۹ شهریور ۱۳۹۵، ۷:۰۸
کد خبر: 82209806
T T
۰ نفر
واكاوی مهمترین تحولات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی استان اصفهان

اصفهان - ایرنا- مهار چالش های زیست محیطی، توسعه صنعت گردشگری، جذب سرمایه های خارجی در امور زیربنایی، تقویت روحیه همكاری و همدلی، ایجاد اعتدال در فضای سیاسی و اجتماعی و ثبات اقتصادی از مهمترین تحولات و شاخصه های عملكرد دولت یازدهم طی سه سال فعالیت در استان اصفهان است.

افزایش تعامل های بین المللی، انجام توافق هسته ای، اعطای تسهیلات كلان به واحدهای صنعتی، اصلاح نظام بانكی، كاهش نرخ تورم و توجه خاص به مشكلات زیست محیطی از جمله اقدام ها و شاخصه های عملكردی دولت در سطح كلان ملی است كه این شاخصه ها در همه نقاط كشور از جمله استان اصفهان نشاه دهنده كارنامه موفق سه سال فعالیت دولت یازدهم عنوان شده است .
****
**** شاخصه ها ****
الف :
* مهمترین تحولات و اقدام های زیربنایی دولت یازدهم در بخش اقتصادی استان اصفهان *
روند تحولات در استان اصفهان به عنوان صنعتی ترین استان و یكی از قطب های اقتصادی كشور نشان دهنده عملكرد مثبت و تلاشهای موفق دولت در زمینه های مختلف است .
نگاهی به این كارنامه سه ساله دولت یازدهم ثابت می كند كه توسعه زیرساخت های اقتصادی در بخش های مختلف از جمله حمل و نقل، راه و شهرسازی، مسكن، كشاورزی، صنایع، معادن و توسعه علم و فناوری در كانون برنامه ریزی و توجه مسئولان و كارشناسان بخش اقتصادی استان اصفهان قرار داشته است .
سفر استانی رئیس جمهوری و هیات دولت به استان اصفهان در بهمن 93 نیز با همین هدف انجام شد و در جریان این سفر به عنوان نقطه عطف دولت تدبیر در استان اصفهان، 38 طرح كلی برای توسعه امور زیربنایی این منطقه تعریف و به اجرا گذشته شد.
* قطار سریع السیر اصفهان - قم - تهران
پروژه قطار سریع السیر اصفهان - قم - تهران از ابر پروژه های بزرگ استان و یكی از مهمترین طرحهای زیر بنایی است كه عملیات اجرایی آن در دولت یازدهم و در دوران پسابرجام كلید خورد .
این پروژه بطول 240 كیلومتر باهدف صرفه جویی در زمان، سرعت و ایمنی در حال انجام است.
به گفته استاندار اصفهان ' گشایش اعتبار قطار سریع السیر اصفهان – تهران انجام شده و شامل تامین 2 میلیارد یورو در مرحله نخست و ارقام بیشتر در مراحل بعدی است .
تاكنون عملیات زیرسازی این طرح زیر بنایی در فاصله اصفهان تا قم اجرا شده و قراردادی به ارزش 5،2 میلیارد یورو برای قطعه اصفهان - قم و در مجموع هفت میلیارد یورو برای كل پروژه از اصفهان تا تهران معادل سازی شده است.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی اردیبهشت ماه گذشته در آیین گشایش چهارمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران پیش بینی كرد: قطار سریع السیر تهران - قم - اصفهان با سرعت 250 كیلومتر در در سال 99 به بهره برداری می رسد.
طرح احداث قطار سریع السیر اصفهان - قم - تهران به عنوان یكی از مهمترین طرحهای حمل و نقل در منطقه مركزی ایران از اهمیت زیادی برخورد دارد كه بهره برداری از آن موجب تحول و تحرك جدی در بخش حمل و نقل كشور خواهد شد.
*كنار گذر شرق اصفهان
در بخش زیرساخت ها از اجرای طرح كنار گذر شرق اصفهان به عنوان یكی از مهمترین طرحهای راه شهرسازی می توان نام برد .
با احداث و تكمیل كنار گذر شرق اصفهان، حجم وسیعی از ترافیك سنگین از مركز كلانشهر اصفهان خارج می شود و مزیت های زیست محیطی، كاهش هزینه ها و تصادف های رانندگی را بهمراه دارد.
استاندار اصفهان خاطرنشان كرد: طرح كنار گذر غرب اصفهان نیز آماده افتتاح است.
كنار گذر شرق اصفهان به طول 93 كیلومتر از آزاد راه نطنز – كاشان – اصفهان آغاز و به آزاد راه اصفهان – شیراز ختم می شود.
تفاهمنامه تامین مالی، اجرا، بهره برداری آزاد راه كنارگذر شرق اصفهان اسفند پارسال بین وزارت راه و شهرسازی و صندوق بازنشستگی كشوری به امضا رسید .
این طرح با هدف كاهش زمان سفر، جلوگیری از تردد وسایل نقلیه سنگین و دودزا به درون محیط شهری اصفهان، كاهش آلودگی هوا و ایجاد سفری پاك اجرا می شود.
كنار گذر غرب اصفهان نیز به طول 93 كیلومتر بزرگراه اصفهان - تهران را به محور مباركه - شهرضا در غرب اصفهان متصل می كند كه حدود 15 كیلومتر پایانی آن تكمیل شده و آماده افتتاح است.
* نمایشگاه بین المللی اصفهان*
طرح احداث نمایشگاه های بین المللی در شرق اصفهان از جمله طرح های زیر بنایی این استان است كه در دولت تدبیر و امید به اجرا گذاشته شده و قرار است تا پایان امسال یا اوایل سال آینده مرحله نخست آن به مساحت یكصد هزار متر مربع افتتاح شود.
به گفته استاندار اصفهان این طرح یكی از نیازهای اساسی بخش اقتصادی اصفهان است كه باید هر چه سریعتر اجرا شود .
عملیات اجرایی احداث نمایشگاه بین المللی استان اصفهان در زمینی به مساحت 22 هكتار در شرق شهر اصفهان از شهریور 94 آغاز شد.
این نمایشگاه در دو مرحله احداث می شود و شامل فضای سرپوشیده اداری، نمایشگاهی و خدماتی است.
* تهیه و تدوین طرح آمایش سرزمین استان اصفهان و كریدور علم و فناوری
تهیه و تدوین طرح آمایش سرزمین استان اصفهان یكی از كاركردها زیر بنایی و بی بدیل دولت یازدهم در استان اصفهان است كه باهدف تبیین ساختارها و ترسیم چشم انداز توسعه این استان در سه محور تهیه و تدوین شده است.
توسعه بخش علم و فناوری و راه اندازی كریدور علم و فناوری استان اصفهان، و ارائه تسهیلات و امكانات مربوط به شركت های دانش بینان از اهداف این طرح است .
كریدور علم و فناوری اصفهان در محدوده شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان و در سه شهرستان نجف آباد، شاهین شهر و خمینی شهر مستقر می شود.
استاندار اصفهان در این زمینه با اشاره به فعالیت بیش از 400 شركت دانش بنیان در شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان، اظهار امیدواری كرد كه با راه اندازی كریدور علم و فناوری اصفهان رویكرد توسعه در این استان شاهد تحول شود .
منطقه ویژه ( كریدور) علم و فناوری مجموعه ای از امكانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی و زیرساختهاست كه با تكیه بر خلاقیت ها و نوآوری ها در یك گستره جغرافیایی سبب ارتقای نوآوری، ایجاد خوشه های صنعتی با فناوری نوین و توسعه تولید، ثروت، رفاه ملی و ایجاد جامعه دانایی محور می شود.
مجوز این منطقه توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در سال 93 برای اصفهان صادر شد.
* توسعه فرودگاه اصفهان*
طرح توسعه فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان به عنوان یكی از زیر ساختهای توسعه در جریان سفر رئیس جمهوری كشورمان به فرانسه در سال 94، بین شركت فرودگاه های كشور و یك شركت مهندسی فرانسه كه به عنوان چهارمین شركت توسعه ای دنیا و مهمترین شركت توسعه ای اروپا مطرح است، منعقد شد.
بر اساس این توافق ترمینال خارجی 25 هزار مترمربعی به ظرفیت دو میلیون مسافر در بازه زمانی دو تا دو و نیم ساله از زمان آغاز عملیات اجرایی آن در اصفهان ساخته خواهد شد تا بتواند ترافیك ناشی از مقطع پسا برجام در اصفهان را پشتیبانی كند.
با اجرای این طرح، ظرفیت فرودگاه دو برابر خواهد شد.
استاندار اصفهان با اشاره به عقد قرارداد با سرمایه گذاران فرانسوی برای طرح توسعه فرودگاه اصفهان افزود: ما با تقاضاهای زیادی برای برقراری خطوط ایر لاین خارجی به اصفهان مواجه هستیم.
وی ادامه داد: مركزیت اصفهان همه شرایط ایده آل و مناسب را برای تبدیل این شهر به بهشت گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی فراهم می كند.
* نرخ بیكاری و تورم *
استاندار اصفهان دو شاخص مهم اقتصادی را نرخ بیكاری و نرخ تورم اعلام و اظهار كرد: این دو شاخص در ابتدای كار دولت یازدهم در استان مطلوب نبود به همین دلیل برنامه های زیادی برای بهبود این دو شاخص اجرا شد.
وی با بیان اینكه نرخ بیكاری در استان یك و نیم تا دو درصد بالاتر از نرخ متوسط كشوری است، افزود: بالا بودن نرخ بیكاری، مسائل اجتماعی و امنیتی را نیز بهمراه دارد كه بخشی از این موضوع به مسائل كلان كشور برمی گردد و بخشی دیگر به مسائل استانی.
زرگرپور با اشاره به سفر رئیس جمهوری به استان اصفهان در بهمن سال 93 افزود: در این سفر موضوع اشتغال به عنوان مهمترین دغدغه در كنار مسائل محیط زیست مطرح و تصمیم گرفته شد كه كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تشكیل شود.
وی با بیان اینكه ابلاغیه تشكیل كارگروه رفع موانع تولید سه ماه بعد از آن سفر به همه استان ها صادر شد، ادامه داد: از آن تاریخ تا كنون جلسه های این كارگروه به طور مرتب و هر دو هفته یك بار تشكیل شده است.
استاندار اصفهان با اشاره به شناسایی حدود یكهزار و 200 واحد صنعتی و تولیدی بحران زده در این كارگروه گفت: پس از شناسایی این واحدها تلاش شد تا مشكل های مربوط به مالیات، بیمه، محیط زیست و تسهیلات بانكی آنها حل شود.
زرگرپور با بیان اینكه تا كنون حدود 50 درصد از مصوبه های این كارگروه اجرایی شده است، تصریح كرد: با اجرای این مصوبه ها تا كنون 26 هزار فرصت شغلی در این استان تثبیت شده است.
وی همچنین با تشریح اقدام های حمایتی دولت یازدهم از اعلام كرد: در دولت یازدهم برای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی كوچك و متوسط ، 10 هزار میلیارد ریال تسهیلات یارانه ای اختصاص یافته كه این تسهیلات به كارگاه های كوچك با تعداد كاركنان كمتر از 50 نفر و واحدهای متوسط با تعداد كاركنان كمتر از 100 نفر با این تعهد تعلق می گیرد كه آنها شغلی را تثبیت یا شغل جدیدی را ایجاد كنند.
استاندار اصفهان با بیان اینكه واحدهای متقاضی این تسهیلات باید در سامانه اینترنتی ' بهین یاب ' ثبت نام كنند، ادامه داد: استان اصفهان برای حدود 600 واحد سهمیه دارد اما تا كنون حدود سه هزار و 300 واحد ثبت نام كرده اند بطوریكه اصفهان رتبه نخست كشور را در این زمینه دارد.
سامانه اینترنتی 'بهین یاب' برای حمایت قانونی و ضوابطی و ثبت نام واحدهای تولیدی كه خود را مستحق اخذ تسهیلات می دانند، راه اندازی شده است.
وی با اشاره به بررسی پرونده مربوط به 540 واحد صنعتی ثبت نام شده گفت: تا كنون حدود پنج هزار میلیارد ریال یعنی 50 درصد اعتبار در نظر گرفته شده برای حدود 450 واحد، تخصیص یافته و برای پرداخت به بانك ها معرفی شده اند.
وی تصریح كرد: با پرداخت تسهیلات به این واحدها حدود 10 هزار شغل تثبیت و 6 هزار شغل جدید ایجاد می شود.
استاندار اصفهان درباره نرخ تورم نیز گفت: با مجموعه اقدام های انجام شده، متوسط نرخ تورم استان در بهار امسال از متوسط نرخ تورم كشور پایین تر آمد.
زرگرپور با بیان اینكه در پنج سال گذشته همیشه نرخ تورم استان یك تا یك و نیم درصد از متوسط كشوری بالاتر بود، افزود: اما اكنون این نرخ از متوسط كشوری كمتر شده است.
وی اظهار كرد: بر اساس گزارش مركز آمار ایران، اردیبهشت امسال نرخ تورم كشور 10.2 درصد و نرخ تورم استان اصفهان 9.8 درصد بود.
وی این آمار را از نظر اقتصادی، پیام خوبی خواند و گفت: این آمار با توجه به مجموعه اقدام های انجام شده در دولت یازدهم از جمله كنترل قیمت سبد كالایی كه نرخ تورم بر اساس آن محاسبه می شود و سیاست های خروج از ركود اقتصادی دولت بدست آمده است.
استان اصفهان دارای 9 هزار و 200 واحد صنعتی با 260 هزار نفر اشتغال و سرمایه گذاری 190 هزار میلیارد ریال است.
* گشایش دروازه های آمریكا به روی فرش ایرانی *
- در سایه برجام، موانع صادرات فرش ایران به امریكا برداشته و دروازه های این كشور برای ورود دست باف های ایرانی گشوده شد.
بعد از برجام روند صدور فرش دستباف به امریكا از سرگرفته شد و باز فرش در اصفهان وارد شرایطی جدید شدبگونه ای كه در سه ماهه نخست سال 95 بیش از 27 تن فرش دستباف به ارزش دو میلیون دلار از استان اصفهان به 13 كشور ازجمله آمریكا، كویت، امارات و قطر صادر شده كه در میان بازارهای هدف، آمریكا با 33 درصد، بیشترین سهم را داشته است.
در این مدت در مجموع، بیش از دو هزار تن فرش دستباف به ارزش 66 میلیون دلار از كشور صادر شده كه از نظر وزنی حدود 120 درصد و از نظر ارزشی 39.8 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد داشته و این در حالی است كه میزان صادرات فرش دستباف در سه ماهه اول سال گذشته حدود 900 تن به ارزش حدود 47 میلیون دلار بوده است.
این روند نشان دهنده شروعی دیگر برای رونق بازار فرش ایرانی بعد از چند دهه ركود است و چشم انداز روشنی را از این صنعت اصیل و هویت بخش ایرانی ترسیم می كند.
گرچه مشكلات و موانع صدور فرش ایرانی و سیر نزولی رونق این صنعت از دهه 60 شكل گرفت اما مصوبه سال 89 كنگره آمریكا مبنی بر ممنوعیت واردات هرنوع فرش دستباف ایرانی به این كشور به این روند دامن زد.
بر اساس این مصوبه حتی از طریق كشور سوم هم امكان ورود قالی دستباف ایرانی به آمریكا وجود نداشت و فرش ایرانی به اجبار وارد دوران ركود شد.
این در حالی است كه آمریكا همواره به عنوان بزرگ ترین بازار صادراتی قالی دستباف ایرانی مطرح بوده و تا سال 88 و قبل از اجرایی شدن قانون ممنوعیت ورود قالی ایرانی به این كشور، آمریكا رتبه نخست وارد كنندگان فرش های دستباف ایرانی را با سهمی بیش از 16.5 درصد و به ارزش نزدیك به 82 میلیون دلار به خود اختصاص می داد.
به عقیده كارشناسان و دست اندركاران صنایع دستی، تقویت و تحول در ارتباطات جهانی بویژه برجام، فرصتی طلایی برای احیای جایگاه و رونق از دست رفته فرش و سایر دست باف ها و صنایع دستی ایرانی است كه در صورت برنامه ریزی و بهره برداری از این فرصت نه تنها می توان این صنعت بی نظیر را به همان جایگاه قبل از تحریم ها برگرداند بلكه می توان شاهد پیشرفت های بیشتری نیز در این مسیر بود.
دبیر اتحادیه صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان با اظهار خرسندی از فضای پسا برجام و از سرگیری صادرات فرش ایران و استان اصفهان ابراز امیدواری كرد: با رفع موانع و مشكلات، حذف قوانین دست و پاگیر و حمایت دولت، صنعت بی بدیل دست بافته های ایرانی جایگاه خود را در تولید و صادرات این كالا باز یابد.
منوچهر طلایی افزود: متاسفانه مشكلات و موانع زیادی بر سر راه صادركنندگان قرار دارد و یكی از مهمترین آنها نبود خدمات ارزی بانك های كشور و سهولت انجام مبادلات ارزی است.
طلایی ادامه داد: عوض شدن زود به زود قوانین صادرات، حمایت نشدن ، بالا بودن دستمزدها، قیمت مواد اولیه، تعرفه های گمركی بر مواد اولیه و نهایتا بالا بودن قیمت تمام شده فرش نسبت به سایر نقاط جهان از دیگر مشكلاتی است كه صادرات این كالا را تاثیر قرارداده و مانع گرمی بازار این صنعت شده است .
وی اظهار كرد: متاسفانه با اعمال تحریم ها و كاهش حمایت های دولت از اتحادیه ها، طی دهه های گذشته اعضای این مجموعه بتدریج كم شدند بطوریكه هم اكنون تعداد مراجعه كنندگان از افزون بر 135 نفر به 10 نفر رسیده است.
طلایی اضافه كرد: این خود به معنی كاهش نظارت بر فعالیت صادركنندگان، نزول كیفیت فرش های صادراتی و خدشه دار شدن برند فرش ایرانی است.
دبیر اتحادیه صادركنندگان فرش دستباف استان اصفهان اعلام كرد: متاسفانه با اعمال تحریم ها در سال های گذشته، صادركنندگان اقدام به صادرات فرش از كشور های حاشیه ایران كردند و این موضوع منجر به رونق صادرات فرش كشورهای همسایه و ركود فرش ایران شد.

