به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، رضا تركاشوند به مناسبت 14 مهرماه روز جهانی تخم مرغ در جمع خبرنگاران با بیان اینكه استمرار صادرات تخم مرغ در كشور به حمایت دولت نیاز دارد، افزود: امسال صادرات تخم مرغ طبق روال عادی صورت گرفته است و توقفی در صادرات این محصول نداشتیم اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل وجود رقبای سرسخت در منطقه حجم صادرات پایین تر از پارسال بوده است.
وی اظهار داشت: سال گذشته 94 هزار تن تخم مرغ به كشورهای هدف صادر شد كه به طور تقریبی 10 درصد كل تولید تخم مرغ داخل را در بر می گیرد.
تركاشوند با بیان اینكه سال گذشته حجم صادرات تخم مرغ ایران از وضعیت مناسبی برخوردار بود، گفت: تركیه كه یكی از رقبای ما در صادرات تخم مرغ است در نیمه اول سال گذشته با بروز بیماری آنفلوانزای پرندگان و حذف گله ها و كاهش تولید مواجه شد كه همین امر افزایش حجم صادرات تخم مرغ از ایران را به دنبال داشت.
به گفته وی، در نیمه دوم پارسال اخبار غیرواقعی از بروز آنفلوانزای پرندگان در ایران منتشر و به توقف صادرات تخم مرغ به عراق و افغانستان منجر شد اما با وجود توقف صادرات برای مدت محدودی سال گذشته بیشترین حجم صادرات را داشتیم.
** صادرات تخم مرغ نیازمند 40 میلیارد تومان یارانه
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار تصریح كرد: طبق برآوردها صادرات تخم مرغ امسال به حداقل 40 میلیارد تومان یارانه و كمك دولت نیازمند است تا صادرات استمرار یابد.
وی اظهار داشت: این مبلغ سال گذشته نیز به دولت پیشنهاد شد كه البته محقق نشد.
به گفته وی، ستاد تنظیم بازار در نشست اخیر خود (17 مهر) با اختصاص 60 میلیارد ریال به شكل نقدی به صندوق حمایت از صنعت طیور موافقت كرد تا برای تامین خوراك طیور استفاده شود.
تركاشوند با بیان اینكه برخی صادركنندگان عضو اتحادیه هستند و تسهیلات دریافت می كنند، افزود: این تسهیلات با نرخ سود چهار تا پنج درصد ارایه می شود.
وی اضافه كرد: سال 93 در ستاد تنظیم بازار سنگ بنای حمایت از صنعت طیور (مرغ و تخم مرغ) بنا نهاده شد به طوری كه طبق مصوبه این ستاد مبلغ 50 میلیارد تومان در اختیار صندوق حمایت از صنعت طیور قرار گرفت.
به گفته وی، فعالان این صنعت بارها از این صندوق تسهیلات ارزان قیمت دریافت كرده اند و این رویه در بهبود شرایط این صنعت اثرگذار بوده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار اضافه كرد: البته این مبالغ را نمی توان به عنوان یارانه استفاده كرد بلكه تنها می توان به عنوان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار صادركنندگان قرار داد.
** صدور مجوز تاسیس مرغداری های تخم گذار ممنوع است
وی درباره صدور مجوزهای مرغداری ها گفت: اكنون در مجموع 100 میلیون تن ظرفیت مرغ تخم گذار كشور است كه حدود 85 میلیون قطعه آن مربوط به مرغ تخمگذار تجاری و حدود 17 میلیون ظرفیت مرغ تخم گذار (پولت) بوده كه بیش از نیاز داخلی كشور است.
تركاشوند اظهار داشت: از نیمه اول سال 93 با درخواست تشكل ها و محاسبات كارشناسی وزارت جهادكشاورزی صدور مجوز در بخش مرغ تخم گذار ممنوع اعلام شد و اگر اتفاق بیفتد خلاف بخشتامه این وزارتخانه است.
