در تاریخ 30 شهریور گذشته نامه ای از سوی «جروم پویوی» رئیس دپارتمان روابط كمیته های ملی المپیك در كمیته بین المللی المپیك به كمیته ملی المپیك ایران ارسال شد. این نامه حاوی مطالبی با مضمون احتمال دخالت دولت در عملكرد فدراسیون های ملی بود.
«پویوی» درنامه خود كه گفته می شود فقط برای ایران نوشته شده، از كمیته ملی المپیك ایران خواست در صورتی كه فدراسیون های ملی اساسنامه خود را برای تائید به فدراسیون های بین المللی ارسال نكرده اند و یا روند بازنگری در اساسنامه ملی رخ نداده است، در روند برگزاری انتخابات تجدید نظر شود.
متعاقب این نامه، «كیومرث هاشمی» رئیس كمیته ملی المپیك ششم مهر ماه در نامه ای به فدراسیون های ورزشی از جمله فدراسیون ژیمناستیك كه قرار بود مجمع انتخاباتی آن 12 مهر برگزار و رئیس جدید آن انتخاب شود، از این فدراسیون ها خواسته است تا اقدامات انجام شده درخصوص تدوین اساسنامه مستقل و تصویب آن توسط فدراسیون بین المللی را ارائه دهند.
از سوی دیگر و در پایان نشست رئیسان فدراسیون های ورزشی با وزیر ورزش و جوانان كه 17 مهر ماه برگزار شد، با توجه به نامه مورخ 20 سپتامبر (30 شهریور) كمیته بین المللی المپیك مبنی بر ضرورت تایید اساسنامه فدراسیون های ورزشی از سوی فدراسیون های بین المللی ذی ربط ، مقرر شد فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران در اسرع وقت نسبت به ارسال متن اساسنامه منطبق با منشور المپیك و قوانین داخلی كشور با رعایت اصل استقلال اقدام كنند.
«محسن مهرعلیزاده» رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص افزود: در هر كشوری دولت و حاكمیت باید به تمام امور اشراف داشته باشد، چرا كه در قبال مردم، گروه و اشخاص و در بخش های مختلف ورزشی، فرهنگی، بهداشت و موضوعات اجتماعی مسئولیت دارد و باید پاسخگو باشد، بنابراین اصل را باید بر اقتدار و اشراف دولت بر همه امور بگذاریم.
سازمان تربیت بدنی به همراه سازمان ملی جوانان پیشتر با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یكدیگر ادغام و وزارت ورزش و جوانان كنونی را تشكیل داد.
وی اظهار داشت: در زمانی كه مسئولیت سازمان تربیت بدنی را به عهده داشتم، طبق قانون اساسی رئیس جمهوری مسئولیت مسایل فرهنگی و ورزشی را به عهده داشت كه این وظیفه را به رئیس سازمان تربیت بدنی تفویض كرده بود. بنابراین در بخش ورزش قهرمانی و همگانی براساس آنچه كه فدراسیون های بین المللی می خواهند، دولت نمی تواند آن را به عنوان امری كه مجبور است، اطاعت كند و بپذیرد.
رئیس فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای در عین حال گفت: از سوی دیگر قواعد و مقررات بین المللی نیز باید رعایت شود چرا كه اگر عضو یك سازمان بین المللی می شویم قوانین و قواعد آنرا نیز باید بپذیریم و یا می توانیم عضو آن فدراسیون بین المللی نباشیم.
وی با ارایه مثالی در این خصوص توضیح داد: در اساسنامه فدراسیون بین المللی زورخانه ای تصریح شده كه محل دائمی آن در تهران باید باشد و فدراسیون های ملی كشورها در صورتی راه اندازی می شوند كه اساسنامه فدراسیون بین المللی زورخانه ای را بپذیرند و اساسنامه فدراسیون های ملی باید طوری تنظیم شود كه مغایر با اصول اساسنامه ما نباشد. بنابراین فدراسیون های ملی رشته های ورزشی در داخل كشور وقتی خود را تحت نظر فدراسیون بین المللی قرار می دهند، كلیات اصول حاكم با فدراسیون بین المللی را پذیرفته اند.
مهرعلیزاده ادامه داد: آنچه كه اكنون در كشور ما اتفاق افتاده، نبود تفاهم و برداشت غیردقیق و ناصحیح از این قوانین است. برای مثال فدراسیون ژیمناستیك اساسنامه ای را تدوین كرده و به تائید فدراسیون بین المللی و وزارت ورزش رسانده و در این بین فدراسیون های بین المللی و ملی، كمیته ملی المپیك و وزارت ورزش باید اجرا كننده قوانین و مقررات باشند.
وی ادامه داد: این موضوعات اكنون به نوعی اثبات خود تبدیل شده كه متاسفانه ورزش را با مشكل مواجه می سازد.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سئوال كه چرا برخی در داخل كشور نقش نظارتی و كمك های مالی دولت را به دخالت در كار فدراسیون ها برای كمیته بین المللی المپیك بزرگ نمایی كرده اند؟ گفت: من اكنون نمی توانم قضاوت كنم كه چنین چیزی است، اگر در اساسنامه یك فدراسیون نوشته شود كه مجمع فدراسیون، هیات ها هستند و هیات رئیسه برگزار كننده مجمع است و در این بین اگر كمیته ملی المپیك و وزارت ورزش و یا هر دستگاه دیگری بگوید كه فلان تاریخ مجمع را برگزار كنند، این دخالت در كار فدراسیون ها است. اما در یك تفاهم بین وزارت ورزش، كمیته ملی المپیك و فدراسیون مربوطه، برای تعیین تاریخ برگزاری مجمع انتخاباتی می توانند به تفاهم برسند.
