به گزارش ایرنا، «محمدرضا بهرامی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در كابل افزود: در روزهای اخیر شماری از مقام های بلندپایه این كشور به تهران سفر كردند و روز شنبه نیز آقای «صلاح الدین ربانی» وزیر محترم امور خارجه افغانستان در راس یك هیات سیاسی برای بحث و تبادل نظر درباره مناسبات و همكاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی به تهران عزیمت كرد.
«محمد حنیف اتمر»، مشاور امنیت ملی، «اكلیل حكیمی»، وزیر دارائی و «حكمت خلیل كرزی» معاون وزیر امور خارجه افغانستان در روزهای گذشته به ایران سفر كردند و تهران دو هفته قبل نیز میزبان پنجمین نشست كمیسیون مشترك همكاری های دو كشور بود.
سفیر ایران در افغانستان، مناسبات دو كشور را در تمامی زمینه ها رو به گسترش دانست و گفت كه در آینده نزدیك منتظر سفر رئیس كل بانك مركزی افغانستان به ایران خواهیم بود تا چارچوب همكاری های بانكی میان دو كشور تعیین شود.
وی افزود: مسئولان گمرك جمهوری اسلامی ایران و افغانستان به تازگی گفت و گوهائی برای گسترش همكاری ها صورت داده و توافق كردند نقاط گمرك مرزی دو كشور از 3 به 4 یا 5 نقطه افزایش پیدا كند.
سفیر ایران در افغانستان گفت: اولین نمایشگاه صنایع كوچك و ماشین الات تولیدی با هدف انتقال فناوری خط تولید به افغانستان در كابل برگزار شد تا برخی از محصولات تولیدی با همكاری و مشاركت افغان ها در این كشور تولید شود كه استقبال خوبی از آن به عمل آمده است.
وی افزود: چهارمین نمایشگاه تخصصی تجاری ایران نیز هفته آینده در كابل برگزار خواهد شد كه برگزاری این نمایشگاه می تواند مبادلات تجاری دو كشور را بیش از گذشته افزایش دهد.
سفیر ایران در افغانستان افزود كه همچنین تماس های دو كشور برای گفت وگو درباره آغاز به كار فاز سوم راه آهن خواف – هرات برقرار شده و بزودی كار اجرائی آن آغاز خواهد شد و این خط آهن در افزایش مبادلات كالا میان دو كشور و نیز ترانزیت كالا از افغانستان از مسیر ایران، نقشی چشمگیر خواهد داشت.
بهرامی گفت كه سال گذشته افغانستان و ایران شاهد آغاز همكاری معدنی دوجانبه بودند و در این ارتباط گفت وگوها میان مسئولان دو كشور در این زمینه صورت گرفته و دو طرف توافق كردند تا یك كمیته فنی مشترك را برای بررسی راههای همكاری دو كشور تشكیل دهند.
سفیر ایران در افغانستان، همكاری های كنسولی دو كشور را بسیار گسترده دانست و افزود كه اواخر سال گذشته در جریان سفر «حسن قشقاوی» معاون وزیر خارجه ایران به كابل، سند همكاری كنسولی میان طرفین به امضاء رسید و مقرر شد برای ارائه تسهیلات تجاری میان دو كشور، روادید طولانی مدت برای بازرگانان ایران و افغانستان صادر شود.
وی گفت كه برای اولین بار همایش استانداران مرزی ایران و افغانستان با هدف افزایش همكاری های استان های مرزی میان دو كشور در چارچوب اختیارات واگذار شده به مسئولان این استان ها برگزار شد كه نتایج مثبت اقتصادی و امنیتی به دنبال داشته است.
بهرامی همكاری های فرهنگی ایران و افغانستان را مناسب توصیف كرد و گفت: ظرف ماه های آینده نمایشگاه مشترك كتاب با حضور ناشران در كشور در كابل برگزار خواهد شد و تلاش بر این است كه غرفه هائی از این نمایشگاه به مهاجرانی كه در ایران به مدارج مناسب هنری دست یافته اند، اختصاص داده شود تا آنان نیز بتوانند آثار فرهنگی خود را در معرض نمایش هم وطنان خود قرار دهند.
وی گفت: از حدود یك سال قبل، مذاكرات درباره تنظیم سند جامع همكاری ها آغاز شده و قرار است این گفت وگوها تا تنظیم سند نهائی ادامه پیدا كند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در پایان افزود: موضوعات مربوط به محیط زیست و آب در دستور كار مناسبات دوجانبه قرار داد و مقام های ارشد دو كشور توافق كردند تا همه مسائل دوجانبه در یك بسته همكاری ها گنجانیده و درباره تمامی مسایل مورد علاقه طرفین گفت وگو شود.
اساق**1610**1392
سفیر ایران در افغانستان:
افغانستان چهارمین مقصد صادراتی ایران در سال 94/ حركت به سمت شكل گیری طیف وسیعی از همكاری های دوجانبه
۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۲۰
کد خبر:
82208419
كابل - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت كه افغانستان سال گذشته چهارمین مقصد صادراتی ایران بود . با افزایش سفرها و رایزنی های مقام های بلندپایه دو كشور، طیف وسیعی از همكاری های دوجانبه در زمینه های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی میان طرفین در حال شكل گرفتن است.