۱۲ شهریور ۱۳۹۵، ۱۷:۴۵
کد خبر: 82214487
T T
۰ نفر
برگزاري جشنواره غذاي سالم با طعم كمك به كودكان سرطاني در مراغه

مراغه – ايرنا – دست پخت كدبانوهاي مراغه و طعم دلپذيرغذاهاي سنتي درهشتمين جشنواره غذاي سالم اين شهرستان عرضه شد تا درآمد حاصل از اين جشنواره به كودكان سرطاني مراغه اهدا شود.

به گزارش ايرنا مسئول كانون فرهنگي و تربيتي شهيد متذكر مراغه روز جمعه در حاشيه برگزاري اين جشنواره به خبرنگار ايرنا گفت: اين كانون در شش سال گذشته اقدام به آموزش و برگزاري هشت جشنواره براي هدايت دانش آموزان و كودكان به سمت تغذيه سالم كرده است.
فرامز جهانگيري افزود: در اين جشنواره 38 آشپز اين شهرستان بيش از 70 غذاي سنتي و خانگي خود را عرضه كردند و شركت كنندگان نيز به بهانه چشيدن طعم هاي مختلف اين غذاها حدود 20 ميليون ريال براي تامين هزينه درمان سه دانش اموز سرطاني شهرستان كمك كردند.
وي اضافه كرد: انواع كيك، آش رشته، سالاد فصل، پيراشكي، خاگينه، باقلوا، سالاد الويه، رولت گوشت، سمبوسه، ماكاروني، فلافل و ساندويچ خانگي، دسر ژله اي، حلوا و انواع نوشيدني هاي ميوه اي غذاهاي عرضه شده در اين جشنواره است.
جهانگيري گفت: اين جشنواره به بهانه ارتقاي بهداشت و تغديه سالم، تبادل تجربه ها و اطلاعات تغديه اي و تقويت روحيه نشاط و شادي در بين خانوده ها برگزار شد.
وي ياد آور شد: برگزاري جشنواره از سه سال گذشته در كنار تغذيه سالم به سمت حس نوع دوستي سوق پيدا كرد و در سال گذشته مردم حدود 16 ميليون ريال از بابت خريد غذاهاي 18 شركت كننده به كودكان بي بضاعت و بيمار سرطاني اين شهرستان كمك كردند.
معاون بهداشتي دانشكده علوم پزشكي، خدمات درماني و بهداشتي مراغه نيز در اين ارتباط به خبرنگار ايرنا گفت: تغذيه نقشي مهم در سلامتي انسان داشته و افزايش بسياري از بيماري هاي غيرواگير نظير ديابت، فشار خون، گوارش و سرطان ها نقش مستقيمي با نوع تغذيه دارد.
احمد مجتهدي افزود: غذاهايي كه در آنها نمك، شكر و چربي به صورت بالا استفاده مي شود، عمده علت شايع بروز بيماري هاي غير واگير در جامعه است و امروزه با توجه به بروز زندگي ماشيني افرودني هاي رنگي و نگهدارنده و كم تحركي نيز تاثير دوچنداني در اين مساله دارد.
وي با اشاره به اينكه غذاهاي سنتي ايراني منبع غني از ويتامين ها و پروتئين هاي مورد نياز سلامت انسان است، اضافه كرد: برگزاري جشنواره هايي با عنوان غذاي سالم و سنتي مي تواند تاثير مستقيمي در آشنائي مردم از روش هاي پخت، نگهداري و تهيه انواع غذاهاي سنتي داشته باشد.
معاون بهداشتي دانشكده علوم پزشكي، خدمات درماني و بهداشتي مراغه افزود: اين دانشكده طبق سياست هاي نظام سلامت تفاهم نامه هايي با سازمان هايي چون صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پروش، فرمانداري، استاندارد، جهاد كشاورزي و كارخانه هاي توليد كالاهاي اساسي منعقد كرده است.
مجتهدي افزود: اين تفاهم نامه ها با هدف آموزش و ارائه راهكارهاي لازم در خصوص سوق دادن مردم به سمت استفاده از غذاهاي سنتي منعقد شده و در آن ها به افزايش سرانه مصرف ميوه و سبزيجات، گوشت ماهي، مصرف فرآورده هاي لبني تاكيد شده است.
معاون بهداشتي دانشكده علوم پزشكي مراغه ادامه داد: اين دانشكده هم اكنون به دنبال تاسيس آزمايشگاهي براي تشخيص ميزان ارگانيك و سالم بودن محصولات غذائي و كشاورزي است.
مجتهدي افزود: همچنين طبق اعلام جهاد كشاورزي شهرستان ميزان استفاده از كودهاي شيميائي و انوع سموم توسط كشاورزان شهرستان در سطح استاندارد قرار داشته و اين مساله نويدي براي ارتقاي سلامت جامعه با تغذيه سالم است.
شهرستان 250 هزار نفري مراغه در 127 كيلومتري تبريز، مركز آذربايجان شرقي قرار دارد.
3034/ 3072/ 518