به گزارش روز دوشنبه پايگاه اطلاع رساني فدراسيون فوتبال؛ «توحيد سيف برقي» رئيس كميته پزشكي فدراسيون فوتبال گفت: اين تصميمات در پي نشست كميته پزشكي كنفدراسيون فوتبال آسيا در 13 ژوئن 2016 در دوحه قطر و تصويب آن توسط كميته اجرايي كنفدراسيون فوتبال آسيا از 10 اكتبر 2016 در خصوص آلودگي هوا و پروتكل كانكاكشن سر (ضربه به سر) اتخاذ شد.
وي اعلام كرد: در رابطه با آسيب به سر كه منجر به كانكاشن (ضربه به سر) مانند اصابت سر به زانو، سر به سر و سر به زمين كه خطرات منجر به مرگ و همچنين خطر شكستگي ستون فقرات گردني را در پي دارد، كميته پزشكي كنفدراسيون فوتبال آسيا تصميم گرفت داور بلافاصله بازي را تا سه دقيقه بعد از آن مي تواند متوقف كند و به كادر پزشكي بازيكني كه آسيب ديده اجازه بدهد تا ارزيابي هاي كامل پزشكي را روي ورزشكار انجام دهد. در نهايت داور مسابقه نظر كارشناسي پزشك تيم را در خصوص اينكه فرد قادر به ادامه مسابقه هست يا نيست دريافت كرده و در نهايت تصميم داور در اين خصوص قطعي خواهد بود.
سيف برقي در ادامه خاطر نشان كرد: در خصوص سياست هاي آلودگي هوا نيز كميته پزشكي كنفدراسيون فوتبال آسيا تصويب كرد كه معيار آلودگي هوا عدد 200 ميكروگرم به بالا باشد و مسابقه بعد از مشاوره با مسئولين لغو خواهد شد. براساس اظهارنظر AFC نكات زير نيز بايد مدنظر قرار گيرد:
1- تاكنون هيچ سند علمي يا تحقيقاتي در خصوص موضوع آلودگي هوا و رشته ورزشي فوتبال در مجلات علمي چاپ نشده است تا راهنمايي براي انجام و لغو مسابقه در نظر گرفته شود.
2- موضوع آلودگي هوا يكي از پديده هاي شايع در كشورهاي آسيايي است.
3- در خصوص موضوع آلودگي هوا و لغو مسابقات موضوع از ديدگاه هاي زير مورد بررسي قرار گرفته است:
الف: سلامتي ورزشكاران، عوارض شديد ناشي از آلودگي هوا مانند واكنش هاي آلرژيك، آسم، آنفولانزا، مشكلات تنفسي و كاهش ديد
ب: موضوعات اقتصادي، رسانه ها، مشكلات سفر مجدد تيم ها و هزينه مشكلات فروش بليط و ...
ج: موضوع آلودگي هوا و حجم هواي ورودي به داخل ريه ها در حين مسابقه فوتبال پنج برابر حالت استراحت است(25 تا 30 ليتر در دقيقه كه تاكنون هيچ مطالعه اي در خصوص اثرات كوتاه مدت و بلند مدت استنشاق هواي آلوده به صورت سند علمي وجود ندارد).
د: توجه به اين موضوع اهميت دارد كه معيار آلودگي هوا بعضي از كلان شهرها ممكن است از يك مكاني از شهر تا مكاني ديگر متفاوت باشد. همچنين تجهيزات براي اندازه گيري معيار آلودگي هوا ممكن است هميشه در دسترس نباشد. درنهايت عدد 200 ميكروگرم به عنوان مرز جهت انجام يا لغو مسابقه مورد تأكيد قرار گرفته است.
وي افزود: همچنين نكات زير در اين خصوص مي بايست در نظر گرفته شود:
1- همان طوري كه آب و هوا از زماني به زمان ديگر ممكن است تغيير كند مهم است كه اندازه گيري سنجش آلودگي هوا دو ساعت و يك ساعت قبل از شروع مسابقه انجام شود. همچنين بررسي و اندازه گيري معيار آلودگي هوا، 24 ساعت قبل از مسابقه توسط كميته پزشكي فدراسيون ها بايد مدنظر باشد.
2- كميته پزشكي جريان باد و بارندگي را به عنوان فاكتورهاي اضافه درنظر خواهد گرفت.
3- كميته پزشكي موظف است تيم پزشكي اورژانس و ماهر در چنين وضعيت هاي اضطراري در محل مسابقات را پيش بيني كند. در اين خصوص حضور پزشك آشنا به وضعيت هاي اورژانس ريه الزامي است.
4- اهميت مصرف آب و مايعات توسط پزشكان تيم ها به بازيكن ها بايد توصيه شود.
5- پزشكان تيم ها بايد اطلاعات دقيق در خصوص تاريخچه آسم، ابتلاي ورزشكاران به آسم ناشي از ورزش و همچنين بازيكنان با تاريخچه آلرژي داشته باشند.
6- همچنين اقدامات پيشگيرانه همانند بهداشت شخصي و تجويز واكسن آنفولانزا مدنظر تيم هاي ورزشي قرار گيرد.
7- در نهايت تصميم در خصوص انجام يا لغو مسابقه توسط داور با مشورت با افسر پزشكي مسابقه، ناظر و هماهنگ كننده مسابقه گرفته خواهد شد.
سيف برقي گفت: در نهايت لازم به ذكر است در جلسه اخير كميته پزشكي كنفدراسيون فوتبال آسيا زهره هراتيان نماينده ايران و عضو كميته پزشكي كنفدراسيون فوتبال آسيا حضور داشت.
ورزشي**9129
دريافت كننده: مهدي رهبرانتشاردهنده:علي خورسندي
دستورالعمل كنفدراسيون فوتبال آسيا در خصوص آلودگي هوا و ضربه به سر
۲۶ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۱۲
کد خبر:
82270117
تهران - ايرنا - كميته پزشكي كنفدراسيون فوتبال آسيا آخرين دستورالعمل هاي اجرايي مربوط به آلودگي هوا و پروتكل هاي آسيب به سر را به فدراسيون هاي عضو اعلام كرد.