۲۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۲۴
کد خبر: 82266911
T T
۰ نفر
دولت سابق لیبی ساختمان های مهم ازجمله مجلس وتلویزیون درطرابلس را تصرف كرد

تهران – ایرنا – خبرگزاری فرانسه امروز (شنبه) از تصرف ساختمان های دولتی لیبی از جمله مجلس و تلویزیون درطرابلس(پایتخت) توسط دولت سابق این كشور و اعلام استقرار خودخوانده این دولت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خلیفه الغویل رئیس دولت سابق لیبی كه در طرابلس مستقر بود و خود را دولت نجات ملی می نامید، اواخر شامگاه جمعه از محل ساختمان های مهم و كلیدی دولت وحدت ملی اعلام كرد كه دولت قبلی قدرت را در دست دارد.
دولت خودخوانده غویل هیچ گاه مشروعیت دولت وحدت ملی را كه در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) در طرابلس مستقر شد، نپذیرفت.
وی تحت تحریم های بین المللی قرار دارد كه اتحادیه اروپا ماه میلادی گذشته آن را تمدید كرد.
غویل در بیانیه اش مدعی شد كه همه اعضای دولت وحدت ملی از سمت هایشان تعلیق شده اند.
دولت تحت حمایت سازمان ملل یا همان وحدت ملی طی بیانیه ای تهدید كرد كه همه سیاستمدارانی كه تلاش كنند نهادهای موازی در لیبی ایجاد كنند و پایتخت را بی ثابت سازند، بازداشت خواهند شد.
این بیانیه همچنین اشغال ساختمان شورای دولت توسط 'گروهی مسلح' و تلاش برای خرابكاری در روند توافق سیاسی به میانجی گری سازمان ملل را كه دسامبر گذشته منعقد شد ٬محكوم كرد.
لیبی به دلیل هرج مرجی كه پس از سقوط حكومت قذافی در سال 2011 این كشور را در بر گرفت، طی سال های گذشته شاهد روی كار آمدن دولت های موازی بوده است. این كشور دو پارلمان دارد كه هر دو پس از سرنگونی قذافی انتخاب شده اند.
نخستین پارلمان در سال 2012 انتخاب شد كه اسلامگرایان در آن اكثریت را داشتند. این نهاد دولت طرابلس را منصوب كرد.
پارلمان دوم در سال 2014 انتخاب شد كه اسلامگرایان در آن نقشی ندارند، اما دادگاهی در لیبی آن را غیرقانونی خواند. این نهاد هنوز رسما دولت تحت حمایت سازمان ملل را تایید نكرده است.
طرح وحدت ملی ارائه شده از سوی سازمان ملل٬ این پارلمان را تنها نهاد قانوگذاری لیبی خواند اما بیشتر اعضای پارلمان 2012 را نیز به عنوان اعضای نهاد مشورتی لیبی یا همان شورای دولت منصوب كرد.
جنگ قدرت در لیبی ماه میلادی گذشته كه خلیفه حفتر مهم ترین حامی نظامی دولت مستقر در شرق لیبی، چهار پایانه مهم نفتی در شرق را در كنترل خود درآورد٬ شدت یافت.
اقدام وی با بهره برداری از خلأ حضور نیروهای وفادار به دولت تحت حمایت سازمان ملل در این مناطق صورت گرفت كه در عملیات نبرد با داعش در شهر سرت در غرب مشغول بودند.
هرج و مرج در لیبی٬ زمینه را برای نفوذ و گسترش گروه های افراط گرا از جمله داعش مهیا كرده است.
خاورم**9156**2041**مترجم: مهدخت پازوكی**انتشار دهنده: سید شاهپور حسینی
۰ نفر