به گزارش ايرنا مصطفي سالاري روز چهارشنبه درنشست شوراي حفاظت از منابع آب استان بوشهرافزود:ارجاع طرح يادشده به معاون اول رئيس جمهوري كه بدون شك با پشتيباني و تاكيد دكتر جهانگيري، سازمان مديريت و برنامه ريزي و دو وزارتخانه جهاد كشاورزي و نيرو نيز روبرو مي شود شتاب اجراي طرح را در پي خواهد داشت.
وي يادآورشد:در راستاي اجراي منويات مقام معظم رهبري و تاكيدهاي رئيس جمهوري مبني بر بهره گيري حداكثري از ظرفيت استان هاي مختلف در تحقق اقتصاد مقاومتي و به منظور برنامه ريزي براي اقدام عملياتي جهت تحول درنخلستان هاي استان بوشهر اين طرح با عنوان منطقه الگوي اقتصاد مقاومتي،طرح ارتقا بهروري و تحول كشاورزي دشتستان (پاياب سدهاي رئيسعلي دلواري و دالكي) تهيه و به عنوان كليدي ترين طرح اقتصاد استان بوشهر درستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي كشور مطرح شد.
وي گفت: اين طرح با سه هدف اصلي صرفه جويي در مصرف آب، اصلاح واريته و ارقام كم بازده خرما و عمليات اصلاح و نوسازي نخيلات به دنبال دستيابي به اهداف مهمي همچون كاهش 52درصدي مصرف آب، افزايش 100درصدي راندمان آبياري و جايگزيني 60درصد نخيلات كم بازده و غيراقتصادي با رقم اقتصادي و بازار پسند مجول است.
استاندار بوشهر اظهارداشت: از اهداف مهم ديگر اين طرح اصلاح و نوسازي 40درصد شبكه هاي آبياري و زهكشي استان و افزايش بيش از 1000درصدي درآمد ناخالص مصرف آب است كه زمينه تثبيت اشتغال شش هزارو 813 نفر بهره بردار در منطقه محل اجراي طرح را نيز فراهم خواهد كرد.
وي تصريح كرد: بديهي است اين تحولات عظيم در بخش نخيلات استان بوشهر مستلزم تامين منابع مالي معادل 16هزارو 124ميليارد ريال است كه براساس برآورد هاي انجام شده 12هزارو 558 ميليارد ريال درآمد سالانه كشاورزان و فعالان اين عرصه را در پي خواهد داشت.
استاندار بوشهر ادامه داد:باتوجه به اهميت موارد فوق، ضرورت آن در ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي اين استان مورد تاكيد قرار گرفت و با درك عميقي از اين امر، هدف گذاري مناسب و فراهم كردن بستر لازم براي اجرايي شدن آن در دستور كار قرار گرفته است كه تحقق اين موضوع ، اهتمام جدي مسوولان ملي را طلب مي كند.
سالاري گفت:بوشهر با برخورداري از 38هزار هكتار باغ هاي نخل و توليد 175هزار تن خرما از استان هاي اصلي توليد اين محصول در كشور است.
وي بااشاره به خشكسالي طولاني مدت و تبعات آن بر سفره هاي زيرزميني و تامين آب شرب و كشاورزي در استان بوشهر افزود: هرچند فرهنگ سازي براي مديريت و مصرف آب نياز جدي است اما تكيه بر موعظه و نصيحت كردن در قالب اطلاع رساني ، به ميزاني كه تصور مي كنيم كارگشاه باشد جواب نخواهد داد.
استاندار بوشهر يادآورشد: بايد فرايند و ساختار تصميم سازي نيز اصلاح شود به گونه اي كه اگر بهره بردار فرايند را به درستي اجرا كرد نفع ببرد در غيراين صورت سودي متوجه وي نشود.