وی ادامه داد: اگر وزارت ورزش و یا كمیته ملی المپیك مكلف كنند مجمع برگزار و یا اینكه برگزار نشود و اگر رئیس فدراسیون داخلی نیز اغماض كند و یا اگر اعتراض كند و قواعد بین المللی را به میان آورد، اینها همه نقاط كلیدی مفاهمه مدیریتی است و نمی توانیم بگوییم حق با وزارت ورزش، فدراسیون ملی و یا كمیته ملی المپیك است، بلكه حق با یك موضوعی است كه باید با تفاهم حل و فصل شود.
وی در پاسخ به این مطلب كه بعد از نامه كمیته بین المللی المپیك، كمیته ملی المپیك در نامه ای به فدراسیون ها خواستار تعویق برگزاری مجمع انتخاباتی شده بود، تصریح كرد: این موضوع همان نداشتن تفاهم است. برای مثال وزارت ورزش می گوید من باید نظارت داشته باشم، زمانی كه خودم رئیس سازمان تربیت بدنی بودم در آن سال اجازه قبول استعفا و عزل رئیس فدراسیون را به عهده رئیس سازمان وقت گذاشتند، چرا كه در مقابل مردم باید پاسخگو باشیم. اینكه وزارت ورزش از آن طرف پاسخگو باشد و از سوی دیگر اختیار عمل نداشته باشد درست نخواهد بود.
رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی ادامه داد: واقعیت این است كه اگر اساسنامه فدراسیون ها را قبول كردیم و در آن ذكر شده كه اختیار برگزاری مجمع و تعیین زمان و شرایط آن با هیات رئیسه فدراسیون ملی است و اگر بدون هماهنگی فدراسیون ملی دخالت كنیم، آن فدراسیون می تواند اعتراض كند و كمیته ملی المپیك نیز مكلف است در جهت حمایت از فدراسیون المپیكی، طبق قانون عمل كند.
وی بیان داشت: وزارت ورزش به عنوان اختیاردار و مسئول در مقابل همه مردم برای ورزش كشور است و یك پله پایین تر از آن كمیته ملی المپیك پاسخگو در مورد رشته های المپیكی و بعد از آن رئیس فدراسیون است و اصولا افرادی كه در رده دوم و سوم هستند باید از نفر نخست ورزش كشور حرف شنوی داشته باشند و نگه داشتن حریم ها نیز به افراد بستگی دارد.
وی همچنین با اشاره به اینكه من مصاحبه محمود خسروی وفا در رابطه با مسائل به وجود آمده را نخوانده ام، تصریح كرد: وزیر ورزش و جوانان با دلسوزی، صداقت و با تمام وجود برای ورزش تلاش كرده است و در سلامت و ورزشی بودن محمود گودرزی و همچنین رئیس كمیته ملی المپیك تردیدی ندارم. من از سال ها كیومرث هاشمی رئیس كمیته ملی المپیك را می شناسم. در شرایط فعلی این مسایل نباید مطرح شود و همه باید خود را برای حضور قدرتمند در بازی های آسیایی 2018 اندونزی آماده كنیم.
رئیس فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای ادامه داد: به نظر من در جلسه ای با حضور وزیر ورزش، رئیس كمیته ملی المپیك و برخی افراد موثر و مطلع می توان موضوعات مطرح شده را دسته بندی و حل و فصل كرد و وزارت ورزش طبق قانون مكلف با پاسخگویی است و متناسب با آن باید بر حوزه فعالیت خود اقتدار و اشراف داشته باشد.
وی بیان داشت: از سوی دیگر اقتدار و اشراف وزارت ورزش هم به گونه ای باید باشد كه استقلال فدراسیون ها در قهرمان پروری و پاسخگویی به فدراسیون بین المللی رعایت شود و قوانین و مقررات بین المللی را تحت تاثیر قرار ندهد.
مهرعلیزاده گفت: فدراسیون بین المللی هیچگاه كشورها را الزام نمی كند كه اساسنامه مورد نظر فدراسیون بین المللی را داشته باشند و هیچگاه چنین چیزی را دیكته نمی كند بلكه تاكید دارد كه اساسنامه فدراسیون های ملی با اصول و اساسنامه فدراسیون بین المللی همخوانی داشته باشد.
وی ادامه داد: بنابراین اختیار تنظیم اساسنامه در داخل كشور است و این موضوع می تواند زیر نظر وزیر ورزش و كمیته ملی المپیك بازنگری و تهیه شود تا اشراف كامل دولت بر فدراسیون ها و اختیار عمل كمیته ملی المپیك و فدراسیون ملی بر قواعد و قوانین بین المللی رعایت شود.
ورزشی**1067** 1701
خبرنگار: رضا رمضانی* انتشار دهنده: حمید قدیمی
رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی:بدلیل برداشت غیر دقیق از قوانین،در حوزه ورزش تفاهم وجود ندارد
۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۰۱
کد خبر:
82275752
تهران - ایرنا - رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی روز شنبه گفت: آنچه كه متعاقب نامه كمیته بین المللی المپیك مبنی بر دخالت دولت در امور فدراسیون ها در كشور اتفاق افتاده، نبود تفاهم و برداشت ناصحیح از قوانین است.