۹ شهریور ۱۳۹۵، ۰:۳۱
کد خبر: 82209741
T T
۰ نفر
همزمان با هفته دولت چرخهاي چوكا دوباره به حركت در آمد

رشت - ايرنا - مسئول روابط عمومي شركت چوكاي رضوانشهر گفت: در آخرين روز از هفته دولت چرخهاي كارخانه چوب و كاغذ ايران چوكاي رضوانشهر دوباره به حركت درآمد و توليد در اين صنايع عظيم آغاز شد.

مهدي مهربخش عصر دو شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در آخرين روز از هفته دولت، به همت كارگران غيور و زحمتكش شركت صنايع چوب و كاغذ ايران (چوكاي رضوانشهر)، معاونين، مديران، سرپرستان و با حمايتهاي شستا و مدير عامل تاپيكو و مساعدت هاي مسئولين استاني و شهرستاني توليد كاغذ در اين مجموعه عظيم صنعتي رأس ساعت 22 و چهل و پنج دقيقه روز دوشنبه مورخ هشتم شهريور آغاز گرديد.
وي با اشاره به اين مطلب كه توليد در اين مجموعه عظيم صنعتي پس از توقف چندين ماهه كه بدليل تعميرات و بازسازي بود و مطالبات كارگران صبور و زحمتكش نيز به تعويق افتاده بود دوباره آغاز شد ، و خوشحالي كارگران را به دنبال داشت .
مهربخش گفت: هم اكنون با پيگيري هاي بعمل آمده از سوي مديريت اين شركت، چوب و خوراك اوليه براي توليد كاغذ براي مدتي خريداري شده كه با راه اندازي و حركت چرخ توليد، بر مشكلات موجود غلبه خواهيم كرد.
مجتمع صنايع چوب و كاغذ ايران (چوكاي رضوانشهر) در سال 1352 با مشاركت سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (60% سهام) و وزارت كشاورزي و عمران روستايي (40% سهام) در مجاورت رضوانشهر تاسيس و عمليات اجرايي و ساختماني آن در سال 1357 به پايان رسيد.
با توجه به مقارن بودن راه اندازي مجتمع با اوج گيري انقلاب اسلامي در مهر ماه 1357 طي يك راه اندازي نمايشي مجتمع افتتاح اما پس از چند روز كار متوقف شد.
براساس قرارداد منعقده شركت سازنده (استدلر هرتز از كشور كانادا) مي بايست با تركيب مديريت و كاركنان ايراني و خارجي بعد از تكميل كارخانه و رساندن آن به ظرفيت اسمي و آموزش پرسنل، كارخانه را ترك و آن را تحويل متخصصان ايراني مي داد، ليكن پرسنل خارجي بدون تحويل كارخانه ايران را ترك نموده و به تعهدات خود عمل نكردند لذا تا سال 1361 عملا توليد كارخانه با ركود كامل همراه بود.
از سال 1361 تلاشهاي برنامه ريزي شده اي جهت راه اندازي و تداوم توليد شروع شد و با تحويل كارخانه به سازمان صنايع ملي ايران در سال 1364، اين تلاشها به بار نشست و از آن سال به بعد كارخانه هر سال نسبت به سالهاي قبل وضعيت بهتري پيدا كرد.
در سال 1365 تصميمات لازم براي جداسازي بخشهاي جنگل و صنعت تحت مديريت مستقل اتخاذ و شركت قبلي به سه شركت مستقل صنايع چوب اسالم و شركت صنايع چوب و كاغذ ايران ( تحت پوشش سازمان صنايع ملي) و شركت جنگل شفارود تحت پوشش وزارت كشاورزي تجزيه گرديد، در نتيجه ماموريت حفظ ، بهره برداري و احياء جنگل و توليد فرآورده هاي چوبي (تراورس، واشان، تخته و غيره) از حيطه فعاليت هاي شركت چوكا حذف شد.
در حال حاضر اين شركت با حدود 900 نفر كارگر ، سالانه حدود 200 هزار تن كاغذ گرافت مورد استفاده در صنايع كارتن سازي و بسته بندي توليد مي كند .
شهرستان رضوانشهر با حدود 80 هزار نفر جمعيت، 120 روستا و 810 كيلومتر مربع وسعت جغرافيايي در 70 كيلومتري غرب مركز استان گيلان واقع شده است.
/6070/7293