شاخص هاي اوقاف بايد بر اساس راهبردهاي اقتصاد مقاومتي تدوين شود

اراك- ايرنا- نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي گفت: شاخص هاي عملياتي اوقاف و امور خيريه استان بايد بر اساس راهبردهاي اقتصاد مقاومتي مورد نظر مقام معظم رهبري تدوين شود.

به گزارش ايرنا، علي اكبر كريمي روز شنبه در ديدار با مديركل اوقاف و امور خيريه استان مركزي افزود: اوقاف و امور خيريه ظرفيت هاي قابل توجهي دارد كه در صورت برنامه ريزي هاي كارشناسي و مدون مي تواند در خدمت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي باشد.
وي ادامه داد: اقتصاد مقاومتي برنامه اي هوشمندانه و نيازي زيربنايي در ترميم ساختار اقتصادي كشور است و ظرفيت هاي اوقاف بايستي با مباني هدفگذاري شده در اين برنامه كلان تنظيم شود.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه سازمان اوقاف و امور خيريه كشور سهم قابل توجهي در توليد ناخالص ملي كشو دارد ، عنوان كرد: اين سهم تاكنون مشخص نشده است.
وي ادامه داد: نهاد وقف و امور خيريه قديمي‌ترين و موثرترين نهادهاي اجتماعي براي عمران، آباداني، رفع مشكلات و ارايه خدمات است، اما متاسفانه تاكنون امور خيريه متولي خاصي در كشور نداشته است.
كريمي، با اشاره به اينكه بزرگترين دانشگاه‌هاي اروپايي، مراكز درماني و جذب كمك‌هاي اجتماعي از سوي موقوفات مديريت مي شود، اظهار كرد: سرمايه‌گذاري در اين بخش رشد و بالندگي وقف را به دنبال داشته و همچنين نقش تاثير گذار وقف در توليد ناخالص ملي و ارتقاي بنيه اقتصادي كشور از اين طريق نمايان مي شود.
به گزارش ايرنا، كريمي ادامه داد: سنت حسنه وقف ريشه در تاريخ بشريت دارد چرا كه مساجد، حمام ها، آب انبارها، كليساها و معابد اديان مختلف در جهان موقوفه هستند و همچنان جامعه بشريت از آثار و بركات آنها استفاده مي كنند.
وي، با بيان اينكه اوقاف و امور خيريه مي تواند در مقوله فرهنگ نيز نقش موثري در جامعه داشته باشد، افزود: در اين راستا كارگروه و اتاق فكر فرهنگي در مجلس شوراي اسلامي براي بررسي طرح هاي فرهنگي تشكيل شده و آمادگي لازم براي پيگيري مسائل موجود در زمينه وقف در اين كارگروه‌ و اتاق‌ فكر مهيا است و در صورت نياز در حوزه قانون‌گذاري يا ارتباط‌گيري با دستگاه‌هاي ملي نيز اقدام مي‌شود.
نماينده مردم اراك، خنداب و كميجان در خصوص طرح توسعه امامزاد ه محمد عابد(ع)، امامزادگان عبدالله و آمنه خاتون(ع) در اراك گفت: با توجه به قطب زيارتي بودن اين امامزادگان ضرورت توسعه آن احساس مي شد.
به گزارش ايرنا، مديركل اوقاف و امور خيريه استان مركزي نيز در اين نشست گفت: سنت حسنه وقف ريشه در سيره و روش پيامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار(ع) دارد كه فرهنگ ‌سازي و نهادينه كردن ابعاد مختلف اين فريضه مهم در جامعه يكي از موثرترين راه‌ها براي احياي اين سنت است.
حجت الاسلام سيد باقر حسيني افزود: وقف و توجه به امور خير گره گشايي با منفعت جمعي است و بسياري از مشكلات مردم از قبيل ازدواج، اشتغال و درمان در سايه اين سنت حسنه تسهيل و رفع مي شود.
وي، توجه ويژه به نيات واقفين را مهمترين رويكرد اداره كل اوقاف و امور خيريه استان مركزي عنوان كرد و گفت: احياء حقوق موقوفات و به روز رساني اجاره بهاي املاك موقوفه از ديگر برنامه هاي اين نهاد انقلابي است.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان مركزي بيان كرد: 119 نفر در اداره كل اوقاف و امور خيريه استان مركزي وادارات شهرستاني اين استان فعاليت مي كنند كه از اين تعداد 37 نفر كارمند رسمي و بقيه به صورت قراردادي كار معين فعاليت مي كنند.
به گزارش ايرنا، وي گفت: طرح موقوفات قنات ناصري اراك يكي از طرح هاي اشتغالزايي و اقتصادي اداره كل اوقاف و امور خيريه استان مركزي است كه توليد روزانه 12 تن شير، سالانه بيش از 50 تن كوشت قرمز و ايجاد 70 فرصت شغلي بخشي از بركات اين موقوفات است.
بيش از دو هزار موقوفه در استان مركزي به ثبت رسيده كه بخش قابل توجهي از آن مربوط به آقا محسن اراكي و فرمانفرما مي باشد.
3017/6013/