سالاري با اشاره به اينكه مشابه مكانيزم هاي تشويقي و تنبيهي محيط زيست بايد در مورد بهره برداري از منابع آبي نيز انجام شود گفت:بجاي تحكم با كشاورزان بايد زمينه جلب اعتماد و مشاركت آنها در اجراي طرح ها را فراهم كرد.
وي افزود:دليلي ندارد كشاورزي كه داراي زمين آبا و اجدادي است اما به هر دليل نتوانسته پروانه بهره برداري بگيرد با مشكل تامين آب براي فعاليت كشاورزي روبرو شود اما يك فرد ديگر با دريافت زمين ملي چندين پروانه حلقه چاه داشته باشد.
استاندار بوشهر يادآورشد: افكار عمومي اموري را كه بر مبناي ناحق گذشته شده باشد با موعظه و پند نمي پذيرد بلكه بايد اين رويه ها اصلاح و امور برمبناي عدالت انجام شود.
وي گفت: دستگاههاي متولي آب و كشاورزي با تعيين برخي دشت ها بعنوان پايلوت براي اصلاح رويه هاي گذشته اقدام كنند و استانداري نيز زمينه جلب تسهيلات و حمايت هاي قانوني را فراهم خواهد كرد.
استاندار بوشهر افزود: اگر مبناي امور در بخش كشاورزي بر عدالت باشد آسيب هاي اجتماعي و امنيتي در بر نخواهد داشت ضمن اينكه بايد بپذيريم تاكنون خطا و اشتباهاتي نيز وجود داشته كه بايد اصلاح شود تا رويكرد اجتماعي و زمينه استفاده حداكثري از ظرفيت سرمايه هاي اجتماعي فراهم شود.
مديرعامل شركت آب منطقه اي استان بوشهر گفت: در قالب تفاهم نامه اي مقرر شده از ظرفيت دانشگاه خليج فارس در طرح احيا و تعادل بخشي منابع آب اين استان استفاده شود.
شاهپور رجايي افزود: در بخش مطالعاتي حوزه آب علاوه بر دانشگاه خليج فارس از ساير مراكز علمي استان بوشهر نيز استفاده خواهد شد.
وي يادآورشد: در راستاي مديريت مصرف منابع آبي با اداره كل جهاد كشاورزي نيز تعامل كاملوجود دارد ولي با اين وجود در برنامه هاي توليد هم راستا نيستيم كه بايد در اين ارتباط ساز و كار مناسبي پيش بيني شود.
رجايي ادامه داد: طرح دانش آموزي نجات آب نيز با انتخاب مشاور و همكاري اداره كل آموزش و پرورش استان بوشهر انجام مي شود و طي آن 28هزار و 710 دانش آموز سه سال اول دوره متوسطه در اين زمينه آموزش هاي لازم را فرا مي گيرند.
وي گفت: به رغم تاكيد دولت بر توسعه كشت هاي مكانيزه اما اجراي اين مهم در استان بوشهر با موانع جدي روبرو است تا جايي كه تمام فعاليت هاي انجام شده در اين حوزه را خنثي مي كند از اين رو از اداره كل جهاد كشاورزي انتظار است موانع فراروي اين بخش را برطرف كند .
مديرعامل شركت آب منطقه اي استان بوشهر يادآورشد: در اين راستا حركت به سوي توسعه شهرك هاي كشاورزي يك ضرورت است كه بايد نسبت به آن اهتمام ويژه داشت.
6045/7212
طرح تحول كشاورزي دشتستان بوشهر مورد موافقت رئيس جمهوري قرار گرفت
۱۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۱۷
کد خبر:
82212192
بوشهر - ايرنا - استاندار بوشهر گفت:با تشريح ابعاد طرح تحول كشاورزي دشتستان اين استان كه درقالب طرح منطقه الگوي اقتصاد مقاومتي كشاورزي ارايه شده در حضور رئيس جمهوري ، ايشان طرح يادشده را براي اقدام به معاون اول خود ارجاع داد.