۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۷:۲۴
کد خبر: 82276359
T T
۰ نفر
دولت یازدهم 2 میلیون و 400 هزار شغل ایجاد كرده است

كرج - ایرنا - وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت كه از ابتدای فعالیت دولت یازدهم به صورت خالص یك میلیون و 900 هزار و به صورت ناخالص 2 میلیون و 400 هزار شغل در كشور ایجاد شده است.

به گزارش ایرنا، علی ربیعی در مراسم افتتاحیه هفدهمین دوره مسابقات ملی مهارت كه عصر شنبه در سالن شهیدان نژاد فلاح كرج برگزار شد، گفت: امروز در صندوق توسعه ملی تصمیم گرفته شد نرخ سود تسهیلات به 11 درصد برسد و در مناطق محروم نیز این میزان به 7 درصد می رسد كه این اقدام با هدف ایجاد شغل بوده است.
مراسم افتتاحیه هفدهمین مسابقات ملی مهارت عصر شنبه با حضور رئیس سازمان بهزیستی كشور، استاندار البرز و سایر مسئولان در تالار شهیدان نژادفلاح برگزار شد.
مسابقات ملی مهارت 3 الی 5 آبان ماه با هدف ارتقا فرهنگ مهارت آموزی میان جوانان، ایجاد بستر آموزش مهارت آموزی تا سطح استانداردهای جهانی، كشف استعدادهای حرفه ای و در نهایت اشتغالزایی برای جوانان برگزار می شود.
ربیعی افزود: اكنون شاهد این هستیم كه نرخ مشاركت 39.5 درصد است كه امید را در جامعه افزایش می دهد كه افراد تمایل بیشتری برای اشتغال نشان می دهند.
وزیر كار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: آینده ای بهتر در انتظار جوانان در عرصه های مهارت آموزی پیش بینی می شود.
وی با بیان اینكه درصدد تدوین برنامه های تخصصی در جهت ایجاد اشتغال برای افراد دارای مهارت هستیم ادامه داد: اكنون شاخص توسعه انسانی بسیاری اثر گذار است و معیاری برای رشد و توسعه محسوب می شود.
ربیعی گفت: یكی از اصول رتبه بندی كشورها شاخص توسعه انسانی است و مولفه اصلی در این باره آموزش و توانمند شدن افراد جامعه می باشد كه در این راستا راهی به جز برگزاری چنین مسابقاتی وجود ندارد.
وی افزود: برای تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی و با منابع مالی موجود 3 درصد از این عدد افزایش بهره وری با حضور مهارت آموزان است.
این مسئول گفت: آموزش ها باید قابلیت های انسان را افزایش دهد كه در بهبود وضع و محیط و دستیابی به زندگی شایسته تر تقویت كند.
وی با اشاره به اینكه برنامه اشتغال فراگیر ضد فقر براساس توانمند سازی تدوین شده افزود: ضرورت دارد سازمان فنی حرفه ای مهارت های ادراكی را نیز برای افزایش توانایی ها در برنامه داشته باشد.
وزیر كار با اشاره به تدبیر مقام معظم رهبری مبنی بر بهره وری و آموزش فنی حرفه ای كه یكی از اركان اقتصاد مقاومتی است، اضافه كرد: در این راستا تلاش مضاعفی صورت می گیرد تا اهداف اقتصاد مقاومتی محقق شود.
وی افزود: دو عامل مهم در بیكاری تاثیر داشته البته این عوامل جدا از ایجاد ظرفیت های اقتصادی است كه یكی از آنها فقدان مهارت و نداشتن قابلیت افراد است و مورد دوم روانی یعنی انتظار از شغل است.
ربیعی خاطر نشان كرد: اكنون در تعریف شغل دچار مشكل هستیم شغل به معنای استخدام نیست از نظر ذهنی و تعریف نادرست در این راستا موانعی ایجاد شده كه سازمان فنی حرفه ای می تواند این باور را درست كند.
وی گفت: غالب كشورهایی كه مسیر را در ایجاد اشتغال درست پیمودند به سمت مهارت آموزی روی آورده اند بنابراین آموزش های مهارتی مرتبط با شغل در دستور كار وزارت كار قرار دارد و مزیت های شغلی كاملا مشخص شده و سازمان فنی حرفه ای موظف شده آموزش های خود را در این رابطه آغاز كند.
وزیر كار افزود: امید است در سال های آتی به تناسب سازی اشتغال روی آوریم بنابراین باید گفتمان مهارت آموزی را افزایش دهیم از این رو شعار ما این است كه هر ایرانی باید حداقل یك مهارت برای پیشرفت كشور بیاموزد.
وی ادامه داد: ضرورت توسعه مهارت ها با استراتژی های توسعه كشور است كه با چندین وزارتخانه جلساتی تشكیل شده كه این روند را با آموزش های كوتاه مدت در دستور كار دارد.
ربیعی گفت: لزوم تعیین سهم آموزش های فنی حرفه ای در پروژه های كشور با ارتقا مهارت های فنی و حرفه ای كه طرح های بزرگ باید الزامات فنی و حرفه ای را نیز داشته باشد.
وی با اشاره به اینكه بهره مندی از آموزش ها برای تقویت زنجیره ارتباط بین صنعت و دانشگاه ها در دستور كار است افزود: از امور مهم كه از مدت ها قبل كلید خورده و اكنون با جدیت بیشتری دنبال می شود استاندارد های آموزش فنی حرفه ای در سطح جهانی و بین المللی است.
وزیر كار با اشاره به ضرورت توانمندی نیروی كار برای افزایش كیفیت محصولات اضافه كرد: در این راستا درصدد نزدیكی كاریابی با آموزش فنی حرفه ای كه نسبت دستیابی به شغل را تحقق می بخشد.
در هفدهمین دوره مسابقات ملی مهارت 492 نفر از جوانان در 29 رشته مختلف به رقابت خواهند پرداخت.
1535/6155خبرنگار:مریم صوفی**انتشار دهنده:داریوش غفاری
۰ نفر