد: 231 طرح عمرانی و اقتصادی نیز همزمان با سی امین سفر رئیس جمهوری و اعضای دولت تدبیر و امید در روزهای 24تا 25مرداد به این استان افتتاح و كلنگزنی شد.
خادمی افزود: اعتبار هزینه شده برای این طرح ها افزون بر هفت هزار و 560 میلیارد ریال است.
وی تصریح كرد: حدود 2 هزار و 80 میلیارد ریال از این میزان در بخش دولتی و پنج هزار و 480میلیارد ریال نیز در بخش خصوصی برای این طرح ها هزینه شد.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد طرح های افتتاحی و كلنگ زنی اعم از اقتصادی و عمرانی از دهه فجر سال 92 تا پایان سال 94 در این استان را یك هزار و 304 مورد دانست و بیان كرد: كمتر از 10 درصد از این تعداد معادل 189 طرح كلنگ زنی بوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كهگیلویه و بویراحمد نیز می گوید: پنج هزار میلیارد ریال در دولت تدبیر و امید در بخش راههای اصلی، فرعی و برطرف كردن نقاط حادثه خیز استان هزینه شده است.
حسن نوروزی اظهار داشت: 600میلیارد ریال در دولت یازدهم برای اجرای طرح های كوچك تامین آب و ایستگاه های پمپاژ در بخش كشاورزی كهگیلویه و بویر احمد هزینه شده است.
وی ایستگاه های پمپاژ چاه تلخ - چالموره، دره باشت، غورك و امامزاده جعفر را از مهمترین این طرح ها ذكر كرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كهگیلویه و بویراحمد گفت: 20 طرح تامین آب كشاورزی استان بدلیل نبود اعتبارات بیش از 13 سال راكد بودند كه با اختصاص این میزان اعتبارات به بهره برداری رسید.
نوروزی با بیان اینكه هم اینك 16 هزار تن ماهی در مناطق مختلف كهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازار مصرف می شود افزود: 13 هزار تن ماهی قبل از دولت یازدهم در این استان تولید می شد.
وی بیان كرد: 240 میلیارد ریال در سه سال گذشته در زمینه ساخت گلخانه برای تولید گل رز، سبزی و صیفی جات در كهگیلویه و بویر احمد هزینه شده است.
وی تصریح كرد: پنج هزار هكتار از زمینهای مستعد كشاورزی استان در دولت یازدهم با اعتباری بیش از 500 میلیارد ریال به سیستم آبیاری نوین مجهز شدند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كهگیلویه و بویراحمد افزود: خرید تضمینی گندم از كشاورزان این استان در سال زراعی جاری به بیش از 70 هزار تن رسیده در حالی كه این میزان در سال 92، 22 هزار تن بوده است.
نوروزی اظهار داشت: 22 طرح مرغداری با ظرفیت جوجه ریزی یك میلیون و 800 هزار قطعه در دولت تدبیر و امید در كهگیلویه و بویراحمد به بهره برداری رسید.
وی بیان كرد: 30 طرح ورزشی با اعتبار بیش از 220 میلیارد ریال در مناطق مختلف كهگیلویه و بویر احمد در سه سال گذشته اجرا شد كه با بهره برداری از آنها سرانه فضاهای ورزشی استان به نرم كشوری نزدیك شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كهگیلویه و بویراحمد افزود: 185روستای استان با اعتبار بیش از 550 میلیارد ریال در دولت یازدهم گازرسانی شد.
نوروزی ادامه داد: 720 روستای بالای 20 خانوار در این استان وجود دارد كه تاكنون 565 روستا از نعمت گاز برخوردار شده اند.
وی آبرسانی به 100 روستای كهگیلویه و بویراحمد را از دیگر خدمات دولت تدبیر و امید در استان عنوان كرد و گفت: 41 روستای این استان در دولت یازدهم از نعمت برق برخوردار شدند.
نوروزی ادامه داد: جشن برقرسانی به تمام روستاهای بالای 10 خانوار استان در دهه فجر سالجاری برگزار خواهد شد.
وی ابراز كرد: 410 میلیارد ریال اعتبار برای آسفالت یك میلیون و 400هزار متر مربع از راهها و معابر روستایی این استان در سال 94 هزینه شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كهگیلویه و بویراحمد، اجرای 40 كیلومتر بزرگراه و ساخت 80 خانه بهداشت را از دیگر خدمات دولت یازدهم در استان عنوان كرد.
