۱۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۲
کد خبر: 82211695
T T
۰ نفر
طرح پايش سلامت روان دانشجويان علوم پزشكي اجرا مي‌شود

تهران-ايرنا- معاون فرهنگي،دانشجويي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: طرح پايش سلامت‌روان همه دانشجويان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي به لحاظ علمي و تحقيقاتي، يك پژوهش منحصر به فرد است.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، محمدرضا فراهاني با جهادگونه توصيف كردن كار مشاوران سلامت‌روان در دانشگاه‌ها، افزود: هدف گزاري اين طرح اين است كه همه 180 هزار دانشجوي علوم پزشكي كشور تحت پوشش قرار گيرد و چنانچه اين طرح براي همه اين دانشجويان اجرا شود، ده‌ها مقاله معتبر علمي از آن استخراج مي شود.
فراهاني كه در نخستين نشست آموزشي و توجيهي همتاياران سلامت‌روان دانشجويان صحبت مي‌كرد، افزود: پايش سلامت روان دانشجويان فقط آسيب‌شناسي و درمان نيست، بلكه يك كار پژوهشي بزرگ است كه همه همتاياران سلامت در آن نقش دارند. چگونگي اجراي آن با شما و تأمين منابع مالي آن با وزارت بهداشت است.
معاون وزير بهداشت افزود: اين طرح از جنبه‌هاي مختلف كار بسيار ارزشمندي است. آسيب‌هاي اجتماعي در سطح جامعه رها هستند اما اجراي اين طرح در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي بر روي كل جامعه هدف انجام مي‌شود و تمام مخاطبان را پوشش مي‌دهد و يك ساماندهي نيز صورت مي‌گيرد.
معاون فرهنگي و دانشجويي وزير بهداشت خطاب به همتاياران سلامت روان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور گفت: يك روانشناس باليني و روانپزشك كه در آمريكا كار مي‌كند، هر سه سال يك بار بايد سلامت‌روان خودش نيز بررسي شود، چون ممكن است او نيز آسيب رواني ديده باشد.
وي اضافه كرد: حوزه مشاوره و سلامت روان سخت است نه فقط به خاطر موارد اورژانسي كه پيش مي‌آيد و شما ناچاريد مثلا نصف شب به خوابگاه مراجعه كنيد، بلكه به خاطر تأثيراتي كه از مخاطبان مي‌گيريد و درد و رنج آنها روي روح و روان شما نيز تأثير مي‌گذارد.
وي اضافه كرد: كسي شك ندارد كه ارزشمندترين گوهر هستي حيات است و در حفظ حيات و زندگي انسان‌ها سلامت جسماني و رواني دو موضوع و مولفه بسيار مهم هستند.
وي افزود: انسان‌ها ارزشمندترين گوهر وجود‌شان را كه حيات و سلامت است در اختيار جامعه پزشكي و روانشناسان قرار مي‌دهند و اين مسئوليت سنگيني است.
فراهاني گفت: در حوزه سلامت جسمي، افراد آگاهي و اشراف نسبي به وضعيت جسماني خود دارند، از اين رو به پزشك مراجعه مي‌كنند و از خدمات آنها بهره مي‌برند. اما افراد در حوزه سلامت روان اطلاعاتي از وضعيت خود ندارد.
وي افزود: اگر شناسايي و پايش خوبي نسبت به وضعيت سلامت‌روان افراد نداشته باشيم و آنها دچار اختلال باشند و ندانيم كه مشكلي هست، ممكن است جانشان را از دست بدهند.
فراهاني با تأكيد بر اينكه فعاليت در حوزه مشاوره مسئوليت سنگيني است، گفت: سلامت جسم و روان دو حوزه‌اي هستند كه با جان آدم‌ها ارتباط دارند و مسئوليت جان انسان‌ها در اين زمينه متوجه ماست.
فراهاني با اشاره به اينكه يكي از منظم‌ترين و كارآمدترين سيستم‌هاي خدمات‌دهي در معاونت فرهنگي و دانشجويي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي، حوزه مشاوره است، خاطر نشان كرد: در حوزه مشاوره فرآيندها كاملا تعريف شده است و خروجي‌ها قابل اندازه گيري و توجه هستند.
وي گفت: مي‌توانيم به اين حوزه رتبه يك بدهيم چون به لحاظ علمي فرآيندها شفاف و خروجي‌ها كاملاً قابل درك هستند. اما مثلاً حوزه فرهنگي شفاف نيست و بردارهاي متعددي در نتيجه كار تأثير دارند و در واقع هر چيزي مي‌تواند در شكل دهي نگاه فرهنگي آدم‌ها و رفتارهايشان موثر باشد.
معاون فرهنگي و دانشجويي وزير بهداشت خطاب به مسئولان و همتاياران سلامت روان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور گفت: از كارهاي اصلي شما اين است كه موارد مشكوك به اختلال را رصد كنيد. از كساني كه سال گذشته وارد دانشگاه شدند 20 درصد نياز به مداخله درماني دارند و 40 درصد بايد مورد مصاحبه اكتشافي قرار گيرند، اين افراد حدود 9 تا 10 هزار نفر با پراكندگي مشخص در دانشگاه‌ها هستند.
وي افزود: امسال نيز پايش سلامت روان براي جديد الورودها در يك دوره سه ماهه انجام مي‌شود و در زمستان با 40 درصد ديگر از اين دانشجويان مواجه هستيد. بايد چاره‌انديشي كنيم كه رصد دانشجويان به چه مقدار زمان مشاوره احتياج دارد و چقدر با ظرفيت‌هاي موجود مي توان كار كرد.
وي با اشاره به شوراي كلان مناطق دانشگاههاي علوم پزشكي كه وزير بهداشت و معاونان در آن عضو هستند و تصميمات جدي در اين شورا گرفته مي‌شود، گفت: در اين شورا تكليف بحث نيروي انساني را مشخص مي‌كنيم. به لحاظ نيروهاي متعهد و متخصص در حوزه سلامت روان، جز در شهرهاي كوچك، مشكلي نداريم و مي‌توانيم با اين افراد قرارداد ببنديم.
اجتمام** 3063** 1569