وی اضافه كرد: البته همزمان با ابلاغ این بخشنامه مجوزهایی در دست برخی متقاضیان وجود داشت كه سرمایه گذاری هایی در این زمینه كرده بودند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار ادامه داد: در برخی مواقع حتی اصلاح ساختار مرغداری ها نیز باعث افزایش ظرفیت تولید می شود كه می تواند صنعت را با مشكلاتی مواجه كند.
** شورای رقابت در مقابله با مصوبه وزارت جهادكشاورزی
وی اظهارداشت: به تازگی شورای رقابت در خصوص محدویت افزایش ظرفیت ها در صنعت طیور مدعی شده كه این امرخلاف قانون است كه این استدلال منطقی نیست زیرا در تمامی كشورهای پیشرفته دنیا صنعت دام و طیور خارج از ظرفیت كار نمی كنند بلكه ظرفیت ها مشخص و تعیین شده ای دارند و نمی توانند بدون برنامه ریزی و مدیریت تولید داشته باشند.
وی با بیان اینكه نظر شورای رقابت درخصوص افزایش ظرفیت مرغداری ها و صدور پروانه كارشناسی و منطقی نیست، گفت: در تلاشیم مكاتباتی با ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی داشته باشیم تا شورای رقابت برای صنعت طیور مزاحمت ایجاد نكند زیرا طی سال های اخیر ظرفیت های زیادی در این صنعت ایجاد كرده ایم.
** ظرفیت تولید تخم مرغ كشور یك میلیون و 200 هزارتن
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار با تاكید بر اینكه ظرفیت تولید تخم مرغ كشور حدود یك میلیون و 200 هزارتن است، گفت: در حال حاضر 940 هزار تن تخم مرغ صنعتی و بومی در كشور تولید می شود كه حدود 10 درصد آن مازاد تولید است و برای تنظیم بازار داخلی صادر می شود.
وی با بیان اینكه تولید را باید به گونه ای هدایت كنیم كه مرغدار متضرر نشود، اظهار داشت: به طور متوسط ماهانه 3 میلیون 100 قطعه جوجه ریزی در كشور انجام می شود كه مدیریت آن در اختیار اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار قرار دارد زیرا تولید بیش از حجم عنوان شده می تواند باعث افت شدید قیمت تخم مرغ در داخل شود.
وی تصریح كرد: با وجود پتانسیل بالای تولید تخم مرغ در كشور، میانگین سرانه مصرف ایران نسبت به كشورهای پیشرفته جهان پایین است به طوری كه در كشورهای پیشرفته سالیانه 300 عدد تخم مرغ معادل بیش از 15.5 كیلوگرم مصرف می شود در حالی كه در ایران سرانه مصرف سالیانه 10.5 كیلوگرم معادل 190 عدد است.
** قیمت تمام شده هركیلوگرم تخم مرغ 41 هزار ریال
تركاشوند درباره قیمت تخم مرغ گفت: قیمت تمام شده هر كیلوگرم تخم مرغ 41 هزار ریال است درحالی در محل مرغداری ها بین 31 هزار و 500 تا 34 هزار ریال خریداری می شود.
به گزارش ایرنا، اكنون سالیانه 940 هزار تن تخم مرغ در كشور تولید می شود كه 840 هزارتن آن تخم مرغ صنعتی و 100 هزارتن آن تخم مرغ بومی است.
بخش عمده صادرات این محصول به مقصد بازار عراق و افغانستان انجام و به شكل موردی به تاجیكستان، تركمنستان، بحرین، عمان و آذربایجان صادر می شود.
اقتصام**9186**2025 خبرنگار: هما همت خواه** انتشار دهنده: لیلا جودی
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار:
صادرات 25 هزارتن تخم مرغ از ابتدای امسال/ صنعت تخم مرغ به 40 میلیارد تومان یارانه نیاز دارد
۱۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۳۷
کد خبر:
82261830
تهران - ایرنا - مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار گفت: از ابتدای امسال تاكنون 25.1 هزار تن تخم مرغ به كشورهای هدف صادر شده و تاكنون توقفی در صادرات این محصول نداشته ایم.