وی اظهار داشت: 9 هزار و 660 میلیارد ریال برای تكمیل 46 طرح در سفر هیات دولت به استان كهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كهگیلویه و بویراحمد افزود: 6 هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار برای سال 95 اختصاص خواهد یافت.
نوروزی گفت: 2هزار و 600 میلیارد ریال در بخش راهسازی،2 هزار و 190 میلیارد ریال آب و فاضلاب، یكهزار و 740 میلیارد ریال عمران شهری و یكهزار و 330 میلیارد ریال به بخش كشاورزی از میزان اعتبارات سفر هیات دولت به استان كهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت.
وی با اشاره به شرایط سختی كه دولت یازدهم در زمان به دست گرفتن امور اجرایی داشت گفت: دولت زمانی امور اجرایی كشور را به دست گرفت كه شرایط اقتصادی خوبی نداشتیم و رشد اقتصادی، منفی 6درصد بود.
معاون عمرانی استاندار كهگیلویه وبویراحمد گفت: 285 روستای این استان در دولت یازدهم از زیرساخت های آب و گاز بهره مند شدند.
پژمان نیك اقبالی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به این كه در سفر هیات دولت یك هزار و 400 میلیارد ریال برای توسعه گازرسانی به روستاهای این استان تصویب شد گفت: در صورت جذب این اعتبار تا پایان سال 96 شاخص برخورداری از گاز خانگی در این استان به بیش از 90درصد خواهد رسید.
نیك اقبالی اجرای طرح های آب رسانی به 100 روستای كهگیلویه و بویراحمد را از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم در این استان ذكر كرد.
وی بیان كرد: هم اكنون شاخص بهره برداری مناطق روستایی كهگیلویه و بویراحمد از آب آشامیدنی 70 درصد است در حالی كه میانگین این آمار در كشور 72درصد است.
نیك اقبالی با بیان این كه هم اكنون 27 طرح آبرسانی در 473 روستای كهگیلویه و بویراحمد در حال اجراست، ابرازامیدواری كرد: میزان بهره مندی از آب روستایی این استان در آینده نزدیك تحول چشمگیری پیدا كند.
وی ساخت 80 خانه بهداشت و افزایش سرانه درمان از 260 هزار ریال به 850 هزار ریال از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر و امید در مناطق روستایی كهگیلویه و بویراحمد است.
نیك اقبالی ابراز كرد: كلنگ زنی و بهره برداری از 466 طرح عمرانی در هفته دولت و سفر رئیس جمهوری به كهگیلویه و بویراحمد با چهار هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار بخشی از خدمات ارزنده دولت تدبیر و امید به مردم این استان در سالجاری است.
وی اجرای 50 كیلومتر آزاد راه در مسیر یاسوج به شیراز، اجرای طرح سد تنگ سرخ و تصفیه خانه رودخانه بشار برای تامین آب آشامیدنی شهر یاسوج، ایجاد امكان پرواز در شب و انواع هواپیما در فرودگاه شهر یاسوج، تكمیل طرح راه آهن یاسوج به اقلید از برنامه های در دست اجرا و آینده توسعه كهگیلویه و بویراحمد است.
وی بیان كرد: راهبرد اصلی دولت برای شتاب بخشی به روند توسعه در این استان تكمیل طرح های نیمه تمام و اجرای طرح های اقتصادی و اشتغالزا با حمایت بخش خصوصی است.
بودجه جاری و عمرانی كهگیلویه وبویراحمد در سال 95 افزون بر سه هزار و 270 میلیارد ریال است كه از این میزان یك هزار و 230 میلیارد ریال عمرانی و مابقی آن جاری است.
علاوه بر یك هزار و 230 میلیارد ریال اعتبار عمرانی از محل دو درصد نفت و گاز طبیعی 550 میلیارد ریال اعتبار عمرانی امسال به این استان اختصاص خواهد یافت.
اختصاص یك هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار برای یارانه تسهیلات به كهگیلویه وبویراحمد در سفرهیات دولت بستر سرمایه گذاری بخش خصوصی دراین استان را بیش از پیش فراهم كرده است.
استان كهگیلویه وبویراحمد با جمعیتی بیش از 700هزار نفر و حدود یك درصد جمعیت كشور، دارای هشت شهرستان، 17 شهر و یك هزار و 676 روستای دارای سكنه است.
6162/1662
یاسوج- ایرنا - كهگیلویه و بویراحمد هر چند كه به لحاظ برخورداری از شاخص های توسعه در شرایط مطلوبی نیست اما اجرای یكهزار و 415 طرح در دولت یازدهم این استان را در مسیر توسعه و آبادانی قرار داده است.