* كشاورزی*
با وجود خشكسالی و كمبود آب، تولید گندم در استان اصفهان درسال جاری با 20 درصد افزایش به حدود 240 هزار تن رسیده كه برای خرید حدود 210 هزار تن آن پیش بینی های لازم صورت گرفته است.
به گفته استاندار اصفهان این استان در سال 95 شاهد خشك ترین سال آبی استان بوده است اما مساله آب بخوبی در استان مدیریت شده و كمترین مشكل را در این زمینه داشتیم.
رسول زرگرپور با تشریح وضعیت خشكسالی گفت : اكنون دیگر كشاورزی به عنوان محور توسعه استان مطرح نیست اما بخش كشاورزی با توجه به ظرفیت ها و تقاضای موجود گسترش می یابد.
64 درصد از مساحت استان دچار خشكسالی و 22.5 درصد از مساحت استان دچار خشكسالی شدید و بسیار شدید است.
بارش ها در استان اصفهان در سال آبی جاری نسبت به میزان بلندمدت 33 درصد كاهش یافته و در وضعیت قرمز است.
زمین های كشاورزی استان اصفهان 450 هزار هكتار و تولیدات بخش كشاورزی این استان حدود شش میلیون تن در سال است.
* اجرای 38 طرح اقتصادی و زیربنایی در جریان سفر رئیس جمهوری به استان اصفهان از دستاوردها و عملكرد های برجسته دولت تدبیر است .
سیزدهمین سفر استانی رئیس جمهوری و كاروان تدبیر و امید نیز بهمن 93 به استان اصفهان صورت گرفت و هیات دولت در این سفر حدود هفت هزار میلیارد ریال برای اجرای 38 طرح مختلف اقتصادی، راه و شهرسازی، زیرساختی، آب و فاضلاب، زیست محیطی، كشاورزی، علمی و فناوری و برق اختصاص داد.
بر اساس آخرین گزارش استانداری اصفهان، 10 طرح از این مجموعه تاكنون تكمیل شده و مورد بهره برداری قرار گرفته و میانگین پیشرفت فیزیكی مصوبه های سفر رئیس جمهوری به استان اصفهان 75 درصد است.
بر پایه این گزارش كه از 35 مصوبه تهیه شده است، هفت طرح دارای پیشرفت فیزیكی 100 درصد و هفت طرح بالای 90 درصد پیشرفت داشته است.
طرح های با پیشرفت فیزیكی 100 درصد شامل مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه سد های موجود در فراموشجان چادگان، طرح صیانت و توسعه جنگل های زاگرس و تهیه و اجرای طرح های جامع مقابله با بیابانزایی در آران و بیدگل توسط سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری كشور، اجرای عملیات آب و خاك در عرصه تشكل های كشاورزی، كمك های فنی و اعتباری بازسازی و نوسازی قنوات، تجهیز و نوسازی اراضی زیر سدهای مخزنی و بندهای انحرافی مستقل و شالیزاری و ساختمان شبكه های فرعی و آبیاری و زهكشی حوزه زاینده رود توسط وزارت جهاد كشاورزی است.
همچنین دو طرح دارای پیشرفت فیزیكی 99 درصد شامل احداث پروژه ندامتگاه 500 نفره نجف آباد و احدات بازداشتگاه 75 نفره نطنز توسط اداره كل زندان های استان اصفهان است.
طرح آبرسانی به شهرهای شاهین شهر، خمینی شهر، نجف آباد، ورزنه، كوهپایه، فلاورجان و خوراسگان توسط شركت آب منطقه ای اصفهان دارای پیشرفت 95 درصدی و طرح احداث بیمارستان خمینی شهر توسط وزارت راه و شهرسازی نیز دارای پیشرفت 95 درصدی اعلام شده است.
همچنین چهار طرح با پیشرفت فیزیكی 90 درصد اعلام شده كه شامل آبرسانی به شهرهای نایین و انارك، آبرسانی به شهر خوانسار، مشاركت در احداث آزاد راه كنار گذر غربی اصفهان ( در مباركه و لنجان) و سالن ورزشی برسیان در اصفهان است.
سایر طرح ها نیز دارای پیشرفت فیزیكی 5 تا 85 درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان بیشترین طرح های سفر ریاست جمهوری به استان را در بخش توسعه امور زیربنایی دانست و گفت: بخشی از این طرح ها استانی بوده و بخش دیگر برای مناطق كمتر توسعه یافته بمنظور تحرك بخشی به اقتصاد آن شهرستان مصوب شد.
مسعود صفاری پور اظهار كرد: بخشی از طرح ها نیز در این رابطه مختص دانشگاه ها و محور علم و فناوری است و بخشی نیز مرتبط با گردشگری و توسعه زیرساخت های آن از جمله بهسازی راه ها و مرمت آثار تاریخی است.
وی از مهمترین ثمرات اجرای مصوبه های سفر ریاست جمهوری به اصفهان در بخش راه و شهر سازی را سهولت در رفت و آمد و كاهش تصادفات و تلفات و در بخش جهاد كشاورزی، بازسازی و نوسازی قنوات، آب رسانی و استفاده بهینه از آب اعلام كرد.
وی از جمله طرح های بخش علم و فناوری را تامین فضاهای پژوهشی و فناوری شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان و احداث و تاسیس پژوهشكده بیوتكنولوژی رویان اصفهان ( مربوط به جهاد دانشگاهی اصفهان ) اعلام و تصریح كرد: تا كنون 50 درصد از اعتبار این دو طرح در سال 94 تخصیص یافته است.
***
ب:
* رشد سرمایه گذاری خارجی در استان اصفهان یكی از ثمرات برجام و دستاوردهای دولت تدبیر و امید .
بیش از یكسال از توافق هسته ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) می گذرد سندی كه با تلاش بی وقفه و طولانی مدت دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران در شرایطی دشوار به دست آمد و تاثیراتی عمیق و گسترده در حوزه های مختلف خارجی و داخلی داشت.
ایجاد تحول در روابط بین المللی جمهوری اسلامی ایران و خنثی سازی پروژه ایران هراسی بویژه پس از برجام نه تنها سایه تهدید و تحریم علیه كشور مان كمرنگ شد بلكه رویكرد بین المللی به سمت همكاری با جمهوری اسلامی ایران جهت یافت بگونه كه هیاتهای سیاسی، اقتصادی و بازرگانی از كشورهای مختلف برای سرمایه گذاری در كشورمان اعلام آمادگی كردند، اكثر این هیات با حضور در استان اصفهان نشست های متعددی در راستای افزایش همكاریها داشته اند.
در این مدت بیش از یكصد هیات اقتصادی به اصفهان سفر كرده و تمایل خود را نسبت به توسعه همكاری دوجانبه و سرمایه گذاری در این استان بویژه در بخش آب به عنوان چالش اصلی استان اعلام كرده اند.
محورهای اصلی مذاكرات، نشستها و سرمایه گذاریها و قراردادهای هیاتهای خارجی و هیاتهای اقتصادی استان اصفهان در ارتباط با حوزه های انتقال تكنولوژی، زیست محیطی، درمانی، طرحهای آبی، حمل و نقل و تامین ماشین آلات سنگین بوده است.
برای سهولت سفر و تسهیل برپایی نشستها، اتاق بازرگانی، صنایع معادن و كشاورزی استان اصفهان به عنوان محور اصلی و بنوعی برنامه ریزی این مذاكرات لقب گرفته است.
*بالغ بر یكصد طرح با استاندارد بین المللی برای سرمایه گذاران خارجی آماده شده است
استاندار اصفهان در همین ارتباط در گفت و گو با ایرنا اظهاركرد: این طرحها با اعتباری بالغ بر 9 میلیارد یورو برای سرمایه گذاران خارجی مهیا شده است.
طرح انتقال آب ' بهشت آباد ' به فلات مركزی ایران و قطار اصفهان – اهواز از جمله طرحهایی است كه برای تامین منابع فاینانس آن با هیاتهای خارجی مذاكره شده است.
از طرح انتقال آب ' بهشت آباد ' به فلات مركزی ایران می توان به عنوان یكی از راهكارهای حل مشكل آب منطقه نام برد كه طبق وعده دولت با جدیت در حال انجام است.
هدف این طرح تأمین آب شرب بر اساس پیش بینی جمعیتی برای استان های اصفهان، كرمان و یزد است كه متشكل از سه بخش مجزا شامل احداث سد 1.5 میلیارد متر مكعبی به ارتفاع 178 متر، سامانه انتقال آب تا منطقه ' شلمزار' در چهار محال و بختیاری و خطوط انتقال از سامانه انتقال آب از شلمزار به اصفهان، یزد و كرمان است.
حجم آب انتقالی این طرح، در مجموع 580 میلیون مترمكعب خواهد بود كه 250 میلیون مترمكعب آن برای اصفهان، 180 میلیون متر مكعب برای كرمان و 150 میلیون متر مكعب برای یزد اختصاص خواهد یافت و این ارقام به صورت مصوبه قانونی ابلاغ شده است.
به گفته استاندار اصفهان، آخرین برآوردهای پیمانكاربرای این طرح بدون محاسبه خط انتقال یزد و كرمان، حدود 750 میلیون دلار هزینه سد، حدود 300 میلیون دلار سامانه انتقال ، 470 میلیون دلار خط لوله انتقال از شلمزار به اصفهاندر جمع یك میلیارد و 520 میلیون دلار هزینه خواهد داشت.
*احداث بیمارستان یكهزار تخت خوابی در اصفهان با سرمایه گذاری ایتالیا
قرارداد این پروژه به ارزش 200 میلیون یورو با یك شركت ایتالیایی منعقد شده كه در بازدید اوایل مردادماه كارشناسان این شركت از زمین محل، برنامه ریزی كرده و با كار طراحی و اجرایی آن نیز آغاز شده است.
تفاهم نامه احداث این بیمارستان اردیبهشت ماه امسال میان دانشگاه علوم پزشكی اصفهان و شركت ' سن دوناتو ' (san donato) ایتالیا منعقد شد.
گروه ' سن دوناتو ' بزرگترین گروه خصوصی سلامت با 18 بیمارستان و چهار هزار پزشك در كشور ایتالیا است.
* امضای قرارداد تقویت زیر ساختهای گردشگری*
استان اصفهان با بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی كه یكهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نام های میدان نقش جهان، كاخ چهلستون، باغ فین كاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده، همواره كانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید ورود گردشگران خارجی به اصفهان سه برابر افزایش یافت و یكی از مشكلاتی كه هم اكنون برای گردشگری اصفهان به چشم می خورد، كمبود هتل است در همین راستا برنامه ریزی و جذب سرمایه گذاری خارجی برای ساخت هتل نیز مورد توجه جدی قرار گرفته است.
استاندار اصفهان در گفتگو با ایرنا با اشاره به روند رشد گردشگری در كشور و توجه به این مهم به عنوان محور توسعه این استان گفت: در دوران پسا برجام قرارداد كلی احداث 20 هتل در كشور منعقد شده كه از این تعداد پنج هتل در اصفهان ساخته می شود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در این ارتباط به ایرنا گفت: برای احداث این هتل ها با سرمایه گذاران خارجی رایزنی شده است.
فریدون الهیاری همچنین از رایزنی با سرمایه گذارانی از كشور كره جنوبی برای احداث دو منطقه نمونه گردشگری در استان اصفهان خبر داد.
استان اصفهان دارای بیش از 90 هتل و 65 مهمانپذیر است كه از این تعداد 57 هتل و 30 مهمانپذیر در شهر اصفهان قرار دارد.
محمد سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خردادماه امسال در این ارتباط گفت: در حال حاضر تفاهمنامه ساخت 20 هتل با دو گروه متخصص آلمانی و تركیه ای منعقد شده است تا بتوانیم مشكل كمبود هتل و زیر ساخت های حوزه گردشگری را برطرف كنیم.
همچنین به گفته معاون سرمایه گذاری و طرح های اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در سه ماه نخست سالجاری، فرصت های سرمایه گذاری حوزه گردشگری استان به بیش از 20 گروه سرمایه گذار خارجی معرفی شد.
حمید امینی افزود: گروه های خارجی متقاضی سرمایه گذاری در صنعت گردشگری استان با تاسیسات، فرصت ها، توانمندی ها و ظرفیت های مختلف اصفهان در صنعت گردشگری آشنا شدند.
وی اظهار كرد: سرمایه گذاران تشویق به ایجاد تاسیسات اقامتی و پذیرایی از جمله هتل، دهكده سلامت، احیای خانه های تاریخی بمنظور بهره برداری در صنعت گردشگری و ایجاد منطقه نمونه گردشگری در استان شدند.
معاون سرمایه گذاری و طرح های اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اضافه كرد: بیشتر این گروه ها از كشورهای فرانسه، چین، اسپانیا، آلمان و عراق هستند و بسیاری از آنها با حضور در اصفهان بصورت مستقیم با فرصت های سرماه گذاری در صنعت گردشگری در این استان آشنا شدند.
وی از آمادگی اداره كل میراث فرهنگی برای هدایت، حمایت و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در صنعت گردشگری استان خبر داد و افزود: برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری در بخش گردشگری و تشویق این گروه ها،بسته های پیشنهادی شامل طرح های توجیهی و امكان سنجی، ساختار مالی به روز و زیر ساخت های اولیه تهیه شده است.
* مذاكره برای راه اندازی خط 2 قطار شهری اصفهان با كره جنوبی*
استاندار اصفهان در تبیین تحولات و شرایط ایجاد شده برای توسعه زیر ساختهای توسعه استان از طریق جذب سرمایه گذاری خارجی از مذاكره با نمایندگانی از كره جنوبی برای راه اندازی خط 2 قطار شهری اصفهان خبر داد .
وی ادامه داد: خط دو قطار شهری اصفهان به مسافت 23.5 كیلومتر و با 22 ایستگاه قرار است شهرك امام حسین(ع) در شمال شرق را پس از گذر از مركز این كلانشهر به میدان شهدای خمینی شهر متصل كند.
* تبادل فناوری در زمینه ماشین آلات سنگین در صنایع*
به گفته استاندار اصفهان قرارداد یك شركت بخش خصوصی ماشین آلات سنگین با یك شركت آلمانی به منظور انتقال تكنولوژی در این زمینه نیز انجام شده است.
زرگرپور اضافه كرد: بر این اساس ساخت و نصب ماشین آلات سنگین در كارخانه های فولاد و غیره با سهولت انجام خواهد شد.
* سرمایه گذاری خارجی در حوزه سوخت و انرژی با هدف افزایش تولید و اجرای اقتصاد مقاومتی
پیش قرارداد طرح تبدیل مازوت به بنزین در پالایشگاه اصفهان با یك شركت كره ای از دیگر گامهایی است كه در دولت تدبیر و امید برداشته شده و به گفته كارشناسان این اقدام می تواند حركتی مهم در توسعه صنعت نفت در اصفهان و كمك به اقتصاد مقاومتی باشد .
تبدیل مازوت به بنزین جزو اولویت های پالایشی وزارت نفت به شمار می رود و در این زمینه برای تجهیز برای پالایشگاه های كشور نیز برنامه ریزی شده است.
با توسعه و تجهیز پالایشگاه اصفهان با سرمایه گذاری شركت كره ای تولید مازوت در این پالایشگاه از 30 به 10 درصد كاهش و تولید بنزین دراین مجموعه افزایش می یابد.

