به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمت زاده در نخستین مرحله از سفر یك روزه خود به استان البرز دیدار با آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه كرج داشت و پس از آن از 2 واحد تولیدی صنعتی كه با سرمایه خارجی دراشتهارد استان البرز در دست ساخت یا راه اندازی شده، بازدید كرد.
**بررسی مشكلات صنایع البرز
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این بازدید علاوه بر بازدید و افتتاح پروژه ها پای صحبت فعالان اقتصادی نیز نشست روند فعالیت این صنایع را در البرز بررسی كرد.
یكی از واحدها در زمینه تولید فولاد و قطعات ماشین آلات سنگین فعالیت دارد كه با مشاركت یك شركت سرمایه گذاری از كشور ایتالیا در شهرك صنعتی اشتهارد راه اندازی شده است.
این كارخانه در حال ساخت و تجهیز كارگاه است كه در ماه های آینده به بهره برداری می رسد.
همچنین وزیر صنعت ، معدن و تجارت از كارخانه دخانیات اشتهارد كه با سرمایه خارجی راه اندازی شده بازدید كرد.
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز كه نعمت زاده را در این سفر همراهی می كرد، با بیان اینكه دولت یازدهم برنامه های خوبی برای حمایت واحد های نیمه فعال صنعتی اجرایی كرده است، گفت: رونق تولید، خروج از ركود و توجه به صادرات محور برنامه های این وزارتخانه است.
** رونق تولید، خروج از ركود و توسعه صادرات اولویت وزارت صنعت
محسن صالحی نیا روز دوشنبه در آیین گشایش یك واحد تولیدی و صنعتی در شهرك صنعتی بهارستان كرج افزود:امروز سیاست دولت برای رونق تولید و خروج از ركود و راه اندازی واحدهای نیمه فعال ستودنی است .
وی با بیان اینكه بیش از 95 درصد واحدهای تولیدی كشور كوچك هستند، اظهار داشت: توسعه و بهبود این واحدها در دستور كار است.
صالحی نیا تاكید كرد كه بیش از 8 هزار واحد صنعتی به منظورافزایش تولید هدف گذاری شده تا ضمن تثبیت فرصت های شغلی كنونی برمیزان اشتغالزایی آنها افزوده شود.
وی بیان داشت: عرضه محصولات تولیدی این واحدها به بازارهای هدف نیز از دیگر برنامه های وزارت صنعت ، معدن و تجارت است.
وی با بیان اینكه اكنون رشد ناخالص تولید داخلی كشور 5 درصد است، گفت: این رشد باید به 8 درصد برسد.
*** ارتقای سطح كیفی تولیدات خودرو كشور
صالحی نیا با بیان اینكه یكی از برنامه های دولت ارتقای كیفی تولیدات داخلی خودرو است،گفت: نقش صنایع خودرو در پیاده سازی استانداردها چشمگیراست.
وی بیان داشت: روزانه چهار هزار دستگاه خودرو در دو شركت بزرگ خودروسازی كشور تولید می شود.
صالحی نیا اظهار داشت: در 5 ماه گذشته رشد خوبی در بخش های مختلف صنعت كشور رخ داده است.
وی ادامه داد: كشور در صنایع پیشرو نظیر پتروشیمی، فولاد و خودرو رشد خوبی پیدا كرده است.
وی گفت: رفع مشكلات واحدهای صنعتی كشور توسط كارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید از برنامه های دردست اقدام است.
معاون وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت: درصدد هستیم تا موانع و مشكلات موجود را در مسیر صنعت برطرف كنیم تا شاهد رشد اقتصادی خوبی در كشور باشیم.
وی اظهار داشت:رسیدن به بازارهای صادراتی وهدف برای ایجاد صنعت رقابتی یكی از سیاست های مهم دولت تدبیر وامید است.
صالحی نیا به وضعیت صنعت البرز اشاره كرد و گفت: تاكنون سرمایه گذاری خوبی در استان البرز در بخش صنعت صورت گرفته است.
