۲۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۰۴
کد خبر: 82270845
T T
۰ نفر
تولید دستگاه های رسوب زدایی الكترونیكی در ایران برای كاهش آلودگی هوا

تهران -ایرنا- جمهوری اسلامی ایران پس از تحقیقات و پژوهش 9 ساله موفق به تولید دستگاه های رسوب زدایی الكترونیكی شد كه به منظور كاهش آلودگی هوای شهرهای بزرگ و تقلیل مصرف انرژی مورد استفاده قرار می گیرد.

داود صفایی مجری این پروژه كه نخستین پروانه بهره برداری را در این زمینه از سازمان صنعت ، معدن و تجارت تهران به استناد مصوبه هیات وزیران دریافت كرده، روز سه شنبه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت : قرار است براساس پروانه مزبور تولید دستگاههای رسوب زدای الكترونیكی با ظرفیت 90 هزار دستگاه در كشور سالانه صورت گیرد.
وی خاطرنشان ساخت : تولید انبوه دستگاه های مزبور با همكاری و پشتیبانی معاونت فن آوری ریاست جمهوری و اداره پژوهش و فن آوری شركت ملی گاز ایران به مرحله تجاری سازی رسیده است.
صفایی تاكید كرد: امروز جمهوری اسلامی با فعالیت در زمینه تولید مزبور، از خروج میلیونها دلار ارز از كشور جلوگیری و گامی دیگر در مسیر اقتصاد مقاومتی و در چارچوب استقلال فنی و صنعتی صورت می گیرد.
صفایی اضافه كرد: دستگاههای رسوب زدای الكترونیكی علاوه بر استفاده در تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمانها، در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع سنگین كاربرد وسیعی دارد كه با تولید انبوه آن، كشور از واردات آن بی نیاز خواهد شد .
به گفته مجری پروژه یاد شده، استفاده از این دستگاهها در تاسیسات ساختمانها و صنایع، علاوه بر كاهش هزینه های نگهداری و مصرف انرژی گاز، برق و آب موجب افزایش بازدهی تولید شده و كاهش استهلاك تجهیزات سالانه میلیاردها تومان صرفه جویی برای صنایع بدنبال دارد.
صفایی افزود: كیفیت دستگاههای ایران با اخذ پنج تاییدیه فنی معتبر به خوبی با انواع خارجی آن برابری می كند و علاوه برآن از محل صادرات نیز ارز قابل توجهی بدست خواهد امد، در عین حال تولید دستگاههای رسوب زدای الكترونیكی در كشور سبب كاهش چشمگیر بهای تمام شده این دستگاهها نسبت به دستگاههای مشابه خارجی خواهد شد.
وی یادآور شد: نصب دستگاههای رسوب زدای الكترونیكی در تاسیسات ساختمان شهرهای بزرگ موجب پنج تا 10درصدی كاهش آلودگی هوا در ایام سرد سال می شود، زیرا 90 درصد انرژی یك ساختمان در ایام سرد مصرف می شود و با تشكیل رسوب در تاسیسات بطور متوسط 20 درصد مصرف انرژی افزایش پیدا می كند.
صفایی گفت: نصب دستگاههای رسوب زدای الكترونیكی در برخی ساختمانهای دولتی، مسكونی و صنایع كشور به شكل آزمایشی موجب شد تا در مدت پنج سال گذشته از انتشار 420 هزار تن گازهای گلخانه ای جلوگیری شود و بیش از یك میلیارد و 520 میلیون مترمكعب نیز در مصرف گاز صرفه جویی به عمل آمد .
به اعتقاد وی بهره گیری از این فن آوری پیشرفته در كشور می تواند علاوه بر دستاوردهای اقتصادی برای صنایع و ساختمان ها ، از انتشار آلاینده های محیط زیست نظیر نمك، اسید، و گازهای گلخانه ای جلوگیری كند .
مجری پروژه یاد شده اضافه كرد: قیمت تمام شده دستگاه های مزبور در كشور معادل یك پنجم مشابه خارجی است و در عین حال قابلیت صادراتی نیز دارد و می توان با صدور آن میلیون دلار جذب ارز كرد .
صفایی افزود: پیش از تولید محصول ایرانی سالیانه تعدادی زیادی از دستگاه های یاد شده، وارد كشور می شد، اما به علت بهای بالای آن بسیاری از صنایع و ساختمان ها از روش اسیدشویی رسوب ها استفاده می كردند كه بسیار مخرب است و سالیانه حداقل 200 میلیون لیتر اسید و هزاران تن نمك پس از اسید شویی به منابع آبی كشور منتقل و آلودگی شدید آب و خاك را به دنبال داشت.
به گزارش ایرنا، نخستین پروانه بهره برداری صنایع نوین در زمینه مزبور به شركت تعاونی مهندسی الكترونیك بهرشد داده شده كه با گشایش خط تولید این محصول در مركز رشد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گامی مهم در بومی سازی صنعت این بخش برداشته شد.
اقتصام** 9123** 1559 ** خبرنگار: زهره دریغ گفتار** انتشار دهنده: حسین عضدی فسا
۰ نفر