*****
پ :
*افزایش سه برابری گردشگران خارجی و رونق صنعت گردشگری
صنعت گردشگری در استان اصفهان با روی كار آمدن دولت یازدهم در مسیر توسعه قرار گرفت و پس از برجام رونق یافت بگونه ای كه این صنعت در سال 94 در بخشهای مختلف زیر ساختی ، اقامتی در مسیر تحول قرار گرفت .
براساس آمارهای اعلام شده در سه سال گذشته، استان اصفهان میزبان گردشگران خارجی از 86 كشور جهان بوده است.
آمار گردشگران خارجی اصفهان از 110 هزار نفردر سال 91 به 180 هزارنفر در سال 92 رسید كه این امار در 93 به 250 هزار نفر و سال 94 به بیش از 300 هزار نفر افزایش یافت .
همچنین ظرفیت اقامتی استان در سال 92 از بالغ بر 12 هزار تخت به 16 هزار تخت در سال 94 افزایش یافت كه قرار است این ظرفیت در سال 95 به 20 هزار تخت افزایش یابد.
به گفته استاندار اصفهان، 'توسعه كمی و كیفی خدمات فرودگاه اصفهان، راه اندازی دو خط هوایی برای تسهیل ارائه خدمات پروازی به گردشگران و طرح توسعه قطار سریع السیر اصفهان - تهران، از برنامه های صورت گرفته در راستای تقویت صنعت گردشگری است .
وی در گفتگوی اختصاصی با ایرنا ضمن اشاره به حمایت از بخش خصوصی در تقویت زیرساخت های گردشگری گفت: با حمایت از بخش خصوصی مجوز ساخت 30 هتل شامل 3 هتل 5 ستاره، 4 هتل 4 ستاره و 11 هتل با درجات متوسط در اصفهان صادر شده است.
زرگر پور افزود: یكهزار خانه تاریخی ستاره دار در اصفهان وجود دارد كه قسمت اعظم آن قابل بازسازی و تبدیل به مهمانسراهاست.
استاندار افزود: استان اصفهان با تمام ظرفیت گردشگری تنها دارای چهار اداره گردشگری در شهرستانهاست كه برای سالجاری مجوز 12 پایگاه گردشگری در استان اخذ شده است.
استان اصفهان دارای بیش از 90 هتل و 65 مهمانپذیر است كه از این تعداد 57 هتل و 30 مهمانپذیر در شهر اصفهان قرار دارد.
** موزه بزرگ اصفهان، اثری فاخر و ارزشمند **
استاندار اصفهان احداث موزه بزرگ اصفهان را به عنوان اثری فاخر و ارزشمند از اقدام هاب دولت یاردهم برشمرد و گفت: احداث این موزه یكی از مطالبات اصلی موزه داران و هنرمندان اصفهان بوده است.
وی اظهار كرد: خوشبختانه بعد از گذشت چند سال مكان موزه خریداری و شورای راهبردی آن انتخاب شده است.
استاندار اصفهان افزود: در طراحی سازه های این موزه از نظرات هنرمندان نیز استفاده می شود تا موزه ای در خور شأن هنر اصفهان ایجاد شود.
وی یادآور شد: هفته آینده شاهد مراسم انتقال سند موزه بزرگ اصفهان و بانك ملی به اداره كل راه و شهرسازی خواهیم بود.
**تشكیل اولین شورای هم اندیشی هنر در استان اصفهان**
استاندار اصفهان تشكیل اولین شورای هم اندیشی هنر در این استان را یكی از دستاوردهای دولت یازدهم در بخش فرهنگی عنوان كرد و گفت: هنرمندان در قالب این شورا می توانند برای فعالیت خود هم فكری كنند.
وی همچنین به پیگیری احداث طرح شهرك هنر در استان اشاره كرد و گفت: اگر احداث این شهرك به مرحله اجرا برسد، مركزی برای جذب توریست داخلی و خارجی در استان خواهد شد.
**انتخاب اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی**
استاندار اصفهان، انتخاب این شهر را به عنوان شهر جهانی صنایع دستی از دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید عنوان كرد و گفت: اصفهان با سابقه فرهنگی غنی خود مستحق دستیابی به چنین جایگاهی است.
شورای جهانی صنایع دستی، شهریور سال گذشته، اصفهان را از بین شش شهر جهان كه نامزد ثبت جهانی صنایع دستی شده بودند به عنوان شهر جهانی صنایع دستی برگزید.
297 رشته صنایع دستی ثبت و شناخته شده در كشور وجود دارد كه 199 رشته آن مربوط به استان اصفهان است.
**حجم بازسازی بناهای تاریخی سه برابر شد**
زرگر پور یادآور شد: در طی سه سال اخیر حجم بازسازی و احیای بناهای اصفهان تا سه برابر افزایش یافته است.
وی خاطرنشان كرد: در جریان سفر رییس جمهوری به اصفهان، سالی 20 میلیارد تومان برای بازسازی بناهای تاریخی اختصاص یافت تا آثار بصورت مستمر احیا و بازسازی شود.
استان اصفهان دارای بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی است كه یكهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و چهار مورد آن از جمله میدان امام (ره)، كاخ چهلستون، باغ فین كاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.
****