یك خط جدید تولید روغن خوراكی نیز روز دوشنبه با حضور وزیرصنعت، معدن و تجارت در شهرك صنعتی اشتهارد استان البرزبه بهره برداری رسید.
** طی شدن فرایند اخذ تسهیلات برای یك هزارو 900 واحد تولیدی كشور
معاون امور صنایع وزیرصنعت، معدن و تجارت گفت:حدود یك هزار و 900 واحد تولیدی كوچك و متوسط در كشور فرایند اخذ تسهیلات به مبلغ 20 هزارمیلیارد ریال را طی كرده اند.
محسن صالحی نیا روز دوشنبه درحاشیه مراسم راه اندازی از خط تولیدی توربوكمپروسوردر شهرك صنعتی بهارستان كرج درجمع خبرنگاران افزود: تاكنون بانك ها، حدود 3 هزارو600 واحد تولیدی و صنعتی كشور را با پرداخت 47 هزار میلیارد ریال تحت پوشش تسهیلات قرار داده اند.
وی اظهار داشت: تعداد زیادی از واحدهای تولیدی كشور را صنایع كوچك و متوسط تشكیل می دهند كه محور حمایت های وزارت صنعت ، معدن و تجارت هستند.
صالحی نیا افزود: واحدهای كوچك و متوسط به سبب كثرت و پراكندگی از اهمیت بالایی برخورداربوده و بیش از 96 درصد واحدهای تولیدی كشوركوچك و متوسط هستند.
وی خاطرنشان كرد:طرح اقتصاد مقاومتی از ابتدای امسال توسط فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده است.
وی گفت: فعال سازی و رونق تولید 8 هزار واحد تولیدی كشور در دستور كار قرار دارد.
معاون وزارت صنعت ، معدن و تجارت اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاكنون در كارگروه موانع تولید استانی مشكلات واحدهای تولیدی احصا شده است.
وی بیان داشت:رفع مشكلات این واحدها با برخی دستگاه های خدمات رسان نظیر تامین اجتماعی، آب، برق و گاز نیز در دستور كار است.
وی افزود:بانك مركزی ابلاغیه ای را به بانك های عامل برای تسهیل در پرداخت نقدینگی مورد نیاز این گونه واحدها صادر كرده است.
در این مراسم با حضور معاون صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نخستین خط تولید توربواكسپندر و توربو كمپرسور كشور در یك واحد صنعتی در شهرك صنعتی بهارستان كرج گشایش یافت.
برای راه اندازی این خط بالغ بر 10 میلیون دلار هزینه شده كه زمینه اشتغال 60 نفر را فراهم كرده است.
**بهره برداری از شركت فرآوری فروكتوز ناب
آیین بهره برداری از شركت فراوری فروكتوز ناب با مشاركت بانك صنعت و معدن و تجارت روز دوشنبه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرستان نظرآباد برگزار شد.
شركت فراوری فروكتوز ناب كه در شهرك صنعتی نظرآباد مستقر است با اعتبار ارزی 30 میلیون یورو و اعتبار ریالی یكهزار و 500 میلیارد ریال و با اشتغال مستقیم برای 176 نفر راه اندازی شده است.
محصولات این واحد صنعتی شامل تولید فروكتوز شربت فروكتوز نشاسته، ذرت، گلوكوز، كستروز، گلوتن خواهد بود.
بر اساس این گزارش در این شركت ضمن تولید شیرین كننده های مواد غذایی، غلات فراوری شده به صورت نشاسته تبدیل به شربت های قندی مانند فروكتوز وگلوكز و ... می شوند.
ظرفیت روزانه تولید در این شركت 160 هزار تن ذرت اعلام شده است.
** ایران ششمین كشور تولید كننده پل انتقال مسافر به هواپیما می شود
كارخانه تولید پل انتقال مسافر به هواپیما روز دوشنبه برای نخستین بار در كشور با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرستان نظرآباد استان البرز آغاز به كار كرد كه با این اقدام ایران ششمین كشور تولید كننده این پل ها خواهد بود.
