۱۳ شهریور ۱۳۹۵، ۸:۳۲
کد خبر: 82214769
T T
۰ نفر
يك پنجم تخت هاي گردشگري قم در دولت تدبير و اميد ايجاد شده است/قم نيازمند بازار عرضه صنايع دستي

قم- ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم گفت: با اهتمام دولت يازدهم يك پنجم تخت هاي گردشگري استان قم در دولت تدبير و اميد ايجاد شده است.

به گزارش ايرنا، عيسي رضايي در گفت وگو با خبرنگاران ايرنا مركز قم افزود: طي سه سال گذشته يك هزار و 890 تخت در استان ايجاد شده كه نسبت به دوره هاي قبل با رشد خوبي همراه بوده است.
رضايي ادامه داد: درحال حاضر در استان قم 10 هزار تخت وجود دارد اين درحالي است كه در برنامه افق 1404 برنامه ريزي شده است تا تخت هاي استان قم به 30 هزار تخت افزايش پيدا كند.
وي اشاره به سياست هاي حمايتي دولت تدبير و اميد در حوزه گردشگري گفت: دولت علي رغم فشارهاي مالي و تنگناهايي كه داشته در استان قم حمايت خوبي از حوزه گردشگري داشته است كه نسبت به دولت هاي قبل با پيشرفت چشمگيري همراه است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم ادامه داد: دولت يازدهم با ارائه بسته هاي حمايتي در قالب كمك هاي بلاعوض و تسهيلات نقش مهمي در توسعه زيرساخت هاي گردشگري براي حمايت از سرمايه گذاران داخلي و خارجي فراهم كرده است كه بايد از اين فرصت ها به صورت مطلوب بهره مند شد.
وي با اشاره به اينكه يكي از مقاصد گردشگران زيارتي، قم است گفت: سالانه دو و نيم ميليون گردشگر خارجي وارد اين استان مي شوند.
وي افزود: حضور گردشگران براي قم در راستاي ايجاد اشتغال نيروي انساني و صدور فرهنگ مذهبي به كشورهاي ديگر فرصتي مهم است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم با بيان اينكه حدود 60 طرح نيمه تمام تاسيسات گردشگري درقم در حال ساخت است گفت: از اين تعداد 30 هتل و هتل آپارتمان در حال ساخت است كه با بهره برداري از اين واحدها تا دو الي سه سال آينده 7 هزار تخت به ظرفيت استان اضافه مي شود.
وي افزود: طرح هاي تاسيسات گردشگري با پيشرفت فيزيكي 20 الي 90 درصد همراه است كه اميدواريم با ارائه تسهيلات از سوي بانك ها شاهد بهره برداري از آنها باشيم.
وي با بيان اينكه 3 هتل پنج ستاره در استان قم احداث مي شود گفت: موافقت هاي احداث ساخت اين هتل ها صادر شده است كه در طرح بلوار پيامبر اعظم(ص)، فلكه بسيج و خيابان اراك راه اندازي مي شود.
رضايي ادامه داد: مراحل واگذاري زمين در بلوار پيامبر اعظم(ص) نيز با همكاري شهرداري درحال انجام است تا بتوانيم با احداث تاسيسات گردشگري به ظرفيت تخت هاي اقامتي و پذيرايي شايسته از زائران در اين استان بپردازيم.
وي با بيان اينكه نيازمند همكاري بانك ها در ارائه تسهيلات به سرمايه گذاران بخش خصوصي هستيم گفت: 60 ميليارد ريال تسهيلات به بخش خصوصي در احداث واحدهاي گردشگري ارائه شده است كه اين رقم بايد افزايش پيدا كند تا بخش خصوصي با رغبت بيشتري در حوزه گردشگري ورود پيدا كند.
وي با اشاره به اقدامات دولت تدبير و اميد در حوزه گردشگري در قم گفت: از سال 92 حدود 730 ميليارد ريال در بخش واحد هاي اقامتي در اين استان سرمايه گذاري شده كه منجر به ايجاد 62 واحد اقامتي از جمله خانه مسافر، هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذير شده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم افزود: در همين راستا براي 500 نفر اشتغال پايدار ايجاد شده است.
وي به خدمات دولت يازدهم در حوزه ايجاد دفاتر خدمات مسافرتي گفت: 19 دفتر با اعتبار 19 ميليارد ريال سرمايه گذاري شده كه براي 62 نفر اشتغالزايي صورت گرفته است.
وي با اشاره به سرمايه گذاري در راه اندازي مجتمع هاي گردشگري و تفريحي درقم گفت: 16 مجتمع پذيرايي بين راهي در قم با سرمايه گذاري يك هزار و 700 ميليارد ريال به بهره برداي رسيده كه براي 600 نفر اشتغال فراهم كرده است.
رضايي افزود: دولت يازدهم با سياست هاي حمايتي حدود 20 ميليارد ريال كمك هاي بلاعوض در قالب يارانه به تاسيسات گردشگري پرداخت كرده است.
وي ادامه داد: در مناطق نمونه گردشگري استان قم تامين آب و برق از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري صورت گرفته است.