ت: محیط زیست
* كاهش چالشهای زیست محیطی از شاخصه های عملكردی دولت است
* رویكرد حمایتی دولت موجب تحول در حوزه محیط زیست شده است.
در سایه رویكردهای حمایتی و حفاظتی دولت تدبیر و امید، استان اصفهان شاهد تحولاتی مهم در حوزه محیط زیست بوده است.
استان اصفهان به رغم تنوع بالای زیست محیطی از استان های پر چالش محسوب شده و رفع این مشكلات همواره یكی مهمترین مطالبات مردم این منطقه بوده است .
جلوگیری از استفاده سوختهای آلاینده، اجرای طرح جامع كنترل كیفی هوای اصفهان، تشكیل كارگروه مقابله با گرد و غبار، اجرای طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود، راه اندازی كارگروه زیست بوم های حساس در بخش حیات وحش از جمله مهمترین اقدامات شاخص زیست محیطی در در مدت سه ساله فعالیت دولت تدبیر و امید ارزیابی شده است .
*جلوگیری از استفاده سوختهای آلاینده*
به گفته مدیركل حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: پیش از دولت یازدهم نیروگاه شهید بهشتی اصفهان روزانه 15میلیون لیتر مازوت مصرف می كرد و چالش های مهم زیست محیطی بسیاری برای استان بوجود آورده بود اما با اقدامات انجام شده در دولت یازدهم، سوخت این نیروگاه بصورت كامل از مازوت به گاز طبیعی تغییر یافت.
وی، بهبود وضعیت سوخت خودروها و ارتقای آن از یورو 3 به یورو 4 از دیگر دستاوردها و اقدامات دولت تدبیر و امید در بخش تامین سوخت و محیط زیست است .
ظهرابی خاطرنشان كرد: مقایسه تغییرات كیفیت هوا از سال 92 تاكنون براحتی بهبود وضعیت آلاینده ها كه ناشی از سوخت خودروها و استفاده از مازوت در نیروگاه ها بوده است را مشخص می كند.
*اجرای طرح جامع كنترل كیفی هوای اصفهان *
پایش صنایع و اجرای طرح جامع كنترل كیفی هوای اصفهان را یكی دیگر از عملكردهای زیست محیطی دولت تدبیر و امید در مدت سه ساله اخیر است .
مهار گرد و غبار، شناسایی منابع تولید ذرات معلق، برنامه ریزی برای حذف عوامل و كانون تولید ذرات معلق، خارج كردن صنایع آلاینده و ممنوعیت تولید و بهره برداری از معادن در شعاع 50 كیلومتری اصفهان را از دیگر ابعاد این طرح عنوان شده است.
در نتیجه اجرای طرح جامع كاهش آلودگی هوا در استان اصفهان آمار روزهای سالم در این شهر درسال 94 نسبت به سال 93 سه برابر شد كه این رشد از مصادیق موفقیت اجرای این طرح در كلانشهر اصفهان است .
این طرح در سه دوره 10 ساله، پنج ساله و دو ساله به اجرا گذاشته شده و در مدت دو سال اجرای این طرح روزهای ناسالم هوا بسیار كاهش یافت.
*تشكیل كارگروه مقابله با گرد و غبار
مدیركل حفاظت محیط زیست اصفهان، تشكیل كارگروه مقابله با گرد و غبار افزایش گرد و غبار و توسعه كانون های این پدیده را یكی دیگر از چالش های محیط زیست اصفهان برشمرد و گفت: این پدیده بدلیل خشكسالی های پی در پی در كانون های گرد و غبار در استان بویژه شرق اصفهان توسعه و پدید آمد.
وی افزود: برای این منظور كارگروهی برای مقابله با پدیده گرد و غبار و تعیین تكلیف كوره های آجر و گچ، آهك، شن و ماسه در محدوده 50 كیلومتری كلانشهر اصفهان تشكیل شد.
ظهرابی خاطرنشان كرد: در این راستا 10 هزار هكتار از اراضی شرق اصفهان به عنوان كانون اصلی گرد و غبار برای كاشت تاغ پیش بینی شده است كه تاكنون دو هزار هكتار زیر كشت نهال تاغ رفته است.
وی همچنین به وجود بیش از 350 كارخانه تولید آجر، بیش از 70 كوره گچ در شعاع 50 كیلومتری شرق اصفهان اشاره كرد و گفت: این واحدها نقش مهمی در انتشار گرد و غبار در هوای اصفهان دارند و به همین دلیل كارگروهی برای اتخاذ راهبردهای مناسب برای كاهش آلایندگی ناشی از این واحدها تشكیل شد.
وی تصریح كرد: براساس مصوبات این كارگروه مجوز فعالیت هیچ معدنی در این منطقه تمدید نخواهد شد و هیچ مجوز جدیدی برای احداث معدن در منطقه صادر نمی شود و به واحدهایی كه آلایندگی آنها محرز شده نیز فرصت داده شده تا رفع آلایندگی كنند.
وی یادآور شد: یك سوم از مجموع دو هزار و 700 واحد صنعتی آلاینده در كشور در استان اصفهان مستقر است.
*اجرای طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود*
ظهرابی، یكی از مهمترین چالش های زیست محیطی استان اصفهان را در چند ساله اخیر رودخانه زاینده رود و حوضه آبریز این رود عنوان كرد و گفت: این موضوع در اولویت برنامه های مدیریت استان قرار گرفت.
وی خاطرنشان كرد: اقدام هایی كه در سه سال گذشته درباره جریان آب زاینده رود انجام شده، در 50 سال گذشته بی سابقه بوده كه از جمله آن می توان به اجرای طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود اشاره كرد.
وی ادامه داد: طرح 9 ماده ای توسط مدیریت استان اصفهان تهیه و تدوین شده و بصورت لحظه به لحظه پیگیری می شود و در صورت هماهنگی همه دستگاه های ذیربط، این طرح در دو سال آینده بطور كامل اجرایی خواهد شد.
زاینده رود به عنوان بزرگترین جریان آبی منطقه مركزی ایران در سال های اخیر با پدیده خشكسالی، افزایش برداشت و سوء مدیریت منابع آب مواجه و در محل پائین دست در بیشتر ماه های سال با خشكی مواجه شده است.
طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود در سال 93 با هدف هماهنگی و اعمال مدیریت واحد بر این حوضه آبریز در موضوعات منابع، مصارف و حقابه ها به تصویب شورای آب كشور رسیده است.
*حفاظت از تنوع زیست محیطی زاگرس و مناطق كویری*
دولت یازدهم با قوت حفاظت از تنوع زیست محیطی زاگرس مركزی فریدونشهر و سمیرم و حفاظت از یوزپلنگ ایرانی در مناطق كویری را در دستور قرار داده است.
همچنین در این مدت سه منطقه جدید، بكر و مستعد خارو، یلخا و كوه بزرگی به مناطق حفاظت شده استان اصفهان اضافه شده است.
هم اكنون 10 منطقه چهارگانه و 11 منطقه شكار ممنوع در استان اصفهان وجود دارد كه این گستره بدان معنا است كه 14.5 درصد از مناطق تحت حفاظت كل كشور در استان اصفهان است.
به گفته مدیركل محیط زیست توجه به فعالیت های فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست ، تقویت سازمان های مردم نهاد، اجرای فعالیت های آموزشی و فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست در سایه رویكرد های زیست محیطی دولت تدبیر و امید از اولویت های استان در این بخش است .
رسول زرگر پور در گفتگو با ایرنا افزود: معضلات زیست محیطی و مهار آن از مهمترین مطالبات مردم بود به همین جهت در دولت تدبیر و امید در اولویت برنامه های مدیریت استان قرار گرفت.
استاندار اظهار كرد: مسائل زیست محیطی در مدت سه یا چهار دهه اخیر مورد بی توجهی ها، بی برنامگی ها و بی تدبیری ها در كشور قرار گرفته بود و به همین دلیل براحتی نمی توان تمامی این مشكلات را یك شبه رفع كرد لذا تمامی تلاش های صورت گرفته برای متوقف ساختن چالش ها و برگرداندن شرایط به حالت معمولی و عادی است.
استاندار خاطرنشان كرد: این دولت با اجرای طرح های كاهش آلودگی هوا و مقابله با گرد و غبار در عمل نشان داده كه دولتی زیست محیطی است.
* تحولات حوضه آبریز زاینده رود*
* مهار چالشهای آبی *
یكی از مهمترین چالش های زیست محیطی استان اصفهان و دغدغه اصلی مسئولان خشك شده زاینده رود و مشكلات متعدد در این حوضه است .
استاندار استان اصفهان مقابله با این چالش و حل آنرا مهمترین مطالیه مردم و مهمترین برنامه دولت اعلام كرده است .
به گفته زرگرپور ، اقداماتی كه در سه سال گذشته درباره جریان آب زاینده رود انجام شده، در 50 سال گذشته بی سابقه بوده كه از جمله آن می توان به تدوین و اجرای طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود اشاره كرد.
استانداراصفهان افزود: طرح 9 ماده ای توسط مدیریت استان اصفهان تهیه و تدوین شده و بصورت لحظه به لحظه آن را پیگیری خواهیم كرد تا مشكلات آن برطرف شود و با برنامه ریزی صورت گرفته در صورت هماهنگی همه دستگاه های ذیربط، این طرح در دو سال آینده بطور كامل اجرایی خواهد شد.
وی یادآور شد: از دیدگاه مدیریت استان، مدیریت یكپارچه زاینده رود مصوب و مدیریت آن نیز مشخص شده ولی انتظار ما محقق نشده است.
استاندار تاكید كرد: حل مشكل جریان دائمی آب در استان حداقل پنج سال زمان نیاز دارد.
وی با بیان اینكه در دو سال گذشته كشت كامل كشاورزی در استان اصفهان انجام شده است گفت: در 9 ماه از سال نیز جریان آب در بستر زاینده رود جاری بوده است.
استاندار اصفهان تصریح كرد: تاكنون بیش از 90 درصد منابع و مصارف در حوضه زاینده رود مشخص شده و تكلیف تخصیص آب صنعت، شرب و كشاورزی نیز احصا شده و تا آخر شهریورماه سال جاری تخصیص تك تك روستاها نیز تعیین خواهد شد.
زاینده رود به عنوان بزرگترین جریان آبی منطقه مركزی ایران در سال های اخیر با پدیده خشكسالی، افزایش برداشت و سوء مدیریت منابع آب مواجه و در محل پائین دست در بیشتر ماه های سال با خشكی مواجه شده است.
طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود در سال 93 با هدف هماهنگی و اعمال مدیریت واحد بر این حوضه آبریز در موضوعات منابع، مصارف و حقابه ها به تصویب شورای آب كشور رسیده است.
*طرح جامع كاهش آلودگی هوا، موفق ترین طرح در كشور
استاندار اصفهان، با بیان اینكه پرداختن به موضوع آلودگی هوا كماكان در دستور كاری دولت و استان قرار دارد گفت: اجرای طرح جامع كاهش آلودگی هوا در اصفهان در راس موفق ترین طرح های كشور در این حوزه قرار گرفت.
وی سه برابر شدن تعداد روز های سالم هوا در اصفهان نسبت به سال 93 را از مصادیق موفقیت اجرای این طرح در كلانشهر اصفهان برشمرد.
زرگر پور اجرای این طرح را در سه دوره 10 ساله، پنج ساله و دو ساله عنوان كرد و گفت: در مدت دو ساله اجرای این طرح روزهای ناسالم هوا بسیار كاهش یافت.
وی، یكی از دلایل مهم افزایش روزهای سالم و پاك را اقدامات دولت در حذف مازوت در نیروگاه ها و توزیع بنزین یورو 4 عنوان كرد.
*مقابله با پدیده گرد و غبار *
استاندار، همچنین پدیده گرد و غبار را یكی از معضلات زیست محیطی استان عنوان كرد و گفت: برای مقابله با این پدیده كارگروهی تشكیل و فعال شده تا همه امور از جمله وضعیت كوره های آجر و گچ، آهك، شن و ماسه در محدوده 50 كیلومتری كلانشهر اصفهان را تعیین تكلیف كند.
وی خاطرنشان كرد: در این راستا 10 هزار هكتار از اراضی شرق اصفهان به عنوان كانون اصلی گرد و غبار برای كاشت گیاه تاغ پیش بینی شده است كه تاكنون دو هزار هكتار زیر كشت نهال تاغ رفته است.
استاندار اصفهان همچنین به وجود بیش از 350 كارخانه تولید آجر، بیش از 70 كوره گچ در شعاع 50 كیلومتری شرق اصفهان اشاره كرد و گفت: این واحدها نقش مهمی در انتشار گرد و غبار در هوای اصفهان دارند و به همین دلیل كارگروهی برای اتخاذ راهبردهای مناسب جهت كاهش آلایندگی ناشی از این واحدها تشكیل شد.
زرگرپور توضیح داد: براساس مصوبات این كارگروه مجوز فعالیت هیچ معدنی در این منطقه تمدید نخواهد شد و هیچ مجوز جدیدی برای احداث معدن در منطقه صادر نمی شود.
وی افزود: بر این اساس به واحدهایی كه آلایندگی آنها محرز شده نیز فرصت داده شده تا رفع آلایندگی كنند.
وی یادآور شد: یك سوم از مجموع دو هزار و 700 واحد صنعتی آلاینده در كشور در استان اصفهان واقع شده است.
استاندار اصفهان درباره انتقال این واحدها به خارج از شعاع 50 كیلومتری اصفهان نیز گفت: برای جابجایی این واحدها به خارج از شعاع 50 كیلومتری نیز برنامه ها و طرح هایی با كمك اتحادیه ذیربط اجرا شده است.
وی افزود: تاكنون تعدادی از معادن گچ به دلیل آلایندگی یا پایان مجوز فعالیت، تعطیل شده اند و سایر واحدها نیز برای انتقال به خارج از محدوده تعیین شده در صورت ارائه تسهیلات مناسب، اعلام آمادگی كرده اند .
وی خاطرنشان كرد: در این طرح سعی شده است كه با گرد و غبار ناشی از كانون های طبیعی، گرد و غبار ناشی از فعالیت صنعتی، كشاورزی و شهری مقابله شود و این پدیده را در برنامه پنج ساله آینده به حداقل برسانیم.

****
ث: علم و فناوری
** رشد 100درصدی خطوط تولید فناورانه و 38 درصدی شركت های دانش بنیان در اصفهان**
حوزه علم و فناوری استان اصفهان طی سه سال گذشته روندی روبه رشد را طی كرده بگونه ای كه خطوط تولید مبتنی بر فناوری صد در صد و شركت های دانش بنیان 38 درصد رشد داشته است.
به گزارش ایرنا، ایجاد و گسترش شركت های دانش بنیان و تبدیل علم به ثروت یكی از رویكردهای توسعه محور استان اصفهان در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی، نیل به اقتصاد دانش بنیان و صنعت سبز بشمار می آید كه وجود نخستین و تنها شهرك علمی و فناوری كشور در این استان، اهمیت این موضوع را دو چندان كرده است.
تعداد شركت ها و موسسه های دانش بنیان فعال در شهرك علمی و فناوری اصفهان در سال 1392 حدود 340 واحد فناور بود كه این رقم در پایان خرداد امسال به 470 شركت و موسسه دانش بنیان افزایش یافته است كه این آمار نشان دهنده رشد 38 درصدی این موسسه ها در سه سال فعالیت دولت یازدهم است.
همچنین در این مدت، شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان در انجام طرح های پژوهشی-كاربردی، رویكردی مناسب و موفق داشته است .
تعداد صنایع و خطوط تولیدی مبتنی بر فناوری های شركت های دانش بنیان شهرك علم و فناوری اصفهان طی سه سال گذشته نسبت به قبل از آن دو برابر افزایش یافته و از 28 مورد به 59 مورد با حجم سرمایه گذاری و ارزش 620 میلیارد ریال رسیده است .
به گفته مسئولان این شهرك، كمك به انجام یكهزار و 280 پروژه پژوهشی – كاربردی توسط واحدهای فناور مستقر از مهمترین دستاوردهای شهرك است كه 208 مورد آن از سال 1392 تاكنون بوده است.
همچنین جذب سه هزار و 150 میلیارد ریال سرمایه های بخش خصوصی در اراضی این پارك كه یكهزار و 600 میلیارد ریال آن از سال 1392 تاكنون بوده، از جمله دستاوردهای مهم در این حوزه و نشان دهنده رویكرد دولت تدبیر و امید به توسعه علمی اصفهان و كشور است .
بازدید حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری از شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان در بهمن 93 و بازدیدهای متعدد مقام های ارشد كشور از این مجموعه، گویای اهمیت موضوع و توجه ویژه دولت به محور علم و فناوری است.
همچنین بازدید دبیركل یونسكو در سال 93 از این شهرك و استقرار مركز منطقه ای توسعه مراكز رشد و پارك های علم و فناوری زیر نظر یونسكو (IRIS) در اصفهان، از یكسو نشان دهنده توجه بین المللی و رشد رویكرد عملی استان به عرصه علم و فناوری به عنوان محور توسعه این منطقه است .
استاندار اصفهان، گردشگری و فناوری را دو محور اصلی توسعه این خطه اعلام و تاكید كرده است كه با توجه به ظرفیت ها و قابلیت های بزرگ شركت های دانش بنیان به ویژه وجود شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان، بستر های لازم برای توسعه و تبدیل علم به ثروت در این استان فراهم است .
رسول زرگرپور همچنین با اشاره به ایجاد منطقه ویژه (كریدور) علم و فناوری اصفهان آن را توسعه ارتقاء یافته و سطح بالا خواند و افزود: در این مرحله به جای ایجاد كارخانه های فیزیكی، شركت های دانش بنیان تشكیل و در این شركتها علم به ثروت تبدیل می شود.
منطقه ویژه علم و فناوری مجموعه ای از امكانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی و زیرساختهاست كه با تكیه بر خلاقیت ها و نوآوری ها در یك گستره جغرافیایی سبب ارتقای نوآوری، ایجاد خوشه های صنعتی با فناوری نو و توسعه تولید، ثروت، رفاه ملی و ایجاد جامعه دانایی محور می شود.
مجوز این مناطق توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) سال 93 برای اصفهان، تبریز، مشهد، یزد و بوشهر صادر شد.
كریدور علم و فناوری استان اصفهان در مساحت یكهزار و 200 كیلومتر مربع شامل شهرهای اصفهان، نجف آباد، شاهین شهر و خمینی شهر است.
شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان نخستین سازمان موسس مراكز رشد و پارك های علم و فناوری در كشور، فعالیت اجرایی خود را از سال 1380 با هدف حمایت و هدایت شركت ها و موسسات دانش بنیان در اصفهان آغاز كرد تا در سطحی كلان تر به ایجاد همكاری و نزدیكی بیشتر جامعه علمی و صنعتی و رونق اقتصادی بپردازد.
اكنون بیش از 470 شركت دانش بنیان در این شهرك مستقراست كه در حوزه های مختلف فناوری از جمله سازه، خدمات مدیریت شهری، مواد و متالورژی، ساخت و تولید، اتوماسیون، اطلاعات و ارتباطات، شیمی، بیوتكنولوژی، انرژی، محیط زیست و مهندسی پزشكی فعالیت می كنند،در كشور بیش از دو هزار و 500 شركت دانش بنیان و جود دارد.
به گفته دكتر مهدی كشمیری رئیس شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان، حدود 6 هزار و یكصد دانش آموخته دانشگاهی بصورت تمام وقت و پاره وقت در این شهرك فعالیت می كنند،
وی اضافه كرد: فناوران شاغل استان اصفهان در سال 1392 حدود پنج هزار و 350 نفر بودند.
كشمیری با اعلام اینكه امسال بیستمین سالگرد تاسیس شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان است، گفت: این شهرك به عنوان نخستین و تنها شهرك علمی و تحقیقاتی در كشور، نقش مهمی در توسعه اقتصاد دانش بنیان ایفا كرده است.
وی با بیان اینكه 9 مركز رشد فناوری در شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان فعال است، اظهار كرد: پارك علم و فناوری شیخ بهایی در این شهرك به بهره برداری كامل رسیده و پارك علم و فناوری ابوریحان به عنوان دومین پارك علم و فناوری شهرك در دست احداث است.
رئیس شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان همچنین از تجاری سازی بیش از 753 دانش فنی در این شهر خبر داد و افزود: از این تعداد 237 مورد آن در دولت تدبیر و امید بوده است.
وی همچنین به ساخت برج فناوری با زیربنای 22 هزار مترمربع و در 14 طبقه در محدوده پارك علم و فناوری شیخ بهایی اشاره و بیان كرد: این برج توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در حال ساخت است و تاكنون حدود 20 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است.
* اهتمام جدی دولت تدبیر و امید بر حمایت از شركت های دانش بنیان*
رئیس شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان به اهتمام جدی دولت تدبیر و امید بر حمایت از شركت های دانش بنیان به عنوان یكی از عوامل مهم تاثیر گذار در اقتصاد مقاومتی اشاره كرد و گفت: بازدید حجت الاسلام روحانی، رئیس جمهور اسلامی ایران، جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و ورزش و جوانان و همچنین بازدید رئیس دفتر رئیس جمهور و معاونان علمی و فناوری، اجرایی، حقوقی و امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست كشور از این شهرك، گواه این مطلب است.

