۱۱ مهر ۱۳۹۵، ۱۵:۴۰
کد خبر: 82253074
T T
۰ نفر
حزب نجات ملی افغانستان با دادن مصونیت قضایی به حكمتیار مخالفت كرد

كابل - ایرنا - حزب نجات ملی افغانستان به رهبری «صبغت الله مجددی» اولین رئیس دولت اسلامی افغانستان، پس از شكست شوروی در جنگ افغانستان، با اعطای برخی امتیازها از جمله مصونیت قضایی به «گلبدین حكمتیار» رهبر حزب اسلامی در چارچوب توافقنامه صلح این حزب با دولت وحدت ملی، مخالفت كرد.

به گزارش ایرنا، «ذبیح الله مجددی» دبیر حزب «نجات ملی افغانستان» و پسر صبغت الله مجددی روز یكشنبه در یك نشست مطبوعاتی در كابل گفت كه با دادن مصونیت قضایی، لقب عزتمندی و امتیازهای مالی به حكمتیار مخالف است.
توافقنامه صلح میان دولت وحدت ملی و حزب اسلامی افغانستان روز پنجشنبه گذشته با حضور مقام های بلندپایه این كشور در كاخ ریاست جمهوری به امضای نهائی رسید.
گلبدین حكمتیار رهبر حزب اسلامی و اعضای آن، در چارچوب این توافقنامه از امتیازاتی نظیر مصونیت قضائی و دریافت تسهیلات برای فعالیت های مسالمت آمیز برخوردار شده است.
دبیر حزب نجات ملی افغانستان افزود: مصونیت قضایی حكمتیار، ظلم در حق افرادی است كه در جنگ های دهه 70 خورشیدی در این كشور بسیاری از اعضای خانواده خود را از دست داده اند.
مجددی تاكید كرد كه هیچ شخص و یا گروهی نمی تواند از عدالت معاف شود و ما در چارچوب موازین اسلامی و بر اساس عدل و انصاف، مخالفت خود را نسبت به اعطای القاب و واگذاری امتیازات ویژه دولتی به حكمتیار، اعلام می كنیم.
دبیر حزب نجات ملی افغانستان، امضای توافقنامه صلح با گلبدین حكمتیار و حضور وی در كابل را در پایان یافتن جنگ و درگیری در افغانستان بی تاثیر خواند و گفت كه وی هم اكنون فاقد قدرت نظامی و سیاسی است.
پیش از این نیز شماری از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان نیز در قبال اعطای مصونیت قضایی به گلبدین حكمتیار، مخالفت كرده بودند و كمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز از گلبدین حكمتیار خواسته بود كه از مردم این كشور به علت جنگ ها و كشتار مردم عذرخواهی كند.
گفت و گوهای دولت افغانستان در راستای برقراری صلح در كشور با حزب اسلامی از دو سال پیش آغاز شده بود و حكمتیار در آئین امضای نهائی توافقنامه صلح با دولت وحدت ملی طی سخنانی كه از طریق ویدئو پخش شد، تاكید كرد كه پس از آن كه باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكا گفته است در پایان سال 2016 میلادی نیروهای خود را از افغانستان خارج می كند، حاضر به گفت و گو با دولت شده است.
رسانه های افغان از حكمتیار كه بیش از 40 سال از عمر خود را در جنگ سپری كرده به عنوان «جنگ سالار افغان» نام می برند و برخی از آنها رهبر حزب اسلامی را فاقد ثبات سیاسی دانسته اند.
با این حال دولت افغانستان تاكید دارد كه تمامی گروه های مسلح مخالف دولت فرصت خواهند داشت تا با پذیرش قانون اساسی افغانستان در كنار مردم به فعالیت های سیاسی مسالمت آمیز بپردازند.
«محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان گفته است كه سه نسل از مردم این كشور شاهد جنگ و یا قربانی جنگ بوده اند و اینك افغانستان به شدت نیازمند گذر از دوران جنگ و خونریزی به فعالیت های مسالمت آمیز در چارچوب قوانین كشور است.
آساق*291*1610**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی