خوشرو: افغانستان در خط مقدم مبارزه باتروريسم به كمك جامعه جهاني نياز دارد/ايران بر تقويت صلح در افغانستان پايبند است

نيويورك-ايرنا- سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل متحد با بيان اين كه دولت وحدت افغانستان امروز در خط مقدم مبارزه با تروريسم قرار دارد گفت، جامعه جهاني موظف است اين كشور را در مبارزه با تروريسم و افراط گرايي ياري كند.

«غلامعلي خوشرو» سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل روز چهارشنبه در نشست سه ماهه شوراي امنيت اين سازمان كه به منظور بررسي وضعيت افغانستان برگزار شد ضمن تاكيد بر پايبندي كشورمان به تقويت صلح و ثبات در افغانستان، بار ديگر نسبت به ظهور داعش و شاخه هاي آن در افغانستان هشدار داد.
وي ياد آور شد كه بر اساس آخرين گزارش دبيركل، متاسفانه افغانستان همچنان با چالش هاي عمده امنيتي روبه رو است و درگيري هاي مسلحانه در اين كشور حدود 24 درصد نسبت به سال گذشته در همين دوره افزايش پيدا كرده است.
سفير ايران افزود، اين در حالي است كه بر اساس همين گزارش ها ميزان اين درگيري ها در سال گذشته نيز از سال 2001 تا آن زمان بي سابقه بوده است و گواه اين حقيقت است كه افغانستان پس از گذشت بيش از يك دهه از زمان حمله به اين كشور هنوز به امنيت دست نيافته است.
خوشرو با ابراز نگراني از اين كه چشم انداز گفت وگوهاي مستقيم با طالبان همچنان در ابهام است تصريح كرد كه ايران ضمن حمايت از هر گونه تلاش دولت افغانستان براي برقراري صلح، اقدامات تروريستي طالبان و ديگر گروه هاي افراطي را محكوم كرده و هرگونه همكاري با اين گروه ها را در تعارض با تلاش براي برقراري صلح در افغانستان مي داند.
نماينده كشورمان ياد آور شد، جمهوري اسلامي ايران در نشست هاي پيشين اين شورا نيز نسبت به ظهور و رشد داعش و شاخه هاي آن مانند داعش خراسان در افغانستان هشدار داده بود.
وي افزود، حمله تروريستي به تظاهرات مردم هزاره در روز دوم مرداد ماه سال جاري كه داعش خراسان مسئوليت آن را بر عهده گرفت نشانه ديگري از خطر و تهديد داعش و شاخه هاي آن مانند نهضت اسلامي ازبكستان و نهضت اسلامي تركستان شرقي است كه بايد بصورت جدي و در چارچوب مبارزه بين المللي با تروريسم به آن توجه كرد.
دكتر خوشرو با بيان اين كه امروز دولت وحدت ملي افغانستان در خط مقدم مبارزه با تروريسم قرار دارد تصريح نمود كه جامعه بين المللي بايد اين دولت را در مبارزه با تروريسم و افراط گرايي و رويارويي با چالش هاي امنيتي، سياسي و اقتصادي كمك كند.
سفير و نماينده دائم كشورمان با تاكيد بر اين نكته كه ايران به همكاري هاي اقتصادي با افغانستان به عنوان رهيافتي به صلح و امنيت در اين كشور نگاه مي كند، گزارشي از كمك هاي فراوان جمهوري اسلامي ايران براي اجراي زير ساخت ها، طرح هاي توسعه اي، مبارزه با مواد مخدر و راه حل هاي پايدار براي مسئله پناهندگان افغاني را ارائه داد و گفت ايران تاكنون به تكميل بيش از 300 طرح عمراني در افغانستان كمك رسانده و در جهت ظرفيت سازي نيروي انساني هر ساله صدها فرصت آموزشي در اختيار اتباع افغاني قرار مي دهد.
وي همچنين به اقدامات مشترك كشورمان براي اجراي موافقت نامه هاي سه جانبه ميان افغانستان، ايران و هند در زمينه توسعه بندر چابهار، طرح هاي تكميل خطوط آهن خاف به هرات و خط آهن ميل 78 در استان فراه، پل دوم رودخانه هيرمند و راه اندازي كريدور تجاري ميان سه كشور هند، افغانستان و ايران بعنوان نمونه هايي از فعاليت ها در جهت تقويت ارتباط افغانستان با بازارهاي جهاني اشاره كرد.
خوشرو افزود: همكاري در زمينه مبارزه با مواد مخدر نه تنها به عنوان يك معضل اجتماعي بلكه به منظور ريشه كن كردن يكي از منابع مالي تروريسم نيز در دستور كار جمهوري اسلامي ايران با افغانستان قرار دارد و نيازمند حمايت جامعه بين المللي است.
وي با ابراز نگراني از كاهش روند بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغان، اين موضوع را نشانه آماده نبودن شرايط داخلي در افغانستان براي پذيرش پناهندگاني كه تاكنون به آن كشور بازگشته اند توصيف كرد و خواستار يك طرح همه جانبه براي ادغام اين افراد درجوامع محلي خود شد و بر اين نكته تاكيد كرد كه ايران همچنان به خدمات خود بويژه در زمينه آموزش، بهداشت و درمان حتي براي كودكان مهاجر غير قانوني ادامه خواهد داد.
اروپام-4-541 *شبس*1488 *1613