* توسعه روابط بین المللی شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان*
رئیس شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: بازدید خانم ایرینا بوكوا، دبیركل یونسكو در سال 1393، بازدید معاون دبیركل یونسكو در سال 1394، تمدید مجوز مركز منطقه ای توسعه مراكز رشد و پارك های علم و فناوری زیر نظر یونسكو (IRIS) برای دوره شش ساله دوم در سال 2016 میلادی و بازدید بیش از 300 نفر در قالب 18 هیات خارجی در سال 1394، از مهمترین دستاوردهای شهرك در حوزه بین الملل است.
كشمیری، همچنین از اخذ جایزه انجمن پارك های علمی آسیا (ASPA Award) توسط سه واحد فناور مستقر در شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال های 2013، 2014 و 2015 و همچنین دریافت جایزه برترین كارآفرین جوان ژاپن در سال 2015 توسط یكی از شركت های دانش بنیان مستقر در شهرك به عنوان مهمترین دستاوردهای شركت های دانش بنیان مستقر در شهرك در حوزه بین الملل نام برد.
وی به اقدام اجرایی شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال 1395 مبنی بر ' بین المللی سازی شركت های دانش بنیان در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی ' اشاره و اظهار امیدواری كرد كه رفع تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، زمینه توسعه ارتباطات بین المللی شركت های دانش بنیان و صادرات خدمات و محصولات آنها را بیش از گذشته فراهم كند.
دفتر مركز منطقه ای توسعه مراكز رشد و پارك های علم و فناوری (IRIS) از سال 1388 در شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر شده است.
شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان محل استقرار این مركز منطقه ای، با حمایت و پشتیبانی یونسكو به پیشبرد اهداف و توسعه پارك­های علم و فناوری در كشورهای منطقه كمك و با ظرفیت سازی لازم، زمینه توسعه و ایجاد پارك­های علم و فناوری را در این كشورها فراهم می ­كند.

* ایجاد روحیه فن آفرینی از دستاوردهای دولت یازدهم*
رئیس شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان همچنین برگزاری 18 رویداد ایده شو با هدف شناسایی ایده های برتر برای نخستین بار در كشور و فرهنگ سازی و ایجاد روحیه فن آفرینی را از دیگر دستاوردهای این شهرك در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید عنوان كرد.
كشمیری افزود: انتخاب پارك علم و فناوری شیخ بهایی به عنوان برترین پارك علم و فناوری كشور در جشنواره ملی تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر در سال 1392 و كسب رتبه اول توسط مركز رشد واحدهای فناوری شهرك در هشتمین و دهمین جشنواره برترین های فناوری نانو نیز از جمله افتخارهای این شهرك در سه سال گذشته است.
وی به برگزاری یازدهمین و دوازدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی همراه با برگزاری اولین و دومین المپیاد طرح كسب و كار دانشجویی در دولت تدبیر و امید اشاره و تصریح كرد: این جشنواره با هدف توسعه كسب و كارهای دانش بنیان و حمایت از كارآفرینی مبتنی بر فناوری برگزار می شود.
وی درباره دوازدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی گفت: اضافه شدن بخش شناسایی فرصت های سرمایه گذاری به بخش های رقابتی جشنواره، تغییر راهبردی در برگزاری بخش نمایشگاهی با رویكرد معرفی طرح های متقاضی سرمایه گذاری به سرمایه گذاران و معرفی فضای گفت وگوی سرمایه گذاران و متقاضیان سرمایه گذاری با عنوان نشا (نقطه شروع ارتباط) از ویژگی های مهم این دوره از جشنواره بود.
دوازدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی اردیبهشت امسال در اصفهان برگزار شد.
*******
ج: تحولات و رویكردهای سیاسی
آرامش سیاسی، اعتدال، همگرایی و ایجاد بستر برای بیان مطالبات احزاب سیاسی ارمغان دولت تدبیر و امید
پس از تصدی دولت یازدهم، زمینه برای بیان مطالبات هدفمند احزاب سیاسی در این استان فراهم شد و اكنون احزاب و گروههای سیاسی در این استان در كمال آرامش خواسته های خود را مطرح می كنند.
به گفته رسول زرگرپور استاندار اصفهان ' قبل از دولت یازدهم، فضای خوبی در بخش سیاسی استان حاكم نبود و همدلی و همگرایی برای پیگیری اهداف مشترك جریان ها و گروههاسی سیاسی استان وجود نداشت لذا رقابت های سیاسی جای خود را به دعواهای سیاسی داده بود و همین عامل موجب شده بود تا استان اصفهان نتواند در بسیاری از موضوعات مطالبات عمومی را از طریق احزاب كه برآمده از دل مردم هستند را پیگیری كند.
استاندار از اصفهان به عنوان استانی تاثیرگذار و تصمیم ساز در عرصه سیاسی كشور نامبرد و افزود: در طی سه فعالیت دولت تدبیر و امید، بستر سازی برای مشاركت جریان های سیاسی و كمك به توسعه استان تلاش شده و فضای همدلی وهمكاریها فراهم نماییم.
زرگرپور اظهاركرد: در این راستا سعی كردیم هر دو ماه یكبار گردهمایی و برگزاری جلسات مشترك احزاب را برگزار كنیم كه یكی از مهمترین نتایج آن تدوین و تصویب منشور وفاق احزاب و تشكل های سیاسی استان بود كه همه گروهها و احزاب سیاسی اصفهان این منشور را پذیرفتند.
منشور وفاق احزاب و تشكل های سیاسی استان اصفهان 25 شهریور 94 در چهارمین جلسه دبیران و نمایندگان احزاب و تشكل های سیاسی این استان به تصویب رسید.
این منشور در سه بند و در 21 ماده با حضور 6 نفر از نمایندگان احزاب و تشكل های سیاسی استان اصفهان در مدت شش ماه با برگزاری هشت جلسه مستمر و 580 نفر ساعت كار كارشناسی تدوین شده است. بند اول این منشور بر پایبندی احزاب و تشكل های سیاسی استان اصفهان به اصول و مبانی مشترك با تكیه بر قانون اساسی، وصایای امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و فرمایشات رهبر معظم انقلاب تاكید دارد و در هفت ماده تدوین شده است.
تلاش درجهت اعتلای همه جانبه استان اصفهان در دهه چهارم انقلاب كه از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری شده است از دیگر بندهای این منشور است .
استاندار اصفهان در ادامه به فعالیت های انجام شده برای تدوین این منشور اشاره كرد و گفت: این منشور در مدت سه ماه توسط 6 نفر از معتمدین دو جریان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا تدوین شد.
وی اضافه كرد: این اقدام ها موجب شد تا انتخابات مجلس شورای اسلامی در فضایی آرام با نشاط و با حضور حداكثری مردم در استان اصفهان برگزار شود كه یكی از سالم ترین، كم حاشیه ترین و پرنشاط ترین انتخابات بود.
زرگرپور فضای سیاسی استان را آرام و رضایتبخش توصیف كرد و گفت: استان اصفهان با 76 تشكل سیاسی با سلیقه های مختلف یكی از سیاسی ترین استان های كشور است كه طی سه سال گذشته، هیچیك از جلسات سیاسی استان و برنامه های احزاب در این استان لغو نشده و همه جریان های سیاسی با اخذ مجوز توانسته اند برنامه های خود را بدون هیچگونه مشكلی در اصفهان برگزار كنند.
* تاسیس خانه احزاب استان اصفهان*
استاندار اصفهان از تلاش مسئولان این استان برای تاسیس و راه اندازی خانه احزاب اصفهان خبر داد و گفت: در حال پیگیری مسائل مربوط به تاسیس و راه اندازی این تشكل سیاسی هستیم.
زرگرپور با اشاره به اینكه راه اندازی خانه احزاب تهران با فراز و نشیب هایی همراه بوده است، افزود: نمی خواهیم مثل تهران، خانه احزاب اصفهان درگیر فراز و نشیب شود و به همین دلیل تصمیم های عجولانه برای راه اندازی این خانه اتخاذ نخواهیم كرد.
* همدلی در بین احزاب بوجود آمده است
استاندار اصفهان در گفت وگو با ایرنا با موضوع مهمترین تحولات سیاسی این استان تصریح كرد: پس از تصدی دولت یازدهم و در پی اقدامات انجام شده، همدلی و هم افزایی خوبی بین تشكل های سیاسی و احزاب استان اصفهان برای حل مشكلات این استان بوجود آمده است.
زرگرپور اظهاركرد: هم اكنون در عرصه سیاست استان اصفهان، رفاقت ها و رقابت های مثمرثمر و موثر جایگزین درگیری ها و تنازعات بی حاصل شده است.
وی درباره استفاده از نظرات احزاب و تشكل های سیاسی برای پیشبرد امور و مدیریت استان نیز گفت: سعی كرده ایم برای پیشبرد امور استان از نقطه نظرات گروههای سیاسی استان استفاده كنیم و در این راستا گاهی مسئولان احزاب در جلسات خصوصی با مدیریت استان، دیدگاهها و نظرات خود را ارائه می دهند.
***
چ :
* گام های فرهنگ و هنر اصفهان در دولت تدبیر و امید*
سفرهای متوالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اصفهان، توجه به ظرفیت نخبگان جوان، تقویت دیپلماسی فرهنگی، صدور ١٦٨٦مجوز در حوزه های مختلف كتاب، هنرهای نمایشی و مطبوعات و ارائه مجوز تولید 500 فیلم كوتاه از جمله شاخصه های عملكردی حوزه فرهنگی استان اصفهان در سه سال گذشته است .
به گزارش ایرنا، افزایش عنوان روزنامه های اصفهان از پنج به هشت، طرح كریدور هنر و فناوری، تشكیل شورای آموزشی چاپ، برگزاری همایش بین المللی ادیان توحیدی، احیاء صفاخانه اصفهان و برگزاری نمایشگاه بزرگ كتاب از دیگر دستاوردها و شاخصه های عملكردی دولت یازدهم در عرصه فرهنگی و هنری استان اصفهان در سه ساله اخیر است.
به گفته مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، حوزه فرهنگ و هنر استان در سایه توجه دولت یازدهم در مسیر تحول قرار گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی به گزارشگر ایرنا گفت: توجه به صنایع خلاق و اقتصاد هنر و پرداختن به ظرفیت نخبگان جوان و علمی اصفهان و كشور از دیگر جلوه های تلاش دولت تدبیر و امید طی سه سال اخیر است.
وی اظهار كرد: در حوزه توجه به صنایع خلاق در اقتصاد هنر، در این مدت مقوله ایده شوی فرهنگی برای فروش آنلاین محصولات هنری هنرمندان مورد توجه و اقدام قرار گرفته است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، همچنین پرداختن به موضوع دیپلماسی فرهنگی، تاسیس بنیاد بین المللی ادیان توحیدی در پی برگزاری هر ساله همایش ادیان توحیدی و احیاء صفاخانه اصفهان را از جمله تحولات صورت گرفته در مدت سه ساله اخیر برشمرد.
وی خاطرنشان كرد: افزایش عنوان روزنامه های استان اصفهان از پنج به هشت عنوان، برگزاری اولین جشن سینمایی به عنوان اقدامی فاخر در عرصه تجلیل از هنر و هنرمند، طرح كریدور هنر و فناوری و نیز تشكیل شورای آموزشی چاپ از رویدادهای فرهنگی استان در این مدت است.
*** پشتیبانی از مطبوعات و برگزاری دوسالانه جشنواره مطبوعات در سال 95 ***
برنامه ریزی برای برگزاری دو سالانه جشنواره مطبوعات با موضوع های عمومی و تخصصی در سال 95 صورت گرفت تا با اختصاص اعتبار ویژه، این جشنواره با كیفیت مطلوب تری برگزار شود.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به عملكرد این استان در سال گذشته مهمترین دستاورد این اداره را ارائه ١٦٨٦ مجوز در حوزه های مختلف كتاب، هنرهای نمایشی و مطبوعات و ارائه مجوز تولید ٥٠٠ فیلم كوتاه و تولیدات محصولات قرآنی و تربیت كادر قرآنی برای آینده عنوان كرد.
حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی در گفتگو با ایرنا برگزاری نخستین همایش شعر آیینی در نجف آباد، همایش شعر عاشورا در گلپایگان، برگزاری هفته قرآن و عترت در ٥ شهرستان، جشنوراه بین المللی فیلم كودك و نقد مكتب آواز اصفهان را از دیگر برنامه ها و كاردهای شاخص حوزه فرهنگ و ارشاد عنوان كرد.
***توجه به صنایع خلاق و اقتصاد هنر***
توسعه و تقویت صنایع هنری و خلاق اصفهان در قالب اقتصاد هنر یكی از دستاوردهای مهم در سه ساله اخیر است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: در این حوزه چند موضوع شامل ایده شوی فرهنگی هنری، تفكر فروش آنلاین محصولات فرهنگی و هنری در راستای تقویت ارتباط مردم با هنرمندان و نشان دار كردن محصولات این حوزه طرح شده است.
حجت الاسلام ارزانی افزود: این اقدام در راستای معماری هنر در دل و خانه مردم صورت گرفته است.

***سفرهای متوالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اصفهان ***
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در طول سه سال فعالیت دولت یازدهم پنج بار به استان اصفهان سفر كرد.
وی در این سفرها در آیین های مختلف از جمله جشن سینمایی، همایش بین المللی ادیان توحیدی، رونمایی از جدیدترین تجهیزات و امكانات مجتمع چاپ، مراسم نكوداشت روز اصفهان و دیدار با هنرمندان این استان شركت و سخنرانی كرد.
سفرهای متعدد ومتوالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان اصفهان، جلوه و شاخصه ای از توجه دولت یازدهم به پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و عرصه فرهنگ و هنر این استان است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به اهمیت سفرهای مقام های كشوری به این استان گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با پر اهمیت دانستن جایگاه ویژه اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، برای حضور در برگزاری هرگونه رویداد فرهنگی در این استان اعلام آمادگی كرده است.

*** برنامه ریزی برای بهره وری از ظرفیت نخبگان علمی و فرهنگی***
توجه به ظرفیت نخبگان در قالب گروه های فرهنگی و هنری و اندیشمندان از جمله محور های مهم توجه دولت در استفاده از این ظرفیت هاست.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، حوزه نخبگان علمی و فرهنگی را در چند بخش شامل نخبگان جوان با انرژی مضاعف، نخبه های علمی با علم مضاعف، نخبه های بانو با نفوذ مضاعف و نخبه مالی با توان مالی مضاعف برشمرد.

*** دیپلماسی فرهنگی با تاسیس بنیاد بین المللی ادیان توحیدی***
پیروان ادیان توحیدی از گذشته دور در اصفهان زندگی می كردند و این استان جلوه ای از زندگی مسالمت آمیز بین پیروان این ادیان بوده است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: در پی برگزاری چند ساله همایش ادیان توحیدی در اصفهان، دبیرخانه ادیان توحیدی به بنیاد بین المللی در عرصه دیپلماسی فرهنگی تبدیل شد.
وی یادآور شد: تعامل اسلام با ادیان یك همزیستی اعتلایی است و پیروان همه ادیان در اقشار مختلف اقتصادی، صنعتی، هنری و… در اصفهان به رونق ایران اسلامی كمك می كنند.

