۱۳ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۰۷
کد خبر: 82215310
T T
۰ نفر
116 واحد صنعتی ركود زده استان ایلام قابلیت احیا در چرخه تولید دارند

ایلام - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار ایلام گفت: 116 واحد صنعتی دچار ركود در این استان با توجه به بررسی های انجام گرفته در صورت حمایت بانك ها قابلیت احیا در چرخه تولید را دارند.

به گزارش ایرنا، حشمت اله عسگری روز شنبه در نشست اقتصاد مقاومتی و اشتغال و سرمایه گذاری استان ایلام با حضور رئیس كل بانك مركزی اظهار كرد: از تعداد 550 واحد صنعتی استان 180 واحد نیمه فعال و تعطیل است كه بر اساس بررسی های كارشناسی به عمل آمده می توان با حمایت مالی 116 واحد را به چرخه تولید باز گرداند.
وی از احیا 30 واحد صنعتی در بخش صنعت از زمان اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در استان خبر داد و افزود: برنامه جامعی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی و ایجاد اشتغال تدوین شده كه در حال اجرا و پیگیری است.
عسگری در ادامه به تشریح وضعیت استان از نظر اقتصادی و اشتغال پرداخت و گفت: برغم شرایط مناسب از نظر منابع نفت و گاز، مزیت مرز بین المللی مهران و بازارچه های مرزی، كانی های غیر فلزی و نیروی كار ارزان با مشكل اشتغال در استان مواجه ایم و 70 هزار نفر بیكار كه بیكاری 35 هزار نفر آنان در سامانه ثبت شده، داریم.
وی از بهبود نرخ مشاركت كه منجر به كاهش بیكاری در سه سال اخیر در استان شده نیز خبر داد و افزود: اكنون آهنگ نرخ بیكاری با كشور در حال همگرا شدن است و اختلاف نرخ بیكاری استان با كشور به شش دهم درصد رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار ایلام در ادامه مسائل و مشكلات سیستم بانكی استان را تشریح كرد و یادآور شد: عدم پذیرش وثایق ملكی روستایی، اعمال استمهال با نرخ سود جدید، ابلاغیه های عدم پرداخت بر اساس قید منابع و مصارف، عدم پذیرش رهن مشترك و رهن مازاد، كم كاری بانك های خصوصی در پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی از جمله مشكلات حال حاضر بانك های استان هستند.
عسگری تاكید كرد: بانك های خصوصی عملكرد مناسبی در تحقق سیاست های اقتصادی ندارند و پاسخگوی شورای عمومی بانك ها هم نیستند.
وی افزود: 64 مورد از واحدهای صنعتی دارای 300 میلیارد ریال جرائم هستند كه در صورت كاهش یا بخشش جرائم امكان احیا و فعال شدن آنها در كمترین زمان ممكن وجود دارد.
وی همچنین خواستار افزایش دوره باز پرداخت تسهیلات و پرداخت تسهیلات خوداشتغالی و گشایش اعتباری ارزی در بازارچه مرزی و امكان استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای این استان شد.

** 30 درصد اماكن استان ایلام دارای بافت فرسوده است
معاون امور عمرانی استاندار ایلام گفت: 30 درصد اماكن استان ایلام دارای بافت فرسوده است كه در صورت وقوع حوادث غیر مترقبه خسارت مالی و جانی جبران ناپذیری به بار می آورد.
به گزارش ایرنا، شاپور پولادی در این نشست اظهار كرد: در طول برنامه اول تا چهارم توسعه تنها هشت درصد از بافت های فرسود با كمك تسهیلات بهسازی و نوسازی شد و قرار بود در طول برنامه پنجم توسعه سالانه دو درصد به این آمار اضافه شود تا به 20 درصد برسد.
وی افزود: بانك های استان از پرداخت تسهیلات برای احیای بافت های فرسوده امتناع كردند و همین مساله باعث طولانی شدن روند احیای بافت های فرسوده شده است.
پولادی مشكلات مسكن مهر را یكی دیگر از مباحث جدی در كشور و استان ایلام اعلام كرد و گفت: مشكلات مسكن مهر یك قرن مدیران اجرایی كشور را درگیر خواهد كرد.
وی تاكید كرد: با وجود اینكه ایلام كمترین تعداد مسكن مهر و كمترین مشكلات مبتلا به آن را دارد اما بدلیل سود دوران مشاركت تسهیلات آنها كه رغم هنگفتی است و افراد كم درآمد را سال ها با مشكل بازپرداخت تسهیلات مواجه می كند، اكنون این تسهیلات به معضلی برای مردم تبدیل شده است.
وی خواستار پذیرش اسناد خزانه از پیمانكاران توسط بانك های عامل شد و گفت: به منظور جلوگیری از ورشكستگی پیمانكاران بانك مركزی ساز و كاری تعریف كند كه حداقل برابر مطالبه پیمانكاران تسهیلات در اختیار آنها قرار گیرد تا بتوانند به روند فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند.
پولادی با تقدیر ویژه از دولت در راستای جبران خسارت های زلزله مورموری و سیل ایلام افزود: 95 درصد بانك های استان در پرداخت كمك های بلاعوض و تسهیلات این خسارت ها همراهی و همكاری لازم را انجام دادند.
وی ابراز امیدواری كرد كه با تدبیر بانك مركزی و توجه ویژه دولت در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی وضعیت اشتغال و تولید و مسكن و عمران در این استان روز به روز بهتر شود.
/9002/7177