۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۰۶
کد خبر: 82208828
T T
۰ نفر

«جی 20»، تشكلی در شرایط سخت اقتصاد جهانی

۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۰۶
کد خبر: 82208828
«جی 20»، تشكلی در شرایط سخت اقتصاد جهانی

پكن - ایرنا - برون رفت از ركود اقتصادی و مهمتر از آن موضوع مدیریت بر اقتصاد جهانی كه با چالش های فراوانی روبروست شاید اصلی ترین دستور كارهای اجلاس سران گروه «جی 20» باشد كه اواسط شهریور ماه جاری در شرق چین برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، اعضای این گروه تاكنون به دلیل اختلافات و منافع متفاوتی كه دارند، نتوانسته اند گام های بلندی در زمینه سیاست های پولی و مالی از جمله سیاست های بانكی دولتی بردارند و چین امیدوار است در نشست پیش رو بتواند با مدیریت مناسب بر اجلاس كشورهای عضو را به این هدف نزدیك تر سازد.
موضوع آزاد سازی تجارت بر اساس مقررات سازمان تجارت جهانی همواره در این گروه نادیده گرفته شده و پسرفت هایی هم مشاهده می شود و حالا این گروه باید راهكاری برای جلوگیری از حمایت های یكجانبه تجاری بردارد تا آزادسازی تجارت نیز تحقق یابد.
چین به شدت در تلاش است تا جایگاه ارزی خود را بالا ببرد. این كشور قرار گرفتن «یوان» - واحد پولی ملی خود - در سبد پنج ارز مهم جهان بر اساس دستور صندوق بین المللی پول را یك پیشرفت می داند اما هنوز بر بهبود سامانه های ارزی و مالی بین المللی تاكید می ورزد.
این كشور بر این باور است كه «جی 20» باید نقش گسترده تر و فعالتری برای اقتصاد آسیا در نظر بگیرد.
چین می گوید كه در راستای صنعتی شدن و نوآوری گام های بلندی برداشته است و اگر كشورها مایل به انتقال پیشرفت ها به یكدیگر باشند اقتصادهای آسیایی قویتر از قبل پا به عرصه خواهند گذاشت.
آنچه به نظر می آید اینكه نبود نوآوری از علت های ركود اقتصادی در جهان است. با این حساب دستور كار گروه «جی 20» این خواهد بود كه چطور به نوآوری هایی در عرصه های مختلف بویژه در بخش های خدمات و تولید دست یافت.
از مقوله های دیگر، مسئله اجرای طرح های مناسب برای محیط زیست است. بسیاری از طرح های امروز دنیا و از جمله برنامه های كشورهای عضو گروه بیست حفاظت كننده محیط زیست نیست و به همین دلیل باید سامانه های مالی و اعتبارات به شكلی اختصاص یابد كه طرح های اجرایی برای محیط زیست و حراست از آن مطلوب باشد.
همزمان انتظار می رود كه موضوع فساد مالی و پولشویی كه دو پدیده مضر برای اقتصادهای محلی و اقتصاد جهانی است در اجلاس سران به طور مشروح مورد بحث قرار گیرد.
اگرچه چین اصر ار می ورزد كه اجلاس باید صرفا روی مسایل اقتصادی متمركز شود اما برخی از كشورها در نظر دارند در اجلاس و در حاشیه آن مباحث سیاسی را هم مطرح كنند.
در چنین شرایطی ممكن است روسیه بخواهد مسئله اوكراین را در اجلاس مطرح كند، ژاپن علاقه مند به طرح مناقشات دریای شرقی باشد و كشورهایی نظیر آمریكا هم به دنبال پیش كشیدن موضوع دریای جنوبی باشند كه همه اینها می تواند دستور كار اقتصادی اجلاس را به حاشیه ببرد.
اجلاس گروه بیست در شرایطی در روزهای 14 و 15 شهریور ماه جاری در شهر «هانگ جو» برگزار می شود كه چین سعی كرده است برای تقویت مواضع خود بخصوص در بخش اقتصادی و جلوگیری از طرح مسایل سیاسی پایگاه وسیع تری در اجلاس در اختیار كشورهای در حال رشد قرار دهد تا كشورهای در حال توسعه به دنبال قبولاندن برنامه های خود به دیگر كشورهای جهان بخصوص كشورهای آسیا نباشند.
كشورهای عضو «جی 20» برخلاف گروه 7 كشور صنعتی غربی تنها از كشورهای پیشرفته و ثروتمند غربی تشكیل نشده بلكه كشورهای در حال توسعه اتحادیه اروپا نیز عضو این گروه هستند.
در این گروه علاوه بر هفت كشور پیشرفته صنعتی غربی شامل آمریكا، انگلیس، فرانسه، آلمان، كانادا، ایتالیا و ژاپن، كشورهای تركیه، برزیل، آرژانتین، هندوستان، چین، اندونزی، مكزیك، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، كره جنوبی، روسیه، استرالیا و اتحادیه اروپا نیز عضویت دارند و قریب به 75 درصد اقتصاد جهان در دست كشورهای یاد شده است.
تركیه سال گذشته میزبان اجلاس سران «جی 20» بود كه ریاست دوره ای این گروه را از استرالیا در سال 93 تحویل گرفت.
«گروه بیست» اجلاسی است غیر رسمی كه گفت وگوی آزاد و سازنده میان كشور‌های صنعتی و اقتصادهای در حال ظهور درباره موضوعات مرتبط با ثبات اقتصاد جهانی را با هدف مشاركت كشورهای عضو در تقویت ساختار بازارهای مالی بین‌المللی و فراهم آوردن زمینه گفت وگو درباره سیاست مالی ملی، همكاری بین‌المللی و موسسات مالی بین‌المللی، ترویج می‌كند.
اولین اجلاس كشورهای عضو «گروه 20» در دسامبر سال 1999 در برلین به میزبانی مشترك وزرای دارایی آلمان و كانادا برگزار شد.
آساق**231**1597