***اولین جشن سینمایی اقدامی فاخر در عرصه هنر و هنرمندان اصفهان ***
اولین جشن سینمای اصفهان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندان این عرصه مهر 94 در اصفهان برگزار شد.
در این مراسم از 30 چهره شاخص سینمایی استان و پیشكسوتان این هنر و عوامل پشت صحنه، تجلیل و از جلد اول كتاب 300 صفحه ای هنرمندان سینمایی استان به دو زبان انگلیسی و فارسی رونمایی شد.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به رتبه دوم اصفهان در حوزه سینما و تولید آثار سینمایی در كشور گفت: این جشن با هدف اعتبار بخشیدن و اهمیت دادن به سینمای جوان و انجمن سینماگران استان در سال 94 برگزار شد.
حجت الاسلام ارزانی، برگزاری جشنواره فیلم فجر با افزایش تعداد سالن های سینما از 12سالن به 20 سالن سینما برای اكران فیلم های جشنواره فجر و صدور مجوز تولید 500 فیلم كوتاه را از جمله رویدادهای فرهنگی و هنری مطلوب استان در سال 94 برشمرد.
برگزاری نمایشگاه بزرگ كتاب اصفهان در 400 غرفه و با حضور10 ناشر خارجی، شهریور 94 در محل نمایشگاه های بین المللی اصفهان برپا شد، فروش كتاب در این نمایشگاه در مقایسه با نمایشگاه سال 93 دو برابر بود.
اختصاص اعتبار ویژه برای انتخاب و خرید كتاب از پدیده های ارزشمند و خوب سال 94 بود كه موجب صدور مجوز برای خرید حدود 17 هزار جلد كتاب در این سال شد.
حمایت از كتابفروشی ها با صدور پروانه برای فعالیت 56 كتابفروشی با هدف معافیت از پرداخت مالیات نیز اقدام دیگری در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و كتابخوانی در استان اقدامی مهم ارزیابی شده است.
در سال 94، كاشان و اصفهان در لیست 15 شهر نامزد برای پایتخت شهر دوستدار كتاب معرفی شدند كه در نهایت نیشابور انتخاب شد ولی روستای اسفرجان در شهرستان فریدن جزو 10 روستای برتر دوستدار كتاب قرار گرفت و 40 میلیون تومان برای خرید كتاب به این روستا اختصاص یافت.
*همایش بین المللی ادیان توحیدی *
همایش ین المللی ادیان توحیدی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی با شعار همدلی و همزبانی برای مقابله با خشونت و افراطی گرایی، بهمن 94 در هتل آسمان اصفهان برگزار شد.
این همایش با حضور سران و هیئت های نمایندگی رسمی ادیان توحیدی و شركت كنندگان داخلی و خارجی و با هدف آسیب شناسی فرهنگ و هویت ادیان توحیدی، ارائه راهكارها و سیاست های كارآمد برای مواجه با مسائل دینی جهان معاصر برگزار شد.
این گردهمایی بازتاب گسترده ای در داخل و خارج كشور داشت و به عنوان شاخصه ای از كاركردهای فرهنگی با رویكرد جهانی مورد توجه افكار عمومی قرار گرفت.

*تشكیل شورای آموزشی چاپ*
تشكیل شورای آموزشی چاپ، برگزاری دوره MBA معادل كارشناسی ارشد با همكاری دانشگاه اصفهان، افتتاح چاپ هفت رنگ ماتریس و صدور پروانه تأسیس چاپخانه نیز از جمله فعالیت های اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان درسال 94 و در حوزه چاپ بود.
تجلیل از پیشكسوتان عرصه چاپ نیز اقدامی ارزنده در سال 94 بود و مقرر شد كه برگزاری جایزه كتاب سال در سال 95 نیز صورت گیرد.
همچنین نخستین جشنواره ملی نگارگری آیات قرآن در بهمن سال 94 در رشته های نگارگری، طراحی نقوش سنتی و طراحی نگارگری با موضوع آیات و زندگی و سیره معصومین(ع)، تمثیل های قرآن و عترت، داستان های قرآنی، و زندگی پیامبران الهی از دیدگاه قرآن همزمان در 9 استان از جمله اصفهان برگزار شد.
همچنین اصفهان در آذر 94 میزبان جشنواره ملی مدهامتان بود و 300 برگزیده استانی در اصفهان با یكدیگر رقابت كردند.
*برگزاری نشست ماهانه شورای فرهنگ عمومی استان*
یكی از مباحث مهم در عرصه مسائل فرهنگی استان در سال های فعالیت دولت یازدهم ، برگزاری منظم شورای فرهنگ عمومی به عنوان متولی و نبض فرهنگ این استان برای سیاستگذاری درعرصه فرهنگ بود.
* ارائه ١٦٨٦ مجوز در حوزه های مختلف كتاب، هنرهای نمایشی، مطبوعات *.
راه اندازی سامانه جامع چاپ و نشراصفهان و الكترونیك نمودن روند بررسی و صدور مجوز كتاب با پیشرفت سریعی در روند كمیت و كیفیت از دیگر تحولات حوزه فرهنگ استان اصفهان است كه در این زمینه تا پایان سال ٩٤، یك هزار و ٦٨٦ مجوز در دوازده حوزه مورد بررسی قرار گرفته است .
حمایت از رسانه ها در جهت تسهیل استفاده از معافیت های مالیاتی با معرفی به اداره كل مالیات و استفاده از تعرفه های فرهنگی از دیگر موضوعاتی بود كه ارزانی به آن اشاره كرد و ادامه داد: حمایت از رسانه ها برای ایجاد دفتر كار با همكاری و مشاركت شهرداری و تاسیس یك مكان با عنوان مجتمع مطبوعاتی از جمله فعالیت های حمایتی در حوزه رسانه، در استان اصفهان است.
* ارائه مجوز به تولید ٥٠٠ فیلم كوتاه **
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در گفتگوی اختصاصی با ایرنا ، افزایش حمایت و تولید در حوزه فیلم را از دیگر اقدامات مهم و تاثیرگذار برنامه های فرهنگی استان اصفهان دانست و خاطرنشان كرد: در سال گذشته ٥٠٠ فیلم كوتاه مجوز دریافت كردند و امسال رویكرد اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تولید آثار بلند و ٩٠ دقیقه ای است.
وی ادامه داد: به همین منظور هم تحقق امكان صدور مجوز را در استان فراهم كرده ایم و هم با اهل هنر و فن جلساتی برگزار شده كه بتوانیم این بخش را تقویت كنیم.


****
ح :
*مهمترین دستاوردها و تحولات حوزه پزشكی و درمانی استان اصفهان*

اصفهان- ایرنا- كاهش پرداخت هزینه های درمانی از جیب مردم، افزایش هشت درصدی زایمان طبیعی، اضافه شدن بیش از یكهزار تخت بیمارستانی، زیر پوشش قرار گرفتن سه میلیون و 800 هزار نفر در شبكه های بهداشت و تشكیل دو میلیون و 800 هزار پرونده الكترونیك سلامت از مهمترین دستاوردهای حوزه پزشكی، درمانی وبهداشتی در سه سال فعالیت دولت یازدهم در استان اصفهان است.
به گزارش ایرنا، اجرای برنامه تحول نظام سلامت از اردیبهشت 93 را به جرات می توان برگ زرین عملكرد دولت تدبیر و امید در كشور دانست كه با هدف كاهش هزینه های درمانی و افزایش كیفیت سطح خدمات درمانی و بهداشتی انجام شده است.
بسیاری از مسئولان و كارشناسان، برنامه تحول نظام سلامت را اصلی ترین اقدام دولت در حوزه اجتماعی و یكی از موفق ترین برنامه ها می دانند كه خدمات ارزنده ای به مردم بویژه در مناطق محروم، دور افتاده و همچنین اقشار آسیب پذیر كشور به ارمغان آورده است.
قبل از اجرای برنامه تحول نظام سلامت مردم مجبور بودند حدود 60 درصد از هزینه های درمان را از جیب خود پرداخت كنند كه در نتیجه این روند، هر سال هزاران خانواده ها به خاطر هزینه های سنگین درمانی دچار فقر می شدند.
به همین دلیل دولت یازدهم بدرستی احساس كرد كه باید برای این مشكل اجتماعی و اقتصادی برنامه ریزی شود به همین دلیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی پس از بررسی كارشناسی، برنامه تحول نظام سلامت را تدوین و اجرا كرد كه براساس آن مردم سه تا 6 درصد هزینه های درمان را در بیمارستان های دولتی پرداخت می كنند و هزینه زایمان طبیعی نیز رایگان شد.
مسئولان دستگاه های اجرایی اصفهان نیز اجرای برنامه تحول نظام سلامت را شاخص ترین و مهمترین كاركرد دولت در بخش درمان و بهداشت در این استان می دانند كه نتایج و دستاوردهای ارزنده ای بهمراه داشته است.
در دو سال گذشته در راستای اجرای برنامه تحول نظام سلامت دو هزار میلیارد ریال یارانه سلامت به مردم استان تعلق گرفت و حدود یك میلیون و 34 هزار نفر از این یارانه و برنامه كاهش هزینه های درمانی بهره مند شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان نیز با اشاره به ارتقای هتلینگ بیمارستان ها و افزایش رضایتمندی مردم از سطح ارائه خدمات در جریان اجرای این برنامه تصریح كرد: مردم قبل از اجرای برنامه تحول باید خود اقدام به خرید دارو و تجهیزات در خارج از بیمارستان می كردند اما اكنون همه این موارد در داخل بیمارستان تامین می شود.

*** افزایش هشت درصدی زایمان طبیعی
رایگان شدن زایمان طبیعی و به تبع آن، افزایش زایمان طبیعی در مقایسه با عمل جراحی سزارین یكی از مهمترین اهداف اجرای برنامه تحول نظام سلامت بود كه دستاوردهای خوبی در این زمینه حاصل شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با اشاره به افزایش هشت درصدی زایمان طبیعی در استان، گفت: قبل از اجرای برنامه، میزان زایمان طبیعی در استان 48 درصد بود كه اكنون به 56 درصد افزایش یافته است.
وی اضافه كرد: رایگان شدن زایمان طبیعی باعث كسب رضایتمندی مردم، افزایش این نوع زایمان و كاهش عمل جراحی سزارین در بیمارستان ها شد.
ارتقای كیفیت ویزیت در كلینیك ها ویژه، اجرای طرح پزشك مقیم در همه بیمارستان ها، ماندگاری پزشكان در مناطق محروم نیز از دیگر دستاوردهای اجرای برنامه تحول نظام سلامت عنوان شده است.

*** پوشش دو میلیون و 800 هزار نفری در برنامه پزشك خانواده
پزشك خانواده یكی از برنامه های اساسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است كه در دولت یازدهم و در سایه طرح تحول نظام سلامت به طور جدی تر به آن پرداخته شد.
این برنامه با هدف بهره مندی یكسان كلیه افراد جامعه از سرانه سلامت و اجرای اصل عدالت در سلامت، حذف پرداخت هزینه های اضافی توسط مردم به نظام سلامت، انجام معاینه های دوره ای و پیگیری وضعیت سلامت افراد جامعه توسط پزشكان خانواده و ثبت سوابق بیماری و دسترسی سریع، آسان و شبانه روزی مردم به خدمات سطح اول نظام سلامت اجرا می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان درباره اجرای این برنامه گفت: در قالب برنامه پزشك خانواده پرونده مراقبت سلامت برای خانواده ها در همه شهرها و روستاهای استان با جمعیت كمتر از 500 هزار نفر، ایجاد و مراقبت های لازم برای آنها انجام شده است.
اصغری افزود: در راستای اجرای این برنامه، پرونده مراقبت سلامت برای دو میلیون و 800 هزار نفر ( به جز كلانشهر اصفهان ) تشكیل و همه اطلاعات آنها در سامانه الكترونیكی سیب ( سامانه یكپارچه بهداشت ) وارد شده است.
جمعیت استان اصفهان حدود چهار میلیون و 900 هزار نفر است.
به گفته وی با بهره برداری از سامانه سیب همه اطلاعات پزشكی و بهداشتی مردم فقط با وارد كردن كد ملی در اختیار پزشك خانواده قرار می گیرد و بر اساس آن اقدام های بعدی درمانی مانند ارجاع به متخصص صورت می گیرد.
از جمله نتایج اجرای این طرح می توان به صرفه جویی در هزینه های درمانی، مصرف منطقی دارو و استفاده درست از خدمات پزشكی اشاره كرد.
اجرای طرح بین المللی غربالگری بیماری های غیر واگیر (IRAPEN) در شهرستان شهرضا از توابع استان اصفهان نیز یكی از برنامه های موفق در دولت یازدهم عنوان شده است.
این برنامه در چهار نقطه كشور اجرا می شود كه به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، شهرضا نسبت به سایر آنها، پیشتاز است.

*** اتمام طرح های عمرانی درمانی و نوسازی بیمارستان ها
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان گفت: قبل از اجرای این برنامه، طرح های نیمه تمام زیادی در استان وجود داشت كه تلاش كردیم آنها را به اتمام برسانیم.
از جمله این طرح ها می توان به بیمارستان های كلیشاد و چادگان، ساختمان بیمارستان امام رضا(ع)، ساختمان كنار بیمارستان شهید چمران اصفهان اشاره كرد كه تكمیل و راه اندازی شد.
دكتر غلامرضا اصغری، یادآور شد: ساختمان های جدید بیمارستان نور و علی اصغر(ع) و آیت الله كاشانی اصفهان و بیمارستان منظریه خمینی شهر نیز تكمیل شده است و تا پایان امسال راه اندازی می شود.
با راه اندازی این بیمارستان ها، حدود یكهزار تخت بستری به ظرفیت استان اصفهان اضافه می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با بیان اینكه مراكز بهداشتی درمانی متعددی نیز در استان نیمه تمام بود، گفت: بیش از یكصد مركز و خانه بهداشت در سه سال گذشته تكمیل و راه اندازی شد كه بیشتر آنها خانه های بهداشت روستایی بود.
در مجموع در این مدت حدود یكهزار میلیارد ریال برای بازسازی و نوسازی تجهیزات و فضاهای فیزیكی هزینه شده كه بیش از 150 میلیارد ریال آن برای بازسازی ساختمان بیمارستان ها بوده است.