وي به تشريح اجراي زيرساخت هاي گردشگري در استان پرداخت و گفت: براي اجراي زيرساخت هاي برق و گاز رساني پارك آبي غدير دو هزار و 850 ميليون ريال، اجراي زيرساخت سكو و آلاچيق بوستان فدك يك هزار و 800 ميليون ريال و تكميل زيرساخت هاي آبرساني، برق رساني و گازرساني دهكده گردشگري سلامت صبا 8 هزار و 800 ميليون ريال اعتبار بلاعوض تخصيص يافته است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم به رشد صدور موافقت نامه هاي اصولي براي احداث تاسيسات گردشگري اشاره كرد و گفت: در سال 92 ، 21 موافقت نامه، در سال 93 ، 31 موافقت نامه و در سال 94 ، 51 موافقت نامه و در 5 ماهه امسال 25 موافقت نامه صادر شده است.
وي با بيان اينكه 12 منطقه نمونه گردشگري مصوب هيات دولت در اين استان وجود دارد گفت: مناطق كهك، طايقان، جمكران، دير گچين، درياچه حوض سلطان، طرلاب، نايه و دستجرد از جمله مناطق نمونه گردشگري استان است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم افزود: سه منطقه نمونه گردشگري قم داراي سرمايه گذار است و دو منطقه نمونه گردشگري كهك و حوض سلطان نيز در مرحله تعيين محل اجراي طرح گردشگري است.
وي به برنامه هاي دولت تدبير و اميد در خصوص توسعه گردشگري در روستاها گفت: از بين 10 روستاي استان قم از جمله فردو، انجيله، قلعه چم، بنابر، دستگرد، قاهان، محمدآباد كاج، طينوج و وشنوه كه داراي ويژگي ها منحصر به فردي هستند روستاي وشنوه به عنوان روستاي هدف انتخاب شده است.
عيسي رضايي افزود: روستاي وشنوه به خاطر ويژگي هاي تاريخي و گردشگري به عنوان روستاي هدف گردشگري كشوري انتخاب شده است تا درجهت توسعه زيرساخت هاي گردشگري و توانمندسازي جوامع محلي زمينه حضور گردشگران را فراهم سازيم.
وي به ارائه آماري از عملكرد عمراني سه ساله دولت تدبير و اميد در حوزه ميراث فرهنگي اشاره كرد و گفت: 19 هزار و 650 ميليون ريال براي مرمت بناهاي تاريخي و عمليات ساخت موزه انقلاب اسلامي در قم اعتبار تخصيص يافته است.
وي افزود:هزينه مرمت و بازسازي خانه هاي تاريخي زند، يزدان پناه، امام راحل، وفايي، رهبري، تبريزي و شاكري دو هزار و 600 ميليون ريال و خانه ملاصدرا 950 ميليون ريال و كاروانسراي ديرگچين يك هزار و 300 ميليون ريال، كاروانسراي قلعه سنگي كوه نمك 800 ميليون ريال، كاروانسراي طينوج 300 ميليون ريال است.
رضايي ادامه داد: بازسازي مقابر گنبد سبز 600 ميليون ريال، مسجد اعظم يك هزار و 500 ميليون ريال، مسجد جامع يك هزار ميليون ريال، مدرسه جهانگير خان يك هزار ميليون ريال، سردر مدرسه غياثيه يك هزار ميليون ريال، گذرخان 800 ميليون ريال، بازار بزرگ و سراي صدراعظم دو هزار ميليون ريال، تيمچه بزرگ 700 ميليون ريال، پل ورزنه يك هزار ميليون ريال و حمام عشقعلي با يك هزار و 100 ميليون ريال صورت گرفت.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم با اشاره به اجراي سازه هاي تپه قلي درويش گفت: اجراي ديوار محوطه قلي درويش و سقف سازه فضايي آن با اعتباري بالغ بر دو هزار ميليون ريال انجام شد.
وي بيان داشت: تپه باستاني قلي درويش با قدمت هفت هزارساله يكي از مهمترين پايگاه هاي باستاني در بخش مركزي فلات ايران و مربوط به دوران آهن است كه بر سر راه شاهراه قم – جمكران قرار گرفته است.
رضايي از ثبت ملي بيش از 350 اثر تاريخي در اين استان خبر داد و گفت: اين آثار شامل تيمچه فرش، بازار كهنه، خانه‌ هاي تاريخي استان، كاروانسراها، بادگيرها، آب انبارها و امامزادگان قم هستند.
وي افزود: برخي از اين آثار به دليل ويژگي هاي منحصر به فردي كه دارند و با كاوش هايي كه بر روي آنها صورت گرفته است در نوع خود بي نظيرهستند از جمله تيمچه بزرگ و بازار با نوع معماري سقف ضربي و قدمت تاريخي مربوط به دوره صفوي - دوره قاجار و خانه تاريخي امام راحل(ره) به خاطر مبارزات سياسي در زمان انقلاب است.