ایران ششمین كشور تولید كننده پل انتقال مسافر به هواپیما می شود
این كارخانه با سرمایه 350 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در شهرك صنعتی سپهر در نظرآباد كار خود را آغاز كرده است.
ابوئی مهریزی معاون توسعه وزارت صنعت، معدن و تجارت در جریان بهره برداری از این واحد تولیدی در خصوص حمایت از تولید داخلی، گفت: براساس مصوبه دولت، دولت و دستگاه های مرتبط با آن حق خرید كالای خارجی كه مشابه ایرانی دارد را ندارند و باید از كالاهای تولید داخل كه دارای استاندارد و كیفیت مناسب هستند، استفاده كنند.
وی تصریح كرد: محصول این واحد براساس استاندارد بین المللی و تحت لیسانس تولید می شود كه امیدواریم با تدابیر دولت محصولات در داخل كشور مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر این كارخانه نیز گفت: این سازه براساس استانداردهای جهانی طراحی و ساخته شده و قابلیت استقاده در تمامی فرودگاه های كشور را دارد.
امیررضا بركتین گفت: هم اكنون ظرفیت اشتغال این واحد 400 نفر است كه در آینده نزدیك 100 نفر دیگر به این ظرفیت افزوده خواهد شد.
وی گفت: تكنولوژی ساخت این پل پیش از این در اختیار 4 كشور اروپایی و 1 كشور آسیایی بود كه متخصصان این واحد صنعتی با انتقال تكنولوژی از كشور كره جنوبی موفق به بومی سازی این صنعت شدند و كشورمان را در جمع 6 كشور تولید كننده این محصول قرار دادند.
وی همچنین افزود: یكی از دغدغه های تولید كنندگان حمایت از تولید داخلی و خرید كالای ایرانی است.
این واحد تولیدی قادر است سالیانه 20 دستگاه پل انتقال مسافر تولید و روانه بازار كند كه ٢٠ میلیون دلار در سال صرفه جویی ارزی به دنبال دارد.
** رونمایی از دو محصول جدید صنعتی
همزمان با آخرین روز از هفته گرامیداشت دولت، دو محصول جدید صنعتی روز دوشنبه با حضور معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز رونمایی شد.
این دو محصول شامل طرح موتور ضد انفجار استاتور الكترو موتور 4410 كیلوات دی سی با كابرد در صنایع نورد فولاد و ترمز مغناطیسی برای استفاده در صنعت حفاری نفت و گاز است.
این محصولات توسط محققان و پژوهشگران كشورطراحی و ساخته شده كه دستاوردی بزرگ و نوین در صنعت كشور محسوب می شود.
محسن صالحی نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درآیین رونمایی از این دو دستاورد صنعتی گفت: سفارش برای استفاده از محصولات و تولید داخلی از مواردی است كه باید مورد توجه مصرف كنندگان كشور قرار گیرد.
وی بیان داشت: با توجه به كیفیت محصولات تولیدی داخل به طور قطع، مصرف كنندگان كشور به خرید این محصولات گرایش پیدا خواهند كرد.
صالحی نیا گفت: برنامه دولت برحمایت از تولید و نوآوری داخلی معطوف شده است.
وی تاكید كرد كه بهره گیری از توانمندی داخلی برای رفع نیازهای كشور در بخش تولید و صنعت ضروری است.
امروز دوشنبه همزمان با سفر وزیر صنعت ، معدن و تجارت و سه معاون وی به استان البرزبهره برداری از 26طرح بزرگ تولیدی و صنعتی دراین استان آغاز شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سفر خود به استان البرز قرار است عصر دوشنبه در نشست شورای اداری استان البرز شركت كرده و با صاحبان صنایع و فعالان صنعتی و تولیدی استان نیز دیدار داشته باشد.
1535
كرج - ایرنا - همزمان با هفتمین روز از هفته دولت سال 95 وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان وی مهمان البرزی ها بودند كه دستاوردهای دولت یازدهم در بخش صنعت در استان البرز را رونمایی كنند تا مردم این استان بیش از گذشته طعم شیرین شكوفایی اقتصادی و صنعتی البرز را بچشند.