*** توسعه و رضایت نیروی انسانی
به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، این دانشگاه در زمینه نیروی انسانی با معضل های زیادی از جمله وجود حدود 6 هزار كارمند بلاتكلیف و بدون پست سازمانی مواجه بود اما با اقدام های انجام شده در دولت یازدهم حدود چهار هزار نفر از این كارمندان پس از گذراندن دوره های آموزشی ساماندهی شدند.
مشكلات مالی و بدهی بالا نیز یكی از معضل های اصلی این دانشگاه بود كه به گفته دكتر اصغری تلاش شد با ارتقای سیستم امور مالی و اداری، این مشكل ها رفع شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان همچنین با اشاره به بكارگیری سه هزار نیروی جدید تخصصی از طریق استخدام دولتی در این دانشگاه و زیرمجموعه های آن افزود: در مقابل نیز به همین تعداد كارمند، بازنشسته شد.
اصغری، افزایش رضایتمندی كاركنان مراكز بهداشتی و درمانی استان در پرداخت كارانه را یكی از دستاوردهای بزرگ برنامه تحول نظام سلامت برشمرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با بیان اینكه بدهی دانشگاه به كاركنان و پزشكان برای پرداخت كارانه تا قبل از اجرای برنامه تحول 14 ماهه بود، گفت: در طول اجرای این برنامه، تاخیر در پرداخت كارانه به چهار ماه كاهش یافت.
وی خاطرنشان كرد: هر چند در سه ماه اخیر به دلیل عدم پرداخت مطالبه های ما از سوی بیمه ها و بدهی حدود
سه هزار و 400 میلیارد ریالی بیمه ها به دانشگاه، تاخیر در پرداخت كارانه به حدود هشت ماه رسید.

*** ایجاد فضای آرامش در دانشگاه پزشكی اصفهان
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان، مهمترین تحولی كه در سه سال گذشته در فضای این دانشگاه ایجاد شد را ایجاد فضای آرامش، امید بخش و با نشاط عنوان كرد.
اصغری با تاكید بر اینكه دانشجویان دیگر نگران برخورد امنیتی با خود نیستند، تصریح كرد: اكنون تشكل های متعدد با سلائق مختلف فكری و فرهنگی شكل گرفته اند و در زمینه های علمی، فرهنگی، ورزشی، هنری و سیاسی فعالیت می كنند.
وی كسب رتبه نخست در جشنواره نشریات دانشجویی و رتبه نخست دوازدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان پسر پزشكی كشور را نیز ناشی از ایجاد همین فضا در انشگاه خواند.

*** توسعه فعالیت های آموزشی و پژوهشی
اصغری، توسعه و ایجاد رشته های جدید در دوره های كارشناسی ارشد و دكترا را نیز از دستاوردهای دانشگاه در بخش آموزشی خواند و گفت: بیشتر تمركز دانشگاه بر روی دوره های تحصیلات تكمیلی بود.
وی اظهار كرد: در بحث منطقه ای نیز دانشگاه علوم پزشكی اصفهان به عنوان سرپرستی منطقه هفت كشور شامل اصفهان، یزد، كاشان و شهركرد انتخاب شده و به این دانشگاه ها كمك های فنی و آموزشی می رساند.
وی، توسعه برنامه آموزشی پرستاری كشوری، بحث اخلاق پزشكی و حرفه ای و اعتبار بخشی موسسه های آموزشی در سطح ملی از سوی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان را نیز از عملكردهای شاخص این دانشگاه در كشور خواند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با بیان اینكه در بخش پژوهشی نیز محققان این دانشگاه موفق به ایجاد بانك سلول های بنیادی (HLA) شدند تاكید كرد: اكنون امكان پیوند سلول های بنیادی در بیمارستان سیدالشهدا (ع) اصفهان فراهم است.
بانك سلول های بنیادی با هدف اهدای این سلول برای پیوند به افراد مبتلا به بیماری های صعب العلاج مانند سرطان و ژنتیكی راه اندازی شد.
پیوند سلول های بنیادی خون ساز یك راه درمانی موثر برای درمان سرطان ها و بیماری های ژنتیكی است كه برای انجام این پیوند لازم است فردی با ژن های مشابه از نظر سیستم خاصی در بدن كه اچ ال ای (HLA) یا همان ' سیستم سازگاری نسجی ' نامیده می شود، سلول بنیادی سالم به بیمار اهدا كند.
در صورت وجود یك بانك سلول های بنیادی خون ساز این احتمال وجود دارد كه از بین افراد غیر منسوب نیز فرد دهنده مناسب برای فرد بیمار پیدا شود.
همچنین با توجه به توانایی ها و ظرفیت های این دانشگاه مسئولیت اجرایی 16 طرح كلان ملی با اعتبار 15 میلیارد ریال نیز به اصفهان واگذار شده است.
حدود 130 عضو هیات علمی در سه سال گذشته جذب دانشگاه علوم پزشكی اصفهان شده اند و اكنون این دانشگاه حدود 790 عضو هیات علمی دارد.
همچنین 9 هزار و 600 دانشجو در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان تحصیل می كنند كه بیش از 50 درصد آنها در مقاطع تحصیلات تكمیلی هستند.
این دانشگاه دارای 11 دانشكده و 47 مركز تحقیقاتی و پژوهشكده و رتبه سوم در میان دانشگاه های علوم پزشكی كشور است.
استان اصفهان دارای چهار هزار و 500 تخت بستری در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی اصفهان و 907 تخت در حوزه دانشگاه كاشان فعال است.
این استان همچنین 52 بیمارستان ( 37 دولتی و 15 خصوصی و خیریه ) ، 469 پایگاه سلامت، 287 مركز جامع خدمات سلامت و 287 پایگاه سلامت دارد.

****
خ :
*شاخصه های ورزش استان اصفهان در سه سال دولت یازدهم
*توسعه زیرساختها تا میزبانی از رویدادها و شخصیتهای مطرح ورزشی
افزایش سه برابری سرانه ورزشی در استان اصفهان، اهتمام برای تكمیل ورزشگاه نقش جهان، میزبانی مسابقات فوتسال باشگاه های آسیا، قهرمانی های پی در تیمهای اصفهانی در لیگ برتر و جام حذفی فوتبال، افتخارآفرینی در مسابقات جهانی، كسب سهمیه المپیك و حضور مقام های بلندپایه ورزشی مهمترین تحولات ورزشی در استان اصفهان طی سه سال فعالیت دولت تدبیر و امید ارزیابی می شود.
به گزارش ایرنا، ورزش در جهان به غیر از كاركردهای اصلی خود به عنوان ابزاری برای توسعه و رشد یك كشور نیز محسوب می شود، ورزش اصفهان همواره جزو پیشتازان در كشور بوده و ارتقای ورزش اصفهان تاثیری مستقیم و دامنه دار بر توسعه ورزشی كشورمان داشته است.
در طول سه سال فعالیت دولت تدبیر و امید، ورزش اصفهان با ثبات و آرامش نسبی همراه شد و شاهد تحولاتی كم سابقه و بی سابقه بود كه در گزارش ذیل به اهم این تحولات و موفقیتها اشاره می شود.
*طلسم 20 ساله ورزشگاه نقش جهان شكسته شد*
تكمیل و بهره برداری از ورزشگاه نقش جهان را می توان یكی از مطالبات ورزشی اصفهانی ها و حتی هموطنانمان در سراسر كشور دانست .
تسریع در روند اجرای این مجموعه به عنوان طرحی زیر بنایی درتوسعه و تقویت ورزش استان اصفهان و كشور از مهمترین اقدام هایی است كه به همت دولت تدبیر و امید در استان اصفهان صورت گرفت و طلسم 20 ساله این پروژه نیمه تمام با بهره گیری از توانمندیهای و سرمایه های بخش خصوصی شكسته شد .
در حوزه ورزش، شركت توسعه و نگهداری اماكن ورزشی مسئولیت تكمیل طرح های نیمه تمام این بخش را برعهده دارد؛ این شركت با تاكید رئیس جمهوری برای استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی برنامه ریزی و در نخستین گام در سال 94، تكمیل طرح بزرگ «ورزشگاه 75 هزار نفری نقش جهان» در اصفهان را كه بیش از 20 سال عملیات ساخت و بهره برداری آن بطول انجامیده بود در برنامه كاری خود قرار داد .
امضای تفاهمنامه بین شركت توسعه و نگهداری اماكن ورزشی و شركت فولاد در اواخر سال 93 برای تسریع در عملیات ساخت این ورزشگاه امید به تكمیل و بهره برداری از این ورزشگاه را در اوایل سال 95 زنده كرد است.
معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان اسفندماه پارسال در جریان سفر به اصفهان گفت: ورزشگاه نقش جهان اصفهان بطور قطع در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
امیر رضا خادم اظهار كرد: با همكاری خوبی كه بین استانداری اصفهان و وزارت ورزش و جوانان وجود دارد، بخش اعظم مباحث حقوقی این مجموعه حل شده و فعالیت های عمرانی ورزشگاه نیز طبق برنامه در حال انجام است.
محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان نیز بهمن ماه 94 در جریان سفر خود به اصفهان قول داد كه ورزشگاه نقش جهان تا پایان سال آینده به بهره برداری برسد.
طرح ورزشگاه نقش جهان كه در ابتدا به ورزشگاه بزرگ یا ورزشگاه المپیك (دهكده المپیك) معروف بود، در سال 1367 تعریف شد و كلنگ آن پس از ایجاد مؤسسه ای به نام ' ورزشگاه بزرگ ' به منظور پیگیری مراحل ساخت آن در سال 1368 توسط مدیرعامل وقت این مؤسسه به زمین زده شد.
فعالیت های آغازین ساخت این ورزشگاه از سال 1372 شروع شد و با خاكبرداری در سال 1374 ادامه پیدا كرد و در 29 مرداد 1375عملیات ساخت آن بطور رسمی آغاز شد.
فاز نخست این ورزشگاه در سال 1381 افتتاح شد و فقط برای مسابقات فوتبال مورد استفاده قرار می گرفت كه تیم سپاهان در سال های 1381 تا 1386 بازی های خانگی خود را در این ورزشگاه برگزار می كرد.
درسال 1386 این ورزشگاه برای ساخت فاز دوم تعطیل شد و در هشتم آذر 1393 وزارت ورزش و جوانان، مدیریت اجرایی ورزشگاه را برای تكمیل و بهره برداری آن به مجتمع فولاد مباركه واگذار كرد.
به گفته محمد سلطان حسینی مدیركل ورزش و جوانان استان اصفهان این پروژه روزهای پایانی خود را طی می كند و در بدترین حالت مهرماه امسال آماده بهره برداری است.

* افزایش سرانه ورزشی و اتمام بیش از صد پروژه تا پایان امسال*
به گفته مدیركل ورزش و جوانان استان اصفهان ' سرانه ورزشی در شهر اصفهان برای هر نفر 19 سانتی متر در شهرستانها 32 سانتی متر است و این میزان تا پایان امسال به سه برابر افزایش خواهد یافت.
محمد سلطانحسینی اضافه كرد: 328 پروژه ملی و استانی نیمه تمام ورزشی در استان وجود دارد و با تكمیل و بهره برداری تعدادی از پروژه ها، این میزان تا پایان امسال به 200 پروژه ناتمام كاهش خواهد یافت.
وی افزود: با تكمیل و بهره برداری تعدادی از پروژه ها، این میزان تا پایان امسال به 200 پروژه ناتمام كاهش خواهد یافت و بطوركلی برای تكمیل طرح های نیمه تمام ورزشی 450 میلیارد تومان نیاز است.
وی تصریح كرد: در هفته دولت امسال حدود 8 پروژه مانند استخر و سالن به بهره برداری خواهد رسید.

* برگزاری انتخابات هیاتهای ورزشی در فضایی آرام*
درسه سال گذشته بیش از 90 درصد انتخابات هیات های ورزشی استان برگزار شده است و بررسی ها نشان می دهد كه روسای منتخب از لحاظ عملكرد بهتر از روسای پیشین هستند.
اداره كل ورزش و جوانان استان اصفهان در سال 92 رتبه هفتم و در سال های 93 و 94 حائز رتبه اول كشور را بر اساس شاخص های وزارت ورزش و جوانان كسب كرد.

*اصفهان میزبان رقابتهای بین المللی نظیر جام باشگاه های فوتسال آسیا*
سالن ورزشی 12 هزار نفری آزادی تهران مردادماه پارسال همزمان با برگزاری مسابقات فوتسال باشگاههای آسیا، میزبان مسابقات لیگ جهانی والیبال بود به همین دلیل مسئولان فدراسیون فوتبال با توجه به تجربه اصفهان در میزبانی دیدارهای بین المللی درخواست كردند تا اصفهان میزبانی دیدارهای آسیایی تیم تاسیسات دریایی به عنوان تنها نماینده ایران را برعهده بگیرد و در نهایت میزبانی این رقابت ها به اصفهان واگذار شد.
این دوره از مسابقه ها نهم تا 16 مرداد 94 در سالن شش هزار نفری 25 آبان مجموعه ورزشی نقش جهان اصفهان برگزار شد.
تیم های تاسیسات دریایی (ایران)، القادسیه (كویت) ، نماینده امارات، ناگویا (ژاپن)، ام اف سی امجك (قرقیزستان) ، لوكوموتیو (ازبكستان)، چونبوری (تایلند)، الریان (قطر) ، نفت الوسط (عراق)، شنژن نانلینگ (چین)، بانك بیروت (لبنان) و تایسان نام (ویتنام) در این مسابقات حضور داشتند.
تیم تاسیسات دریایی تهران، نماینده كشورمان توانست در دیدار نهایی این مسابقات با برتری مقابل تیم القادسیه كویت جام قهرمانی را بالای سر ببرد و در مسابقه رده بندی نیز تیم ' تایسان نام' ویتنام با پیروزی مقابل 'نفت الوسط عراق' به مقام سومی این رقابت ها دست یافت.
وحید شمسایی كاپیتان تاسیسات دریایی و برترین گلزن تاریخ فوتسال جهان، آقای گلی ششمین دوره رقابت های جام باشگاه های آسیا را نیز به ویترین افتخارات خود افزود.
پیش از این اولین دوره رسمی این مسابقات در سال 2010 نیز به میزبانی شهر اصفهان و باشگاه فولاد ماهان سپاهان برگزار شده بود و این تیم توانست تیم ' السد قطر' را با نتیجه 5 بر 2 شكست دهد و قهرمان اولین دوره مسابقات شود.

* سفر مقامهای عالیرتبه ورزشی به اصفهان*
سفر وزیر ورزش و جوانان و همچنین معاون وی و رئیس فدراسیون جهانی بیسبال و سافتبال، از جمله رویدادهای قابل اهمیت در حوزه ورزش استان در سه سال اخیر است كه نشان از توجه دولت به این بخش دارد.
محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان در سفر سال 94 خود به اصفهان با محوریت بازدید از ورزشگاه نقش جهان به اختصاص 2.5 میلیارد تومان اعتبارات دولتی برای سالجاری به این ورزشگاه اشاره كرد و گفت: برای سال آینده نیز 12 میلیارد تومان پیش بینی شده است كه احتمال تحقق 25 درصد آن وجود دارد.
وزیر ورزش و جوانان به وضعیت ورزش اصفهان اشاره كرد و گفت: اصفهان ظرفیت های متنوعی دارد كه می تواند به ورزش استان كمك كند و باید در این زمینه داشته های خود را به منصه ظهور برساند.
وی به اشاره به آغاز عملیات اجرایی 300 پروژه ورزشی طی سال گذشته در اصفهان گفت: با همت مسئولان استان، بخش خصوصی و ورزش یاران، از محموع این طرح ها 80 پروژه در مدت دو سال گذشته افتتاح و به بهره برداری رسید.
گودرزی تصریح كرد: اگر 200 پروژه نیمه كاره اصفهان به سرانه ورزشی اضافه شود جهش خوبی در این زمینه رخ خواهد داد.
وزیر ورزش و جوانان در سفر به اصفهان در كنار افتتاح و بازدید از برخی طرح های ورزشی این خطه ، از ورزشگاه نیمه تمام نقش جهان بازدید كرد.
عملیات اجرایی ورزشگاه نقش جهان در شمال شهر اصفهان در سال 1375 آغاز شد كه به سبب وجود مشكلات مالی و اعتباری ، مدیریتی و نیز حقوقی هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است.

