حزب 'مسلم لیگ نواز' به عنوان حزب حاكم كنونی پاكستان، توانست در انتخابات سال 2013، از طریق بازی با 'برگ انرژی' و دادن وعده زمانی شش ماهه برای پایان دادن به خاموشی های گسترده در این كشور، پیروز انتخابات شود و محمد نواز شریف رهبر این حزب، برای بار دوم بر كرسی نخست وزیری پاكستان تكیه زد.
حدود سه سال و سه ماه از آغاز فعالیت دولت نواز شریف می گذرد و مردم پاكستان در این سه سال، طعم كاهش بحران انرژی را نچشیده اند. تاریخ انقضای وعده شش ماه حزب حاكم در سال 2013 مدت ها است پایان یافته و تاریخ مصرف آن صرفا برای پیروزی در انتخابات همان سال تعریف شده بود.
وعده های قدیمی امروز دیگر از سوی مردم به فراموشی سپرده شده و وعده های جدید حزب حاكم، 'پایان بحران انرژی تا آخر سال 2018 است'؛ سالی كه مردم پاكستان باید برای انتخابات عمومی دوباره پای صندوق های رای بروند و حزب حاكم را برای دوره پنج ساله بعدی انتخاب كنند.
روز گذشته كه محمد نواز شریف نخست وزیر پاكستان برای افتتاح یك طرح عمرانی به شهر لاهور سفر كرده بود، با تكرار این وعده كه كمبود انرژی و قطعی برق در این كشور در سال 2018 به پایان می رسد، خطاب به احزاب مخالف كه رقبای جدی او در دور آتی انتخابات خواهند بود، به صراحت گفت: این دولت دوره پنج ساله كنونی خود را تكمیل خواهد كرد و حزب مسلم لیگ نواز در انتخابات سال 2018 نیز پیروز خواهد شد و اداره كشور را بدست خواهد گرفت.
هر چه زمان بیشتر به سمت برگزاری انتخابات عمومی پاكستان در سال 2018 نزدیك تر می شود، حركت های حزب حاكم برای افتتاح طرح ها یا كلنگ زنی طرح های مختلف بیشتر می شود و نواز شریف با وجود اینكه مدت زیادی از عمل جراحی قلب او نمی گذرد، تقریبا هر هفته به شهرها و ایالت های مختلف سفر می كند تا در مراسم افتتاح طرح ها و كلنگ زنی ها حضور یابد.
نواز شریف امروز به شهر فیصل آباد رفته تا نیروگاه 40 مگاواتی تولید برق با سوخت ذغال سنگ را در این شهر افتتاح كند. او در سخنرانی امروز خود در مراسم افتتاح این نیروگاه نیز بار دیگر وعده پایان بحران انرژی در سال 2018 را تكرار كرد.
از سوی دیگر هم، احزاب مخالف موج انتقادها و حركت های اعتراضی علیه حزب حاكم را شدت بیشتری بخشیده اند و حزب تحریك انصاف و حزب تحریك عوامی ، پیشرو برگزاری تجمع ها و راهپیمایی ها علیه دولت نواز شریف هستند و با طرح اتهام های مختلف از جمله فساد مالی و ماجرای اسناد پاناما علیه شخص و دولت نواز شریف، تلاش می كنند تا از هم اكنون موانعی در مسیر پیروزی احتمالی حزب مسلم لیگ نواز در انتخابات آتی ایجاد كنند.
هواداران دو حزب مخالف دولت پاكستان، حزب تحریك انصاف به رهبری عمران خان و حزب تحریك عوامی به رهبری طاهر القادری امروز در شهرهای لاهور و راولپندی تجمع ضددولتی برگزار می كنند.
رسوایی اسناد پاناما و قرار داشتن اسامی اعضای خانواده نواز شریف در فهرست دارندگان شركت های پنهانی مالی و اقتصادی از اصلی ترین مسائلی است كه مخالفان نواز شریف علیه وی موضع گیری كرده و حتی خواستار بركناری نخست وزیر پاكستان هستند.
حزب مسلم لیگ نواز، با وجود تمام این اعتراض ها، همچنان به طرح های انرژی متعدد اما نیمه تمامی كه برای پایان دادن به بحران انرژی این كشور روی میز چیده، به عنوان ابزاری كه می تواند بخش عمده ای از برگ های برنده این حزب در انتخابات آتی را تشكیل دهد، امیدوار است.
طرح خط لوله گاز ایران-پاكستان، طرح خط لوله گاز 'تاپی' برای انتقال گاز از تركمنستان به پاكستان، طرح كاسا-1000 برای واردات برق از آسیای میانه، طرح هایی كه چینی ها قرار است برای تولید برق در پاكستان اجرا كنند، طرح افزایش واردات برق از ایران و ... از جمله گزینه های پاكستان برای پایان دادن به بحران انرژی در این كشور است.
بسیاری از كارشناسان اقتصادی پاكستان معتقدند طرح خط لوله گاز ایران-پاكستان، امكان پذیرترین و مقرون به صرفه ترین گزینه در این میان است و می تواند نسبت به سایر طرح های دیگر، سریع تر و با هزینه به مراتب كمتر، اجرا و تكمیل شود.
'سلمان شاه' و 'حفیظ پاشا' وزیران پیشین امور اقتصادی پاكستان كه به خوبی در جریان امور و مسائل اقتصادی این كشور قرار دارند، در گفت و گو با ایرنا تاكید كردند كه طرح خط لوله گاز ایران-پاكستان و افزایش واردات برق از ایران، مقرون به صرفه ترین و امكان پذیرترین راه كمك به كاهش بحران انرژی در پاكستان است.
حزب حاكم پاكستان درصورت توجه كافی به این طرح و اجرا و تكمیل آن در زمان باقی مانده از دوره كنونی حكومت خود، ضمن اثبات و محقق ساختن بخش قابل توجهی از وعده هایی كه به مردم در حوزه انرژی داده است جلب اعتماد نسبی مردم، می تواند از محل اجرای این طرح ها، علاوه بر تامین انرژی برای كشورش، انرژی كافی برای عبور از سد رقبای سرسخت در انتخابات سال 2018، برای خود ذخیر كند.
حزب مسلم لیگ نواز كه با دادن وعده های 'انرژی' به مردم پاكستان توانست رقبای خود در انتخابات سال 2013 را كنار بزند، اكنون برای عبور از رقبا در دور آتی انتخابات، نیازمند عملی ساختن وعده های پنج سال پیش است.
آساق**1723
![انرژی، نیاز حیاتی حزب حاكم پاكستان برای انتخابات 2018 انرژی، نیاز حیاتی حزب حاكم پاكستان برای انتخابات 2018](https://img9.irna.ir/old/Image/1395/13950613/82215116/N82215116-70988631.jpg)
اسلام آباد - ایرنا -كمبود انرژی گاز و برق، بالا بودن بهای سوخت و انرژی و خاموشی های گسترده در پاكستان كه چند سالی است معضلی جدی برای مردم این كشور و مانعی در مسیر توسعه اقتصادی و صنعتی پاكستان است، از چند سال پیش، به ابزاری كارآمد در عرصه رقابت های انتخاباتی این كشور تبدیل شده است.