وي با اشاره به اقدامات دولت يازدهم در خصوص واگذاري بناهاي تاريخي به بخش خصوصي گفت: 30 بناي تاريخي شناسايي شده است و به صندوق احياء و بهره برداري از بناها و اماكن تاريخي و فرهنگي جهت رسيدگي و بررسي اعلام شده است تا به بخش خصوصي جهت بهره برداري عموم مردم واگذار شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم ادامه داد: در همين راستا خانه تاريخي يزدان پناه واقع در شهر قم، خيابان باجك با قدمت 120 ساله با 5 ميليارد ريال سرمايه گذاري و اشتغالزايي 30 تن به بهره برداري رسيد همچنين كاروانسراي ديرگچين در محور قم- گرمسار نيز آماده واگذاري به بخش خصوصي است
وي گزارشي از وضعيت صنايع دستي درقم ارائه كرد و گفت: استان قم داراي 15 هزار هنرمند صنايع دستي است كه از بين 300 رشته صنايع دستي به ثبت رسيده، هنرمندان قم در 50 رشته فعال هستند كه يكي از رشته هاي مهم صنايع دستي كه بسياري از هنرمندان داراي كارگاه هاي انفرادي و گروهي هستند صنايع دستي چوب است.
وي افزود: در استان قم سه هزار كارگاه فعال صنايع دستي وجود دارد كه از اين تعداد بيش از يك هزار كارگاه مربوط به صنعت چوب و منبت است و بقيه در رشته هاي انگشترسازي، حكاكي، تراش سنگ، كاشي معرق، رودوزي الحاقي و زيورآلات سنتي مي باشد.
وي با اشاره به اينكه آموزش صنايع دستي مساوي با اشتغال است گفت: بعد از آموزش ها تسهيلات خوداشتغالي و مشاغل خانگي به هنرمندان ارائه مي شود تا بتوانند از اين خدمات بهره مند شوند.
وي ادامه داد: مشكل عمده هنرمندان در عرضه توليدات است كه در استان قم نمايشگاه و فروشگاهي كه بتوانند محصولات را عرضه كنند و از ظرفيت زائران و گردشگران بهره مند بشوند ايجاد نشده است.
رضايي بيان داشت: از شهرداري و نهادهاي مربوطه خواستار شده ايم تا مكاني در اطراف حرم مطهر حضرت معصمومه(س) در اختيار زائران قرار دهند اين درحالي است كه يك نمايشگاه عرضه توليدات صنايع دستي در پاركينك شرقي حرم دائر است ولي براي معرفي توليدات استان كافي نيست.
وي با بيان اينكه درصدد راه اندازي شهرك صنايع دستي در قم هستيم گفت: اين شهرك در زمين 25 هكتاري در اتوبان قم- تهران راه اندازي خواهد شد كه محدود به هنرمندان و سوغات استان قم نيست.
وي ادامه داد: بهترين ظرفيت براي ايجاد بازار صنايع دستي محدوده اطراف حرم مطهر هست تا بتوانيم از ظرفيت گردشگران و زائران در راستاي معرفي صنايع دستي و سوغات استان بهره مند شويم.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم به ايجاد مشاغل خانگي صنايع دستي اشاره كرد و گفت: 38 هنرمند صنايع دستي تسهيلات به ارزش يك هزار و 600 ميليون ريالي و 19 هنرمند تسهيلات كارگاهي به ارزش 4 هزار و 300 ميليون ريالي دريافت كردند و يك هزار و 100 نفر از هنرمندان بيمه شدند.
وي به نمايشگاه هاي برگزار شده با موضوع صنايع دستي با اشاره كرد و گفت: 21 نمايشگاه در قم و ساير استان ها برگزار شد و 44 هنرمند در رشته هاي مختلف شركت كردند.
رضايي خاطر نشان كرد: همچنين دوره هاي مختلف بازاريابي و تجاري سازي براي هنرمندان برگزار شد.
وي با اشاره به بهره برداري از چهار طرح گردشگري در هفته دولت در اين استان گفت: اين تعداد طرح ها با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي و معاون برنامه ريزي و سرمايه گذاري سازمان ميراث فرهنگي كشور و مسئولان استاني به بهره برداري رسيد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم افزود: مجتمع بين راهي مهر و ماه واقع در كيلومتر پنج ، اتوبان قم – تهران با ارزش 300 ميليارد ريال و ايجاد اشتغال براي 450تن گشايش يافت.
رضايي ادامه داد: خانه تاريخي يزدان پناه واقع در خيابان باجك با قدمت 120 ساله با هزينه 5 ميليارد ريال مرمت و تجهيز و ايجاد اشتغال براي 30 تن به بهره رسيد تا پذيراي گردشگران داخلي و خارجي باشد.
به گفته وي، هتل جميل با هزينه 100 ميليارد ريال و ايجاد اشتغال براي 20 تن و مجتمع موزه اي به عنوان تراش سنگ هاي قيمتي با ارزش 44 ميليارد ريالي و اشتغالزايي براي 20 تن از ديگر طرح هاي افتتاحيه هفته دولت بود.
/8138/ 6133/