* سفر رئیس فدراسیون جهانی بیسبال و سافتبال به اصفهان*
'ریكاردو فراچری ' رئیس فدراسیون جهانی بیسبال و سافتبال و ' جیووانی پانتالئونی ' مسئول آسیایی این رشته دی ماه سال گذشته به ایران و اصفهان سفر كردند.
در جریان این سفر كلنگ آغاز عملیات احداث زمین اختصاصی سافتبال و بیسبال در اصفهان توسط آنان زمین زده شد.
این اقدام بر مبنای انعقاد تفاهمنامه بین انجمن بیسبال و سافتبال كشورمان با فدراسیون جهانی بیسبال و سافتبال صورت گرفت.
این زمین با مساحت بالغ بر 22 هزار و 500 مترمربع در مجموعه ورزشی نقش جهان اصفهان واقع و از طرف اداره كل ورزش و جوانان استان برای توسعه این رشته در نظر گرفته شد.
*معرفی اصفهان بعنوان پایتخت بیسبال و سافتبال جنوب كشور *
رئیس فدراسیون جهانی بیسبال و سافتبال دی ماه پارسال در سفر به اصفهان از انتخاب این شهر به عنوان پایتخت بیسبال و سافتبال جنوب كشور خبر داد و گفت: اصفهان می تواند با برنامه ریزی مناسب در راه گسترش این رشته ها در كشور پیشگام باشد.
وی افزود: توسعه بیسبال در ایران می تواند از مدارس ایران باشد البته ژاپن، چین و تایوان پیشتاز این رشته در آسیا هستند اما ما باید این رشته را در منطقه خاورمیانه نیز گسترش دهیم كه ایران می توان پایگاه ما در آسیا باشد.
او گفت: دانش فنی این رشته های ورزشی می تواند توسط فدراسیون جهانی جهانی به ایران تزریق شود.
فراچری افزود: ما هم اكنون در چندین مدرسه این پروژه را آغاز كرده ایم و امكانات و مُدرس بیسبال به ایران می فرستیم تا افرادی را در این رشته تربیت كنند.
رسول زرگرپور استاندار اصفهان در دیدار فراچری گفت: اصفهان آمادگی دارد مسئولیت های ملی و جهانی رشته های مختلف ورزشی از جمله بیسبال و سافتبال را بر عهده بگیرد.
با توجه به بِرند بودن نام اصفهان بهتر این است مركز منطقه بیسبال نیز در این شهر مستقر باشد و این كار برای گسترش این رشته ورزشی نیز بسیار مطلوب خواهد بود.
وی با اشاره به صحبت رئیس فدراسیون جهانی مبنی بر مركزیت اصفهان در خاورمیانه برای رشته بیسبال گفت: به شما این اطمینان را می دهم كه اگر این مركزیت در اصفهان ایجاد شود در سفر بعدی خواهید دید كه این شهر دارای 10 تیم در رشته بیسبال خواهد بود.
زرگرپور افزود: گرچه بیسبال نسبت به بقیه رشته های سنتی ما سابقه چندانی ندارد، اما وجود سه تیم بیسبال در اصفهان نشان دهنده ظرفیت بالای این خطه است.
وی با بیان اینكه مركزیت بیسبال كشورهای منطقه را در اصفهان قرار دهید، خاطرنشان كرد: ما حاضریم با كمك شما و وزارت ورزش و جوانان، این پروژه را به سرانجام برسانیم تا به هدف مورد نظر نائل شویم.

* كسب سهمیه ورودی المپیك، مقام های متعدد جهانی و آسیایی *
رضا قاسمی ورزشكار دو 100 متر و سجاد مردانی در رشته تكواندو توانستند جواز حضور در المپیك 2016 ریودوژانیرو را بدست آورند.
همچنین هادی نوری ورزشكار اصفهانی تیم تیراندازی با كمان جانبازان و معلولان سهیمه ورودی پارا المپیك 2016 ریودوژانیرو را كسب كرد.
علیرضا مختاری ورزشكار اصفهانی پرتاب دیسك و وزنه جانبازان و معلولان در مسابقات رتبه بندی فدراسیون بین المللی دو و میدانی معلولان به مقام سوم رسید، البته حضور وی در پاراالمپیك هوز مشخص نشده است.
المپیك 2016 به میزبانی ریودوژانیرو از 5 تا 21 آگوست (15 تا 31 مرداد) برگزار خواهد شد و در این دوره بیش از 10 هزار ورزشكار از 205 كشور رقابت خواهند كرد.
افتتاحیه این بازی ها روز 5 آگوست 2016 (15 مرداد 1395) خواهد بود و مسابقات نیز از 16 مرداد 1395 آغاز می شود. مسابقات فوتبال دو روز قبل از آغاز افتتاحیه شروع می شود.
همچنین شاهین لری پری زنگنه شطرنج باز اصفهانی مدال طلای تیمی المپیاد جهانی نوجوانان را بدست آورد .

* افتخارآفرینی بانوان در كسب سهمیه المپیك و درخشش در مسابقات جهان *
افتخارات ورزشی از زمان آغاز بكار دولت دكتر روحانی در بخش بانوان در استان اصفهان نیز كم نبوده و نشان می دهد كه توجه و حمایت از بانوان می تواند در افتخارآفرینی و كسب عناوین برتر آسیایی و جهانی موثر باشد.
*كسب مقام در المپیك *
در سال 94 گلنوش سبقت اللهی تنها تیرانداز المپیكی اصفهان توانست با درخشش در مسابقات آسیایی هندوستان در رشته تپانچه 10 متر بادی سهمیه المپیك ریو 2016 را به دست آورد.
افسانه شفیعی ملی پوش اصفهانی تیم ملی تیراندازی با كمان بانوان نیز در رقابت های انفرادی رشته كامپوند قهرمانی آسیا در تایلند با كسب عنوان نایب قهرمانی درخشید و مدال نقره این مسابقات را برای ورزش اصفهان به ارمغان آورد.
زینب ملكی بازیكن اصفهانی تیم ملی والیبال نشسته بانوان هم با شركت در مسابقات اینچئون كره جنوبی به همراه این تیم نایب قهرمان این مسابقات شد و توانست سهمیه پارالمپیك ریو 2016 را بدست آورد.
- اعظم آخوندی بازیكن اصفهانی تیم ملی فوتسال
تیم ملی فوتسال بانوان در مسابقات جام ملت های آسیا در مالزی به مقام قهرمانی دست یافت و توانست در جام جهانی نیز حاضر شود.
اعظم آخوندی به عنوان تنها نماینده استان اصفهان به عنوان دروازه بان در این تیم حضور داشت.

- افتخارآفرینی در رشته رزمی ووشو
در رقابت های جهانی ووشو كه به میزبانی اندونزی در رده سنی بزرگسالان برگزار شد شهربانو منصوریان دارنده مدال طلای قهرمان جهان، جام جهانی و آسیایی ووشوی بانوان، با كسب مدال طلا در بخش ساندا این مسابقات یك مدال زرین دیگر به كارنامه خود افزود.
- زهرا كیانی بانوی جوان ووشوكار اصفهانی نیز در رشته تالو (اجرای نمایشی فرم) از رده جوانان در همین مسابقات شركت كرد و توانست با دریافت مدال نقره در سبك چانگ چوان (فرم با دست) برای نخستین بار چنین افتخاری را برای كشورمان به ارمغان آورد.
فاطمه جزینی ملی پوش اصفهانی تیم ملی ووشوی بانوان نیز در رقابت های آسیایی مغولستان چین در رشته تالو (اجرای نمایشی فرم) توانست مدال طلا را دریافت كرد و پرچم سه رنگ ایران را به اهتزاز در آورد.
- دونده اصفهانی 'سرعتی ترین دختر ایران'
فرزانه فصیحی تنها دونده ملی پوش از استان اصفهان با ركوردشكنی در دوی 60 متر در مسابقات داخل سالن قهرمانی كشور در تهران موفق شد از مریم طوسی رقیب خود پیشی بگیرد و لقب 'سرعتی ترین دختر ایران' را بخود اختصاص داد.
- مقام چهارمی در رقابتهای جهانی اسكیت
مسابقات رسمی جهانی اسكیت به میزبانی ایتالیا برگزار شد و لعیا عربی ملی پوش جوان اسكیت باز اصفهانی توانست در این رقابت ها عنوان چهارمی را از آن خود كند.
- مدال نقره در تكواندو رقابتهای جهانی
ستاره چابكی تكواندوكار شهریور ماه 94با حضور در رقابت های جهانی تكواندو در موجوی كره جنوبی در رده سنی نونهالان؛ موفق شد مدال نقره را بر گردن آویزد.
- سمیرا جلیلوند قهرمان گلبال؛ نماینده ای شایسته در پارالمپیك
بازیكنان ملی پوش اصفهانی نابینا و كم بینا و معلول و جانباز هم به ویژه بانوان، در رشته های مختلف ورزشی نتایج قابل قبولی داشتند از جمله می توان به سمیرا جلیلوند قهرمان و مدال آور نیمه بینا در رشته گلبال در مسابقات آسیایی و جهانی اشاره كرد.

*درخشش اصفهانی ها در بازی های پاراآسیایی *
ورزشكاران اصفهانی در بازی‌های پاراآسیایی 2014 عملكرد مناسبی داشتند، 16 ورزشكار اصفهانی نیز در بین ورزشكاران شركت‌كننده حضور داشتند.
علیرضا مختاری یكی از ورزشكاران اصفهان در دو ماده پرتاب دیسك و پرتاب وزنه به دو مدال طلا بدست آورد.
فائزه كرمانی نیز در ماده پرتابی دیسك و وزنه به دو مدال برنز و نقره رسید و علی رنجبر جانباز 70 درصد اصفهانی نیز در رشته تنیس روی میز مدال برنز را به گردن آویخت.
هادی نوری با نخستین تجربه رسمی در حضور در میادین بین‌المللی، دو مدال طلا در انفرادی و تیمی رشته تیراندازی با كمان را تصاحب كرد.
در رشته ‌های تیمی نیز ایمان بیك‌‌زاده به همراه تیم ملی بسكتبال به مدال برنز این رقابت‌ها رسید، در رشته والیبال نشسته هم زینب ملكی به همراه سایر همبازیانش موفق شدند به فینال راه یابند و با شكست برابر چین مدال نقره را به گردن آویخت.
در ماده پرتاب دیسك مردان نیز آریان لطفی به مدال نقره دست یافت، میثم بنی‌طبا در رشته جودو در 10 ثانیه پایانی بازی رده بندی، برابر حریفش مغلوب شد تا از رسیدن به مدال باز بماند، اما در بخش تیمی به مدال طلا رسید.
سمیرا جلیلوند و محمد سرنجی نیز در تیم‌های ملی گلبال بانوان و آقایان كشورمان نیز حضور داشتند كه تیم ملی گلبال آقایان به قهرمانی رسید اما سمیرا جلیلوند به همراه سایر بازیكنان بر سكوی نایب قهرمانی ایستاد.
*** كسب مدال در بازیهای آسیایی 2014
الهه و شهربانو منصوریان و حمیدرضا لادور، سه ووشوكار اصفهانی بودند كه هر سه از شانس‌های كسب مدال طلا محسوب می‌شدند اما به دو نقره بسنده كردند.
احمدرضا طالبیان هم در قایقرانی به مدال نقره دست یافت.
سجاد مردانی در رشته تكواندو نیز شانس كسب مدال طلا برای ورزش اصفهان بود اما وی نیز خداحافظی زودهنگامی با این مسابقات داشت تا پرونده كسب مدال در رشته‌های انفرادی برای اصفهانی‌ها بسته شود.
در بازی‌های آسیایی اصفهانی‌ها مدال طلای انفرادی نداشتند اما امیر غفور در رشته والیبال به همراه تیم ملی بر سكوی قهرمانی ایستاد و مدال طلا را كسب كرد.
در رشته‌های تیمی دیگر نیز رضا كمالی مقدم و مرضیه عشقی به همراه تیم ملی كبدی بانوان بر سكوی دومی این رقابت‌ها ایستادند و این مدال نقره را به ویترین افتخارات خود افزودند.
اوشین ساهاكیان نیز با تیم ملی بسكتبال به رتبه دومی این مسابقات رسید و مدال نقره را از آن خود كرد

*درخشش ذوب آهن در جام حذفی و سوپرجام *
تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان با شكست تیم استقلال تهران، قهرمان رقابت فینال جام حذفی باشگاه های كشور شد.
این دیدار خردادماه امسال در ورزشگاه 15 هزار نفری نفت و گاز اروندان خرمشهر برگزار شد، تیم ذوب آهن در ضربات پنالتی با نتیجه 6 بر 5 از سد استقلال گذشت تا شاگردان یحیی گل محمدی جام قهرمانی را برای دومین سال پیاپی و چهارمین بار در طول تاریخ بالای سر ببرند.
ذوب آهن اصفهان موفق شد با نتیجه ٤-٢ استقلال خوزستان را شكست دهد و قهرمان سوپرجام فوتبال شود.
مسابقه سوپر جام تیرماه امسال بین استقلال خوزستان به عنوان قهرمان لیگ برتر و ذوب آهن اصفهان به عنوان قهرمان جام حذفی در ورزشگاه فولاد شهر اصفهان برگزار شد.
دیدار بین این دو تیم در وقت قانونی و اضافه با برتری ذوب آهن به پایان رسید و این تیم اصفهانی برای دومین بار در سالجاری موفق به كسب جام شد.
در این دیدار در حالی كه استقلال خوزستان در پایان نیمه اول با نتیجه دو بر صفر از حریف خود پیش بود ذوب آهن موفق شد در ١٢٠ دقیقه با نتیجه ٤-٢ پیروز و قهرمان سوپر كاپ ایران شود.
* قهرمانی سپاهان برای پنجمین بار در لیگ برتر*
تیم فوتبال سپاهان اصفهان ارد یبهشت پارسال با برتری دو بر صفر مقابل سایپای البرز و به لطف تساوی تراكتورسازی مقابل نفت تهران برای پنجمین بار به عنوان قهرمانی لیگ برتر فوتبال باشگاه های كشور دست یافت.
2093 / 3011 /6994 / 6020 / 1339