۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۰۷
کد خبر: 82208538
T T
۰ نفر
لغو محدودیت رفت و آمد در كشمیر / بازداشت رهبران جدایی طلب

دهلی نو-ایرنا- محدودیت رفت و آمد در كشمیر كه از 19 تیر ماه گذشته و در پی كشته شدن ' برهان مظفر وانی ' فرمانده حزب المجاهدین آغاز شده بود از امروز (دوشنبه) در بسیاری از مناطق این ایالت لغو شد.

به گزارش ایرنا،نیروهای امنیتی و پلیس هند با آغاز خشونت ها و ناآرامی ها از 19 تیرماه گذشته دركشمیر با اعزام بیش از چهار هزار نیروی كمكی اقدام به قراری منع عبور و مرور در بخش های زیادی از این ایالت كردند.
براساس گزارش های رسمی،براثر درگیری پلیس و نیروهای امنیتی با معترضان در 53 روز گذشته 73 نفر كشته و هفت هزار نفر دیگر مجروح شدند.
سخنگوی پلیس ایالت جامو و كشمیر گفت كه محدودیت رفت و آمد در كشمیر فقط در منطقه 'پولواما' و مناطق 'ام ار گنج ' و 'نواتا' در سرینگر برقرار است .
به گفته این مقام پلیس ، وضعیت كشمیر در روز گذشته در بسیاری از مناطق آرام بود و تنها اعتراض های كمی در مناطق جنوب كشمیر شامل 'انانتاگ' و 'شوپیان' رخ داد.
نیروهای امنیتی و پلیس كشمیر روز گذشته و امروز به عملیات بازداشت رهبران جدایی طلب و حامیان آنها ادامه دادند.
وزیر كشور هند پیش از این اعلام كرده بود كه نیروهای امنیتی به جای درگیری با معترضان در خیابان ها ،عوامل اصلی ناآرامی ها و حامیان انها را دستگیر كنند.
مقامات امنیتی روز گذشته اعلام كردند كه عملیات دستگیری 400 نفر از رهبران جدایی طلب و حامیان آنها را برای برقراری آرامش در كشمیر آغاز شده است .
به گفته مقامات محلی از روز گذشته تاكنون تعداد زیادی از رهبران جدایی طلب و حامیان آنها درعملیات نیروهای امنیتی و پلیس بازداشت شده است.
پلیس همچنین 'اشرف سهری' معاون سید علی شاه گیلانی رهبر جدایی طلب كشمیر را در سرینگر بازداشت و درحصر خانگی قرار داد.
نیروهای امنیتی همچنین روز شنبه 'میر واعظ عمر فاروق' یكی دیگر از رهبران حزب حریت را دستگیر كرد.وی از سال 1990 میلادی تاكنون بازداشت نشده بود.
مردم كشمیر درچند روز گذشته به دنبال كمبود مواد غذایی و دارو كه براثر تعطیلی مراكز خرید و فروشگاههای بوجود آمده بود، اقدام به توزیع مواد غذایی به افراد نیازمند در روستاها كردند.
'عبدل غفار بندی' یكی از افراد محلی در روستای 'زاچلدارا' گفت: با طولانی شدن حكومت نظامی، تامین مواد خوراكی ضروری برای مردم محلی بسیار سخت شده است.
وی افزود: با مشاركت داوطلبانه مردم بخشی از مشكل افراد نیازمند رفع شده است .
در منطقه 'انانتاگ' كه شاهد بیشترین درگیری ها پس از قتل ' برهان مظفر وانی' فرمانده گروه غیر قانونی حزب المجاهدین بوده ،جوانان كشمیری اقدام به توزیع دارو در بین 7 هزار نفر ، اهدای 124 واحد خون و مداوی 450 نفر از معترضان كردند.
دولت هند اعلام كرد كه تعدادی از مجروحان درگیری های كشمیر را برای مداوا به دهلی نو منتقل می كند.
دولت هند تاكنون برای ارتباط بیشتر با مردم كشمیر و یافتن راه حلی برای پایان دادن به درگیری ها در كشمیر تاكنون 2 بار 'راجنات سینگ' وزیر كشور را به سرینگر فرستاده است .
'محبوبه مفتی' سروزیر ایالت جامو و كشمیر پس از دیدار با نخست وزیر هند در گفت وگو با خبرنگاران اظهار كرد هرگروهی كه علاقه مند به پایان دادن به خشونت ها و بازگشت آرامش به كشمیر است ، باید در گفت وگو ها شركت داشته باشد.
وی تصریح كرد گروه كوچكی در كشمیر در حال ترغیب مردم به خشونت و ایجاد مشكل در روند صلح است .
محبوبه مفتی روز شنبه در دیدار با 'نارندرا مودی'در خصوص راههای پایان دادن به خشونت ها و بازگشت صلح دراین ایالت گفت و گو كردند.
'نارندرا مودی' نخست وزیر هند چندی پیش در سخنانی اعلام كرد كه تنها از طریق توسعه جامو و كشمیر و ایجاد شغل برای جوانان كشمیری می شود به بحران در این منطقه پایان داد.
دولت هند نیز پس از آمادگی برای ایجاد 140 هزار فرصت شغلی در كشمیر خبر داد.
'سید علی شاه گیلانی' رهبر جدایی طلب كشمیر در واكنش به سخنان 'نارندا مودی' نخست وزیر هند اعلام كرد: تنها راه دستیابی به صلح از طریق به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت مردم كشمیر است.
نیروهای امنیتی هند هشتم جولای ( 18 تیر) با دریافت اطلاعاتی در خصوص حضور 'برهان وانی' در نماز جمعه در منطقه 'انانتاگ' در ایالت جامو و كشمیر با حضور در منطقه، وی و دو همراهش را به قتل رساندند.
كشمیر تنها ایالت هند با اكثریت مسلمان است و درگیری میان شبه نظامیان كشمیری و نیروهای امنیتی هند از سال 1989 تاكنون 68 هزار كشته برجای گذاشته است.
*آساق*267*1600