۱۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82218092
T T
۰ نفر
مديرعامل خانه كتاب درگذشت خبرنگار و مترجم «ايبنا» را تسليت گفت

تهران- ايرنا- مدير عامل خانه كتاب در پيامي درگذشت مرحومه طلعت شريعت، خبرنگار و مترجم پيشكسوت زبان عربي خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) را تسليت گفت.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا از خانه كتاب، در پيام مجيد غلامي جليسه آمده است: خبر درگذشت طلعت شريعت، خبرنگار پيشكسوت، پرتوان و كوشاي خبرگزاري كتاب ايران مايه تأثر شد، وي كه از سال 1388 همكاري خود را با خبرگزاري كتاب ايران آغاز كرده بود، تا آخرين لحظه هاي عمر خود به فعاليت در اين حوزه ادامه داد.
وي ضمن تسليت به جامعه رسانه‌اي كشور، خبرگزاري كتاب ايران و خانواده‌ ايشان، از خداوند براي اين مرحومه غفران الهي و براي خانواده اين خبرنگار فعال صبر مسالت كرده است.
طلعت شريعت، خبرنگار و مترجم پيشكسوت زبان عربي خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا)، چهارشنبه (10 شهريور) به علت ايست قلبي، دارفاني را وداع گفت.

** همايش «نقش منشي نولكشور در گسترش زبان و ادبيات فارسي در جهان»
موسسه خانه كتاب با همكاري دانشگاه دهلي و رايزني فرهنگي ايران در هند، همايش بين المللي «نقش منشي نولكشور در گسترش زبان و ادبيات فارسي در جهان» را سوم و چهارم اسفند ماه سال جاري در دهلي نو برگزار مي كند.
مقالات ارسالي در اين همايش نبايد پيش از اين در هيچ نوع مجله، كتاب، روزنامه يا سايت اينترنتي منتشر شده باشد از اين رو مقالاتي مورد داوري قرار مي گيرند كه تاكنون در هيچ مجله علمي داخلي يا خارجي در نوبت چاپ نبوده يا به چاپ نرسيده باشد.
بر اساس اين فراخوان، علاقمندان مي توانند مقالات خود را به هر كدام از زبان هاي فارسي و انگليسي به آدرس navalkishore@ketab.ir ارسال كنند.
آخرين مهلت ارسال چكيده مقالات30 مهر ماه و آخرين مهلت ارسال اصل مقالات 15 آذر ماه سال جاري است.

** جزئيات نشان شيرازه تشريح شد
جزئيات «نشان شيرازه؛ دومين سالانه هنر طراحي كتاب ايران» تشريح شد.
دبير علمي دومين سالانه هنر طراحي كتاب ايران با بيان اينكه موسسه خانه كتاب به موازات جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران به متن و محتواي كتاب توجه كرده است، گفت: در سال گذشته به فيزيك و شكل كتاب هم توجه شد، كتاب آرايي در تمدن ما فراموش شده و با وارد شدن تكنولوژي چاپ، توجه به كتاب آرايي كاهش پيدا كرد و اين پروسه كم كم تسليم روند مكانيكي چاپ كتاب شد.
كيانوش غريب پور افزود: نشان شيرازه كه سال گذشته راه اندازي شد، تلاشي بود براي عطف توجه دوباره به اهميت هنر كتاب آرايي در صنعت نشر از اين رو تلاش مي كنيم در دومين دوره، با بررسي و انتخاب آثار قابل اعتماد و معرفي آنها به صنعت نشر، توجه ناشران را بر اين مسئله متمركز كنيم.
وي ادامه داد: سال گذشته، اولين سالانه هنر طراحي كتاب ايران برگزار شد و نتيجه خوبي هم داشت. در دومين سالانه هنر طراحي كتاب ايران سعي كرديم به كتاب آرايي و ظاهر كتاب نزديك تر شويم و اين سالانه را به برندي تبديل كنيم تا در سال هاي آينده به شكل جدي به ارتقاي سطح كتاب آرايي كمك كند.
دبير علمي دومين سالانه هنر طراحي كتاب ايران به دليل انتخاب نام «نشان شيرازه» اشاره كرد و گفت: به دليل برندسازي به نام اختصاري و كوتاه احتياج داشتيم، «نشان شيرازه» در مفهوم اجتماعي ما معني مشخصي دارد، اما در كتابسازي بخشي از صحافي است و به نوعي منظور ما از«نشان شيرازه» اتصال همه اجزاء كتاب است.
به گفته وي، جايزه اين سالانه به كتابي تعلق مي گيرد كه معيارهاي هيات داوران را دارا باشد و به نكته درخشاني براي صنعت نشر و كتاب آرايي تبديل شود.
غريب پور به هدف برگزاري دومين سالانه هنر طراحي كتاب ايران اشاره و اضافه كرد: توجه به اهميت طراحي يكپارچه و متفكرانه پيكره كتاب به عنوان موضوعي مهم در طراحي گرافيك و صنعت نشر و نيز تشويق هنرمندان، ناشران و دست اندركاران صنعت نشر در جهت ارتقاي جايگاه كتاب آرايي از اهداف اين دوسالانه است.
وي گفت: نشان شيرازه به شكل (فيزيك) كتاب هاي منتشر شده و پديدآورندگان هنري آن (تيم هنري) و بر مبناي ارزش هاي توأم با زيبايي و عملكرد اهدا مي شود.
غريب پور با بيان اينكه فراخوان نشان شيرازه، دوم شهريور ماه امسال با همكاري خانه كتاب اعلام شد، افزود: دبيرخانه دومين سالانه هنر طراحي كتاب ايران تا ۲۵ شهريور آماده دريافت آثار منتشر شده در سال ۱۳۹۴ از سوي ناشران، طراحان گرافيك، هنرمندان تصويرگر و همه فعالان صنعت نشر و كتاب‌آرايي است.
فراهنگ**1880**1027